24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Toekomst verwachting goud: +$500 in 6 maanden!

John Embry zal verrast zijn als goud niet met $500 stijgt de komende 6 maanden.
John Embry ziet geen andere mogelijkheid dan een prijsstijging van goud.

http://www.gold-prices.biz/wp-content/img/2010/01/john-embry-13-jan-2010.JPGAls goud niet $500 hoger staat in de komende zes maanden, ben ik verrast zegt John Embry, Chief investment strategist bij Sprott Asset Management

Op de wekelijkse podcast van Mineweb.com over goud zegt Embry dat de prijs van goud stijgend is om twee redenen.

De eerste reden is de sterke stijging van de overheidsschulden in de Westerse landen en de hieraan gekoppelde risico’s. Embry geeft aan dat Griekenland niet het enige land is met problemen, het is er één van de velen. Andere landen die gelijkwaardige problemen hebben als Griekenland zijn Groot Brittannië, de Mediterrane landen en de Verenigde Staten.

Hier voegt hij aan toe: We zijn in de eerste fase beland van wat ik denk dat weleens kan veranderen in een hyper inflatoire situatie. Er is niet genoeg spaargeld over de gehele wereld om de schulden die de komende jaren gecreëerd worden te dekken. Hierdoor wordt er papier geld bijgedrukt in hoeveelheden die we in de geschiedenis nog nooit eerder hebben meegemaakt. Als de waarde van het papieren geld daalt door de snelle toename zal, per definitie, de waarde van goud in deze papieren valuta stijgen.

We zijn door een periode van disinflatie gegaan, zeker sinds ongeveer 1980. Dit is voorbij. We gaan richting een periode die we nog nooit hebben meegemaakt in ons leven, misschien zelfs nog nooit hebben meegemaakt in de geschiedenis van de mensheid.

De tweede reden van de prijsstijging is voor Embry het verschil tussen de papieren goudmarkt en de hoeveelheid fysiek goud dat aanwezig is.

Als je naar de huidige markt kijkt van fysiek en papier goud dan kan je spreken van een verstoorde situatie. Feit is dat er heel veel papieren claims zijn op elke baar fysiek goud. Als op een dag iedereen tegelijk besluit dat ze niet meer het papieren goud willen maar het onderliggende fysieke goud dan zal de markt ontploffen en zal de prijs omhoog schieten.

Hieraan voegt hij toe: Ik denk dat Noord-Amerika en Europa minder belangrijk worden in de markt, op dit moment wordt de prijs gecontroleerd op de LBMA en de COMEX. Als de fysieke markt dit overneemt, en ik denk dat dit zo zal zijn, dan kan de prijs alleen nog maar stijgen.

Bron: Mineweb

Bekijk ook