Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Tot slot

01-06-2012 Zilverpaul

In onderstaande grafiek vindt u als de oranje lijn de short positie van de commercials; de blauwe lijn is de zilverprijs. De commercials zijn de grote partijen die de zilverprijs doorgaans onderdrukken. Het moge duidelijk zijn aan de lage shortpositie, dat men verwacht dat de zilverprijs wel eens op korte termijn naar boven zou kunnen spuiten.

Hetzelfde verhaal gaat op voor goud, hoewel iets minder uitgesproken:

Tel je vervolgens de ingenomen shortposities van goud en zilver bij elkaar op, kom je in totaal op een recordlage stand:

Maar het wordt pas echt interessant als je de shortposities van de afgelopen jaren afzet tegen wat de zilverprijs gedaan heeft: elke keer bleek een recordlage stand van de open interest samen te vallen met een forse opgaande beweging van de zilverprijs.

 

 

Hoewel zilver zich nu al zo’n ruim jaar zijwaarts/neergaand beweegt in een overigens lange termijn opwaartse trend, is duidelijk dat we weer aan de vooravond lijken te staan van een mooie uptick.

Of we hiermee de neergaande trend van de afgelopen periode definitief verlaten is niet zeker. Wellicht is het vreselijk slechte rapport wat betreft de banenmarkt in de VS van deze middag wel het vlammetje wat het kruitvat nodig had. Op het moment dat ik dit schrijf koerst goud zo’n kleine 3 % hoger, wat op zich al een mirakel is, temeer daar beide edelmetalen de hele dag lager koersten.

We gaan het zien. En met dit hoopgevende nieuws (voor goud en zilverliefhebbers) wil ik u tot slot meedelen, dat ik voorlopig minder actief zal gaan bijdragen aan dit blog. Na een paar jaar van wekelijks schrijven wil ik enige afstand nemen tot de materie, en zal mijn bijdrage aan dit blog een maandelijkse worden. Als ik me kan inhouden tenminste.

 

Met dank aan Rich van de GATA voor de grafieken,

 

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Lunar Dragon

 • De Kalief van Californie

  @Nico
  Interessant stuk Nico. Bankiers waren dus oppermachtig in het democratisch systeem.

  Mij lijkt dat, politiek gezien, moderne “democratie” de oorzaak is van heel veel van dit soort bizarre ellende. Op “democratie” is echter maar heel weinig kritiek, valt me iedere keer weer op.

 • Nico

  Toen niets meer een waarde had… (Tom Lassing)
  In de jaren dertig kende Oostenrijk een werkloosheidscrisis. Het hield uiteindelijk in dat niets meer een waarde had en economische krimp het land in de greep hield.
  Een huis bijvoorbeeld was niets meer waard, want er was geen enkele koper in de markt. We kennen dat in Nederland nu ook al een beetje.
  Er was nergens een markt in, behalve in basisvoedsel. Voor de rest kon je weinig omdat je vrijwel niets kon verdienen. Door de hoge werkloosheid of de angst voor werkloosheid gaf men weinig uit.
  De mens was een slaaf van geld geworden en geld was alleenheerser. Bankiers waren oppermachtig.
  In Wörgl werd door …………….
  http://beurz.com/toen-niets-meer-een-waarde-had-tom-lassing/

 • Ethan

  @De Kalief van Californie

  “… “Libertariers willen iedereen hun individuele vrijheid geven, maar daar zit wel een natuurlijke grens aan!” …
  Dat noem ik nou gewoon politiek. En dit soort uitspraken doen alle politici. Gelukkig is er een methode is om echte vrijheid te verkrijgen: uit je individuele karma komen.”

  Juist.. “gewoon politiek”

  Er zit altijd een natuurlijke grens aan iemands vrijheden. Bij gezonde mensen zit dat min of meer al ‘ingebakken’ in de vorm van het gevoel wat wel en niet kan/mag. Vandaar de *natuurlijke* grens.

  Dat het verboden is om iemand te vermoorden of te beroven, je schuldig te maken aan fraude, andermans bezit te vernielen, etc. etc. dat is ‘gewoon politiek’?

  Nee, dat zijn natuurlijke wetten. Als je je aan die paar basisregels weet te houden, zit het automatisch met je karma ook wel goed en dan heb je ook die echte vrijheid!

  Het is net of je het links-om of rechts-om gaat benaderen.

  Maar een wereld zonder basisregels kan niet bestaan, dan heb je alleen een ultieme vorm van entropie.

 • http://preppers.nl/forum/forum.php RB

  Zelfs Libertariers hebben diverse bloedgroepjes, zo te zien. Verdeel en heers is bij jullie niet meer nodig.

 • De Kalief van Californie

  @nm156
  Je wilt graag winnen, maakt echter beoordelingsfouten en dan begin je maar wat kinderachtig te fantaseren en te veroordelen. Tja, dat kan natuurlijk …

 • nm156

  O ik snap je al Kalief.
  Je bent tegen libertariers want dat betekent gelijke rechten voor homo’s en vrouwen. Geen verbod op drugs en prostitutie. En zomaar winkels op zondag open.
  En dat moet natuurlijk verboden worden.
  Want dat staat ergens in de bijbel.

 • De Kalief van Californie

  @Ethan
  … “Libertariers willen iedereen hun individuele vrijheid geven, maar daar zit wel een natuurlijke grens aan!” …

  Dat noem ik nou gewoon politiek. En dit soort uitspraken doen alle politici. Gelukkig is er een methode is om echte vrijheid te verkrijgen: uit je individuele karma komen.

 • De Kalief van Californie

  @nm156

  Hoezo? Je bevestigt volgens mij exact wat ik aanvankelijk aangaf maar bestreden werd door Jullie.
  Dit is wat ik er letterlijk over meld in mijn 13.32 post: “Nou beste Jullie, ik lees niet anders dan dat libertariers individuele vrijheid als zijnde het hoogste goed beschouwen.”

  Dus “beschamend” wordt het voor mij geenszins. Mischien eerst maar eens goed lezen nm156 …

 • Ethan

  @Edwin

  Ik snap wat je wilt zeggen, maar een libertijn is bepaald geen libertarier. Heb Ron Paul ook verschillende keren een libertijn genoemd horen worden, maar houd dat beeld van hem maar eens naast deze definitie:

  “Moderne interpretatie

  In de praktijk wordt onder ‘een libertijn’ verstaan, iemand die voor seksuele vrijheid staat en wordt vaak geassocieerd met sm en bandeloosheid. Ook zijn er grote raakvlakken met het nihilisme en het hedonisme.

  Het libertinisme dient niet verward te worden met de politieke filosofie libertarisme. Een libertariër staat absolute vrijheid voor, maar met de beperking dat men nooit de vrijheid en integriteit van andere personen mag aantasten. Een libertijn kent geen enkele beperking in zijn vrijheid en mag volgens zijn filosofie ook eigendomsrechten van anderen schenden om aan zijn gerief te komen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Libertinisme ;)

  @Kalief

  “Waar het mij om gaat is dat het onmogelijk is om enerzijds voor iedereen individuele vrijheid te willen en anderzijds anderen wetten op te willen leggen. ”

  Ik raak je hier echt kwijt.

  Libertariers willen iedereen hun individuele vrijheid geven, maar daar zit wel een natuurlijke grens aan! Heeel kort door de bocht komt de lijst met beperkingen neer op de zo’n beetje de 10 geboden, de dingen die we als gezond mens als onethisch ed aanvoelen. (Common Law/Law of the Land) en niet op de meeste ‘wetten’ zoals wij die nu kennen (Commerical Law/Maritime Admiralty Law/Law of the Sea)

  lawful (Common Law) is niet legal (Mar. Adm. Law) !

  Heb laatst hier een heel verhaal getypt over de verschillen hiertussen. Ook al wonen we op het land, iig in de Common Wealth landen + de VS leef je voor de wet op zee

  Common Law/lawful:
  je bent soeverein, een ‘freeman’, een mens van vlees en bloed met een eigen ziel en verantwoordelijkheid (vaak gesteld tov de Schepper) en je moet je aan de 10 geboden houden (moord, fraude etc = verboden). er moet altijd een ‘injured party’ zijn! (een gewonde, een bestolen persoon, etc)

  Mar. Adm. Law/legal:
  je bent een subject/onderdaan! De duizenden ‘wetten’ hieronder zijn de statuten (bijv. je mag je huis niet verbouwen zonder bouwvergunning) een injured party is hier niet nodig. Wie is de partij die schade lijdt als jij je autogordel niet om hebt, voor wie/aan wie betaal je de boete/straf?!?

