Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Tijdelijk oplopende levertijden voor zilveren munten

05-11-2013 Rolf van Zanten

** MEDEDELING **

 

Hierbij willen we u op de hoogte stellen van oplopende levertijden voor de zilveren Maple Leaf en de zilveren Silver Eagle munten. De huidige voorraad is bijna uitverkocht en de eerstvolgende voorraadaanvulling is begin/medio december ingepland. Zodoende zal er binnenkort een levertijd van toepassing zijn voor zowel de Maple Leaf munten (zilver) als voor de Silver Eagle munten van vijf a zes weken. Waar mogelijk proberen we de levertijden in te korten.

In onze webshop wordt automatisch bijgehouden hoeveel munten uit voorraad leverbaar zijn. Indien munten niet op voorraad zijn, wordt een indicatie van de levertijd vermeld.

De zilveren Philharmoniker munt is nog wel ruim uit voorraad leverbaar. Mocht u zilveren troy ounce munten willen aankopen, dan bevelen we de Philharmoniker munt aan. Deze munt is vanaf heden ook extra gunstig geprijsd.

 • bandini

  @René. Ik weet niet of de link tussen bitcoin en de tulpenmanie (tot 1637) mag gelegd worden, maar de gelijkenissen zijn treffend. Tandenknarsend koersen opvolgen lijkt me zowieso verloren energie. De meesten zitten altijd te laat, te vroeg, of in verkeerde categorieën. Je hebt er wel al die bitcoin opnemen in een soort permanente portefeuille. Het zou kunnen dat centrale banken goud naar beneden mee manipuleren en bitcoin omhoog, maar zelf geloof ik daar niet zo in. Ik geloof meer in Soros verhaal dat handelaren onevenwichtigheden in de markt overdrijven en elkaar achterna lopen. Zo kan de bitcoin-gekte nog een tijdje aanhouden, maar ook plots volledig kantelen.

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @Erk,

  Re: Fed rates below zero

  Dat gaat niet gebeuren. De consumenten interest gaat wellicht beneden 0, maar de Fed rate gaat nooit beneden nul. Integendeel, de Fed betaald nu rente op het geld dat de banken bij hun stallen! (Hoewel de Fed natuurlijk niets met dit geld doet! money for nothing)
  Dus Fed rates benenden nul? no way..

 • René

  Ben in nou de enige die tandenknarsend de koers van die fucking bitcoin omhoog ziet schuiven?
  Toch maar een beetje meedoen misschien. Koop ik er één.
  Hoe lang duurt het nog dat een bitcoin de prijs van een ounce goud voorbij gaat?

 • Lamberto

  Boeterente voor spaarders!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Larry Summers at IMF Economic Forum, Nov. 8

  http://www.youtube.com/watch?v=KYpVzBbQIX0

 • Gerard

  Alfa01
  En nog ter aanvulling op je vraag.
  In deflatietijd worden schulden hoger t.o.v. Het inkomen, waarbij de schulden niet meer verdampen door inflatie.
  Dus je raakt met schulden steeds dieper in de shit bij deflatie.

 • Gerard

  Alfa01
  Re. Het enige gevaar bestaat erin dat men zijn werk verliest of minder gaat verdienen. Anders zie ik geen probleem. Hoe ziet u dat ?

  Je geeft het antwoord zelf al. Met een tophypotheek is dit erg genoeg.
  Maar in Nederland is dat veel erger omdat de overheid al 50 jaar lang hoge schulden maken subsidieerd. Middels hypotheekrente aftrek inkomstenbelasting. De particuliere Nederlander heeft gemiddeld dan ook de hoogste schulden ter wereld.

 • Gerard

  Nadja
  Re. Enerzijds dalen de omzetten en anderzijds, melde je eerder, worden de verkooporders steeds groter.

  Ja dat klopt ook. Ik kijk vaak naar de minuut candles van de spot prijs. En daar zie dumps van miljoenen ounces in enkele seconden. Dat is toch erg opvallend. Vooral de gekozen momenten.
  Dat is een bikkelhard bewijs dat goud enorm gemanipuleerd wordt.
  Zulke aantallen beslaan geen miljoenen, maar miljarden. En wel in enkele seconden. Dat kan alleen maar de FED zijn of hele grote zakenbanken.
  Dit is overigens ook een hele grote splinter in het oog van Middelkoop. En daar heeft hij wel gelijk in. Het is ook eigenlijk pure misdaad.

 • Gerard

  Ja Surf, dat is een goeie!
  Ik heb dat ook ooit gelezen. Industrie gebruikt inderdaad veel goud. 200 ton per jaar is behoorlijk veel. Blijkbaar is dit toch gigantisch gestegen de afgelopen jaren. Ik weet, het wordt vooral gebruikt in printplaten. En dat heeft een enorme opmars gemaakt de laatste jaren. Er worden steeds meer producten gemaakt met electronica.

 • Gerard

  Bandini
  Goud heeft inderdaad heel sterk gepresteerd vanaf 2006. Dus dat klopt wel.
  Maar aandelen zijn in de VS geheel hersteld. In Europa nog lang niet overigens (aex 700 in 2000). Dus dat klopt gedeeltelijk.
  Maar aandelen stegen alleen maar op de QEs. En dat is het grote verschil met de vorige winterperiode 1929 – 1949. Overigens stegen de aandelen eind 30er jaren ook al weer. vooral industrie aandelen. Logisch natuurlijk, oorlogstuig bouwen.
  Er zijn dus eigenlijk altijd wel verschillen waar je doorheen moet kijken.
  De geschiedenis herhaalt zich nooit hetzelfde, maar het rijmt wel.