Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Tulipcoin

03-12-2013 Zilverpaul

De overgang van mijn bijdrages van Zilverpaul.nl naar dit blog gaat gepaard met forse verliezen van de goud~ en zilverprijs vandaag, voor enkele van de lezers mede reden uw columnist voor rotte vis uit te maken. Ik zou op deze uitlatingen als volgt willen antwoorden: ik wens u een lang en gelukkig leven toe met een portemonnee vol met euro’s!  :)

Voor de overige lezers kan ik melden dat ik niet onfeilbaar ben. Met name de glazen bol waarin het tijdspad zichtbaar is blijkt uiterst troebel. Ook kan ik u melden dat ik de waarheid niet in pacht heb. Wat ik wel kan bieden is een tegengeluid voor de mainstream media, met aan u de keus een eigen afweging te maken.

En nu over tot de orde van de dag. Van Zerohedge een opwekkende chart ( voor goud~ en zilvereigenaren ) van de hoeveelheid ( gemiddelde)10 jaars staatsleningen die in eigendom is van de FED. Normaal gesproken worden deze staatsleningen uiteraard verkocht aan derden, maar als niemand deze meer wil hebben kunnen ze altijd nog de eigen centrale bank! In hetzelfde tempo doorgaan en zitten we eind volgend jaar bijna op 50 % procent.

Verder bleken vorige week het zeer forse aantal van 7.250 call opties december 2015 te zijn gekocht op goud met een uitoefenprijs van $3.000. 7.250 call opties zijn in principe goed voor 725.000 ounce goud. Elke call optie geeft de eigenaar het recht 100 ounce goud te kopen tegen een prijs van $3000 eind november 2015. Hoewel het niet nodig is tot eind 2015 te wachten: als bv de goudprijs halverwege 2014 tot $2000 stijgt, zullen de opties fors meer waard zijn dan nu. Blijkbaar gaan diepe zakken niet mee in de algemene malaise op goudgebied, maar zien hier juist een kans in om op de huidige lage prijsniveaus fors in te stappen.

Tot slot nog iets wat Silverdoctors zo treffend beschreef als Tulipcoin, refererend aan de overeenkomst tussen de bitcoin en de tulpenmanie uit vroeger dagen. Ook al hecht u veel geloof aan het concept, en ziet u een grote toekomst weggelegd voor dit medium…..waarom denkt u dat de centrale banken nog niet hebben ingegrepen? Waarom zou men de bitcoin wel toelaten, en een strijd om leven en dood voeren met goud en zilver? Een vraag die op een dag als vandaag met een zilverprijsdaling van 4,4 % en een goudprijsdaling van 2,6 % eens te meer bij me opkomt…….
.

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

 • Ons Moraal

  @genpensioneerde,
  1.dat de 4arabische landen een munt willen creëren is slecht nieuws voor goud, zie reactie op marketupdate.
  2. Shadowstats zegt 9%inflatie in America, hmmmm. Volgens de goldpumpers deed goud het dan toch goed mits de inflatie boven de 3% uitkomt? Of geld dat nu alleen nog bij hyperinflatie…
  3. Over staatsobligaties staan verschillende vids op YouTube. Van Mike stathis, kijk daar maar eens naar dan zie je gelijk dat het eigenlijk normaal is wat er gebeurt. Zijn gewoon cyclussen.

  M.v.g.

  Ons moraal

 • Genpensioneerde

  Binnenkort krijgen we wel van Goldman een berichtje dat ze hun koersdoel herzien …kwestie van niet te veel in affronten te vallen.

 • Genpensioneerde

  Die Arabische situatie , weeral een streep door de rekening van Goldman. Tja …hoe kan je zoiets voorzien? En zij dachten nog gauw wat goedkoop bij te kopen aan goudmijnaandelen.

 • Genpensioneerde

  Uitoefening vragen van contracten , daar zitten we toch op te wachten.

 • Genpensioneerde

  Als de Arabieren nu ook nog eens volop goud gaan kopen, in concurrentie met de Chinezen, dat wordt dringen aan de deur.

 • Genpensioneerde

  Zo voortgaand op het bericht van Marcel over die Gulf situaties, ga ik er van uit dat die ook wel goud zullen gaan kopen. En zeg niet dat die geen geld hebben. En ik heb het over de uitoefening, het opvragen van contracten op de Comex. Nu de Amerikanen hen in de steek gelaten hebben wat Iran betreft gaan ze ook wel eens hun spieren laten zien.

 • Genpensioneerde

  Wat die 10 jarige obligaties betreft, volgens Shadowstats is de inflatie daar 9 procent. Als je Shadowstats niet kent tik dan eens in in Google Shadowstats Wikipedia. Dat zijn serieuze mensen.

 • Genpensioneerde

  De Indische rupee is ferm gezakt, maar de Indiers die goud hadden hebben nu meer koopkracht.

 • marcel

  @Snel ,hier sla je de spijker op de kop daarm gaan ze ook niet taperen en zal de pers aanblijven.mvg Marcel

 • Snel

  @Marcel reWat denkt iedereen over de 10 jarige obligatie,s in de USA

  Wel die zullen 1 van de veiligste vormen blijken te zijn met beterkking tot het behoud van koopkracht.

  Veel veiliger dan de Griekse of Italiaanse ed.
  Immers, Amerika drukt zijn eigen geld dus een 100% garantie dat je dat ook terug krijgt.

 • marcel

  @Ons Moraal ,tot nu toe komt het uit wat ik uit het boek aangehaald heb en je weet het he ,ik heb respect voor iedere mening .Geen van ons allen weet wat er gaat gebeuren je kunt alleen een gevoel hebben .1 simpele gebeurtenis kan alles doen veranderen daarom val ik ook nooit iemand af [hoop ik].Met zeer vriendelijk groet

 • Ons Moraal

  Beste Iedereen,

  Dit juich ik toe: eindelijk een gezonde reactie van RK heeft u deze niet gelezen lees hem nogmaals 18:54 en 18:33. Individueel denken en leren noem ik het maar, in deze reactie vertoont zich geen massagedrag , zoals ook ik individueel probeer te denken, stoot je je hoofd wel eens aan reactie’s van mede bloggers. De media zoals ik al zo vaak gepropageerd heb is de veroorzaker, men doet mensen geloven….. en ja de NOS hoort hier ook bij!! Maar ik laat mij hier niet nogmaals over uit….. hier is genoeg over gepost op het andere blog.

  Net als wat RK zegt zijn er altijd de gebruikelijke reactie’s van bloggers overspoelt met altijd maar dezelfde filmpje’s/info’. Gezien de vele reacties wordt men selectief of zegt men ik weet het al. Afijn en zo gebeurt het dat sommige waardevolle reacties zoals ik ook zo vaak probeer aan te geven, selectief niet bekeken worden welke eigenlijk Leerzaam zijn. Bij deze wil ik u vragen om wat minder te posten en alleen waardevolle reactie’s te geven, zodat het nog enigszins overzichtelijk blijft op dit nieuwe blog.

  Maar goed een aanvulling vanuit mijn kant welke RK denk ik kan respecteren!

  Aan jullie reactie’s te zien over hoe goud zich gedraagt in deflatie wordt hier in dit filmpje een kort woordje over gesproken door Mike Stathis, zo heeft hij in meerdere filmpje’s een lesje economie gegeven aan Peter Schiff, Marc Faber en Jim Sinclair die zich over obligaties uit.

  http://www.youtube.com/watch?v=MOwm_wvNE7c (laat dit een aanvulling zijn, het is immers uw geld!!)

  @ Marcel jij sprak zojuist over een boek over zilver, heb zojuist het boek van Mike Stathis binnen gekregen The Wallstreet Investment Bible, en ik kan je bij deze al zeggen dat hier echt nuttige informatie in staat zover ik al kon zien. en in mijn schap liggen meerdere boeken. Maar mijn gevoel zegt dat deze zeer waardevol gaat worden. Prima wat je leest maar goede informatie heeft zijn prijs!!

  m.v.g.

  Ons Moraal

 • marcel
 • Genpensioneerde

  @ Marcel. Misschien in verband met dat Gulf News. Overigens is het vanavond geen ‘Beige Book’?

 • marcel

  UITSPRAAK?je bent een gek als je het mis hebt en je bent geniaal als het later uitkomt.

 • marcel
 • Genpensioneerde

  @Marcel, zo’n berichtjes als van dat Gulf News wil ik nog graag horen, lijkt me zo niet echt dagelijks nieuws. Gewoon belangrijk.

 • Genpensioneerde

  @RK Heb je eventueel een verklaring voor die talloze watervalgrafieken die we het afgelopen jaar gezien hebben?

 • RK

  De vraag waarom Bitcoin niet wordt tegengehouden door de bankiers komt voort uit onwetendheid hoe BTC werkt. Als de heren beter zouden onderzoeken en een bitcoin zouden vergaren zouden ze snappen waarom.
  Maar ik begrijp het aanhalen van deze vraag wel. De vraag is niet bedoeld om beantwoord te worden en daarom doe ik dat ook niet, maar bedoelt om diskrediet toe te brengen aan BTC en aandacht te vestigen op zilver.

  De strijd is niet te doen om edelmetaal maar vertrouwen en vrijheid, kapitalisme.

  Ik vindt die Silverdoctors weinig vertrouwen waardig.

  Ik heb geen Bitcoin.

 • marcel

  @RK ik respecteer je mening en heb mijn visie in veel eerdere reactie,s aangekaart . 1 ding is zeker de toekomst gaat het ons leren .Ik ga ook niet verkondigen dat iemand edelmetaal moet gaan kopen maar zeg alleen hoe ik erover denk en ik denk dat ik gelijk ga krijgen .Maar iedere tegen reactie is goed om iedereen weldenkend zijn keus te laten maken .Iemand kan zelfs denken ,ik laat mijn centjes lekker op de bank staan maar dat moet ieder voor zichzelf weten .mvg Marcel

 • RK

  @ Marcel

  Ik ben bang dat het edelmetaal complex niet zo zwaar wordt gemanipuleerd als de goeroes ons doen geloven.

  Ik draai het om. Als goud en zilver zouden stijgen en gedragen zoals de goeroes zeggen en de groupies willen is er sprake van grootschalige manipulatie. Want die grafiek zou als geen andere beurs belegd goed gedragen.

  1% van de beleggers of minder zit in goud toch? 99% van de markt verdient geld met QE niet waar? en 100% van de mensen weet van niets. Daar is het de manipulators om te doen. De manipulatie is ons nieuws en de QE om de markten omhoog te houden. Goud is echt geen prio zoals al die goeroes ons willen doen geloven. Krijgt goud tikken? Jawel. Maar de trend is een correctie.

 • RK

  Terugkomend op het eerst gezegde dat U niet onfeilbaar bent. En het niet uw schuld is dat de prijzen niet verder stijgen. Tot daar aan toe ben ik het er mee eens.

  Waar ik het niet mee eens ben is het constante geneuzel met allerlei nieuws berichten over hoe de economie zo slecht er aan toe gaat als reden dat de prijzen wel nu voor de 100e keer wel echt moeten stijgen. Stijgen de prijzen niet? Nou dan wel binnenkort (weer een blog post) want resultaten uit het verleden zijn garantie dat: einde jaar het metaal stijgt, China of India feest heeft. Goud nu alweer gestolen blijkt en noem maar op.

  Hoe het ook gewend draait of gekeerd wordt: de prijs stijgt hoor! (maar niet voordat ie misschien wel 600 aantikt)

  JA DAAR GAAT IE!

  OHhh nee toch (weer) niet

  En zo blijven argeloze beleggers maar hun fingers branden. Vandaar dat men zo G0d@#$$d!! is.
  Al die berichten doet men denken dat het nu wel echt zal stijgen.

  En zo is dat met al die zgn edelmetaal goeroes. En maar schreeuwen en allemaal likken ze elkaars hielen. Gros denkt nog steeds dat goud a) stijgt met inflatie en b) een goudstandaard de problemen zal oplossen.
  Ook Jim Sinclair. Afgeschreven die man. Hij deed meer en meer afvallig over Martin Armstrong, een man die niet partijdig is en simpelweg durft te zeggen: misschien hebben we een correctie? Oke oké hij bracht het stelling. Oke oké meer dan een keer en hij zit meestal goed.

