Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

The Silver Mountain verkrijgt AFM vergunning | Opslag vanaf €10.000,-

20-06-2012 Kenniscentrum

 

Sinds 19 juni 2012 is The Silver Mountain in het bezit van een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het aanbieden van beleggingsobjecten. Hiermee stellen wij onze klanten in staat om, naast fysiek goud en fysiek zilver aan te kopen en te verkopen, uw edelmetalen laagdrempelig en veilig op te slaan. Opslaan bij onze partner Amsterdam Safe is nu namelijk al mogelijk bij bestellingen vanaf €10.000,-.

The Silver Mountain heeft de AFM vergunning aangevraagd om de zichtbaarheid van haar professionaliteit en betrouwbaarheid te vergroten en onafhankelijk te toetsen. Met het verkrijgen van de AFM vergunning zet The Silver Mountain een grote stap als uw solide partner in de edelmetaalbranche. Lees hier meer over de vergunning.

 

Nu opslag v.a. €10.000,-

Amsterdam Safe is onafhankelijk, veilig en uw edelmetaal is volledig verzekerd tegen confiscatie. Ook bied Amsterdam Safe voordelen voor het opslaan van BTW vrij zilver.
Hier kunt u alle informatie vinden over de opslag bij Amsterdam Safe.

 

Bewaart u uw goud en zilver thuis?

Uw edelmetalen zijn belangrijk, maar het veilig bewaren hiervan is evident.

Contact

Heeft u vragen? De medewerkers van The Silver Mountain staan u graag te woord.

Op werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur:
Tel: 020 – 6589552
E-mail: info@thesilvermountain.nl
Postadres: Pelikaanweg 8, 1118DX Schiphol

 • Ethan
 • WijRos

  Ik heb ingezet op 1540 voor vandaag of morgen, afwachten maar.

 • Ethan

  @seppel

  Ik twijfel of het niet nog wat verder gaat zakken (of “geholpen wordt”) om wat meer marge te doen creeeren voor TPTB/TPTW nu het even kan..

 • Cinelux

  Halleluja er is “weer” een koopmoment.

 • seppel

  Niks geen twijfel maar ook niks geen eurootjes meer………..

 • Ethan

  @WijRos

  Ik twijfel echt heel erg…

 • WijRos

  Er is weer een koopmoment aangebroken voor degenen die nog de moed hebben.

 • Ethan

  (ok. ik heb mn dag even niet met typen en wil te snel te veel.. *buigt en vraagt om vergeving* – commercial!)

 • Ethan

  *Commerical Law

  Wie weet is t ook wel “comical” ;)

 • Ethan

  Rien / RB/ WijRos, zie mijn stukje over Common Law vs Commerical Law laatst ;)

  Of bijv: usavsus.info

  P.S. zo te zien even riemen vast, daarna inkopen ;o

 • WijRos

  @ RB, Rien,

  re. wettten.

  Conclusie onze grondwet beschermt ons onvoldoende of niet tegen onze op hol geslagen overheid.
  In de VS pretendeert de grondwet dat wel te doen maar ook daar werkt het niet. Al die onnozele Amerikanen die denken zich te kunnen verdedigen met hun vuurwapens vergeten dat ze geregistreerd zijn. Als de FBI / SWAT deze mensen opzoekt, om vaak belachelijke redenen, wordt er eerst geschoten en daarna uitgezocht of je ook schuldig was. Vanwege de registratie ben je namelijk vuurwapen gevaarlijk. Als je ook nog veteraan bent dan kun je het helemaal wel vergeten dat je er levend van af komt.

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  Ik denk dat ik m’n eigen wetboek ga schrijven en dan ga ik daar de overheid aan houden. Tada!

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Kan zijn RB.
  Ik wilde maar aangeven dat een “wet” een verzinsel is. Iemand heeft het bedacht, opgeschreven en nu kunnen wij daar op “afgerekend” worden.
  Een overheid zal altijd doen waar ze zin in hebben, of het nu in een boek staat of niet. En als we ons beklagen, nou dan schrijven ze snel nog een paar regeltjes in het boek. Tada!

 • Ethan

  Counter-intuition (updated)
  Wednesday, June 20, 2012 at 10:37 am

  While we all wring our hands at gold being back under $1600, there may be reason to be joyous, instead.

  http://www.tfmetalsreport.com/blog/3927/counter-intuition

 • nm156

  Toenemende professionalisering van TSM!
  Leuk, maar als je edelmetaal verzekerd is bij de TSM dan is het ook geregistreerd. En ik ga er van uit dat de lijsten zo niet bij de AFM liggen dan toch op zijn minst inzichtelijk zijn voor de AFM.

  Ik hoop dat je begrijpt dat het onmogelijk is om edelmetaal ‘tegen confiscatie’ te verzekeren.
  Dit is precies hetzelfde als het deposito garantie stelsel. Die reserves zijn er gewoon niet.
  Als de helft van de auto’s in NL morgen tegen de andere helft aanrijdt krijg jij ook geen geld.
  Zelfde reden als dat verzekeringsmijen geen natuurrampen kunnen/willen verzekeren.

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  Nou Rien, dat boek met inkt gebruiken ze nu en straks om je links en rechts mee om de oren te slaan. Met alle maffe wetten en regeltjes die de door ons betaalde politici bedenken zie je straks door de bomen het bos van de democratische rechtstaat niet meer. Heb je wel eens opgemerkt hoeveel onnodige verkeersborden er soms langs een paar honderd meter weg staan? Via de link onder kun je uitrekenen wat dat kost (tip: 275 euro per bord). Nederland is definitief de weg kwijt en verdwaalt in zichzelf.

  Uitgangspunten begroting: http://members.chello.nl/mslingerland1/begroting_r.htm

 • monica

  SocGen: Gold Could Surge Over 500%
  Matthew Boesler | Jun. 20, 2012, 10:16 AM | 9,637 | 20

  inShare15
  Email
  More
  A A A

  Societe Generale is “enthusiastic on gold” — so much so that in their latest cross-asset strategy report, they call “buy gold ahead of QE3” their number one strategy, saying it’s “the perfect asset to benefit” from additional loose monetary policy.

  In the report, SocGen discusses the historical relationship between the price of gold and the U.S. monetary base. The SocGen team writes that “if gold catches up with the increase in the monetary base since 1920 (as it did in the early 80s), its price would rise to USD 8500/Oz,” adding that just “to close the gap with the monetary base increase since July 2007, gold would have to rise to $1,900/oz, assuming full transmission from the monetary base increase to the gold price.”

  Here is the chart showing the relationship between the price of gold and the monetary base:

  SocGen gold QE3

  Société Générale

  SocGen also notes that gold appreciated 36 percent as a result of QE1 and 21 percent as a result of QE2. The report doesn’t note the diminishing returns, however, saying the outlook for gold in the wake of a third round of quantitative easing would be “very positive.”

  SocGen’s gold call:

  Buy gold, while hedging the implicit USD exposure. Gold is back to the lower band of the trading range of the past year. It is also the commodity that benefits most from the Fed’s unconventional monetary policies. As a result, we are strong overweight gold ahead of QE3 and expect its price to challenge $1,800 before the end of the year. Timeline of the call: 3-6 months.
  SEE ALSO: 11 Unusual Metals And Minerals We Rely On Every Day

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Ach RB, wetten met hun artikels zijn er alleen maar om je een goed gevoel te geven. In werkelijkheid doet de overheid alles waar ze zin in hebben. Eventueel maken ze wel een paar nieuwe wetjes om de schijn op te houden.
  Wat is een wet anders dan een boek met inkt?

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB
 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  @ WijRos

  Hoofdstuk XII. Financieel verkeer met het buitenland

  Artikel 26
  Onze Minister is bevoegd – zo nodig in afwijking van andere wettelijke regelingen – voorschriften te geven ten aanzien van de financiële betrekkingen met het buitenland, alsmede ten aanzien van het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabrikaat) en buitenlandse activa van ingezetenen. Tenzij bijzondere omstandigheden dit naar zijn oordeel onmogelijk maken, oefent hij deze bevoegdheden niet uit dan in overeenstemming met Onze Ministers van Buitenlandse Zaken, van Economische Zaken en van Landbouw en Visserij.

  Bron: http://www.st-ab.nl/wetten/0211_Nood…el_verkeer.htm

  Opdat wij nooit vergeten. Never. Niemals. Jamais.

 • WijRos

  de AFM.

  De AFM is tot nu toe altijd gebruikt tegen de spaarders en tegen de burgers. Ik kan me geen enkel geval herinneren dat de AFM iets wezenlijks boven water gebracht heeft voor de spaarders dan meer formulieren en zinloze zaken die er uiteindelijk toe geleid hebben dat er meer corruptie en veel meer spaargeld naar zaken gaan waar beter niet in geïnvesteerd kan worden.
  Zelfs nu heeft de AFM met betrekking tot de woekerpolissen altijd partij gekozen voor de belastingdienst en de verzekeringsmaatschappijen. Als er een open deur was voor de AFM was het wel de financiële problemen in 2008 wie heeft alle mismanagement van toezichthouders en financiële industrie moeten betalen; de spaarder.

  Goldrepublic is zo dom/handig geweest om de AFM bij de opslag van edelmetaal te betrekken waardoor de rest, ik ben de naam van dat bedrijf even vergeten) die daar terecht tegen waren automatisch moesten afhaken. Ik heb wel eens gelezen dat er maar 2 landen in de wereld zijn waar de goudhandel zo gecontroleerd wordt dat zijn NL en Noord Korea. Nu zijn dat natuurlijk wel beide gidslanden dus wat dat betreft is het begrijpelijk.

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  NB. Achter Spanje staat nog een cursiefvermelding – [/I] – die er niet hoort. Excuus.

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  Let op met Eurobiljetten

  Overgenomen van Beursbox:

  Gisteren gaf ik al aan dat ik een eerste bedrijf tegenkwam dat geen Y eurobiljetten wil aannemen. Vanuit Spanje kreeg ik daarop het bericht dat uit de flappentappen in Spanje nu vrijwel alleen nieuwe V biljetten komen. Dat was vorig jaar wel anders, toen kwamen ook flappen uit Duitsland en Nederland uit de tap. Het vermoeden is daarom misschien wel gerechtvaardigd dat de banken zelf de biljetten uit de sterke Eurolanden achterhouden en nu alleen nog maar zwakke Spaanse biljetten aan het publiek verstrekken. Better safe than sorry, als u van plan bent om meerdere biljetten voor langere tijd te bewaren, zorg er dan voor dat u ook echt biljetten uit Nederland of Duitsland heeft. U loopt dan de minste kans op eventuele problemen vanuit een uiteindelijk gevonden ´oplossing´ vanuit de ECB of Brussel.

  De biljetten hebben de volgende letters en daarmee afkomst:
  België Z
  Duitsland X
  Finland L
  Frankrijk U
  Griekenland Y
  Ierland T
  Italië S
  Luxemburg R
  Nederland P
  Oostenrijk N
  Portugal M
  Spanje V[/I]

  Bron: http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/let-op-met-eurobiljetten.html

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Toenemende professionalisering van TSM!
  Leuk, maar als je edelmetaal verzekerd is bij de TSM dan is het ook geregistreerd. En ik ga er van uit dat de lijsten zo niet bij de AFM liggen dan toch op zijn minst inzichtelijk zijn voor de AFM.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Nico

  Leuk idee, niet nieuw maar wel leuk.
  Ik neem aan dat iedereen begrijpt dat een cash loze maatschappij met negatieve rente betekend dat goud naar de maan gaat?
  Het is namelijk feitelijk hetzelfde als vrijgoud :)

 • De Kalief van Californie

  @Nico
  Een verbod op cash is een belangrijk onderdeel van het organiseren en inrichten van een eigentijds mega-Auschwitz.

  “1984” Wordt simpelweg realiteit wanneer dit doorgaat. En dat allemaal omdat de zgn. overheid te zwak is om misdadigers aan te pakken omdat ze zelf slecht is. Ze drijft op pathologisch medelijden en zelfmedelijden.

  “Humanisme”, een vorm van communisme, is een misdaad op zichzelf.

 • gordijnen

  ‘Reden van onze kwakkeleconomie is simpel: we zijn te druk met onzin’

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3274364/2012/06/21/Reden-van-onze-kwakkeleconomie-is-simpel-we-zijn-te-druk-met-onzin.dhtml

  Een land is zo welvarend als de waarde van de goederen en de diensten die ze voortbrengt. En daar wringt de schoen. Want we zijn hier toch wel erg bezig met het voortbrengen van compleet nutteloze zaken, met polderen, pamperen en bureaucratie. Maar als we kijken naar de reële goederen en diensten waar we als burger en consument wat aan hebben, valt het toch een beetje tegen.

  Heel bekend verhaal. Goedkoop is uiteindelijk duurkoop.

 • Gerard

  Oei, sorry. Beetje schrijffoutjes. Zal er op letten voortaan.

 • Gerard

  Hoorde net dat nu oomk Merkel om is gegaan en een politieke unie wil.
  Was ook wel te verwachten na het gesprek met Hollande.

  Terwijl Nederland en duitsland de pensioenleeftijd verhoogden naar 67 jaar, zo heeft hollande de verkiezingen gewonnen omdat hij de pensioenleeftijd verllgd naar 60 jaar. Dat heeft hij dus werkelijk gedaan. Duitsland en nederland staan hier wel mooi voor lul!

  Dit kan toch echt niet. Maar als Frankrijk straks de pensioenen niet meer kan financieren door te hoge schulden en te hoge rente, moeten wij dat gaan betalen!
  Dit is gewoon net meer houdbaar.

  Helaas, maar Merkel heeft wel gelijk. Hoe jammer dat ook is.

 • temp242
 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  International Game of Chicken being Played out at the G20 Summit in Mexico

  We’ve all seen the footage coming out of Mexico of Russia’s Vladimir Putin and Obama sitting on the stage adjacent to one another. And of course, we the people are not allowed to be privy to the content of the secret talks that are occurring behind closed doors. If you look at Putin, he looks like a very angry Russian and Obama looks like a back alley street thug getting ready to do something very dangerous.

  It has only been a few months since Secretary of State Hillary the Hut Clinton stated emphatically that Syria’s President Assad “has to go”, which was seconded by her boy Obama. Since then we have seen every trick in the book being used in the effort to procure a NATO invasion into Syria, with the only thing deterring the final move being the Russian and Chinese governments saying that this crap has gone on long enough and the US and Israel invade Syria over their nuclear missiles.

  This is not a game. We are talking about the death, not of millions this time around, but rather billions. We are talking about destruction on a scale that none of us can imagine, in spite of the ten thousand and one disaster movies we have watched.

  http://fromthetrenchesworldreport.com/international-game-of-chicken-being-played-out-at-the-g20-summit-in-mexico/16530

  Holy shit. Die twee zouden elkaar helemaal niet ontmoeten en daar zitten ze keihard te onderhandelen met het nucleaire mes op tafel. Laten we niet vooral niet vergeten dat Rusland veruit de grootste kernmacht ter wereld is.

 • Nico

  En het meest opvallende hieraan, is voor mij dat ik dit in 1973 al wist dat dit in de toekomst zou gaan gebeuren en nu ik dergelijke berichten lees staat het voor mij vast dat het steeds dichterbij komt.

 • Nico

  Dit zijn enge ideen,maar het gaat er een keer van komen.

  Een verbod op cash kan de recessie ten einde brengen
  Spanje verbood onlangs de cashtransacties boven 2.500 euro; Italië doet dat straks zelfs voor transacties boven duizend euro. Beide landen willen zo optreden tegen belastingontduiking. Toch biedt een verbod op cashtransacties nog veel meer voordelen, niet in het minst het einde van de boom-en-bust-cyclus, schrijft Mathew Yglesias op Slate.com.

