24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Tijd voor verandering

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een justitieel onderzoek gestart naar manipulatie van de ’s werelds grootste banken naar de zgn. Libor rate. Libor staat voor London Interbank Offered Rate, en is de basis waarop allerlei leningen, derivaten, staatsleningen, hypotheekrenten en swaps op gebaseerd worden.

Het onderzoek wordt gevoerd door de VS, Japan, Canada en Engeland.

Verschillende banken zoals Citigroup, HSBC, RBS en UBS zijn al benaderd om de autoriteiten uitleg te geven hoe de LIBOR tot stand komt.
De LIBOR rate vormt de basis waarop de rente voor leningen voor consumenten en bedrijven gebaseerd wordt (zo’n 10.000 miljard dollar), maar ook de rentederivaten van in totaal 350.000 miljard dollar.

Het onderzoek richt zich op ongeoorloofde beïnvloeding van de rente.
En nu komt het mooie: de Zwitserse bank UBS speelt een sleutelrol in dit gebeuren, omdat het heeft toegestemd met een klokkenluidersrol en meewerkt in het onderzoek! De bank heeft hiervoor een voorwaardelijke immuniteit verkregen door de anti-kartel autoriteiten van het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Zwitserse autoriteiten.

Volgens de Canadese antikartel-waakhond heeft een meewerkende partij ( UBS dus) informatie verschaft hoe de manipulatie heeft plaats gevonden

Kijk, dat is nu goed. nieuws!  Blijkbaar begint het systeem zo onder druk te staan, dat de tot nu toe gesloten rijen der bankiers een bres begint te vertonen, wat het begin van het einde kan zijn van het bankkartel. We gaan het zien.

Vandaag heeft oom Bernanke weer een kletspraatje gehouden voor de een of andere Amerikaanse commissie, wat geresulteerd heeft in een daling van de goud – en zilverprijs van zo’n 3 procent in enkele minuten! Fascinerend om het voor je ogen plaats te zien vinden.

Overigens niet geheel toevallig, deze forse daling, aangezien echt zilver naar boven toe is doorgebroken uit een belangrijke weerstand en ook goud staat te trappelen om de weg omhoog verder in te slaan.

Terwijl ik dit type, zie ik dat zilver zo’n 6 % lager koerst!  Het is dat we dit al vaker hebben meegemaakt, anders zou ik me hier nog druk over maken. Heren bankiers, zij gijt een stelletje sukkels! Denkt u nou echt dat u hiermee nog iets bereikt? Iedereen met zwakke knieën is de afgelopen keren dat u dit trucje uithaalde al uit de markt gejaagd, en wat overblijft zult u nooit uit hun positie kunnen jagen.

U bent bezig met uw zwanenzang, en dat is maar goed ook. Na bijna 100 jaar FED en kompanen wordt het hoog tijd voor iets anders.

Stelt u uw vermogen veilig door te beleggen in zilver of gaat u goud kopen? Kiest u een zilverbaar, gouden munten of wilt u een goudbaar, ook wel goud staaf genoemd, kopen?

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook