24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Toeval, puur toeval!

Wat een toeval: zet uitgerekend JPMorgan vraagtekens bij de kwaliteit van de boekhouding van Argentinië ( zo’n 10 miljard van hun veronderstelde $28 miljard aan reserves in buitenlandse valuta stond ter discussie), brand een weekje later het zwaarbeveiligde gebouw af waar de Argentijnse administratie werd bijgehouden! Voor de negen doden die bij de brand vielen kent de Angelsaksiche taal overigens een fraai eufemisme: ‘collateral damage’. Iemand nog behoefte aan  Argentijnse peso’s ?

En wat dacht u hiervan: Nauwelijks had Draghi gisteren uitgesproken dat er niets wordt veranderd aan het Europese monetaire beleid, of de DAX, de Duitse beurs, kelderde 200 punten. Hierop werd de handel stopgezet om overigens enkele minuten later weer vrijwel vanaf het oude niveau zijn dag te vervolgen. Niets aan de hand, loopt u gewoon rustig door, het betreft hier een gevalletje toeval!

DAX

Een langer durende toevalligheid betreft de vlucht van goud richting het Verre Oosten. Hieronder ziet u waar dit goud vandaan kwam, waarbij wat mij betreft de 5,5 ton van Sprott het meest in het oog valt.

goldb

Wat hier ook niets mee te maken heeft dat in Brazilië het verschil tussen de prijs van goud verhandeld op de beurs en de prijs voor fysiek goud is opgelopen tot ruim 18 %. Enig verschil tussen beiden is normaal; de fysieke handel moet er ook wat aan verdienen, maar dat het verschil steeds groter wordt kan natuurlijk niets anders zijn dan puur toeval.

Maar de grootste toevalligheid is wel dat Blythe Masters, het hoofd van de grondstoffen divisie van JPMorgan en daarmee een van de breinen achter de goud- en zilverprijsmanipulatie, is aangesteld om zitting te nemen in het adviserend comité van de CTFC, de Commodity Futures Trading Commission. U weet wel, de club die moet toezien op een eerlijk verloop van o.a. de goud- en zilverhandel. Wat een toeval, dat nu net de vos moet toezien op het kippenhok!

Als je toch niet beter zou weten zou je toch al gauw denken dat alles met elkaar in verband zou staan.

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook