Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Toekomst verwachting goud: +$500 in 6 maanden!

26-04-2010 Bas

John Embry zal verrast zijn als goud niet met $500 stijgt de komende 6 maanden.
John Embry ziet geen andere mogelijkheid dan een prijsstijging van goud.

http://www.gold-prices.biz/wp-content/img/2010/01/john-embry-13-jan-2010.JPGAls goud niet $500 hoger staat in de komende zes maanden, ben ik verrast zegt John Embry, Chief investment strategist bij Sprott Asset Management

Op de wekelijkse podcast van Mineweb.com over goud zegt Embry dat de prijs van goud stijgend is om twee redenen.

De eerste reden is de sterke stijging van de overheidsschulden in de Westerse landen en de hieraan gekoppelde risico’s. Embry geeft aan dat Griekenland niet het enige land is met problemen, het is er één van de velen. Andere landen die gelijkwaardige problemen hebben als Griekenland zijn Groot Brittannië, de Mediterrane landen en de Verenigde Staten.

Hier voegt hij aan toe: “We zijn in de eerste fase beland van wat ik denk dat weleens kan veranderen in een hyper inflatoire situatie. Er is niet genoeg spaargeld over de gehele wereld om de schulden die de komende jaren gecreëerd worden te dekken. Hierdoor wordt er papier geld bijgedrukt in hoeveelheden die we in de geschiedenis nog nooit eerder hebben meegemaakt. Als de waarde van het papieren geld daalt door de snelle toename zal, per definitie, de waarde van goud in deze papieren valuta stijgen.

We zijn door een periode van disinflatie gegaan, zeker sinds ongeveer 1980. Dit is voorbij. We gaan richting een periode die we nog nooit hebben meegemaakt in ons leven, misschien zelfs nog nooit hebben meegemaakt in de geschiedenis van de mensheid.”

De tweede reden van de prijsstijging is voor Embry het verschil tussen de papieren goudmarkt en de hoeveelheid fysiek goud dat aanwezig is.

“Als je naar de huidige markt kijkt van fysiek en papier goud dan kan je spreken van een verstoorde situatie. Feit is dat er heel veel papieren claims zijn op elke baar fysiek goud. Als op een dag iedereen tegelijk besluit dat ze niet meer het papieren goud willen maar het onderliggende fysieke goud dan zal de markt ontploffen en zal de prijs omhoog schieten.”

Hieraan voegt hij toe: “Ik denk dat Noord-Amerika en Europa minder belangrijk worden in de markt, op dit moment wordt de prijs gecontroleerd op de LBMA en de COMEX. Als de fysieke markt dit overneemt, en ik denk dat dit zo zal zijn, dan kan de prijs alleen nog maar stijgen.”

Bron: Mineweb

  • johan

    Dat er getallen genoemd worden als doel vind ik wel wat voorbarig. Een stijgende goudprijs en een zakkende euro hebben als gevolg dat je goud stijgt in waarde. Echter je spaarcentjes zullen in waarde dalen hetgeen per saldo niet hoeft te betekenen dat je er rijker van wordt. Ik geloof niet dat goud je per definitie verrijkt, het bewaakt je bezit meer. Zilver daarentgen zie ik anders, het heeft meerdere functies (iedereen wel bekend) en daar voorzie ik wel een grote sprong. Alles gaat nooit in 1 lineaire lijn, dus dalen zullen benut moeten worden om een mooie portefeuille op te bouwen in edelmetalen.

  • rob

    Was te verwachten:
    Sprott Asset Management sluit zich aan bij het rijtje van Jim Sinclair, Jason Hummel, James Turk, Max Keiser, Martin Armstrong, Alf Field, Ted Butler. Zij verwachten allemaal op grond van verschillende invalshoeken dat de goudprijs aan het einde van het jaar tussen de $1650 en $2200 zal staan en zij zullen waarschijnlijk ook verbaasd staan als goud over ruim 2 jaar niet op $5000-$10000 zal staan. En vlak ook niet uit Peter Schiff, Gerald Celente, Jim Rogers, Bill Gross en degene die ik nu even vergeet. Zij noemen geen prijzen maar zien goud wel als de beste belegging op dit moment.