24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Toenemend interesse in zilver en kansen voor goudbeleggers

Gisteren bracht de Commodity Futures Trading Commission (CFTC)  hun wekelijkse data naar buiten van de handel in grondstof futures. Uit dit rapport blijkt dat in de week voor 2 juni, de prijs van de goud future van Comex in augustus met 0,3% is gestegen. De prijs van de zilver future steeg in diezelfde periode echter met een veel groter percentage, namelijk 3,8%. In dezelfde periode daalde de goud/zilver ratio van 99,9 naar 95,7. 

Deze data kan verklaard worden door het toegenomen optimisme over het economisch herstel nu veel landen hun (economische) restricties hebben gelift. Dit geeft veel beleggers en investeerders het vertrouwen terug in de groei van het bedrijfsleven. Phil Flynn, senior market analyst bij Price Futures Group, denkt dan ook dat sommige beleggers momenteel meer geïnteresseerd zijn in de aankoop van aandelen dan goud. Zilver daarintegen lijkt te profiteren van het toenemende optimisme over de economie. Dit komt omdat verschillende industrieën zilver gebruiken als grondstof. Daarnaast lijkt het erop dat beleggers en investeerders zich gerealiseerd hebben dat zilver de afgelopen tijd ondergewaardeerd was aan goud. 

Voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het aankopen van edelmetaal voor hun portfolio, is zilver de afgelopen tijd dan ook een goede optie gebleken. Flynn legt uit dat dit verklaard kan worden door de gunstige vooruitzichten voor zilver door toedoen van de aantrekkende economie en het feit dat zilver nu relatief goedkoop is doordat het ondergewaardeerd is aan goud.

De data van CFTC laat ook zien dat speculanten op de futuresmarkt niet meer long gaan op goud maar juist short posities aankopen. Onderzoek van TD Securities laat zien dat de stimuli door de overheden effect hebben gehad nu beleggers positiever gestemd zijn over de economie en minder interesse lijken te hebben in goud als ‘safe haven’. Dit sentiment in de markt is aangezwengeld door de het Amerikaanse werklozenrapport dat afgelopen vrijdag naar buiten werd gebracht en minder erg was dan verwacht werd. Daarnaast is de Amerikaanse rent nog steeds laag. 

In de dalende goudprijs ziet TD Securities echter een grote kans voor beleggers. Mocht dit namelijk het begin zijn van een zogeheten V-vorming economisch herstel dan zal het risico op de inflatie door de economische groei in combinatie met de lage rente hoog zijn. Beleggers kunnen nu door de lagere goudprijs zich relatief goedkoop beschermen tegen het risico van inflatie. 

Interesse in de aankoop van zilver? Bekijk hier onze zilveren munten. Bent u geïnteresseerd in de aankoop van goud? Bekijk dan hier onze gouden munten en goudbaren.

Bekijk ook