24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Tulipcoin

De overgang van mijn bijdrages van Zilverpaul.nl naar dit blog gaat gepaard met forse verliezen van de goud~ en zilverprijs vandaag, voor enkele van de lezers mede reden uw columnist voor rotte vis uit te maken. Ik zou op deze uitlatingen als volgt willen antwoorden: ik wens u een lang en gelukkig leven toe met een portemonnee vol met euro’s!  :)

Voor de overige lezers kan ik melden dat ik niet onfeilbaar ben. Met name de glazen bol waarin het tijdspad zichtbaar is blijkt uiterst troebel. Ook kan ik u melden dat ik de waarheid niet in pacht heb. Wat ik wel kan bieden is een tegengeluid voor de mainstream media, met aan u de keus een eigen afweging te maken.

En nu over tot de orde van de dag. Van Zerohedge een opwekkende chart ( voor goud~ en zilvereigenaren ) van de hoeveelheid ( gemiddelde)10 jaars staatsleningen die in eigendom is van de FED. Normaal gesproken worden deze staatsleningen uiteraard verkocht aan derden, maar als niemand deze meer wil hebben kunnen ze altijd nog de eigen centrale bank! In hetzelfde tempo doorgaan en zitten we eind volgend jaar bijna op 50 % procent.

Verder bleken vorige week het zeer forse aantal van 7.250 call opties december 2015 te zijn gekocht op goud met een uitoefenprijs van $3.000. 7.250 call opties zijn in principe goed voor 725.000 ounce goud. Elke call optie geeft de eigenaar het recht 100 ounce goud te kopen tegen een prijs van $3000 eind november 2015. Hoewel het niet nodig is tot eind 2015 te wachten: als bv de goudprijs halverwege 2014 tot $2000 stijgt, zullen de opties fors meer waard zijn dan nu. Blijkbaar gaan diepe zakken niet mee in de algemene malaise op goudgebied, maar zien hier juist een kans in om op de huidige lage prijsniveaus fors in te stappen.

Tot slot nog iets wat Silverdoctors zo treffend beschreef als Tulipcoin, refererend aan de overeenkomst tussen de bitcoin en de tulpenmanie uit vroeger dagen. Ook al hecht u veel geloof aan het concept, en ziet u een grote toekomst weggelegd voor dit medium…..waarom denkt u dat de centrale banken nog niet hebben ingegrepen? Waarom zou men de bitcoin wel toelaten, en een strijd om leven en dood voeren met goud en zilver? Een vraag die op een dag als vandaag met een zilverprijsdaling van 4,4 % en een goudprijsdaling van 2,6 % eens te meer bij me opkomt…….
.

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

Bekijk ook