24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Trump verhoogt handelstarieven China

President Trump heeft aangegeven de importtarieven voor bepaalde Chinese producten toch te verhogen van 10 naar 25%. Per vrijdag zal deze verhoging gaan en daarnaast breidt Trump de heffing uit naar andere producten uit China. Voor nog eens $325 miljard aan producten waar nu nog geen belasting over werd geheven zal vanaf vrijdag het tarief van 25% van toepassing zijn.

De verhoging van deze handelstarieven zijn nodig omdat de onderhandelingen met China niet snel genoeg gaan, zo bericht Trump op Twitter. Hij schrijft tevens dat China de onderhandelingen probeert open te breken en dat kan hij niet toestaan.

De handelsoorlog met China is inmiddels al een flinke poos gaande. Ook in april vorig jaar reageerde de goudprijs al door de dreigende handelsoorlog.
Na de aankondiging van Trump lijkt de handelsoorlog weer op te laaien waar beleggers juist een akkoord hadden verwacht na signalen dat men met afrondende gesprekken bezig zou zijn. In China leverden de aandelenbeurzen flink in en de beurs in Shanghai daalde met 5.8%. In Europa openden de beurzen deze dag ook met verliezen en de AEX index staat nu zo’n 1,6% lager.

Bekijk ook