  Dit werkt door op een heleboel dingen:
  een police man of peace officer handhaaft de wet
  een police OFFICER (maritime term; een corporate revenue officer) handhaaft de statuten

  http://usavsus.info/

  Terugkerend naar de libertarische insteek:

  Je hebt de vrijheid om te doen en laten wat je wil, maar dit tot het punt dat je anderen of hun eigendom kwaad gaat doen.

  Daarom is het in de ogen van libertariers bijv goed toegestaan om drugs goed te keuren. Het is jouw eigen lijf en leven, waarom mag je niet met je eigen bewustzijn experimenteren?

  Wat veel mensen denk ik alleen niet aan kunnen is dat met vrijheid ook verantwoordelijkheid komt!
  Denk aan de boete voor de autogordel. Volgens libertariers is dat een onwenselijke restrictie, maar de meeste zeggen vast dat het wel een SLIM idee is om te doen.

  Maar moeten er dan ook tegenwoordig overal stickers op staan? Deze magnetron niet gebruiken om huisdieren te drogen? Deze uitlaat niet aanraken omdat hij heet kan zijn?

  etc.

  Goed, even heel kort een paar aanvullende zijstapjes ed. :)

 • nm156

  Kalief: je verwart libertariers met libertijnen (Julie noemt ze anarchisten). Libertariers willen geen wetten om ‘de anderen’ in te perken. Ik zou je aanbevelen er eerst zelf iets over te lezen want je posts worden nogal beschamend zo.

 • De Kalief van Californie

  @Jullie

  @Edwin

  Waar het mij om gaat is dat het onmogelijk is om enerzijds voor iedereen individuele vrijheid te willen en anderzijds anderen wetten op te willen leggen. Want dat laatste houdt in dat je anderen wil beperken in hun “vrijheid”, iets dat volgens libertariers niet juist is.
  “Een zo klein mogelijke overheid, zo min mogelijk overheid” is allemaal slechts politieke voorkeur. En politici willen de baas spelen over anderen, hoe dan ook. Met een kleine of met een grote overheid, dat maakt fundamenteel niets uit. Ik vind het dus gerommel in de marge ipv werkelijke vrijheid verkrijgen.

  Ik geloof in enkel in spirituele vrijheid en dat is een strikt individuele staat van bewustzijn, ongeacht de omstandigheden. Materieel gezien, dus bv binnen allerlei formele sociale afspraken en formele politieke systemen, bestaat vrijheid eenvoudigweg niet tenzij je uit je karma’s (individuele illusies) bent. En dat is, nogmaals strikt individueel en onafhankelijk van allerlei leuke, minder leuke etc. omstandigheden.

 • http://www.zilver-inkoop.nl/zilverprijs.html Zilverprijs

  Wellicht moet de Kalief hier eerst even gaan lezen en dan kan hij gelijk een ondersteuningsverklaring komen tekenen bij zijn gemeentehuis…
  Ik ga voor het eerst in 10 jaar weer naar de stembus en mijn keuze is duidelijk.

  http://www.libertarischepartij.nl/veel-gestelde-vragen/

 • Jullie

  @ Kalief, jij bent een anarchist ?

  Als je niet in de overheid geloofd, en als je zelf Libertariërs ‘verheven’ noemt, kan ik niet anders concluderen dat je een anarchist bent.

  Dan is de vraag, als je dan zo in deze vrijheid gelooft, de vrijheid om te doen wat men wilt zonder consequentie’s, waarom noemde je de Libertariërs en autisten (wat het verband ook mag zijn?) dan ‘mensen die de weg kwijt zijn’ ? (post nr. 26)

  Ik bespeur hier toch enige vorm van hypocrisie mijn beste.

 • Edwin

  Beste Kalief,
  ik ben het vaak met je eens, maar op het onderwerp van Libertariers probeer je met een cirkelredenatie er iets anders van te maken dat het in werkelijkheid is.
  Dat weet je best wel want dat blijkt uit je redenatie.
  Libertijnen zijn voor individuele vrijheid, punt.

 • Andreas

  Kalief
  Nu ga je wel erg ver. Ik heb eens even op wikipedia gekeken want ik wist het ook niet. Maar de definitie luidt grofgezegd dat libertariers een zo klein mogelijke overheid nastreven. En daar is niets mis mee in mijn ogen. Maar het libertarisme kent wel meerdere stromingen. Maar met al die stromingen over 1 kam scheren doe je de zaak geen recht.

 • De Kalief van Californie

  @WijRos
  “Het lijkt mij niet onwaarschijnlijk dat een opleiding je op een bepaalde manier vormt die je ook beperkt in je beeldvorming.”

  Inderdaad WijRos, en dat is wat die nepintellectuelen vaak niet helder hebben. Het zijn doorgaans afgerichte schaapjes die balken wat de formele instituties graag willen dat er gebalkt wordt. En dat noemt men dan “wetenschappelijk”. De Nazi’s en in de USSR communisten speelden dat ook zo. Altijd lachu met die sociale systemen.

 • De Kalief van Californie

  @Jullie
  Nou beste Jullie, ik lees niet anders dan dat libertariers individuele vrijheid als zijnde het hoogste goed beschouwen. De schizofrenie komt dan al snel om de hoek kijken wanneer je stelt dat dan toch jullie specifieke wetten en jullie specifieke idee van gerechtigheid moeten gelden voor iedereen.

  Libertariers bepalen dan middels hun wetgeving en hun idee over gerechtigheid wat goed is voor anderen??? Daarmee heffen ze hun overtuiging van individuele vrijheid helemaal op en zijn ze dus schizofreen ofwel … gewoon andere westerse politici.

  Libertariers zijn dus volgens jou gewoon politici zijn die hun specifieke relatieve idee van vrijheid en gerechtigheid propageren en door willen drukken wanneer ze politieke macht krijgen.
  Dan moeten zgn. libertariers niet claimen dat ze voor individuele vrijheid zijn want … dat zijn ze niet.

 • Jullie

  De Kalief van Californie :
  @WijRos
  Vrijheid is natuurlijk niet absoluut. Zij die absolute individuele vrijheid nastreven/eisen, bv libertartiers en autisten, zijn mi eenvoudigweg de weg behoorlijk kwijt. Om het maar zwak uit te drukken, natuurlijk.

  10

  Je mag mij als Libertariër best zeggen dat ik de weg kwijt ben.

  Maar zeg dan graag ook even waarom.

  Een Libertariër wenst geen absolute vrijheid, een Libertariër wil nog steeds een staat, wetten, en gerechtigheid.

  Ik denk dat je in de war bent met een Anarchist, Anarchisten willen absolute vrijheid, dus de vrijheid om te stelen en te moorden zonder consequentie’s , dat je dat enigzins krankzinnig wilt noemen kan ik begrijpen, wat ik niet kan begrijpen is waarom je een Libertariër iemand noemt die ‘de weg kwijt’ is.

  Maar ik neem maar aan dat je de definitie van een Libertariër niet helemaal door hebt. Of wel ?

 • WijRos

  @De Kalief van Californie

  re. Helft laagopgeleiden stemt SP en PVV. Hoogopgeleiden kiezen vaak voor VVD, D’66, Groen Links, zo meldt de Azijnbode.

  Beste Kalief, de andere helft van de slecht opgeleiden telt blijkbaar niet mee. De zogenaamd hoogopgeleiden zegt iets over hun opleiding niet over wat ze werkelijk kunnen.
  Het lijkt mij niet onwaarschijnlijk dat een opleiding je op een bepaalde manier vormt die je ook beperkt in je beeldvorming.

 • De Kalief van Californie

  Helft laagopgeleiden stemt SP en PVV. Hoogopgeleiden kiezen vaak voor VVD, D’66, Groen Links, zo meldt de Azijnbode.

  Tja, nogal een open deur zou ik zeggen. Hoogopgeleid zijn betekent echter niet dat je socialer, slimmer, intellectueler bent. Om bv een universitaire studie te voltooien heb je genoeg aan een gemiddelde intelligentie. Universitaire studies zijn heel vaak geschikt voor naieve enthousiastelingen die bereid zijn dogma’s te accepteren als werkelijkheid en graag willen scoren.
  Intellectuelen in het Westen zijn eerder outcasts dan de aangepaste tiepjes die zich graag identificeren met het formele nep-intellectualisme.

 • Andreas

  Beste Wijros
  Dat is helemaal waar. Maar dan moeten anderen ons later ook niet verwijten dat we mogelijk wel de goede stap gedaan hebben. En daar heb ik zo mijn twijfels bij. Ik hou er ernstig rekening mee dat men dan toch aanklopt. Dat is niet erg maar dan is het wel een bittere pil. En natuurlijk worden we heel hard uitgelachen als we er naast blijken te zitten. Maar dat risico neem ik maar. Maar zoals ik al eerder zei: ik praat er niet meer over en probeer mensen ook niet meer te overtuigen. Hoe jammer ik het ook vindt. Ieder voor zich en God voor ons allen. Als die er tenminste nog heil in ziet.

 • Andreas

  Lamberto
  Mooi he, dat internet? Er is geen appel zo mooi of er is toch een vlekje aan.

 • De Kalief van Californie

  @WijRos
  Vrijheid is natuurlijk niet absoluut. Zij die absolute individuele vrijheid nastreven/eisen, bv libertartiers en autisten, zijn mi eenvoudigweg de weg behoorlijk kwijt. Om het maar zwak uit te drukken, natuurlijk.

 • WijRos

  Velen

  Wij praten hier steeds over vrijheid en over bedreigingen van Bilderbergers en Rockefellers of weet ik hoe al die lieden heten. Waarom kunnen we dan niet onze schoonmoeders en anderen in onze omgeving hun eigen leven laten leiden zoals zij dat zelf willen? Ik vraag mij af wat er goed is aan het edelmetaal evangelie? Uiteindelijk weten we pas over tenminste 10 jaren of we verstandig bezig zijn geweest.
  Waarom moeten we iedereen overtuigen hetzelfde te doen als wij, het gaat toch om onze persoonlijke vrijheid maar ook om de vrijheid van anderen?

 • Lamberto

  greetjes 16 juni 2012 op 22:10 |

  “open brief van Colin van Heezik in NRC aan Jorritsma, smullen!”
  ====================================================
  Greetjes, waar haalt u de durf vandaan om deze open brief over “mevrouw Annemarie Jorritsma-Lebbink” geboren te Hengelo (G) hier te plaatsen.
  U weet toch wel dat zij die de bestuurlijke topfuncties in Nederland vervullen allemaal en altijd van onbesproken gedrag zijn!
  Mevrouw Annemarie Jorritsma-Lebbink burgemeester van Almere kan er toch ook niets aan doen dat ze verwant is met een heel bekende molenaarsfamilie uit Hengelo (G).
  Deze familie was vroeger in Hengelo (G) en omstreken zelfs zo bekent, dat ze in 1946 de kolom haalden in het Zutphens Dagblad, waarin de verslagen van Tribunalen voor de Hengelose NSB-ers werden gepubliceerd.
  http://www.oldhengel.nl/WOII/verslagen%20tribunaal%20Zutphens%20Dagblad.htm
  Zie bij Tribunaal 12/9 onder presidium heer Buket.
  Dit gegeven maakt natuurlijk wel weer heel veel duidelijk over haar gedragingen!

 • De Kalief van Californie

  svp Duimpje omhoog wanneer je denkt dat Syriza vandaag de grootste gaat worden in Griekenland.
  svp Duimpje omlaag wanneer je denkt dat de zgn. gematigden de grootste gaan worden.

 • WijRos

  @knowtoomuch

  re. The Rockafellows hebben dit ‘Institute’ gefinancierd/geholpen.

  Beste Weet te veel, als er had gestaan met overheidssubsidie was het natuurlijk veel beter geweest.

 • Andreas

  Gerard
  Wordt er niet altijd beweerd dat datgene wat in Amerika gebeurd 5 jaar later in Europa gebeurd? Ik geloof dat we geen 5 jaar hoeven te wachten. Het is in Zuid-Europa al volop gaande. We hoeven ons derhalve ook niet meer af te vragen waar dit heen moet gaan. Kijk naar de film en we weten het.

 • De Kalief van Californie

  Hieronder ’n naar mijn idee erg belangrijke info-uitwisseling tussen een eigenaar van PM-mijnaandelen en Jim Sinclair. Het gaat over het feit dat afgelopen vrijdag rond de sluiting van de Canadese en US markten een aantal mijnaandelen heftig onderuit gehaald zijn. Vaak tussen de 10 en 20%. Inderdaad, de vuige maffia houdt niet op met hun smerige Gestapo acties. Hiermee wordt maar weer eens aangetoond wat de belangen zijn en hoever het ranzig tuig kan gaan en gaat.
  Dit gaat echter een keer stoppen. Ook de dictatoriale, doodzieke USSR is uit elkaar geflikkerd. Dat zal met dit corrupte, misdadige systeem niet anders zijn.

  Notes To The SEC–Join The Fight!
  June 16, 2012, at 9:54 pm
  by Jim Sinclair in the category General Editorial | Print This Post | Email This Post
  Jim,

  Following your call to action, the following is the content of my email to the SEC:

  “Moments after the New York market closed Friday, June 15, 2012, there was a major carpet bombing of various gold mining shares. I listed NGD above as an example of a company I own. Look at the chart. Straight down on virtually no volume immediately after the market closed. 4% down in seconds. Apparently, this tactic was spread across the gold mining shares generally.

  When, pray tell, will the SEC take action against these blatant crooks utilizing naked short selling on low volume to manipulate the market price? I’m not counting on it during my lifetime.”

  If this were against GS or JPM, no doubt the SEC would have the cavalry after them.

  CIGA Doug

  David,

  When you try to catch a raccoon the thing will fight like hell, butting, biting and tearing everywhere. We have to be the same.

  I can afford to hire eminent US and Canadian security counsel to determine if there is civil liability by the perpetrators due to the company.

  I can see if any exchange rules were broken concerning order, size of price difference on execution, position of the specialist on the AMEX, time requirement for a MOC order to be entered, Canadian Jitney to the US, stock borrowed if short, and many other things.

  If you go ballistic every time someone touches you soon nobody screws with you.

  It is the poor cash strapped gold and silver companies, poor securities regulation wise management, and people without a voice that have no option.

  I have many options, and will use them all. As an Irish Jew I am determined and without fear.

  You have helped me.

  Thank you,
  Jim

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Heel Zuid-Europa zou zijn munt moeten devalueren met 20 tot 40 %. Dit kan niet doordat ze vastzitten aan de euro. Deze landen blijven het dus moeilijk hebben om hun afzetmarkt competitief te maken. Laat men de eurocrisis verder escaleren, zal de euro ook wel verder corrigeren met ongeveer 20 %. Maar dit lost niets op aan de onevenwichten binnen Europa. Ofwel splits je Europa op in 2 delen ofwel splits je Europa helemaal op. Er moet iets gebeuren om de onevenwichten te herstellen. Gaat het pijn doen? JA Volgt er een depressie? JA maar een scenario zoals in IJsland is heel waarschijnlijk en dan staat Europa binnen enkele jaren terug waar het thuishoort. En voer ondertussen in snel tempo de nodige hervormingen door om een dergelijke crisis in de toekomst te vermijden. Vergeet niet dat de storm nog moet neerdalen in Japan, Amerika en misschien nog China. Daar zal Europa ook de gevolgen van dragen.

  http://www.fininfo-be.com/2012/06/16/crisis-in-europa-kijk-op-de-week-van-fininfo-be-31/

 • Gerard

  @knowtoomuch
  Ik begrijp dat Rockefellers instituut wel. Steeds meer Amerikanen keren de overheid en politiek de rug toe en gaan hun eigen weg. Zie ook het stukje van de preppers.
  Ook die mensen zullen straks in hun eigen hol, valuta en eigen maatschappij weer afgevangen worden. Je ontkomt dus niet zo gemakkelijk aan die kliek. Ze denken gewoon met je mee en op zeker moment ben je WEER afhankelijk van Rockefellers club.
  Anders gezegd: Amerikanen keren overheid en politiek massaal de rug toe, dan doet rockefellers instituut dat ook en lopen gewoon met je mee! Hoe slim kan je zijn…

 • Gerard

  @Andreas
  “En dan vinden sommigen het vreemd en nog verwerpelijk ook dat ik een spuughekel heb aan alles wat bij die kliek hoort en de club die ze in naam der wet nog beschermt ook.”

  Ik kan mij daar ook helemaal in vinden.
  Verder kan ik maar niet begrijpen dat er in Nederland zoveel mensen rondlopen die blindelings vertrouwen hebben in die kliek. Kijk alleen eens naar de aanhang van de SP. Hoe dikker en vetter de overheid, des te armer de burger.
  Van mij mogen ze morgen al alle totaal overbodige ambtenaren de straat op stampen.

 • knowtoomuch

  @Gerard : The Rockafellows hebben dit ‘Institute’ gefinancierd/geholpen.

  Volstaat dit of moet ik het allemaal nog verder toelichten-gnn-gnnn ..?

  De enige definitieve oplossing is de vernietiging van de macht van de (Khazaren-gestuurde/bezeten) Centrale Banken, en anders NIKS !

  De rest is PsyOps

  Sorry

 • rob

  Hmmm, er noemt zich hier wederom iemand net als ik, alleen dan met grote R. Kon ik het nog eens zijn met zijn bijdragen, dan tot daar aan toe, maar ik zou Andreas nooit satanisch noemen.

 • Gerard

  Net even een geweldige reportage zitten kijken!
  Terwijl de Euofielen we ons in EEN grote unie willen storten naar VS model, valt ondertussen de VS uit elkaar tot eigen streek-valuta aan toe.
  Ook wordt die eigen streek-valuta economisch bekeken.

  46 van de 50 staten zijn op dit moment bijna failliet, wordt hier ook uitgelegd.

  MUST SEE:
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1262992

 • WijRos

  @PatDC

  re. Moest ik op een dag 10 keer één contract kopen van 5000 ounces en dumpen.

  Beste PatDC, ik blij dat we een insider in ons midden hebben, ps. 1 contract op de markt gooien noemen we geen dumpen, 30.000 contracten wel.
  Ik ben echt geroerd, de bankiers verhandelen het zilver 10 x HF om op die manier een lagere prijs te creëren voor ons. Daarom grijpt de SEC ook niet in want die denkt de consument heeft er eigenlijk alleen maar voordeel van.

  Afgelopen week donderdag 34.000 contracten (5287 ton) iets na half vier speciaal voor ons om nog één keer het zilver 50 cent goedkoper aan te kunnen schaffen. Het is volgens u zeker dat de FED het helemaal niet belangrijk vindt dat hun treasuries gekocht worden in plaats van edelmetaal. U hebt het helemaal in de gaten.
  Het gekke is dat er mensen zijn die denken dat als je 10 keer iets koopt en verkoopt dat dit een prijsdaling tot gevolg heeft en dat iedere handelaar dat met plezier doet. Er is intussen tijd wel iemand die 34000 x 5000 x 0,5 = US$ 85 miljoen fiat geld gelukkig verloren heeft.
  Dit moet echt fiat geld zijn want de FED is hier niet bij betrokken. Stel dat het in 10 keer verhandeld is dan blijft het verlies altijd nog 8,5 miljoen. Het moet wel een heel domme handelaar zijn met erg veel geld want hij verliest alle dagen. Misschien verklaard dat het verlies van JPM van 2 – ? miljard.

  Ik zou nog graag van PatDC horen wat nu de zin van deze 10x HF windhandel is.
  De mensen die op de mark waren, zeggen dat het in één keer op de markt gedumpt is maar ja dat zijn bevooroordeelden.

 • Pol

  Andreas, bedankt voor je steun!

 • Pol

  @Andreas

  Rob, Wil, Marco en anderen…..

  PS: ter info; De domme oudste zoon heeft zelf ook nog een slordige 100.000 euro op zijn spaarrekening staan…en mijn partners zus S. woont op haar 37e in een verzorgingstehuis vanwege een enstige chronische ziekte en heeft zelf geen cent te makken.
  Haar medicatie kost de zorgverzekering zo’n 1000 euro per maand…als ze dit niet krijgt heeft ze nog maar kort te leven.

  Nu we weten wat er komen gaat, kunnen jullie je misschien voorstellen hoe machteloos wij ons voelen. Straks draait ‘ons gezin’ voor alle drie de schoonfamilieleden op…en dan wordt het een keuze tussen iemand in leven houden of voor je eigen toekomst kiezen…..

  Dat is heel frustrerend…vooral omdat er op dit moment meer dan genoeg geld is om het te voorkomen door PM ed. te kopen.

  Als niemand in de familie nog iets overhoudt om de zus in leven te houden, zijn wij dus degenen die de knoop door moeten hakken en een keuze moeten maken tussen onze eigen toekomst of die van de schoonfamilie.

  Maar goed, zoals ik al zei. Ik heb het waarschuwen ed. losgelaten, en mijn partner heeft haar familie gezegd dat de volledige verantwoordelijkheid voor henzelf en de zieke zus nu bij hen ligt. Dat klinkt heel hard, maar helaas is dit misschien de enige manier om tot hen door te dringen. Door deze crisis kan men dus wel degelijk sterven.

 • Nico

  Als het aan D666 ligt krijg je in de toekomst nog maar 1 medicijn voorgeschreven
  De Pil van Drion!! gezondheidszorg wordt onbetaalbaar in de komende jaren.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Pil_van_Drion

 • Lolbroek

  @Andreas

  Ik dacht dat die gasrekening de reden was van Hitlers zelfmoord…

 • Lolbroek

  Vanavond een Griek flink laten schrikken.

  Ik vertelde hem dat wanneer Griekenland gelijk zou komen met Rusland, er gekeken zou worden naar het banksaldo….

 • Nico
 • Andreas

  Kalief
  Vanavond was in het nieuws hoe het er nu aan toe gaat in Griekenland. Medicijnentekort en vooruit betalen.

 • De Kalief van Californie

  Nog ff iets anders over onze geweldige westerse samenleving. Men gaat er hier oh zo trots op dat we steeds ouder worden maar ze vergeten er bij te vertellen dat heel veel mensen de “oude dag” als een hel beleven door dementie, zwaar verval v/h lichaam alsmede onbetaalbare voorzieningen.

 • Andreas

  Vroeger was er een sarcastisch mopje. Weet je wat het toppunt van brutaliteit is? Antwoord: de Joden de gasrekening van auswitz sturen en laten betalen.
  In mijn opinie hebben ze hem betaald en heeft Nederland de centen in de zak gestoken. Het toppunt van brutaliteit is hier dus gewoon beleid. En inderdaad is dat een waarschuwing voor de toekomst.

 • nm156
 • Andreas

  Lamberto
  Flesche kreeg 5 jaar in een tijd dat je voor het stelen van een fiets 6 maanden kreeg. Van de week maakte ik melding van regelrechte meineed door Klink en nog zo’n CDA trut. Hier zijn dan ook keiharde bewijzen voor. Ik had op zijn minst verwacht in mijn onnozelheid dat dit toch gevolgen zou hebben. Vergeet het maar. En dan vinden sommigen het vreemd en nog verwerpelijk ook dat ik een spuughekel heb aan alles wat bij die kliek hoort en de club die ze in naam der wet nog beschermt ook. Inplaats van ze te arresteren op verdenking van het in gevaar brengen van de volksgezondheid. Die club heet justitie met politie als volgelingen en uitvoerders van ONRECHT. En inplaats dat de politiek de fouten van het verleden betreffende Joodse tegoeden rechtzet, staan ze te huichelen bij monumenten en zeggen ,waardig, ,,nooit meer Auswitz,,

 • De Kalief van Californie

  @greetjes
  Leuk stuk. Tja, je wordt toch ook helemaal schijtziek van de zgn. elite. Waar blijft toch de nacht van de lange messen? 12-9 Misschien? Denk ’t niet. D’r moet waarschijnlijk nog veel meer gifwater onder de brug door stromen voordat de messen geslepen worden.

 • De Kalief van Californie

  @Andreas
  Je moet ook niet op ’n fiets lopen Andreas. Dat doe je over auto’s gekske. Dan zal ’t best lekker warm zijn.

 • Lamberto

  Heeft iemand van dit forum wel eens gehoord van het Lippman Rosenthal archief & Degussa.
  Hierin wordt precies beschreven wat er met de vermogens en waardevolle bezittingen van de Joden in Nederland is gebeurd.
  Het waren veelal wel de zogenaamde onkreukbare bureaucraten die op slinkse wijze hun zakken hebben gevuld.
  Weest allen dus op uw hoede wat uw munten en voedselvoorraden betreft.
  Ik denk niet dat er anno 2012 in het gedrag en denken van deze lieden veel is veranderd.

  http://www.ravagedigitaal.org/1998/KLAAR/Nr%20259/HTML/5998ar05.htm