24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Tot slot

In onderstaande grafiek vindt u als de oranje lijn de short positie van de commercials; de blauwe lijn is de zilverprijs. De commercials zijn de grote partijen die de zilverprijs doorgaans onderdrukken. Het moge duidelijk zijn aan de lage shortpositie, dat men verwacht dat de zilverprijs wel eens op korte termijn naar boven zou kunnen spuiten.

Hetzelfde verhaal gaat op voor goud, hoewel iets minder uitgesproken:

Tel je vervolgens de ingenomen shortposities van goud en zilver bij elkaar op, kom je in totaal op een recordlage stand:

Maar het wordt pas echt interessant als je de shortposities van de afgelopen jaren afzet tegen wat de zilverprijs gedaan heeft: elke keer bleek een recordlage stand van de open interest samen te vallen met een forse opgaande beweging van de zilverprijs.

 

 

Hoewel zilver zich nu al zo’n ruim jaar zijwaarts/neergaand beweegt in een overigens lange termijn opwaartse trend, is duidelijk dat we weer aan de vooravond lijken te staan van een mooie uptick.

Of we hiermee de neergaande trend van de afgelopen periode definitief verlaten is niet zeker. Wellicht is het vreselijk slechte rapport wat betreft de banenmarkt in de VS van deze middag wel het vlammetje wat het kruitvat nodig had. Op het moment dat ik dit schrijf koerst goud zo’n kleine 3 % hoger, wat op zich al een mirakel is, temeer daar beide edelmetalen de hele dag lager koersten.

We gaan het zien. En met dit hoopgevende nieuws (voor goud en zilverliefhebbers) wil ik u tot slot meedelen, dat ik voorlopig minder actief zal gaan bijdragen aan dit blog. Na een paar jaar van wekelijks schrijven wil ik enige afstand nemen tot de materie, en zal mijn bijdrage aan dit blog een maandelijkse worden. Als ik me kan inhouden tenminste.

 

Met dank aan Rich van de GATA voor de grafieken,

 

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Lunar Dragon

Bekijk ook