Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Tijd voor verandering

29-02-2012 Zilverpaul

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een justitieel onderzoek gestart naar manipulatie van de ’s werelds grootste banken naar de zgn. Libor rate. Libor staat voor London Interbank Offered Rate, en is de basis waarop allerlei leningen, derivaten, staatsleningen, hypotheekrenten en swaps op gebaseerd worden.

Het onderzoek wordt gevoerd door de VS, Japan, Canada en Engeland.

Verschillende banken zoals Citigroup, HSBC, RBS en UBS zijn al benaderd om de autoriteiten uitleg te geven hoe de LIBOR tot stand komt.
De LIBOR rate vormt de basis waarop de rente voor leningen voor consumenten en bedrijven gebaseerd wordt (zo’n 10.000 miljard dollar), maar ook de rentederivaten van in totaal 350.000 miljard dollar.

Het onderzoek richt zich op ongeoorloofde beïnvloeding van de rente.
En nu komt het mooie: de Zwitserse bank UBS speelt een sleutelrol in dit gebeuren, omdat het heeft toegestemd met een klokkenluidersrol en meewerkt in het onderzoek! De bank heeft hiervoor een voorwaardelijke immuniteit verkregen door de anti-kartel autoriteiten van het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Zwitserse autoriteiten.

Volgens de Canadese antikartel-waakhond heeft een meewerkende partij ( UBS dus) informatie verschaft hoe de manipulatie heeft plaats gevonden

Kijk, dat is nu goed. nieuws!  Blijkbaar begint het systeem zo onder druk te staan, dat de tot nu toe gesloten rijen der bankiers een bres begint te vertonen, wat het begin van het einde kan zijn van het bankkartel. We gaan het zien.

Vandaag heeft oom Bernanke weer een kletspraatje gehouden voor de een of andere Amerikaanse commissie, wat geresulteerd heeft in een daling van de goud – en zilverprijs van zo’n 3 procent in enkele minuten! Fascinerend om het voor je ogen plaats te zien vinden.

Overigens niet geheel toevallig, deze forse daling, aangezien echt zilver naar boven toe is doorgebroken uit een belangrijke weerstand en ook goud staat te trappelen om de weg omhoog verder in te slaan.

Terwijl ik dit type, zie ik dat zilver zo’n 6 % lager koerst!  Het is dat we dit al vaker hebben meegemaakt, anders zou ik me hier nog druk over maken. Heren bankiers, zij gijt een stelletje sukkels! Denkt u nou echt dat u hiermee nog iets bereikt? Iedereen met zwakke knieën is de afgelopen keren dat u dit trucje uithaalde al uit de markt gejaagd, en wat overblijft zult u nooit uit hun positie kunnen jagen.

U bent bezig met uw zwanenzang, en dat is maar goed ook. Na bijna 100 jaar FED en kompanen wordt het hoog tijd voor iets anders.

Stelt u uw vermogen veilig door te beleggen in zilver of gaat u goud kopen? Kiest u een zilverbaar, gouden munten of wilt u een goudbaar, ook wel goud staaf genoemd, kopen?

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • https://www.solidor.com Solidor

  Solidor koopt edelmetalen in. Maar geeft nog geen terugkoop garantie.

 • greetjes

  ik ben toch even gaan kijken bij solidor maar zie geen enkele vermelding naar inkoop van edelmetalen. Dat vind ik vreemd.

 • high five

  ja, het advies een beetje te letterlijk opgenomen :-)

 • gordijnen

  Man van 318 kilo vraagt hulp met afvallen via Youtube.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3217008/2012/03/04/Man-van-318-kilo-vraagt-hulp-met-afvallen-via-Youtube.dhtml

  Waarschijnlijk heeft hij de adviezen op deze site, verkeerd begrepen. (opslag eten)

 • high five
 • Snel

  Hier alvast een voorproefje, als je denkt dat je ooit nog pensioen gaat vangen:

  http://www.troostwijkauctions.com/nl/de-pensioenplanner/01-16393/

 • Andreas

  Temp
  De meesten in Brussel dragen uilen naar Athene. Om ook maar een duit in het zakje te doen.

 • temp242

  En verder: Als de stok stijf staat is de uil gaan vliegen…

 • temp242

  Die playboy van een kapitein had zekers ook nog wat te veel coke gesnoven.
  Doen ze in de nationale parlementen ook te veel.
  Tja, je ziet wat daar van komt.
  Die ‘mensen’ zijn niet meer rationeel te noemen.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @gordijnen
  Ik heb je berekening niet gecontroleerd, maar op zich heb je wel gelijk.
  Echter: dan gaan wel heel wat pensioen fondsen “pootje baden”.

  Dat laatste gaat zo wie zo gebeuren, dus wellicht is het maar beter om het medicijn nu te nemen…

 • Andreas

  Teder kuste de kapitein de lippen van de danseres. De danseres sloot haar benen en de kapitein brak zijn bril.

 • Andreas

  Gordijnen
  Of zat hij onder de rok van die danseres te kijken. Mogelijk ook leuk, maar je moet wel op je roer blijven letten. Nu zat de roeraanwijzer of GPS in zijn broek. En het resultaat is bekend. Een oud marine spreekwoord zegt: een vrouw en een kip zijn de pest voor een schip. Nou, dat is gebleken.

 • gordijnen

  @Andreas

  De kapitein had zijn bril niet op. Foutje bedankt

 • Andreas

  Deregulering moet redding brengen, en niets anders. Maar daar ziet het voorlopig nog niet naar uit. Eerst moet het schip zinken. Een gezonken schip heeft immers geen bemanning meer nodig. En het schip is zinkende. We halen de kant ook niet meer. Maar de kapitein is een gegist bestek aan het maken voor een wereldreis. Vast te veel gezopen.

 • gordijnen

  Huren kunnen ook omlaag.

  Voorbeeld.

  Huurappartement in Den Haag voor € 467,- per maand
  De gemeente heeft dit appartement aangeslagen voor € 120.000,-

  Vestia moeten wij niet redden, maar moet zijn huurhuizen verkopen.

  4% rente van € 120.000,- = € 4800,- per jaar – 40% korting van de banken.

  Totaal aan lasten per maand € 240,- per maand + bijdrage woningonderhoud.

  Huurtoeslag is dan ook niet meer nodig.

  De overheid, kan zonder kwaliteit, in te leveren heelveel bezuinigen omdat heel veel
  ambtenaren niet meer nodig zijn.

  Dit geld kunnen ze dan weer investeren in de economie en werkgelegenheid.

  Natuurlijk gaat de EU hier niet mee accoord, misschien de hoogste tijd om hier ook ons lidmaatschap van op te zeggen.

  Als de belastingen dan met 10% naar beneden kunnen, dan komen de bedrijven vanzelf naar de vrij staat.

 • gordijnen

  € 400.000,- hypotheek. De bank leent dit bedrag bij de ECB voor 1%.

  De klant betaald 4% hypotheekrente. De hypotheekrente kan hij weer terugvorderen bij de overheid.

  Als de overheid nu stopt met het financieren van huizen en de politiek de banken verplicht 40% korting te verlenen op de huidige hypotheken.

  Dan heeft de bank altijd nog € 5600,- per jaar. Altijd nog € 466,66 per maand.

  Misschien is er dan geen geld meer voor bonussen, maar deze zijn niet meer van deze tijd.

  Voordeel hiervan is dat alle consumenten weer meer geld hebben om te investeren in de economie. Hogere inkomens hebben vaak al niet meer hypotheek aftrek over het volledige bedrag, omdat ze al eerder een huis hebben verkocht met winst.

  Huurwaardeforfait kan je dan ook afschaffen. Leuker kunnen wij het zeker niet maken, wel makkelijker.

  Mochten de banken de rente percentage’s te veel laten stijgen, dan moet juist de overheid ingrijpen om hun kiezers te beschermen.

 • Andreas

  En dan zeggen we weleens dat de uitkeringen te hoog zijn. Hoe denken jullie dat de salarrissen zijn van die club die dus werkzaam zijn bij overbodige instanties als Senter Novem. Daar zitten dus allemaal hoogopgeleide en daarmee dure mensen ons belastinggeld te verbrassen. Zo kan je werkloosheid ook laag houden. Allemaal bij de overheid aan het werk en de WW kan afgeschaft worden.

 • pietje

  OORLOG
  willen we eigenlijk wel wereldvrede in Nederland? Hebben we economisch gezien wel baat bij een vreedzame wereld? Als we kijken hoeveel onze pensioenfondsen nog steeds in de wapenindustrie beleggen en hoe sterk veel Nederlandse banken nog steeds investeren in de wapenindustrie, is dat helemaal niet zo een rare vraag als het wellicht lijkt. Bedrijven in de VS en West-Europa zijn de grootste wapenproducenten van de wereld. Daarbij was Nederland per hoofd van de bevolking gemeten, de grootste wapenexporteur in 2008. En Nederland staat ook vandaag nog bovenaan in de lijsten van wapenexporteurs. Daarbij zijn het mede bedrijven uit Nederland zoals Shell die na oorlogen toegang krijgen tot grondstoffen uit andere landen wat voor de oorlogen vaak niet mogelijk was. Als we weten dat ons koningshuis grootaandeelhouder van Shell is dan begrijpen we wellicht ook waarom Beatrix op staatsbezoeken gaat om Nederlandse wapens te verkopen. Kortom is het stiekem niet zo dat het westen, en dan vooral de elitie, gewoon dubbel verdient aan oorlogen?
  bron:visionair

 • Andreas

  Maria
  Ik heb nog eens zo’n zzper gesproken die net een nieuwe bus met alles erop en eraan aangeschaft had. Ja, zei die, ik moet investeren, want dat krijg je terug van de belasting.
  Op mijn vraag of hij ook meer verdiende met deze ,,investering,, keek hij mij stom en schaapachtig aan. Hoe bedoel je? Nou, jij bent niet aan het investeren maar kosten aan het maken. En gezien de bijtelling nog domme kosten ook. Ik denk dat hij het nu nog niet begrijpt wat ik bedoelde. Of nu hij zonder werk zit en maandelijks de kosten op moet hoesten misschien wel. Maar dan in ieder geval te laat. Het UWV promoot nu ook eigen baas zijn bij werklozen. Dit wordt een fiasco met bijkomende schade van jewelste. Ondernemer wordt je niet uit nood, ondernemen zit in je bloed. En ondernemer wordt je als de kans zich voordoet, en niet omdat je moet.

 • Andreas

  En ik heb zelf nog eens na het nuttigen van een halve krat bier, ( dan kan je lekker erop los fantaseren en uiteindelijk in je fantasie met een roeiboot naar de maan varen. Echt alles wordt dan mogelijk) een onderzoeksproject bedacht die te gek was voor woorden. Eenmaal nuchter kon ik mij niet voorstellen dat ik dat bedacht had. Aanvraag ingediend en toegekend. En dat waren weer 30.000 eurootjes. Te gek voor woorden. En dat gebeurd dus alle dagen en blijft maar doorgaan. Nu is het wel zo dat deze ontwikkelingssubsidie er niet is voor een 1manszaak die misschien echt wat te ontwikkelen heeft. De subsidie wordt namelijk in mindering gebracht op af te dragen loonbelasting. De subsidie gaat dus naar bedrijven die het helemaal niet nodig hebben, maar er wel van smullen. En zo werkt het nu. Maar dat mag natuurlijk niemand weten.

 • Maria

  @Andreas

  Ja, en boven hun stand leven heeft 90% van de bevolking gedaan en wordt nog gedaan.
  Toen wij met ons bedrijfje begonnen deden we alle inkopen met eigen geld. Van lieverlee uitgebreid met weer eigen geld. Niks lenen – niks geen eigen huis. Huren en sparen was het devies. En bovenal 7 dagen per week werken! Zo bouw je op. Als ik nu die ZZPér zie, allereerst een grote nieuwe bus met aanhanger (geleased) Dan een knots van een huis op hypotheek en dan moeder de vrouw ook nog een autootje dan kun je wel begrijpen dat alles staat te rammelen van de schuld. Iets opvangen van tegenslag is er dan niet meer bij. Tevens moet iedereen beginnen met een huis met liefst een badkamer met 3 wastafels want je zou eens even op elkaar moeten wachten met tandenpoetsen. Een bubbelbad mag ook niet ontbreken want een douche alleen is zo ordie! De nieuwste gadgets op telecomgebied kunnen ook niet ontbreken en een gevaarlijke mix aan schulden is compleet. Ik persoonlijk schud iedere dag mijn hoofd en zal dat denk ik nog lang moeten doen voor heel deze shit opgelost is. Het ergste vind ik dat diegenen die die gekte niet aangehangen hebben de grootste rekening van deze schuldencrisis gepresenteerd krijgt. Het liedje was niet voor niks: Geen geld en ook geen zorgen.

 • Andreas

  H.F
  Dat hangt er van af waar bezuinigt wordt. Een vriend van mij is nu al 25 jaar werkzaam voor ontwikkelingshulp organisaties. Zijn conclusies: het heeft geleid tot bijna niets. Hij is compleet gedemotiveerd. In nederland is er het Senter Novem. Een subsidiefabriek waar 1200 mensen werkzaam zijn die niets anders doen als belastinggeld rondpompen. Van het overoverovergrote deel leiden hun projecten tot helemaal niets. Maar er gaan miljarden in om. Stoppen daarmee.
  Een voorbeeld van zo’n project. Een clubje composiettechneuten kreeg 2 miljoen om onderzoek te doen naar de mogelijkheid om binnenvaartschepen van polyester te bouwen. Dat clubje techneuten zocht steun bij polyesterbedrijven. Die mochten meedenken voor nop uiteraard.
  Een collega en klant van mij overwoog toch mee te doen en sprak mij daarover aan. Ik had maar 30 minuten nodig om zoveel argumenten op tafel te gooien die duidelijk maakten wanneer het rendabel zou worden. Nu niet, straks niet en nooit niet. De techneutenclub is toch doorgegaan met denken over het onmogelijke, tot na 3 jaar het geld op was. Project gesloten. Weggegooit geld. Is bezuinigen op zulke overbodige dure onzin nu verkeerd. Natuurlijk niet. Maar daar zal de club die bij Senter Novem werkt en de bedrijven die dat subsidiegeld krijgen wel anders over denken. Maar ik denk dat er veel te snijden is wat niet tot schade leidt.

 • high five

  Deze niet door de Europese burgers gekozen technocraat (deze misselijk makende vent die zelf helemaal niks kan en die zelf totaal niet geraakt wordt door de crisis) vindt dat nederland rustig kan bezuinigen zonder dat de economie kapot gemaakt wordt. Op zeker komt onze economie, net als die van Griekenland door gigantische bezuinigingen, dramatisch tot stilstand. We mochten Griekenland ook al niet uit de EU gooien van deze klojo, wat ons minimaal 7 miljard gekost heeft. Dan heb ik het nog niet over de betalingen die we aan het ESM moeten doen, wat ons ook miljarden en miljarden kost.

  Iets wat je niet moet doen in deze tijd is dramatisch bezuinigen. Het tekort van de overheid zal alleen maar verder toenemen.
  http://nos.nl/artikel/347844-van-rompuy-bezuinigen-geen-drama.html

 • Andreas

  H.F
  Ik weet niet of je van een NWO kan spreken. In het boek Deflatie in Aantocht worden veel meer ineenstortingen beschreven. Het komt er op neer dat boven je stand leven altijd leidt tot een collaps. Voor zolang het duurt is de westerse wereld zogezegd het schip op het strand voor opkomende economieen. Totdat daar hetzelfde zich afspeelt. Als in de westerse wereld hyperinflatie optreedt gaat ook van mensen als warren Buffet het vermogen in ieder geval gedeeltelijk verloren. Ik weet niet wat de invloed van de zogenaamde elite ofwel goldmans is op bijvoorbeeld China. Die tussen haakjes zijn defensie uitgaven enorm aan het opschroeven is. Voor Azie hoeven ze dit niet te doen. Heel Azie walsen ze in drie maanden plat met het leger wat ze reeds hebben. Maar de bouw van vliegdekschepen, onderzeeers en een enorme luchtvloot geeft te denken. Het zou mij niet verbazen als ze daarmee de rug van Amerika gaan breken.
  En bedenk daarbij dat China zijn matrieel bouwt voor ongeveer 20% van de kosten van Amerika. Ze hebben dus vijf keer zoveel matrieel voor hetzelfde geld. En soldaten kosten al helemaal niets in China. Ze hebben er genoeg en hechten er ook geen waarde aan. Ik denk wel te weten waar de economie heen gaat, maar hoe de wereld er uit ziet als de kaarten geschud zijn. Ik kan mij er eerlijk gezegd niet een duidelijke voorstelling van maken. Maar ik probeer alles altijd in het kleine te trekken. Dus te vertalen naar huishoud of bedrijfsnivo. En dan weet ik wel hoe het gaat na een failliet. Men laat je links liggen. Dat gaat dan ook gelden voor de westerse wereld. Waarom zou men nog olie of grondstoffen leveren aan een failliete klant die straatarm is. Wij worden het Afrika van de wereld.

 • Andreas

  Het hypotheekrenteaftrek probleem is zichzelf al aan het oplossen. Door teruglopende inkomsten bij met name de middenstand is er al veel minder aftrek. Ook overuren bij werknemers lopen hard terug. En bij steeds meer mensen wordt het brutomaandbedrag nu het nettomaandbedrag. En dus helemaal niet meer op te brengen. En de crisis staat nog maar aan het begin. Dit gaat leiden tot een megaklap. Ook wel een ineenstortend kaartenhuis genoemd.
  Ik zie nu steeds meer mensen in mijn buurt een tweede baan nemen. 2de auto’s verdwijnen. Er is plotseling genoeg parkeerruimte. En zzp busjes staan vaker en vaker thuis voor de deur.
  Een autohandelaar hier in de buurt is gestopt met in bestelwagens handelen. De vraag is weggevallen. Ziedaar, het begin van de komende klap.

 • high five

  @Andreas
  Welkom tot de agenda van de NWO

 • gordijnen

  @WijRos

  Natuurlijk ben ik iets te optimistisch.

  Ik wil alleen maar aangeven hoe mensen door het huidige financiele stelsel in de problemen kunnen komen en dat hier toch verandering in moet komen.

  Ik heb nog wel een vraag?

  Hoeveel eigen vermogen of spaarinleg heeft een bank nodig om een hypotheek van € 400.000 te mogen financieren volgens Basel III.

  Alvast hartelijk dank voor de informatie.

  Ik moet vandaag even naar A’dam, maar zeker terug op de andere reacties.

  Mijnsinziens zijn problemen vwb de hypotheekrente aftrek op te lossen, maar dan niet met een gereviseerde motor. Tijd voor een nieuwe motor, de oude heeft zijn langste tijd gehad.

 • Andreas

  Spaarpot
  Een gezonde correctie is alleen mogelijk bij eigen vermogen. Nu gaat de hele bevolking deze correctie betalen. Dus ook de mensen die er part noch deel aan hadden. En zulke dingen gebeuren altijd op het moment dat de economie op zijn rug ligt. En dus geen veerkracht of slagkracht heeft. De rekening van deze correctie gaat in de honderden miljarden lopen. En de producerende man of vrouw mag betalen. En niemand weet nog hoe en waarvan.

 • Andreas

  En het spel naar de ineenstorting gaat verder. Er zijn plannen om de de WW terug te brengen naar maximaal 1 jaar. Dit betekent dat bijstand razendsnel je deel is bij werkloosheid. Zijn er echter kinderen die werken gaat hun salaris van de bijstand af. Dus koppen bij elkaar steken en samen proberen overeind te blijven is dan ook onmogelijk. Dit land gaat nu heel snel naar een situatie die het had moeten zijn toen het nog niet bedolven was onder de schulden. Maar de schulden zijn er en gaan niet meer weg ook. Iedere verstandige ondernemer en huisvrouw weet

 • spaarpot

  De woningmarkt correctie is een goede zaak.
  Heeft ook niks te maken met de hypotheekcrissis.

  groet..

 • Andreas

  Wijros
  Tot op heden gunt een bank het huis dan niet aan een bieder. Dit gaat misschien een keer veranderen als de druk c.q aantallen te hoog worden. Op dit moment zitten tussen de 20.000 en 25.000 huishoudens dermate in de problemen dat ze niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Al deze huizen veilen zou de hele huizenmarkt in elkaar doen storten. Dus mensen betalen wat ze kunnen betalen. Maar kan het niet zo zijn dat de banken liever huizen in hun bezit hebben als schuldbekentenissen? Mensen die werkloos raken kunnen ook die restschuld niet betalen. Bij hoge tot zeer hoge inflatie is dat ook niets meer waard. Daarnaast moet in geval van veilen de balans ook opgeschoont worden. Dus bij grootschalig veilen gaat het onderpand en daarmee de bankbalans het schip in. En dat leidt weer tot ratingproblemen. Ik denk dat de banken het spel mee blijven spelen tot de crash of reset. Dit kan dan ook weer als oorzaak worden opgevoerd, waardoor de prutsers uit het verleden buiten schot blijven. En uiteraard weer op hun oude positie kunnen blijven. En bij de reset gaan inderdaad alle spaargelden er aan.
  Het alternatief is dat toekomstige generaties nooit meer er uit gaan komen. Schuld is immers een voorschot nemen op inkomsten uit de toekomst. Maar dan moeten die er wel voldoende zijn. En wie gelooft nu nog dat dit het geval zal zijn? Die zal dan uit de ,kenniseconomie, moeten komen. De maakindustrie heeft geen schijn van kans meer op de wereldmarkt.

 • WijRos

  @pietje

  Beste Piet, bedenk wel, dat het niet de Euro is die de problemen creëert waarin we zitten maar het is de ambtenarij die met hun eigen zaakjes bezig zijn ten koste van spaarders en producerende burgers.

 • WijRos

  @gordijnen

  re. U heeft een huis gekocht voor 440.000 euro.
  Op de veiling krijg U nog een goede prijs € 340.000,-

  Beste Gordijnen,

  Ik vind u wel heel optimistisch over de prijs van dat huis. Ik schat zo in dat deze op de veiling niet veel meer dan 250.000 op gaat brengen dus zullen de cijfers voor u en voor de bank nog een stuk beroerder liggen dan dat u voorstelt. Uiteindelijk zal de Nederlandse staat failliet gaan aan dit probleem. Wij hebben in Nederland de grootste hypotheek schuld ter wereld en er helpt niets aan dan deze af te lossen middels faillisementen. De spaarders gaan dit uiteindelijk allemaal betalen, dat is het grootste onrecht wat er staat te gebeuren.

 • cp

  solidor = zilvergoudwinkel ?
  Zelfde adres !

 • pietje

  Europa doet aan fiscale transfers tussen landen, maar gebruikt de complexe mechanismen van de ECB, een onverkozen bureaucratische overheid, om kiezers en belastingsbetalers te misleiden. In een poging om het europroject van de ondergang te redden, worden democratische en wettelijke principes netjes onder tafel geveegd. In plaats van het fiscaal federalisme en de economische groei die ons werden beloofd, krijgt Europa een monetaire dictatuur en een eindeloze depressie voorgeschoteld.
  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9115590/Euroland-will-pay-for-this-monetary-madness.html

 • gordijnen

  vermogen = hypotheekbedrag

 • gordijnen

  Een oplossing voor de hypotheek aftrek lijkt mij, dat de banken 40% korting verlenen.

  Waarom geen rente over 60% van het vermogen.

  De banken hoeven maar over 3 of 6% rente vergoeding te betalen aan de spaarder.

  Misschien de ook nog 20% van de inkomsten van de bank, afdragen aan de pensioenfondsen.

  De bonussen bij de bankiers hoef je dan niet af te schaffen, door hogere kapitaal eisen stellen aan de banken is hier geen ruimte meer voor.

 • gordijnen

  Rekensom

  U heeft een huis gekocht voor 440.000 euro.

  U heeft 400.000 hypotheek tegen 4%. Na 40% hypotheekaftrek € 799,- p/m.

  Notariskosten, overdrachtbelasting, hypotheekkosten en de € 40.000,- betaald U
  uit eigen middelen.

  Inmiddels is de vraagprijs van Uw huis gedaald tot € 400.000,-

  Het zit U niet mee en om financieele redenen, moet de bank Uw huis verkopen.

  Op de veiling krijg U nog een goede prijs € 340.000,-

  U heeft nu een schuld aan de bank van € 60.000,-. (X maanden achterstand in de betaling)

  Omdat U geen onderpand kunt bieden en ook Uw financiele situatie een risico is voor de bank, wil de bank U wel helpen. Door de risico opslag krijg U een flexibel krediet aangeboden ten 12%. Dit is € 600,- per maand, zonder hypotheek aftrek.

  Dit scheelt U toch € 199,- per maand.

  U broer of ouders willen U wel onderdak verlenen, maar weten dat dan hun uitkering gevaar gaat lopen.

  Voor huurwoningen zijn wachtlijsten, omdat veel uitkeringsgerechtigen op een adres, zich al voor U hebben aangemeld voor een sociale huurwoning.

  Nu zou U vrouw misschien kunnen worden ondergebracht in een Blijf van mijn lijf huis, als U goed toneel kunt spelen. Goed voor de werkgelegenheid.

  U zit in de put, ondanks de toezegging van de overheid en de bank, dat met een eigen bijdrage van 10% u zeker veilig zou zijn.

  Nu weet U dat banken moeten voldoen aan de norm van Basel I of II of III, ik weet het niet meer.

  Wat ik wel weet dat als een bank € 400.000,- hypotheek wil verstrekken,
  minimaal € 400.000,- / 33 = € 12121,21 aan spaargeld of eigen vermogen moet hebben.

  € 60.000,- – € 12121,21 = € 47878,79 winst voor de bank. (bonus)

  De overheid helpt u ’s avonds nog even herinneren. Leuker kunnen wij het niet maken.

  Wie gaat deze boodschap overbrengen?

 • Willem

  gudportal=goudportal

 • Willem

  Vreemd, ik dacht dat TSM en gudportal “bevriend” waren. Nu maakt goudportal reclame voor een nieuwe concurrent Solidor die veel goedkoper is dan TSM!

  Dit land was overigens wel toe aan wat meer concurrentie, zilver was peperduur hier en de marges van de handel torenhoog!

 • Andreas

  Een voorbeeld van zo’n regeltje. Ik kreeg de kunsthard binnen in 200 liter vaten. Als je zo’n vat leeg laat lopen blijft er altijd 2 kg achter. Dus sloeg ik een gat erin en zette hem ondersteboven op een ander vat om uit te lekken. Kunsthars is wat stroperig en heeft dus tijd nodig. Dat was reden voor een boete. Het onderste vat was namelijk niet afgesloten. Nee, dat klopte, want met de deksel erop loopt er niets in. 3 meter verder stond een 500 liter vat gevuld met kunsthars ook zonder deksel. Dat mocht weer wel want dat vat maakte deel uit van een spuitinrichting. En dat was weer 1000 gulden boete. En zo kan ik werkelijk uren doorgaan over belachelijke en vaak tegenstrijdige regelgeving.

 • Andreas

  W
  Je zat er niet naast, hoor. En ook milieudelicten. De milieuvergunning van mijn bedrijf had iets van 985 regeltjes. Je kunt eenvoudigweg niet werken zonder minimaal 10 regels te overtreden. En als we dan een onaangekondigde controle kregen was ik weer het sigaar. Iedere regel is 500 euro boete. Dus dat gaat hard. In de guldentijd was het 1000 gulden per overtreding. Mijn hoogste boete was 15000 harde guldentjes. Dat is veel lucratiever als parkeerboetes. Ik heb al eens gezegd dat de maakindustrie weggepest wordt uit dit land. En milieuwetgeving is 1 van de gebruikte pestmiddelen

 • greetjes
 • temp242

  LIEFSTE Greetjes,
  Dank voor de muzikale traktatie.MVG.

 • temp242

  Hij zegt het toch zelf beste Andreas, Flauw, inderdaad héél flauw.

 • Andreas

  W
  Hoe kom je daar nou zo op?

 • W

  Andreas ik heb zo’n flauw vermoeden dat je strafblad met geweld te maken heeft…

 • greetjes

  @ PatDC en Snel

  als dat zo is, dat we van de Europa-schuldenberg af zijn, dan mogen ze van mij ook , zij het betekenisvol, devalueren met de gulden. Beginnen wij alvast opnieuw!

 • greetjes

  speciaal voor temp242, want die houdt wel van muziek:

  http://www.youtube.com/watch?v=AbXGsvCtVyU&feature=related

  van een Startrekkie

 • Snel

  @PatDC

  Als wij rerug naar de gulden gaan, hoeven we iig niet meer mee te betalen aan al die bailouts en EMS en dergelijke fondsen.

 • Snel

  Het CPB heeft een begroting gemaakt en voorspelt een kleine groei voor 2013.
  Maar in de begroting is een olie prijs neergezet van 111 dollar.

  Enfin lees zelf maar verder:

  http://cassandraclub.wordpress.com/2012/03/03/cpb-heeft-geen-idee-over-de-olieprijs/

 • PatDC

  Sommigen denken dat landen met terug eigen munten problemen zal oplossen.
  Niet.
  Die eigen munten zullen dan, in de overstap zelf, gedevalueerd worden door de heren politici, om zo een berg schulden van hun (en die van hun meelopende vrindjes) instant-kwijt te schelden.
  Waarmee de scheve toestand in de economie (veel te grote overheid, veel te veel mensen betaald met afgepakt geld) er nog steeds is, en dus nog erger kan worden.

 • shamrock

  greetjes

  Bedankt voor de tip,maar de een zegt baartjes de ander munten dus word het een gevoelskwestie. kijk baartjes zijn internationaal bekend maar ik ben niet van plan om internationaal te gaan.en als ik die baartjes van 5 en 10 gram zie dan is het een keer niezen en moet je over de vloer om ze te zoeken…….dus weet ik het nog niet!

 • PatDC

  @pietje
  Ik heb eens uitgerekend dat voor 0.900 14% minder wordt betaald dan voor 999, bij éénzelfde hoeveelheid fijn zilver in de munten (de 10% koper in 0.900 munten heeft er dus niks mee te maken).
  Ik heb enige maanden terug een deel van mijn 0.999(9) zilver geruild voor 0.900 junkzilver, waarbij ik dus 14% meer zilver terugvroeg.

 • greetjes
 • greetjes

  @shamrock

  Ik had voor mijn eerste aankopen gouden dukaten gekocht. Ik ben nu toch overgestpat naar kleine baartje Umicore. Puur een gevoel. De laatste zijn internationaal bekend en zuiver goud. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

 • Snel

  Zal mij benieuwen of dit de val van de coalitie gaat worden:

  http://www.welingelichtekringen.nl/18882-wilders-de-gulden-moet-terug.html

 • pietje

  @Snel
  Had verwacht moeten zijn.

  Over het algemeen kan je bijna op al je vragen wel antwoorden vinden op het internet.
  Maar over de totale schuld van de van de EU zijn bijna tot geen cijfers te vinden.
  Er worden hier en daar wel cijfers gepubliceerd maar in hoeverre kloppen deze cijfers.
  Volgens mij zitten er bij alle landen heel wat lijken in de kas die men liever niet op de balans zet of verwoord in termen die niemand begrijpt.

  Voor al voor goud geldt en in mindere maten voor zilver dat de stijging bijna gelijk loopt met de toe genomen schulden in de wereld.
  Daar om heb ik zilver en goud aangeschaft bescherming van mijn geld.

  Op dit punt ben ik het 100% met Gerard eens je koopt zilver of goud voor de langere termijn.
  En niet om even snel winst temaken.
  Al is het wel aantrekkelijk om tussentijds wat te verkopen als het hoog staat en weer terug te kopen als het weer laag staat.

 • gordijnen

  @greetjes

  Vandaag een commentaar geplaatst bij het artikel van dhr Tissen over de pensioenfondsen.

  Gewoon reklame voor het beleggen in fysieke edelmetalen. Hoe meer mensen wakker worden, hoe beter voor de prijs. Leuker kunnen wij het niet maken.

  Aan het einde van de rit, blijven de bijgedrukte euro’s over.

 • high five

  Steve Bannon: We Are Going to Release the Obama Harvard Tapes in One Week to 10 Days
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zskn9gQoGLY

  De tapes over Obama zullen over 1 a 2 weken getoond worden.

 • temp242

  Voor een beurt of tien. Meer krijg je niet.

 • temp242

  Bij ons mogen ze gratis naar de psycholoog.

 • Andreas

  Temp
  Dat is in Nederland ook zo. Slachtoffers en nabestaanden hebben nu bij de gratie Gods spreekrecht gekregen. Daar wordt uiteraard niets mee gedaan, maar het geeft die mensen een goed gevoel. Vandaar dat er tijd voor wordt vrijgemaakt. En die mensen gaan nog tevreden naar huis ook. Want de rechter luisterde helemaal. Hij viel geneens in slaap.

 • Andreas

  Nico
  Ik zal wel weer apart wezen. Maar voor mij is het simpel. Betrap ik er 1. Dan is het hij of ik. Is het hij, wat ik overigens de beste oplossing vindt, dan eerst maar een sjaggie roken. Dan kijken of de buren iets gehoord hebben. Zo niet. Nog een sjaggie en dan maar eens bedenken waar we die ongenode gast netjes achterlaten. Niet de politie bellen. Want dan krijg je allemaal van die moeilijke vragen. En daar zitten we toch niet op te wachten. En de ongenode gast wordt er ook niet meer levend van. Dus politie lost niets op. Bewaar de kalmte en de kalmte zal u bewaren.

 • temp242

  Andreas, ik ben nog vergeten te vermelden dat die gasten nog zo een drie gratis door het plebs betaalde pro-deo advocaten tot hun beschikking krijgen, nabestaanden in België mogen het zelf ophoesten.

 • Andreas

  Temp
  Dit is inderdaad ziekmakend. Het kan nog erger dus als Nederland. Geen woorden voor.

 • WijRos

  @temp242
  Beste Temp. die man heeft daar recht op.
  Dit is een geciviliseerd land waar men alles steelt van iemand die wat heeft / had en geeft aan iemand die het anders toch zou stelen. De lieden die er tussen zitten die strijken de commissie op. Dat zijn de zogenaamde professionelen en onze onmisbare ambtenarij.

 • Nico

  Andreas
  ha ha ha goed gesproken,je weet het weer op een leuke manier te vertellen.
  het is eigenlijk hetzelfde als met pm, tegen niemand vertellen wat je bezit dan komt het ook niet bij verkeerde ”óren” mogelijk hang je anders het zwaard van damocles boven je hoofd.

 • temp242

  De middeleeuwen met een sausje demoNcratie erover.

 • WijRos

  @greetjes
  re. illiminati
  De zogenaamde elite zijn de ambtenarij in de westerse wereld die alleen nog maar naar eigen belangen kijken. Onder de ambtenarij behoren ook de CEO’s van grote bedrijven en banken. Deze lieden hebben nooit iets gecreëerd en zullen ook nooit maken ze stelen alleen geld.

 • temp242

  We zijn al wat gewend in ons kunstmatig land.
  We vinden het zelf vanzelfsprekend dat we strak 45 miljard euro op tafel gaan leggen voor een bank die actueel voor de derde maal failliet is.
  Derde keer goede keer.
  Uiteraard komen wij op straat en steken het parlement in de fik als het rijkelijk véél te laat is.

 • temp242

  Alsjeblieft Andreas,
  Ziehier de link.
  Behoorlijk ziek(makend) hé, vooral voor de nabestaanden, me dunkt.
  http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1116025/moordenaar-kitty-van-nieuwenhuysen-krijgt-invaliditeitsuitkering.aspx

 • high five

  Did The Obama Mobster Crime Machine Kill Breitbart?
  http://www.youtube.com/watch?v=7odFIvSxoaU

  Andrew Breitbart stond op 1 mrt op het punt om belastende info over Obama’s verleden naar buiten te brengen. Oeps, wat toevallig dat ie net daarvoor doodgaat. Zonder autopsie uit te voeren wist de LA Times al te melden dat Breitbart op een natuurlijke manier was doodgedaan. Normaal doen ze pas een uitspraak over de doodsoorzaak na een aantal dagen.

  We weten echt niets van het campus verleden van Obama. De pers zwijgt als het graf. De Belastende info zou Obama kapot maken aldus Breitbart. De geruchten die ik hoor is dat Obama communistisch blijkt te zijn, zegt dat hij het presidentschap krijgt en nog meer over zijn relaties in het criminele circuit in Chicago.

  Ik hoop dat we ooit nog eens de waarheid hierover horen.

  Duidelijk is wel dat de man een valse clown is en dat de hele ‘hope en change’ propaganda alleen bedoeld om iedereen zand in de ogen te strooien zodat onder de geruststellende gedachte dat Barack een goede man is, de verschrikkelijkste wetgeving er door gedrukt kan worden, vele regime changes er doorgedrukt kunnen worden en de bevolking verder van haar bezittingen c.q. geld en privacy ontdaan kan worden. De informerende media blijkt niet onafhankelijk te zijn maar blijkt een een aktief onderdeel van de overheid te zijn. Waarbij het beleid van de overheid gemaakt wordt in de ronde tafelgroepen (cfr etc) door de captains of industry van de too big too fail en de elite puppetmasters.

 • temp242

  Beste Andreas, ik ga trachten de link asap te posten.
  Maar het verhaal klopt wel degelijk.

 • temp242

  Volgens mij is Keesje nu wel héél erg jaloers:

  http://www.flickr.com/photos/expd/6947075931/

 • Andreas

  Temp
  Zit je ons nu te dollen of klopt het van dat bedrijfsongeval?

 • temp242

  En dan nog iets beste Nico, die hogere strafeis voor wapenbezit en andere blabla, dat is gewoon omdat het plebs zich NIET mag en kan verdedigen bij de nakende Totale Collaps en alle daaraan verbonden gevolgen.

 • Andreas

  Nico
  Op alles staan hoge straffen, maar ze worden nooit gegeven. Kopen zo’n ding. Niet er mee zwaaien in de buurt. En gebruiken als de nood aan de man is. En wat kan mij dan 200 uur schoffelen schelen. Als ik die onverlaat dan maar wel in zijn ballen weet te raken. Dan denkt hij bij iedere plezierige gebeurtenis aan mij terug. En dat is ook wat waard.

 • temp242

  Rechters, althans in België schijten in hun broek voor de zware jongens. Die gasten zeggen gewoon, zeg mr de juge ikke wete uwe wonen en ikke of mijne mate kome uwe koppe eraf knalle. Vrijspraak op grond van procedurefouten, zo simpel kan het leven zijn. Weten jullie bijvoorbeeld als je in België een overval pleegt een kogel (terecht!) in je bast krijgt, dit in ons apenland erkent wordt als een arbeidsongeval!!! Jaja levenslang mutuelle, loopt zelfs door tot in de bak, kan je lekker blijven doorsparen, het plebs betaalt wel. Rij maar eens 10km te hard en voor de rest hoffelijk wezen zijn, betaal je pestparkeertarief maar eens niet aan de parkeermaffia, sorteer maar eens verkeerd. Weg met die mierenneukers zeg.

 • Nico

  Hogere strafeis voor vuurwapenbezit

  Het Openbaar Ministerie eist sinds donderdag hogere straffen voor het bezit van vuurwapens. Aanleiding zijn een aantal ernstige vuurwapenincidenten die vorig jaar tot veel onrust leidden, laat het OM donderdag weten
  http://www.nd.nl/artikelen/2012/maart/01/hogere-strafeis-voor-vuurwapenbezit
  anders gezegd het is verboden jezelf te beschermen tegen criminelen, die in aantal door open grenzen ernstige vormen aannemen, dan moet je de politie bellen,of anders de begrafenis ondernemer in het ongunstigste geval.
  die vuurwapen incidenten zijn trouwens ontstaan door het falen van onze eigen overheid nalatigheid heet zoiets,dus dan maar deze kromme strafeis verzwaren om het publiek weer even gerust te stellen.

 • temp242

  Andreas, dan schakelen ze gewoon over op een Mc. Donalds, die blijven wel dertig jaar goed.

 • Andreas

  Snel
  Alles werkt 2 kanten op. Iemand die werkeloos raakt, betaalt geen belasting meer, maar kost belasting. 11.000 verwachte faillesementen dit jaar. Dus geen belasting en een enorme schade voor de overblijvende bedrijven. Die betalen dus ook minder tot geen belasting en zijn daarnaast hun klant kwijt. Dus ook geen terugverdienkans. En dit gaat heel ver. Maar wie gaat dit ons vertellen? Het is een niet te vreten pizza. We krijgen iedere keer een stukje met de boodschap dat het volgende stukje beter is. Dat is natuurlijk niet waar, want de pizza wordt nog koud ook. Maar opeten gaan we de hele pizza.

 • Andreas

  Shamrock
  Een snip voor die lullo zijn gezicht. Uiteraard heb ik er achteraf ook om gelachen. Dit antwoord had hij nooit verwacht. En later was ik best wel tevreden zo gevat te zijn geweest. Maar de kern van het verhaal was dat ik bezig was een bedrijf op te bouwen. Zonder bankkrediet, want ik had een strafblad. Dat is trouwens ook een mooi verhaal, maar dat komt later nog wel eens. In ieder geval was het knokken om overeind te blijven. Botenhandel is een seizoenbedrijf en net aan het begin komt die lullo langs. Niet gehinderd door enig begrip maakte hij verdere groei onmogelijk.
  Later heb mijn vrouw wel zo’n plan gemaakt en zijn we groter gegroeidt. Maar mijn vraag blijft. Waar haalt zo’n droplul die door de werkende man betaald wordt het lef vandaan? Komt die man nu binnen en er zijn gevaarlijke situaties, oke alle begrip. Maar alles was in orde, behalve dat stomme Arboplan. En dan even je macht laten blijken. Dan ben je bij mij dus aan het verkeerde adres. Maar uiteindelijk strafte hij mij niet, maar de economie.

 • Snel

  @
  pietje

  De inkomsten voor de Nederlandse overheid zullen in 2012 244 miljard euro zijn.

  Toch knap, dat ze dat al weten.
  In ieder geval, als het bij de gemiddelde ondernemer net zo gaat als bij mij nu, zullen de belasting inkomsten behoorlijk tegen gaan vallen.

 • temp242

  Volledig met je eens Pietje wat betreft de sloopprijzen. Maar toch misschien best rendabel…
  Niet eens met je staatschuldmeter.be, de loopt fameus achter…MVG.

 • pietje

  @temp242
  Zuiver zilver 100%
  Zilver 1e gehalte 92,50%
  Zilver 2e gehalte 83,50%
  Zilver 3e gehalte 80,00%
  Helaas Temp maar zo werkt het niet.
  Je zou verwachten dat je voor zilver 1e gehalte 7.5% minder krijgt dan voor puur zilver maar zo werkt het niet je krijgt namelijk tussen de 15 A 20% minder voor.
  Dit komt omdat het vrij duur is om er zuiver zilver van te maken.

  Dit geld niet voor Nederlands zilver geld omdat hier de legeringen van bekent zijn.
  van veel zilveren voorwerpen is dit niet het geval dus is het veel moeilijker om het zuiver te maken .

 • pietje

  De inkomsten voor de Nederlandse overheid zullen in 2012 244 miljard euro zijn.
  De staatschuld op dit moment is 401 miljard.
  We komen nu 70 miljoen te kort per dag.
  We betalen een gemiddelde rentte over dit bedrag van 2,4% of wel bijna 10 miljard per jaar.
  Dan hebben we het nog niet over de aflossing van de schulden.
  En 2012 zal het zwaarste jaar worden ja ja.

  En voor onze Belgische vrienden hier op dit blog hier is een linkje.
  http://www.staatsschuldmeter.be/

 • Andreas

  Temp
  Ik ben geen oude ziel in de verkeerde tijd. Ik ben een ziel die voorbereid is op de nieuwe tijd. Maar ik hoop dat ik de onaangepaste zielen mag beschouwen vanuit een nieuwe wereld. En ik weet nu al wat men dan zegt. Die schele was weer mooi op tijd weg. And so be it.

 • temp242

  Beste Wiener, respect voor jou! Denk vooral in grammen/ounces en zeker NIET in euro’s, al door velen (anciens) hier aangehaald op dit forum.MVG.

 • Wiener

  Ik koop zelf vooral de 5 en 10 gram baren. Die hebben mijn voorkeur tov de tientjes al heb ik die ook. Als jonkie kan ik ook niet veel grotere hoeveelheden aanschaffen dan dit en wil wel graag gespreid blijven kopen. Overigens hou ik 50/50 aan kwa waarde goud/zilver. Zie hier vaak percentages langs komen, bedoelen jullie dat in waarde(loze euros) of gewicht?

 • shamrock

  Co & Temp 242

  Dat van die 1 ounce munten zal ze wel de zilveren mee bedoelen denk ik.maar om om te ruilen lijken mij die tientjes wel wat het is niet meteen een brok goud waar je mee rond loopt.
  en wat dat sloop goud betreft ik zie de bus wel eens staan,ik sprak met een visboer die tegenover de bus stond die zij dat er welgeteld in twee dagen 7 mensen de bus in waren geweest,en toch denk ik dat ze daar het spreekwoordelijk schip in zijn gegaan…..

 • Co

  @Jullie

  Zeer slecht advies volgens mij, wat bedoelt u in godsnaam met ” 1 ounce munten zijn het bestvoor de dagelijkse boodschappen” ????

  Die tientjes zijn couranter lijkt mij en daar kom je niet bij de bakker of de Appie mee aan natuurlijk, die wissel je eerst om. Maar met spreiding is niets mis.

 • temp242

  Beste Schamrock,
  Wat je ook kan doen, let op! ik ben er zelf niet zo een voorstander van, maar je kan echt wel spotgoedkoop zilveren en gouden zakhorloges opkopen, die gaan bijna gratis weg en kan je inruilen voor sloopzilver/sloopgoud, idem dit voor zilveren bestek, siervoorwerpen.MVG.

 • temp242

  Raak Andreas, zoals ik enkele weken geleden al zei, je bent een oude ziel in een verkeerde tijd. MVG.

 • temp242
 • temp242

  Neen Snel, héél véél geld van het plebs, alleen 99,9999% van het plebs wéét dit (nog)niet.

 • Snel

  Heeft Dexia geen goedkoop geld geleend van de ECB dan?

 • temp242

  Pietje, u vergeet België te vernoemen, ook wel (terecht) gekend als Griekenland aan de Noordzee. Straks kan het plebs 45 miljard euro op tafel leggen voor de ‘redding’ van Dexia, die vandaag reeds voor de derde maal failliet is. Hoeveel keer moet die bank eigenlijk nog failliet gaan??? Fortis kunnen ze niet meer verpatsen in ruil, dat hebben ze de eerste keer al op een ronduit schandalige manier gedaan.

 • pietje

  Even lachen de Europese krantencommentaren op het miljardentekort van Nederland

  Süddeutsche Zeitung: “Griekenlands overheidsfinanciën zijn een catastrofe – maar Nederland? Nu heeft ook de regering in Den Haag een begrotingsprobleem, terwijl de staat daar gold als solide. Dankzij de populist Wilders kan dat tot een nieuwe politieke crisis midden in Noord-Europa leiden.”

  Die Presse (Oostenrijk): “Wat de begrotingsdiscipline van EU-staten betreft lopen pretentie en werkelijkheid uiteen. De Nederlandse regering bijvoorbeeld bekritiseert Griekenland sinds jaar en dag omdat het zich niet aan zijn bezuinigingsbeloften houdt – en moet nu beteuterd toegeven dat het volgend jaar een economisch gat van 4,5 procent moet vullen. ”

  The Guardian: “De Nederlandse regering heeft behoord tot de sterkste bepleiters van een bezuinigingskoers voor Griekenland en de andere landen die zijn gered. De cijfers van donderdag veroorzaakten een zeker leedvermaak bij de schuldenlanden in de eurozone.”

  El Pais: “Alle Europese ministers van Financiën waren stil [over het Spaanse verzoek de begrotingsregels te versoepelen], terwijl dit verzoek bijna alle landen raakt: Frankrijk en België, bijvoorbeeld, zullen veel problemen krijgen. Nederland, dat ook een belangrijk gat in de begroting heeft, liet Spanje alleen.”

  La Tribune: “In een sprookje van La Fontaine zou Nederland de krekel zijn die, na de hele zomer te hebben gezongen, merkt dat hij verstoken is van geld, terwijl het tekort aanzwelt. Nederland, altijd klaar om zich als het toonbeeld van spaarzin te presenteren, is nu zelf aan de beurt.”
  La Tribune

  De Standaard: “Hoogmoed komt voor de val, zullen vele Grieken, Spanjaarden of Portugezen denken, die zich blauw ergerden aan het vermanende toontje van de Nederlandse minister van Financiën Jan Kees de Jager. Terwijl hij klaagde dat de ‘knoflooklanden’ slechte boekhouders waren, bleek dat ook de Nederlandse begroting aan het ontsporen was.”

  Bron: NRC (betaald online)

 • Andreas

  Wen er maar aan. Daar bedoelde ik mee. Heden ik, morgen gij.

 • Jullie

  @ Shamrock :

  Gouden tientjes sparen was ook het 1e wat ik deed.
  Geen spijt van gehad.

  Vooral gekocht met het oog op de val van de euro.
  Hier in Nederland (waar ik woon) zullen de gouden tientjes wel bekend worden, en er is dus goed mee te handelen.
  Ik denk dat je er meer aan zult hebben als hele ounch munten, vooral voor de normale boodschappen zogezegt. Niet iedereen zal in staat zijn om geld terug te geven als je met 1oz. betaalt.

  Overigens heb ik zelf erg divers belegd met me edelmetalen kwa afmeting. Van tientallen baartjes van 1gram goud (erg duur) tot munten van 1oz. goud. (groter vind ik onzin voor goud)
  En met zilver eigenlijk alles van 1 gulden (die van voor 1966 ofzo) tot een aantal kilo baren.

  Ik heb erg divers belegd met het oog op handel in de toekomst.

  Want waarom niet ? Als je belegd in edelmetaal, dan maar zo divers mogenlijk, en het is nog leuk ook om zo’n verzameling te hebben. :)

  En als ik zo even snel mag gokken denk ik dat ik procentueel gezien ook het meeste in gouden tientjes heb zitten. Mooie muntjes, nog echte guldens van vroegah.

 • Andreas

  Shamrock
  Ik heb al eens eerder gezegd. Ik buig niet. Ik heb samen met mijn vrouw zo veel meegemaakt. Mijn ervaring is dat als ik het vertel aan mensen, zij mij niet geloven. De laatste jaren (20) mis ik meer en meer het lachen. De kennisen en vrienden worden steeds gezapiger en rustiger en banger. Ik verveel mij meer en meer. En als ik mijn vrienden en kennisen dan spreek denk ik bij mijzelf: we moeten je alleen nog maar begraven, dood ben je al. Ik heb er ook weinig meer over. Ik heb geen behoefte meer aan hun en dat zal wederzijds zijn. 1 ding moet mij wel van hart. Na een faillesement verandert er veel. Je bent niet meer zo gezien. Men belt ook niet meer als er wat te doen of te beleven valt. Je hebt nog net geen schurft. Men is oppervlakkig vriendelijk. Maar het is veel interressanter om met ,succesvolle, gezien te worden. Mijn vrouw en ik hebben daar mee om leren gaan, en dus gaat mijn vrouw mee naar de Filipijnen als ik daar wat opgebouwd heb. Voor mijn vroegere kennissen heb ik maar 1 advies. Wen er maar aan.
  Ik ben niet haatdragend, maar vergeten doe ik ook slecht.

 • shamrock

  En trouwens ik zou jou nooit uitlachen hoor ook al kan je er naast zitten,persoonlijk hou ik allle senarioos open. hyperinflatie overleven,of toch pensioen sparen fysiek,of voor de kids later ik weet het niet maar nu heb ik toch het gevoel dat ik nog iets in eigen hand heb,letterlijk en figuurlijk….

 • shamrock

  Dank je andreas.aan zilver heb ik een kleine box,maar voor sparen voor later (pensioen) of om te ruilen lijken mij die tientjes wel wat het zijn kleinere bedragen in een keer maar toch 6 gr goud.kijk ik heb ook maar een arbeidersloontje!

 • shamrock

  Hoppa die hangt,goed gezegd andreas.ik had er wel een ouderwetse snip voor over,om die gast zijn gezicht te zien.lachen zeg.

 • Andreas

  Shamrock
  10 gram komt in de buurt. 1 ounce is beter. Dit zie ik als belegging. Voor overleven en echt geld in handen hebben in geval van een hyperinflatiecrisis zie ik maar 1 oplossing. Zilveren munten van 1 ounce. 2 munten ruilen is genoeg om met een gezin 1 week te overleven. Zover komt het niet denkt iedereen. Als ik ernaast zit kan je mij over lange tijd uitlachen. Dat is je gegund. Zit ik er niet naast, dan ben ik blij iemand van goede raad voorzien te hebben. En dat is jou gegund.

 • Andreas

  Cinelux
  In al die jaren dat ik ondernemer was en ben, wilde ik maar 1 ding. Werken op een eerlijke manier en vooruitkomen. Beide is onmogelijk gebleken. Zodra het je te goed gaat, gaat je kop eraf. Van ondernemen in Nederland ben ik doodziek geworden. En velen met mij.

  Nu ben ik een rare. Als je denkt dat je me hebt, kan je opnieuw beginnen. Ik zal je een voorval schetsen wat echt gebeurt is in 1998.

  Ik was hard aan het werk met 2 medewerkers en daar kwam de arbeidsinspectie op bezoek. Die lullo vroeg om mijn Arboplan. Ik had er nog nooit van gehoord en zei dit ook. Ik moest deze hebben en ik kreeg 2 maanden de tijd om dit te regelen. Dit gebeurde in Mei. Juist mijn drukste tijd. Ik gaf aan geen tijd te hebben hiervoor maar wel welwillend te zijn. Zijn reactie was: 2 maanden en anders volgde een boete. Ik beloofde hem dat na 2 maanden alles geregeld zou zijn en in orde bevonden zou worden. Na exact 2 maanden, op de dag af, stond die lullo er weer.
  Hij wilde mijn Arboplan zien. Ik zei dat ik nog geen tijd gehad had daarvoor. Ja, maar , u heeft beloofd dat alles in orde zou zijn, was die lullo zijn reactie. Ik reageerde met: ja, maar alles is in orde. Ik heb namelijk beide medewerkers ontslagen en hiermee ben ik weer een 1manszaak die geen Arboplan hoeft te hebben. En ik heb ook gezegd dat als zij er niet blij mee zijn, U, moesten bellen voor de oorzaak. De man keek mij aan of hij water zag branden. Hij vroeg of hij nog rond mocht kijken in de fabriek. Nee, want u heeft hier niets meer te zoeken. Ik heeft geen bevoegdheid in een 1manszaak. Toen zei die lullo: ik moet u toch een bekeuring geven voor het feit dat bij mijn vorige bezoek niet alles in orde was. Mijn reactie: U moet helemaal niks, maar als het voor uw ego beter is om die prent te geven, moet u het vooral doen. Ik heb namelijk een hekel aan ontevreden mensen die hun gram niet kunnen halen en aan ambtenaren. U voldoet aan beide criteria.

 • shamrock

  Heren vraagje ik zit te denken aan periodiek gouden tientjes te kopen,vanwege de prijs .goed idee of kan ik beter kleine baartjes a 5 of 10 gram kopen.of doorsparen en grotere hoeveelheid in eens kopen,graag uw reactie.

 • Lamberto

  test

 • Cinelux

  Andreas, helemaal mee eens.Je zit goed in Nederland als je ambtenaar wil worden of manager …….
  Als kleine ondernemer wordt het steeds moeilijker of iets in Nederland iets te doen.Tegen de grote jongens opboksen is onmogelijk aangezien zij speciale privileges hebben zoals extreem lage belastingen en hun netwerk.

 • Andreas

  Na het voorgaande ben ik dan ook blij als ik naar de Filipijnen kan gaan. Eindelijk een keer aan het werk voor mezelf. En niet drie andere gezinnen op mijn rug die ook moeten eten. Ik accepteer dat ik met alleen maar lagere school en 2 jaar LTS de kenniseconomie achter mij laat. En doe dat met vreugde. Maar dan wil ik toch een oud spreekwoord aanhalen.

  DE DOMSTE BOEREN OOGSTEN DE DIKSTE AARDAPPELEN.

 • Andreas

  Ik sprak vandaag een buurman die bij Conecranes werkt. Die maken bovenloopkranen die in fabriekspanden bovenin hun werk doen. Nieuw werd er niets meer verkocht in Nederland maar hij zit op de onderhoudsafdeling. En daar was het werk wel minder, maar het ging wel door. Nog geen reden tot klagen. Hij was wel naar kantoor geweest voor meer geld, want alles wordt toch duurder, maar dat zat er niet in. Ik vroeg hem hoe het dan ging met de fabriek waar die kranen gebouwd worden en waar die fabriek gevestigd was. Die fabriek staat in het voormalige Oost-Duitsland en zit bomvol orders. Al deze kranen gaan naar het voormalige oostblok. En dan met name naar het Europese deel van Rusland. Dus daar komt nu ook een industrie op gang die maakt wat wij gewend waren te maken. Ze hebben West-Europa dus minder en minder nodig.
  Rusland heeft zijn reset al in 1993 gehad, als ik goed ben ingelicht. West-Europa mag dus de produktiemiddelen nog maken voor zolang het nog duurt, maar voor produktie hebben ze ons echt niet meer nodig. En dat is nu het resultaat van het beste jongetje van de klas zijn op milieu, arbo en nog vele andere gebieden. Dat belerende vingertje van West-Europa en dan met name Nederland gaat de komende jaren bij het eerste vingerkootje afgebroken worden. De arrogantie van het Westen gaat tot op de grond afgebroken worden. Daar ben ik van overtuigd. En het ergste is, ik vind dat we het nog verdiend hebben ook. Wie denken wij wel dat wij zijn om het belerende vingertje op te heffen. We zijn niet eens in staat om zonder schulden te leven.

 • Rik

  Spreken is zilver en zwijgen is goud. En toen kwam Lutz Jacobi en nu gaat dat gezegde ineens helemaal niet meer op.
  Wat een no nonsens en wat een verademing voor het politieke circus zoals we dat al jaren kennen. Hoe raak waren haar uitspraken bij van de Linde en ook bij Pauw en Witteman.
  Go for it Lutz! Als ik jou hoor spreken, zo naturel en bevlogen, dat moet haast wel goud in optima forma zijn! Geen franje en geneuzel als van zoveel anderen. Gewoon zeggen waar het op staat, recht uit het hart. Wat mij betreft ben je nu al een winner!

 • Andreas

  Er moet 16 miljard bezuinigd worden. De pensioenfondsen hebben gezamelijk 800 miljard in kas c.q beheer. Leg de pensioenfondsen derhalve een vermogensbelasting van 2% op, en het probleem is opgelost. Dit is natuurlijk pure diefstal, maar ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat een politiker met dit plan of een gedeelte ervan komt.

 • temp242
 • Andreas

  Boze griek schiet ex-werkgever neer. Goede actie, alleen hij had een politiker of bankster moeten pakken. Dat is dus waar we heen gaan. Wanhoopsacties uit woede en onvrede.
  Nu kon sarkozy nog een cafe binnenvluchten. Er komt een keer dat de cafebaas hem terugschopt, de straat op.

 • temp242

  Een vraag aan onze Gerard,
  Zou de daling(en) van de PM-prijzen ook de maken kunnen hebben met de nu toch wel erg sterke dollar?
  Graag uw visie.

 • temp242

  Alvast één die er die brui aan geeft.
  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/Mr_Euro_Juncker_zwaait_af.9165747-3140.art
  En die weet drommels goed waarom.
  Fantasieland is een droom die dit jaar nog uiteen gaat spatten.
  Uiteraard wil je daar dan niet mede-verantwoordelijk voor gesteld gaan worden.
  De komende maanden zullen er nog veel van die figuren gaan volgen.
  Uiteraard complottheoriën bestààn niet.

 • RK

  Cor,

  Bilderberg en anderen gemeenschappen en de daarbij horende agenda’s zijn geen theorie.

 • Cor

  Colins = columns

 • Cor

  @greetjes

  Absoluut niet, maak je daar geen enkele illusie over. Tissen is een verstandig man die een tijdje terug afstand nam van de idiote reacties onder zijn Colins. Tissen moet niets hebben van complottheorien over bilderberg e.d.

 • greetjes

  en nog een keer Tissen: Hoe gevaarlijk is een niet-democratie in Europa?

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/hoe-gevaarlijk-is-een-niet-democatisch-europa-tissen.xml

  speciale voetnoot voor Gerard: hij spreekt in de 2de alinea over “de elite” en ik denk dat hij hetzelfde bedoelt als ik met “Illuminati” %-)

 • greetjes
 • temp242
 • temp242
 • RCPL

  @Gerard

  “Volgens hem heeft de AUD nu z’n top in z’n bandbreedte bereikt. En dat klopt helemaal! Langzaam tijd om er weer eventjes uit te gaan. Hele mooie rally gehad op AUD.”

  Of zijn we nu bezig met bodemvorming en hertest rond 1680 – 1700?
  1680 USD was het punt waarop de koers midden Januari de dalende trend vanaf Aug 2011 verliet.

  Gisteren morgen zag je de 1680 aangetikt worden en sindsdien schommelt (bodemt?) goud tussen 1705 – 1720.

  Lijkt me een mooie ontwikkeling en was voor mij reden om een paar coins aan te schaffen.

 • RCPL

  Zwakke verkopen van Eagles in februari, zowel goud als zilver.

  U.S. Mint (American Eagles):
  “Sales of the American Silver Eagle bullion coins also declined dramatically during February. The U.S. Mint reports total February sales of 1,490,000 silver bullion coins, down 76.6% compared to 6,107,000 during the previous month. Sales of the silver bullion coins during February declined by 54% from February 2011 sales of 3,240,000 ounces”

 • Gerard

  Marc Faber:
  Nu bullish op real estate…
  Je koopt tegenwoordig een 5 slaapkamer huis in de VS voor 120.000 $
  Dan kun je toch moeilijk bearish zijn?
  Volgens hem heeft de AUD nu z’n top in z’n bandbreedte bereikt. En dat klopt helemaal! Langzaam tijd om er weer eventjes uit te gaan. Hele mooie rally gehad op AUD.

  http://www.youtube.com/watch?v=8h1vQIhgc44

 • WijRos

  @PatDC
  Beste PatDC,
  Het juridisch systeem in de westerse wereld is net zo rot als het financiële en het economische systeem. We hoeven uit die onderzoeken die weer miljoenen gaan kosten niets te verwachten. Het is alleen leuk voor juristen, die kunnen weer veel declareren op kosten van ons.

  Het is echter onbegrijpelijk dat het nog steeds door “het volk” geaccepteerd wordt.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Michiel

  Als je zo snel mogelijk de volledige financiële vrijheid wilt, dan is dit de manier:
  http://www.overbeterleven.nl/2012/02/14/boek-gelezen-early-retirement-extreme/

  In het kort: Het kan in 5 jaar, maar je moet wel bereid zijn het ook ECHT te willen.
  Vooral voor jonge mensen (<25) is dit doenbaar. Als je gesetteld bent wordt het een stuk moeilijker.

 • PatDC

  De politici van het artikel van zilverpaul spelen soap.
  Zij en hun belangengroepen hebben tientallen jaren hun schulden in termen van 1) produceren 2) terugbetalen kwijt zien schelden door renteverschillen.
  En nu spelen de dieven de rol van politieagent om de gedupeerden elders te doen zoeken naar daders en zo ermee ongestraft weg te kunnen komen.
  Woorden ja. Veel zelfs. Daden? Nee.
  Immers, moesten ze iets doen aan die renteverschillen, dan stuikt heel hun diefstalsysteem, inclusief henzelf, in elkaar. Of ze moeten tegen het gedupeerde bevolkingsdeel botweg toegeven dat ze in plaats van te produceren, te verdienen en uit te geven, gewoon wat geld bijmaken en direct uitgeven.

 • temp242

  Juist HF, Lang Leve de DemoNcratie!

 • high five

  @temp242 de middenklasse, de democratie, de economie en de soevereine staten uitroeien. Dan is zijn missie geslaagd.

 • Michiel

  Je kunt ook elk jaar 10% van je bruto inkomen gaan beleggen/investeren met een rendement van minimaal 10% per jaar.
  als je daarvan 30% per jaar gebruikt kan je binnen 15 jaar met pensioen wat je zelf hebt opgebouwd!

  http: http://www.cashflowclub.nl/Michiel

 • temp242
 • temp242

  Petit Napoléon is al moeten gaan lopen, dat belooft…
  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120301_256

 • gordijnen

  De bezineprijs stijgt dus in 6,5 jaar 5,166% per jaar.

  Ondanks deze stijging, kan je met een beleging in zilver 2006
  een rendement per jaar maken van 20,769%.

  125 pensioenfondsen laten ons weten, via de reklame op tv,
  dat ze moeten korten, omdat wij allemaal ouder worden.

  Niet omdat ze precies doen wat DNB wil en niemand het lef heeft
  tegen deze regels in te gaan.

  Keuzes hebben wij niet over ons pensioenfonds, dit is in handen van specialisten
  en wordt onder streng toezicht van overheidsinstanties bewaakt, of leeggeroofd.

  Hoogste tijd dat wij de economie steunen en niet het financiele stelsel.

 • gordijnen

  @Snel

  5% krijg je ook niet en zeker niet belastingvrij.

  Ik wilde alleen voorkomen, dat ik het iets te rooskleurig zou voorstellen,
  want dan halen ze gelijk onderuit. Ik kan het ook als wisselgeld gebruiken.

  Wat ik alleen wil aangeven is dat het echt hoogste tijd is om met dit monopolyspel
  te stoppen. Gewoon terug naar financieel systeem, zonder franje en verstoring van
  de echte economie.

  Andreas

  Ik waarschuw ook niemand meer. De omzetten dalen flink bij de middenstand.
  Gelukkig heb ik daar nog geen last van, kan zomaar snel veranderen.
  Wat ik wel weet is dat elke euro nu, veel meer waard is dan over 6,5 jaar?

  Midas Dekker een mooie uitleg over de economie.

  Een kind van 2 of 3 weet dat de bomen niet tot de hemel groeien, nu nog een econoom die dat begrijpt.

 • Josey Wales

  Wat ik zo typisch vond over de 16 miljard euro is dat ik zowel bij het NOS journaal alsook het RTL nieuws dus niks hoorde over hoe het komt dat het begrotingstekort zo hoog is opgelopen. Dus niet even een cirkeldiagram laten zien waardoor duidelijk is dat de extra miljarden voor Griekenland de oorzaak zijn van deze nieuwe bezuinigingen. ]e moet toch eerst probleem vinden voordat je kunt repareren…

  Maaar wel een kwartier volpraten over waar dat geld vandaan moet komen, namelijk van de hypotheekrenteaftrek, verhoogde pensioenleeftijd, eigen bijdrage zorg… kortom, alles wat de doorsnee burger raakt. Aangezien de miljarden voor Griekenland straks weggegooid geld blijken te zijn is het extra zuur om te zien hoeveel er moet worden bezuinigd in Nederland…

  Ik kan beter gaan kijken naar Oh, oh, Cherso, die andere debielen uit Den Haag….

 • temp242

  Andreas, het volk(bij de elite ook gekend als het plebs, het gepeupel, nutteloze vreters,kiesvee) krijgt wat het verdient. Moeten ze hun verdomde reet maar lichten en de parlementen in de fik gaan steken. Onze voorvaderen draaien zich om in hun graf. Tja het is me wat met die nieuwe moderne mannen.Een vrouw heeft straks meer ballen.

 • Andreas

  Temp
  Hij zoekt alweer een nieuw doel.

 • temp242

  Ik dacht echt dat die zijn eerste prioriteit’ de middenklasse uit te roeien was’?

 • temp242

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/Economie_blijft_mijn_eerste_prioriteit.9165448-3140.art

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

 • Andreas

  Snel
  Dat is nu de 16 miljard euro vraag. Wie heeft zoveel centjes, wie heeft zoveel poen?
  Dit is uit een liedje. En dat kunnen we straks allemaal meezingen.

 • Andreas

  Gordijnen
  De vraag is of ze het wel willen begrijpen. Idereen daar weet wat er gaat gebeuren en hoe het af gaat lopen. Nu nog iemand vinden die het de mensen gaat vertellen. Dood aan de boodschapper, gaat nog steeds op. Ik hoor nog regelmatig mensen zeggen,, ja, als iedereen zegt dat er een crisis komt, komt die er ook, je moet er gewoon niet over praten, en er niet aan denken, dan komt alles goed. Het ergste is dat de overgrote meerderheid dit nog steeds denkt.
  Ik ben maar gestopt met erover te praten. Het helpt toch niet, en laat ze het dan maar uitzoeken. Er is een gezegde die luidt. ,de mens wil ook besodemietert worden,. En dat klopt ook nog. Jammer maar helaas, het is zo.

 • Snel

  Wat ik je brom.
  De tijd van niet werken en toch geld krijgen raakt over.
  Er moet voor 16 miljard extra bezuinigd worden.
  Dit net op 2 vandaag.
  Maar waar moet dat geld vandaan komen?

 • Snel

  @gordijnen

  Waar Krijg je 5% belasting vrij?

 • gordijnen

  @Andreas

  Naar aanleiding van Ron Paul. 2006 gekozen.
  Zou een goed verhaal kunnen zijn voor de politicie.
  Volgens mij snappen ze het niet helemaal in Den Haag.

  Ze praten over bezuinigingen en denken dan aan belasting verhoging.

  Ik zou eerder denken bij bezuinigingen op overheidsuitgaven.

  Nu kiezen Strassburg of Brussel. Dagvergoeding voor EU ambtenaren weg,
  of prikklok invoeren om misbruik tegen te gaan.

  Opheven zou nog beter zijn. Lol

 • Andreas

  Gordijnen
  Dat heb je mooi uitgeknobbeld. Maar het is wel duidelijk.

 • gordijnen

  Rekensom.

  Op 18 september 2006 had ik 8,26 euro in mijn zak voor vrij besteding.

  A ik koop hiervoor voor $ 11,- 1 oz zilver.
  B Ik zet het op een spaarrekening tegen 5% belastingvrij en laat de rente
  elk jaar meetelen voor de rente.
  C Ik kan hiervoor ook 6,09 liter benzine 95 kopen tegen 1,355 euro per liter.

  Vandaag

  A Bij Kitco staat 1 zilver oz $ 35,57 ( € 26,72 euro)

  B Rente over 5%, na 1 jaar 8,673, 2 jaar 9,10665, 3 jaar 9,5619825,
  na 4 jaar 10,4, na 5 jaar 10,542, na 6 jaar 11,069,
  na bijna 6,5 jaar, ongeveer € 11,35

  C Nu voor deze € 11,35 liter, (1,80 per liter) 6,31 liter.

  Door mijn spaarrente en rente op rente van 5%, kan ik nu iets meer benzine kopen.

  Door mijn beleging in zilver, kan ik nu aan benzine kopen.

  € 26,72 euro/ 1,80 = 14,8444 liter (135% MEER, DAN BIJ DE BANK)

  135% / 6,5 jaar = 20,769% rendement elk jaar, of inflatie op de euro.

  Gelukkig houden wij de inflatie laag en behoord, volgens de voorzitter van NCO/NCW,
  de nullijn tot de mogelijkheden.

  Eerlijk is eerlijk en de lasten zullen wij gelijk verdelen?

  Ik ben blij dat ik door de informatie op deze site, gelukkig minder euro’s, meer in mijn bezit heb.

 • Andreas

  Pijplijnexplosie in saudi-arabie. Olieprijs sluit bijna 3% hoger. Wat zal daar nu weer aan de hand zijn?

 • Theo

  Cinelux@

  Naar kees de Kort luister ik al een aantal jaren.Heeft het vaak bij het rechte eind.
  Een van de weinige die een realistische kijk op wereld heeft.

  Rienk Kamer had ook vaak wel een goed inzicht.

  Mag ik daar Willem Middelkoop nog aan toevoegen door hem ben ik op de goede weg
  gekomen daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor.
  gr.uit Portugal

 • Veritas
 • pietje

  Quote van de dag.
  Hier zijn nog eens 3 belangrijkste grafieken voor zilver voor u op een rij… sit back, relax and buy some more silver or gold!

 • pietje

  We waren gisteren opnieuw getuige van een bijzonder volatiele handelsdag bij de edelmetalen: goud daalt met bijna 80 dollar terwijl zilver 3 dollar per ounce lager wordt gezet.
  Beleggers reageren in complete paniek door de beweging… niets nieuws onder de zon. De grote massa is nog steeds niet gewend aan het volatiele karakter van goud, maar vooral zilver.
  Aan de basis ligt de ‘matige’ LTRO 2 van 530 miljard euro aan 800 Europese banken. Maar vooral de aansluitende toespraak van Ben Bernanke zwengelde de verkoopgolf aan.
  De baas bij de Fed had een somber beeld over de stand van zaken in de VS. De werkloosheid blijft hardnekkig hoog en het economisch herstel loopt bijzonder stroef.
  Fantastisch nieuws zouden we zo denken voor goud en zilver, want het verzekerd een voortzetting van het soepele monetaire beleid van de Fed.
  Toch werden de berichten aangegrepen om grote posities in de edelmetalen te liquideren. Maar er is meer aan de hand…
  Op de futuremarkten werden gigantische volumes op korte termijn gedraaid. We kregen de volgende grafiek voor zilver binnen.
  Hierop is te zien dat er op amper 30 minuten tijd zo’n 20.000 contracten werden verhandeld, goed voor 225 miljoen ounces: 20% van de jaarlijkse globale toevoer!
  Kortom, we zijn weer getuige van de zoveelste manipulatieve sell-off op de futuremarkten door de Amerikaanse zakenbanken.
  Zoals eerder zo dikwijls het geval was, zal ook deze verkoopgolf nadien weer een unieke koopgelegenheid blijken. Slimme beleggers maken er nu al gebruik van!
  Bron: slimbeleggen

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Het was een duidelijke manipulatie van de markt nadat de banken de prijzen de laatste dagen hadden laten oplopen. De publicatie van de FED werd gebruikt als flauw excuus.
  Gisteren was namelijk de eerste dag in vele maanden dat goudmijnaandelen (HUI index) een stevige sprong lieten zien versus goud.
  Een sterk signaal als je het mij vraagt.
  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/03/01/haal-uw-voordeel-uit-de-gz-manipulatie/

 • Jullie

  Weer eens een EPIC encounter van Ron Paul met Ben CTRL+P Bernanke :

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n7gAgjTvtjc

  Prachtig.

 • Mexican Seastar

  Ik geloof die k.kker van Bel-ped-phillius voor geen r..t !

  What’s in the name, huh? Belius.. Belpedolius.. Pedophillius.. Beffiklus ..
  Allemaal ieien pot nàt, zegtdakikketgezègd’èm !

  Oei .. en nu is Herman V.R. ook nog de klus van lus: verkracht, alstublieft !!
  Door de E.U. dan nog wel ! Door een mens, nogtot daar aan toe.
  Maar door de E.U.??? O !
  (Het is wel degelijk: be-krachtigd, maar wou jullie deze woordspelingen toch voor even nièt onthouden :):)).

 • Cinelux

  Naar kees de Kort luister ik al een aantal jaren.Heeft het vaak bij het rechte eind.
  Een van de weinige die een realistische kijk op wereld heeft.

  Rienk Kamer had ook vaak wel een goed inzicht.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Nico
  Natuurlijk wordt het nog erger: De heren en dames politici denken dat een groter overheidstekort de economie stimuleert. In realiteit zorgt een groter tekort voor een economische rem.
  Zitten we met z’n allen in een negatieve economische spiraal…

 • Nico

  Nico Pantelis: “Niet wakker liggen van koersval bij goud en zilver
  De prijs van goud, maar vooral zilver, doken gisteren in concert hard naar beneden. Op enkele minuten tijd ging zilver met 3 dollar per ounce onderuit, terwijl goud tot 100 dollar lager werd gezet: een indrukwekkende verkoopgolf.
  http://moneytalk.knack.be/economie/geld-en-beurs/beursnieuws/nico-pantelis-niet-wakker-liggen-van-koersval-bij-goud-en-zilver/article-4000054267522.htm

 • Henk

  Natuurlijk wordt het erger, we zijn pas net aan de schuldenafbouwfase begonnen (Kondratieffwinter). Volgens Gerard komt de reset pas rond 2028, ik denk misschien een paar jaar eerder (K-cycli worden korter)

 • Nico

  Kees gaat weer kort door de bocht

  Column Kees de Kort | Het wordt nog veel erger
  Volgens het CPB komt het begrotingstekort volgend jaar uit op 4,5 procent. En volgens Kees de Kort wordt het allemaal nog veel erger. “Dit is echt een voorschotje voor iets wat nog veel erger en vervelender gaat worden.”
  http://www.bnr.nl/column/keesdekort/977469-1203/column-kees-de-kort-het-wordt-nog-veel-erger

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @sticky fingers
  Uitstekend stukje over het pensioen. Prachtige woordkeuze ook.
  Een pensioen als uitkomst van een financieel plan is al achterhaald.
  Nu maar wachten tot de samenleving hier achter komt….

 • ritter

  @Jan,

  Waarde verhouding zegt m.i. niet zoveel…het aantal ounce en hun verhouding wel. Misschien is het wijs om naar die verhouding te kijken. Ik hanteer voor ieder ounce goud 50 ounce zilver. Zilver heeft m.i. een grotere groeipotentie.

  Succes…

 • sticky fingers

  The Bots and The Cartels Simultaneously Attack
  http://www.tfmetalsreport.com/

 • Gerard

  Jan,
  Verdeling 50/50 lijkt mij goed. Zelf heb ik 70/30 goud/zilver. Maar dat maakt niet zoveel uit. Het is 30% van het totaal, de rest is spaargeld, obligaties en aandelen/opties.
  Het meest veilige is om dat in 4 gelijke blokken te verdelen volgens de methode van brown.

  Olie staat hoog en wil maar niet naar beneden. De vraag is nu OF dat nog ooit gebeurt!! ?
  Het beste kun je beleggen in een goed ETF fund, en de beste is DIG van Proshares.
  Hiermee heb je dan een goede spreiding in de sector. Maar DIG is wel extreem gestegen de laatste tijd.
  Zelf denk ik dat olie (en DIG) nog wel de 150 gaat halen, maar daarop zal een flinke correctie volgen. Maar olie is altijd een moeilijk voorspelbaar ding geweest. Bij verwachte zeer hoge inflatie is olie WEL de plek om in te beleggen. Evenals veel andere grondstoffen.
  Grondstoffen, de veilige haven zeggen we tegenwoordig. Maar blijft HEEL volatiel en risicovol.

 • sticky fingers

  KRUISTOCHT VOOR PENSIOEN
  (29 februari 2012)

  Een veel te veronachtzaamd aspect van een naderende systeem omslag schuilt
  in het benutten van buitengewone kansen die zich zelden of nooit voordoen. Alleen moet je ze wel zien! In de pensioenwereld worden ze vooralsnog nauwelijks of niet onderkend. Het zicht wordt bovendien belemmerd door het toezicht van de Nederlandse Bank dat bijvoorbeeld niet toestaat meer dan 3% belegd vermogen in edelmetaal te steken. Droef voor de pensioengenieters en evenzo voor de premiebetalers in het vooruitzicht van stijgende premies, gekorte uitkeringen en langer doorwerken als gevolg van de vergrijzing.

  Zo staat er in de Pensioenbijlage van het blad Management Team te lezen “dat we met z’n allen moeten accepteren dat pensioenfondsen te weinig buffers hebben en dat we zelf maatregelen moeten treffen”. Er staat ook “dat werknemers meer risico’s moeten gaan nemen en dat de eigen verantwoordelijkheid kan betekenen dat werknemers naast hun AOW en het door de werkgevers toegezegde pensioen extra regelingen moeten treffen, bijvoorbeeld: door sparen, verzekeren of beleggen”. Deze uitspraken deed Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht aan de Vrije Universiteit in een recent interview. Hij weet kennelijk nog niet dat zowel spaar- als verzekeringsproducten een koopkrachtfopspeen zullen blijken te zijn.

  Voorts roept “meneer” ROBECO dat pensioenfondsen minder moeten focussen op de lange maar meer op de middellange termijn. Ook zouden pensioenfondsen meer risico’s moeten nemen en minder in staatsobligaties (minder staatsveilig!) maar meer in bedrijfsobligaties moeten doen. Om met Mark Rutte te spreken: “tsjonge jonge”!

  Zorgen voor de dag van morgen
  Tot voor kort hoefde je je eigenlijk geen zorgen te maken over je pensioen. Bijgevolg was het pensioen maar een “saai” onderwerp. Echter, na de tech wreck begin deze eeuw werd de indexering aan de orde gesteld en moest het laatste loon tegen het middelloon worden ingeruild zodat de 70% uitkering lager uitviel. Na de hypotheek- annex vastgoed- annex krediet- annex bankencrisis vanaf 2008 is er aanzienlijk meer zekerheid weggevallen. Opeens is iedereen in rep en roer. De lezers van mijn columns wisten dat jaren geleden al! Thans gaat het niet alleen om de stuiters maar veeleer om de toekomstige koopkracht. Het brengt mensen in vertwijfeling als ze nu lezen dat je naast stijgende lasten en een inkomen met vraagtekens ook nog extra moet reserveren voor je eigen pensioen. Hoe doe je dat als je niet precies weet wat er boven je hoofd hangt en je van beleggen geen kaas hebt gegeten?

  Regelrechte drogreden
  Moet je dan toch maar ingaan op het spaar- en verzekeradvies van Erik Lutjens. Immers, hij is hoogleraar in het pensioenrecht dus hij zal er wel de nodige kaas van hebben gegeten. Wellicht koop je met zijn advies wel je pensioenzorg af om straks te ontdekken dat je op je koopkracht zwaar hebt moeten toeleggen. Achteraf kun je dan vaststellen dat het een kwestie was van goed geld naar kwaad geld smijten! Tja, we leven intussen in een tijdperk waarin meer dan ooit “kwaad” geld wordt gecreëerd om de banken – die nog steeds “behangen” zijn met onafgeboekte derivaten – aan het infuus te houden. De banken dienen daarvoor dan wel weer waardeloze staatsobligaties te kopen. Hoe pervers kan het zijn om de indruk te wekken dat het daarmee op termijn allemaal weer in orde komt – een regelrechte drogreden!
  Koopkracht
  De mega digitale geldgroei is het aambeeld waarop de koopkrachtverkrachting plaats vindt. Dat gaat goed zolang the man in the street dat niet in de gaten heeft. De maandelijkse premieinleg waarvoor je nu zeg even 100 broden kunt kopen, zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid straks niet meer dan 25, 10 of zelfs nog maar één brood opleveren. Daarmee hangt het pensioengat straks als een molensteen om je nek.

  Rol overheid
  Het koopkrachtverlies is een tweesnijdend zwaard: geldontwaarding en lastenverzwaring. Dus je wordt van twee kanten door de overheid in je pensioenjas genaaid! De voortdurende geldverruiming (Quantitative Easing of afgekort QE) in de V.S. en de laatste uitvinding van de Long Term Refinancing Operations afgekort LTRO’s) leiden er toe dat de vraag naar goederen zal stijgen naarmate het vertrouwen in fiatpapier daalt. Wanneer de vraag stijgt, stijgt ook de prijs. Dat is zo ongeveer de oudste economische wetmatigheid.
  Zouden wij ook voor €82 er €3.000 kunnen bijlenen? Wijs mij deze bank!

  Rol Chinese munt
  Aangezien de euro en de dollar er even beroerd voorstaan, hebben we nog “mazzel” dat de onderlinge muntpariteit vrij constant blijft. Immers, alle grondstoffen worden vooralsnog in dollars genoteerd. Mocht deze “usance” (sinds Bretton Woods-1944) komen te vervallen en die kans stijgt naarmate de Aziatische landen met China voorop hun reserves in toenemende mate in goud omzetten dan is het met het vertrouwen in het huidige systeem gedaan. Aan de hand van het strakke tempo van gold hoarding met China voorop doemt het moment dat de Chinese munt al met een geringe koppeling aan goud (zie laatste column “Warren Buffett: Aandelen Beter Dan Bonds en Goud”) de facto de rol van de dollar als reservevaluta zal overnemen, als de euro intussen al niet is geïmplodeerd.

  Nadat de Chinese munt als nieuwe reservevaluta het licht gaat zien, zullen zelfs onze basisbehoeften onbetaalbaar worden. Immers, de euro is al niet meer dan een keizer zonder kleren. Alle pensioen-, bank- en verzekeringsproducten kunnen de prullenbak in. Alleen bezitters van edelmetaal in welke vorm dan ook alsmede van grondstoffen, agriproducten, energie en water zullen deze omslag pijnloos weten te overleven. Op grond hiervan zal er straks een nieuwe tweedeling plaats vinden. Voor een beter begrip is het goed ook naar mijn Erasmuspresentatie te kijken.

  Pensioenbewustzijn
  Intussen is een nieuw fenomeen verschenen: de premiepensioeninstellingen (PPI) die de collectieve pensioenmarkt kunnen betreden. Ze pretenderen goedkoper te zijn dan de traditionele marktpartijen. Of dat afgezien van de kosten veel verschil maakt, valt sterk te betwijfelen omdat pensioenvorming nog steeds plaats vindt binnen het raam van de traditionele vehikels als obli’s, aandelen en vastgoed. Alleen aandelen gestoeld op reële economische groei (Verre Oosten) of innovatie verdienen in dat kader sterke aanbeveling.

  Nogmaals: het pensioenbewustzijn dient volledig te zijn gefocust op een totale omslag van ons huidige monetaire systeem. Zo niet dan zijn de gevolgen in termen van gederfde koopkracht niet te overzien. Zoals men in de V.S. zegt is “hard werken voor je geld is niet erg zolang je geld straks maar minstens twee keer zo hard voor je pensioen werkt. Dat kan alleen zonder blinddoek!

  Robert Broncel Copyright, 29 februari 2012
  http://www.robertbroncel.com

 • sticky fingers

  Crisis: Deel 5 – De Pensioencrisis
  Door Albert Spits,
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/02/crisis-deel-5-de-pensioencrisis/#more-104868

 • De Heraut

  @sticky fingers
  Geweldige comment van Vilseled op deze site: zie het staatsgeld als feesttentmuntjes. Voor het feest voorbij is moeten de muntjes op zijn.

 • Henk

  Bovenstaande was al gepost door High Five, thanks.

 • Henk

  Velen hier zullen het youtube kanaal van BrotherJohnF volgen.
  Voor degenen die dat (nog) niet doen is deze van gisteren over de timing en symboliek van de zilvermanipulatie van gisteren een echte aanrader:
  Silver Update 2/29/12 Bernanke Busted
  youtube.com/watch?v=eAy3tq0c9AU

 • Jan

  @ritter: uiteraard in waarde, lijkt me redelijk vanzelfsprekend.

 • ritter

  @Jan
  2/3 versus 1/3 in gewicht of in waarde? Als het in gewicht is zou ik zilver verder uitbouwen…

 • Jan

  Correctie: ‘volgende eeuw’ moet uiteraard ‘deze eeuw’ zijn.

 • Jan

  @Gerard: niemand kan in de toekomst kijken (tenzij je een flinke vinger in de pap hebt zoals centrale bankiers en gebeurtenissen zelf in gang kunt zetten) en we zullen het inderdaad zien. Spreiding is altijd goed: de verhouding tussen het edelmetaal dat ik in bezit heb is nu 2/3 zilver en 1/3 goud. Ik ben van plan dat op te trekken tot 50/50, daarnaast heb ik natuurlijk nog wat geld op de bank staan zoals iedereen. Ik denk aan spreiding richting olie-aandelen al ken ik daar niet zoveel van en vrees ik een beetje dat het wellicht al te laat is met de hoge olieprijs. In dat geval zou ik gaan voor Canadese bedrijven aangezien die blijkbaar vrij safe zijn. Uiteraard ken jij daar (veel) meer van dan ik dus commentaar is altijd welkom.

  Wat de sociale zekerheid betreft: ik vind dat dat teruggebracht moet worden tot wat het ooit was; een vangnet voor zieken, ouden, gehandicapten en sukkelaars (tijdelijk), maar wat we nu hebben gaat inderdaad veel te ver en is gewoon niet houdbaar. Politici die dat niet (willen) inzien zijn ofwel oerdom ofwel populistisch en aan dat soort volk gaat de westerse beschaving tenonder. Het grote voordeel dat bv. China heeft is dat zij een constant leiderschap hebben en dus op lange termijn kunnen plannen, als die trend zich voortzet dan wordt de volgende eeuw van China en zal de welvaart van west naar oost vloeien i.p.v omgekeerd. Een bijkomend probleem van uitkeringen is dat het mensen passief en onverantwoordelijk maakt (een huisdier dat op gezette tijdstippen eten krijgt gaat ook niet meer jagen) en dat kan toch de bedoeling niet zijn. Het is ook niet goed voor die mensen zelf aangezien een gezond gevoel voor eigenwaarde m.i toch vooral berust op zelfstandigheid en productieve activiteit.

  Persoonlijk zie ik de toekomst niet erg rooskleurig in al hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat je in een hoekje gaat zitten kniezen.

 • Gerard

  Maar de manipulatie is alweer over, en over een week zijn we het alweer vergeten als we dezelfde niveau’s weer naderen waar we gebleven waren!
  Zilver kregen ze NIET lager dan 35, waar 34 een nieuwe steun ligt van amper EEN WEEK oud!
  Dus het stelde allemaal geen reet voor. Waar men deze keer toch wel HEEL zwaar geschut heeft ingezet op zowel goud als zilver. EXTREEM veel contracten deze keer!
  Maar voorzichtig, vandaag is nog niet om. Misschien krijgen we nog een staartje na.

 • Gerard

  @Jan
  Een slimme Indier! hij heeft gelijk. Alhoewel een goed gemiddelde in ons sociaal stelsel (Rijnland-model) mijn voorkeur heeft. Maar wat we nu hebben is complete waanzin wat onze totale welvaart gaat kosten. Ook in de sociale zekerheid wordt Noord Europa steeds meer een ongecontroleerde “graai”-cultuur. En inderdaad, alles ten koste van de economie.

  Goud op dit moment de beste belegging boven zilver? Alleen de toekomst heeft antwoord op die vraag. Goud is zeker wat minder volatiel en meer voorspelbaarder dan zilver. En uitsluitend afhankelijk van het monetaire systeem. Kies gewoon voor beide. Dan doe je ook iets aan risico-spreiding.

 • sticky fingers

  inderdaad mijns inziens

 • sticky fingers

  Als een stuk goed leesbaar blijft maakt een spellingsfout mijn inziens niets uit.
  De bloggers zullen toch niet expres fouten maken?

 • sticky fingers
 • greetjes

  Toch dapper: WACCTV protesteert in Colorado

  http://www.youtube.com/watch?v=oDa93F6FxPQ&feature=youtu.be&a

 • Z. Nelis

  @greetjes
  Absoluut.
  Een ander wijzen op taalfoutjes is altijd een ietwat precair ding. Wel ben ik van mening dat je altijd naar je beste vermogen dient te schrijven. En ach, een ‘t’ waar een ‘d’ had moeten staan of andersom kunnen we iemand natuurlijk best vergeven. Het schijnt dat vergissen menselijk is.

 • greetjes

  leuke site: Best Economic Links of the Web door Lukas Daalder

  http://best-of-economics.posterous.com/

  ik zie bij de deelgebieden zelfs een onderdeel Humor. Daar kunnen we niet genoeg van hebben!

 • greetjes

  @Z. Nelis

  is ook zo ZN, ik heb me eerlijk gezegd ook al vaak geërgerd aan onjuist taalgebruik, maar als je onderkent hoe waardevol dit blog is, dan kun je erover heen stappen. Wat we in de toekomst nodig hebben, is vooral verdraagzaamheid. Omdat wij al wakker zijn, waar anderen nog diep in slaap zijn, kunnen wij alvast oefenen in het laatste. Hebben we straks hard nodig!

 • Z. Nelis

  @greetjes
  Een juiste vorm komt de inhoud natuurlijk wel ten goede.

 • greetjes

  @Marten

  het gaat onz hiir om inhaut en niet om vorrum, en dad we alemall wacker zein, pfff…

 • Ben

  pffffffttttt daar heb je weer zo een simpele ziel die naar taal voudje keikt

  ga piepers schillen zeurtje

  mvg Ben

 • sticky fingers

  @marten :(-

 • temp242

  Beste Andreas,
  Wij verdienen tenminste aan de redding van onze failliete banken!!!
  En ik geloof onze Goed Bestuurders!!!
  Lange Leve België!!!
  MVG.

 • Marten

  Lees je columns graag, maar let ‘ns op een correcte spelling…

  Voorbeelden:
  1e alinea “is de basis waarop allerlei leningen, derivaten, staatsleningen, hypotheekrenten en swaps op gebaseerd worden.” (‘op’ dubbel gebruikt)
  2e alinea: “zijn al benadert” i.p.v. “benaderd”.

  Verder niets dan lof!

 • Andreas

  Temp
  Je moet niet zo negatief doen. Inderdaad moeten we bezuinigen. 9 miljard extra maar. Zoveel is dat niet. Dus doen we dat ook niet. Want in 2013 is er alweer sprake van groei. En in 2014 gaat het weer heel goed met Nederland en groeien de bomen weer tot de hemel. Dus er is helemaal niets aan de hand. Rutte zei het zelf. En Plasterk zegt ook dat het allemaal best meevalt. En jij twijfelt weer. Je bent een doemdenker en een mislukte econoom. Gelukkig hebben wij betrauwbare politikers. En de banksters menen het ook goed met ons. Ze doen hun uiterste best zeggen ze. Zo, nau weet je het en ik ga weer verder slapen. Welterusten.
  MVG
  Doornroosje

 • temp242
 • high five

  Ron Paul noemt Bernanke een dief
  Ron Paul noemt Bernanke een leugenaar.
  en of dat niet genoeg is laat Ron Paul het wapen zien wat de bloedzuigers ten val zal brengen. nl de silvereagle.
  Op het moment, op het moment, dat Ron Paul Bernanke confronteert met de silvereagle, de bloedzuigers halen zilver onderuit met precies 10% in één uur tijd…..

  Gisteren was een dag vol met schitterende symboliek. De bankiers ontmaskert.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eAy3tq0c9AU

 • Jan

  Ik heb gisteren nog wat bijgekocht en vandaag is het alweer licht gestegen: ik weet niet wat jullie ervan denken maar goud lijkt mij wel ongeveer de veiligste investering op dit moment (almost garanteed to go up). In theorie zou het beter zijn niet zoveel met de koers bezig te zijn tenzij je weer wat teveel geld op de spaarrekening hebt staan.