  Centrale banken kunnen de meeste recessies – die volgens de nieuw-Keynesianen het gevolg zijn van de onderbenutting van productiegoederen – bestijden door de consumptievraag te stimuleren. Dat gebeurt door de rentevoet te verlagen, waarna mensen meer gaan lenen om te kunnen consumeren. Die theorie botst tegen haar grenzen aan wanneer de rentevoet niet meer kan dalen. Met andere woorden, wanneer die rentevoet in de buurt van nul procent komt, zoals dat nu het geval is. En waarom kunnen rentevoeten niet lager dan 0%. Omdat er cash in het systeem zit.

  Maar wat als alle economische transacties elektronisch gebeuren? Dan is de enige manier om de negatieve rente te ontvluchten het kopen van reële goederen, wat de vraag stimuleert en het probleem van de depressie oplost.

  De mogelijkheid om de rente onder de nul te verlagen zou dus de conjunctuurcyclus kunnen elimineren. Wanneer middelen in de economie worden onderbenut, zoals in het geval van werkloosheid, kan negatieve rente burgers opnieuw doen consumeren en investeren, wat de werkloosheid doet verminderen.

  Er bestaan nog andere voorstellen die een gelijkaardig effect zouden hebben, zoals het gebruik van een inflationaire monetaire politiek en het plan van Brad DeLong om willekeurige serienummers van bankbiljetten te vernietigen. Maar het meest voor de hand liggende plan om de rentevoet onder nul te krijgen, en volgens Yglesias de meest waarschijnlijke, is een verbod op cash.

  In januari van dit jaar schreef Andrew Stott, de managing director van Hermes Partners in Madrid, in een lezersbrief in de Financial Times al dat de ontwaarding van het biljet van 500 euro miljarden euros opnieuw in de economie zou kunnen pompen.

  Lees het volledige artikel op Express.be

 • temp242
 • Nico

  De Federal Reserve handhaaft de belangrijkste rentestand op 0% tot 0,25% en verlengt ‘Operation Twist’, maakt het Federal Open Markets Committee (FOMC) van de Amerikaanse centrale bank woensdag bekend.

  De FOMC stemde met 11 leden voor en 1 tegen.

  De zogeheten ‘Operation Twist’ zal worden verlengd. Dit programma houdt in dat de Fed kortlopende effecten verkoopt en de opbrengst gebruikt om langere termijn effecten op te kopen, om de yield op dit papier laag te houden. Het huidige programma liep af in juni.

  Daarnaast geeft de Fed aan bereid te zijn verdere maatregelen te nemen indien nodig. Later op de dag zal Fed-voorzitter Ben Bernanke nog een persconferentie geven naar aanleiding van het rentebesluit.

  Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@dowjones.com

 • gordijnen

  Gefeliciteerd met de toestemming van de overheid.

  Toch geef ik altijd de voorkeur om zelf op mijn kinderen te passen.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @Henk
  ik heb het even aangepast, nu werkt het wel.

  @CP: dat zal ik morgen toevoegen op de desbetreffende pagina’s.
  opslagkosten bedragen 0.75% over vervangingswaarde op jaarbasis voor goud;
  1.25% over vervangingswaarde op jaarbasis voor zilver.
  Beide tarieven zijn excl. 19% BTW.
  Bij een relatief hoge waarde wordt het opslagtarief naar beneden bijgesteld, in de prijsstelling is namelijk een staffel verwerkt.
  De tabel met deze opslagkosten wordt morgenochtend toegevoegd aan de opslag pagina:
  https://www.thesilvermountain.nl/nl/opslag

 • Henk

  De link naar de vergunning werkt niet

 • X.

  @CP

  was ook opzoek gegaan maar had het al snel opgegeven.

 • CP

  Ik vind het interessant! Ik snap alleen niet dat je iets meer vertelt over de kosten.. nu moet ik gaan graven op amsterdamsafe.

 • temp242

  Je gaat straks niet veel opslag krijgen voor 10.000euro.LOL.