  Over iets anders: ik heb gisteren met een Indiër gesproken (we volgen samen een avondcursus Frans) en hij vond dat het sociale systeem zoals we dat hier kennen waanzin is en tot onze ondergang zal leiden. Hij was van mening dat we het geld dat we in de sociale zekerheid pompen beter zouden besteden aan de economie en vooral wetenschappelijk en technisch onderzoek, anders zijn we onze concurrentiepositie t.o.v reuzen als China en Indië voorgoed kwijt. Hij sprak in dat verband over een ‘lost generation’: de maatregelen die we nu niet nemen zullen ons straks zwaar opbreken.

  PS: enige prognoses omtrent het vallen van de eerste Europese bank? Mocht de mijne vallen dan is dat (tenminste voor mij en op korte termijn) geen ramp aangezien mijn geld vooral elders zit.

 • Theo S

  Gerard, helemaal gelijk, 50% naar beneden is natuurlijk waanzin!
  Dus even wat gas terug is prima, een steile spike naar boven lijkt tot niets.
  Dat hebben we vorig jaar gezien, maar er is weer een mooie bodem gelegd.

 • Gerard

  Ron Paul weer op z’n best tegenover leugenlap Bernanke met zijn 2% inflatie:

  http://www.slimbeleggen.net/blog/2012/02/29/ben-bernanke-geeft-toe-aan-ron-paul-goud-zilver-zijn-geld/

 • Gerard

  @greetjes
  “de handel in edelmetalen lijkt stilgevallen:”

  Tamelijk logisch.
  De handel stopt in de VS om 22.30 onze tijd. Morgen rond 15.30 gaat dat pretpark weer open.
  Hoewel het toch wel eens gebeurde, zie je op de Azie beurs niet zo vaak gekke dingen.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  BRICS prepares world banking revolution

  BRICS member-states are preparing a world banking revolution. They are planning to nominate an alternative candidate for the post of the Chairman of the World Bank for the first time in history. BRICS also demands redistribution of quotas in the International Monetary Fund in the near future and intends to study India’s initiative on creating a South-South Bank.

  Representatives of Brazil, Russia, India, China and South Africa proposed a reform of the world financial system at their meeting in Mexico City which took place during the conference of G20 finance ministers and heads of central banks.

  http://poorrichards-blog.blogspot.com/2012/02/brics-prepares-world-banking-revolution.html

 • Gerard

  @temp242
  “Wanneer is eindelijk de financiële oorlog voorbij en begint de echte.”

  Makkelijk te beantwoorde vraag.
  Vlak NA de wereldwijde hyperinflatie. Hyperinflatie veroorzaakt “extreme” armoede voor iedereen.
  Ervan uit gaande de ontwikkelingen de laatste tijd, mag je over hyperinflatie tot over de 90% wel zeker zijn nu!

 • Gerard

  @Theo S
  “…voor mij mogen ze de koers met 50% naar beneden duwen! Prachtig instap moment.”

  Niks instap moment! Als de koers 50% naar beneden gaat is er fundamenteel iets “grondig” mis. Zal echt niet gebeuren. Gezonde uiterste bodems zijn allom hier bekend.
  Over een week spreken we hier niet meer over en gaan we weer lekker omhoog. Hopelijk niet te snel omhoog, want dan gebeuren dit soort dalingen vaker en heftiger.

 • Gerard

  Maar zoals ik dit allemaal lees, worden we alweer gek gemaakt door een klein beetje volatiliteit?
  Kom nou toch! Het is een broodnodige correctie.
  Laat zilver nu maar even de bodem testen op 34 a 34,50, daarna gaan we kijken wat zilver doet over de komende 6 weken.
  Ook beurzen corrigeren even, maar dat HOORT in elke uptrend thuis!
  Een correctie schud winstnemers af, en pikt nieuwe instappers op voor de vervolg rit. Zo werkt dat nu eenmaal.

 • gordijnen

  ECB-leningen: wie leent wat?

  http://fd.nl/economie-politiek/397065-1202/ecb-leningen-wie-leent-wat

  Ik zou denken dat de ECB alleen geld mag uitlenen aan euro landen, omdat het hier om euro’s lenen gaat.

  De Britse bank Lloyds heeft £11,4 mrd geleend, zo meldt de Britse zakenkrant Financial Times (FT). Ook RBS zou bij de ECB langs zijn gegaan voor een lening.

  Staan deze landen dan ook borg voor deze leningen?

 • Gerard

  @john
  Zeker GEEN gokkost.
  De lange termijn trends zijn niet alleen Technisch te analisren, maar zeker ook “Fundamenteel”. Heel persoonlijk heb ik daarop NOOIT gegokt.
  Zilver gemiddeld 22% per jaar stijging, en goud gemiddeld 18% stijging “PER JAAR” sinds 2009 noem ik zeker GEEN gokken!

 • Gerard

  Beste Snel,
  “@Gerard, ik meen eens een keer gelezen te hebben, dat goud stand zou moeten houden op 1750.”

  Helemaal fout. Ik heb steeds gezegd dat de bodem (op eind december) op 1600 ligt of net eronder.
  NU ligt die 2 maanden later ergens tussen 1620 en 1650. NOOIT 1750 !
  “Fundamenteel” geloof ik nooit dat de bodems gaan sneuvelen op goud en zilver.

 • john

  @Gerard
  Ik heb het al vaker aangegeven..
  Het werkt precies hetzelfde als een gokkast.

 • Gerard

  High Five
  “Gerard, kan die vriend die iedere dag over zilver schrijft weer uit de prullenbak gehaald worden ?”

  Ha ha, ja die mag er weer uit! Op de laatste dag he! Had ik niet meer verwacht, niemand trouwens.
  Maar niet getreurd. Een correctie was wel hard nodig.
  Niks aan de hand, zilver zal blijken een goed bodem op 34 te hebben.
  Zilver zou zelfs nog terug kunnen naar 27 om NOG STEEDS in de lange termijn uptrend te blijven.
  Voor goud ligt dit op 1620 – 1640.
  Mooie bijkoopkansen bieden zich aan!

 • greetjes

  @Gerard

  het is gekkenwerk! Letterlijk…

 • Nico

  Negen factoren die de goudprijs sturen
  kies er maar 1 of meerdere uit, de dollar voorop denk ik.
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/specials/robeco/articles/Negen-factoren-die-de-goudprijs-sturen.xml

 • Gerard
 • Nico

  Greetjes
  Dan gaat het gewoon zijwaarts,hoeft niet wat bijzonders te zijn.

 • pietje

  Rolf zij het al het is wel raar dat goud ook zo mee daalt vandaag.
  Ja, het is raar meden omdat alle centrale banken dit heel hoog op hun balans hebben staan.
  Ook omdat deze centrale banken gerand staan voor de schulden van de ECB.
  De grootste 5 goud voorraden van europa (EU) totaal 8883 ton (op papier).
  Hier hebben ze vandaag 380 miljard verlies opgeleden.

 • greetjes

  @Veritas

  Net van Twitter afgehaald:

  Bloomberg Government ‏
  Median earnings for 18- to 24-year-olds fell to $448 a week last year, a decline of 4.7% from 2008

  Dan zat Ron Paul er met zijn 5% toch niet ver naast!

 • greetjes

  de handel in edelmetalen lijkt stilgevallen: is al een uur onveranderd evenals de waarde van de euro. Vreemd!

 • Nico

  toch bij sluiting van de toronto beurs op de valreep nog wat verdiend 16% in de +voor argentex mining voor de rest een bloedbad vanavond. nou ja beter op papier dan echt zullen we maar denken.

 • Nico

  temp
  Nee op oorlog zit ik ook niet wachten,zonder is het leven soms al onzeker en moeilijk genoeg
  wie weet hoe lang dat ze dit nog vol kunnen houden,daar hebben wij geen weet van,japan al 20jaar ,alleen zit nu het hele westen in de problemen,dus verwacht ik dat het binnen 5jaar goed mis zal zijn.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Zilverpaul

  Verwacht niet te veel van de Angelsaksische autoriteiten op dit gebied. Dit is hun lifeline, lijkt me niet logisch dat ze die zelf af gaan snijden.

 • temp242

  Juist Nico, ‘hoge’dollar, lage prijs PM’s.
  Wanneer is eindelijk de financiële oorlog voorbij en begint de echte.
  Let op! Ik verafschuw oorlog, alleen al dat menselijk leed. De omschrijving hierboven dient enkel om te zeggen dat ‘HET’ nog niet eens begonnen is. En daarbij hebben PM’s dus nog geen rol te spelen en hebben de banksters dan uiteraard ook vrij spel om naar hartelust PM’s te bashen.

 • Nico

  Het is niet alleen edelmetaal ,alles gaat de dieperik in ,ook de euro 1,06% in de min

 • temp242

  Juist Pietje,
  Ze hebben een buffer nodig.
  En deze heeft dringend H U L P nodig:
  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_belgie/Vanackere_wil_Dexia_last_spreiden.9165069-3136.art

 • x

  zo te zien gaan we weer een geweldig koop moment krijgen!

 • temp242

  Er is officieel nog steeds NIETS gebeurd.
  Dat gegeven is heel belangrijk voor de PM’s.
  Midden-eind maart 2012 gaat in deze heel cruciaal worden.

 • Veritas

  @Snel

  Voor hetzelfde geld (sorry voor de onbedoelde woordspeling) was het precies de andere kant op gegaan. Had ook gekund..

 • Snel

  Gisteravond nog de helft van m n zilverpapier verkocht.
  Helaas niet alles.
  Net maar weer terug gekocht.
  Doe je toch nog iets goed. Voor de helft dan.
  Halfbakken heet dat.

 • temp242

  Dat is een goede. Weet er eigenlijk hoeveel staatswaarborgen er open staan?
  De ene zegt 45 milard euro, de andere zegt 90 miljard…
  En zijn dit de waarborgen van 2011 of zitten die van 2008 daar ook al bij?
  De belgen gingen immers ook al véél verdienen aan de ‘redding’ van Dexia.
  Over hoeveel belgen, dat zeiden ze er niet bij.

 • Oom Dagobert

  @temp242
  Nadat ik de nieuwe naam zag, dacht ik aan Bel-infuus.

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Pietje,
  Met het tweede rondje LTRO worden de markten weer gerustgesteld. Er zijn echter enkele hiaten in het systeem waardoor het slechts werkt op korte termijn. Indien dit effectief de laatste keer is dat de ECB de kraan open draait, zullen de problemen binnen afzienbare tijd terugkeren.

  1)De problemen in de eurozone weerhouden banken er niet van om een deel van het goedkope geld te investeren in Amerikaanse of Japanse activa.

  2)Een deel van het goedkope geld vloeit automatisch terug naar de ECB omdat de banken elkaar niet vertrouwen.

  3)Ten slotte hebben de Europese banken in 2013 een herfinancieringsbedrag nodig met het equivalent van 4 LTRO’s.

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/02/29/ltro-werkt-alleen-op-korte-termijn/

 • pietje

  Hier is het persbericht van vandaag van de Ecb
  http://www.ecb.int/press/pr/date/2012/html/pr120228_1.en.html

  Ja, er is voor 529 miljard uitgedeeld aan 523 baken in december was dit 489 miljard aan 523 banken.
  Zo hebben de banken weer wat reserve of is dit bedoeld om de klap op te vangen als Griekenland 23 Maart uit de euro treed.

 • Veritas

  “You just missed a classic Ron Paul tirade against Bernanke.

  He claims that inflation is really at 9 percent, vs. Bernanke’s estimate of 2 percent, so he says they should split the difference at 5 percent.

  He held up an ounce of silver, and then brought up how much gasoline he could get with it.”

  http://www.businessinsider.com/ron-paul-is-putting-on-a-great-show-right-now-in-front-of-bernanke-2012-2

  PRACHTIG! :D

 • temp242
 • Theo S

  Beste Zilver Paul, voor mij mogen ze de koers met 50% naar beneden duwen! Prachtig instap moment. Mij maken ze niet bang, het spel staat allang op de wagen. Voor veel mensen wordt het eindspel een nachtmerrie.

 • pietje

  Wat ik al weken zeg is de weerstand is voor goud 1750 dollar en voor zilver 35 doller.
  Als het te snel stijgt zo als gisteren dan moet je op je hoeden zijn.
  Want dan wordt er massaal gegokt op iets wat nog moet gebeuren.
  Deze keer pakten het verkeerd uit heel verkeerd vooral voor de handelaren op de beurs die in papier zilver en goud handellen.
  Niet voor de genen zo als de meesten hier op dit blog die fysiek bezitten.

  Wat ik wel erg jammer vind is dat als iemand een visie heeft of een voorspeling doet betreffende de prijs van zilver of goud.
  Dan wordt hij bejubeld als hij gelijk heeft en afgekraakt als hij er naast zit dit geld niet voor iedereen hier maar er zijn er wel een paar die je dan graag nog een trap na geven of het nodig vinden je er nog even aan te herinneren.

  Dit zijn dan ook vaak degenen die zelf niets zinnigs te melden hebben dit getuigd alleen maar van een fantasieloze geest zonder visie.

  Ja, ik zit er ook wel eens naast vaker dan me lief is.
  Maar kan wel zeggen dat het geen wat ik schrijf wel degelijk is gebaseerd op informatie uit de markt of anderen bronnen.
  Als ik iets voorspel doe ik dat naar eer en geweten.

 • temp242

  Deze daling van de PM’s stond echt wel in de sterren geschreven. Volgende is de stekker uit Griekenland en daarop de invasie in Iran.Voor de rest onderschrijf ik compleet het artikel van zilverpaul.

 • pietje

  Zilver paul dit doe ik niet vaak maar dit keer ben ik het 100% met je eens.
  Vandaar ook 5 sterren.