  Professionals worden niet warm, koud of emotioneel van zilver of goud. Of andere aandelen. Het is wat het is.
  Daalt de handel? Nou en dan gaat ons geld in andere aandelen. Al die goeroes durven niet toe te geven dat ze er geen snars van snappen. En vooral dat dit al jaren zo is.

  Waarom daalt goud? O.a. omdat QE inflatie centen nu in aandelen stroomt. Daar valt geld te halen.
  Goud daalt om dat vertrouwen dat elders geld te halen valt groter is. Wanner het systeem kaput is en vertrouwen weg is dan gaat geld opzoek naar zaken van waarde. QE werkt dus wel.

  Slim geld zit al in goud. Hebben winst genomen. Halen nu geld van QE binnen.
  Alles oscilleert tussen twee uitersten, nu stroomt geld naar de aandelenmarkten.

  Als QE niet meer werkt en het systeem is uitgeput is het weer tijd om goud te stappen.
  Martin Armstrong heeft op zijn site data staan. Kijk maar.

 • marcel
 • marcel
 • marcel
 • marcel
 • marcel
 • marcel

  Wat denkt iedereen over de 10 jarige obligatie,s in de USA die lopen al weer op ,Wat gaat hier gebeuren bij taperen .Juist nog veel verder de lucht in dus in welk web zitten ze gevangen????.PRINTEN EN NOG EENS PRINTEN.De geldoorlog is in volle gang

 • marcel

  Voor de mensen die over deflatie oordelen ,ik denk eerder biflatie kijk bv de oplopende olieprijs die alle olie bevattende producten omhoog gaan stuwen .dit gaat uiteindelijk volgens mij over op inflatie om hun schulden weg te inflateren .Hier zullen ze zeker een instrument voor gaan gebruiken .[zie biflatie wiki]maar wie ben ik haha ;-]

 • Nadja

  marcel, ik bezig hier wel eens u omdat hier ook Vlaamse bezoekers komen, maar als Eindhovenaar kan ik natuurlijk makkelijk ook jij/je bezigen.

  Lamberto: wat een heerlijk taalgebruik heeft u, een genot. Ik vergroot de mooie woordkeuze:
  De indicatoren die mij hebben aangezet om tot aankoop over te gaan zijn nog steeds IN VOLLE GLORIE AANWEZIG.
  Ik blijf mijn 25 zilverlingen KOESTEREN omdat mijn verstand zegt dat er ZWAAR WEER OP KOMST is.
  Volgens mij bent u zeer goed in de economische materie ingevoerd, daarom weet ook u dat edelmetaal en EMOTIE moeilijk zijn te VERENIGEN.

 • marcel

  @ De anti golds en silvers, hebben jullie het boek geld goud en zilver niet gelezen .Daar staat letterlijk in [voor de daling uitgegeven]dat deze berenval uitgevoerd zal worden op PM .Ik ga hier niet verkondigen dat ik gelijk heb maar…..ik snap niet dat er mensen zijn die niet zien dat er iets vreemd aan de hand is in de PM markt. 1ding ga ik hier bekennen ,het zou geweldig zijn geweest op de top te verkopen de rit aandelen meepakken en op de bodem weer de PM opgepikt te hebben .Die gaat voor mij helaas niet op ik ben rotsvast in goud blijven geloven en zie nog steeds een gevaar dat deze opgeblazen ballon gaat knappen.Voor iedere goudmanie was deze aandelen housse waar te nemen verdiep je in oude grafieken .Dus ja ik sla wat dat betreft[aandelen] de plank volledig mis .Maar ik weet zeker mijn tijd komt als iedere burger genaaid wordt en zijn spaargeld kwijt is door de slimme maffia.Iedereen mag mij afzeiken tot eigenwijs maar dit is het pad wat ik gekozen heb en zal bewandelen .Daarmee behoor ik tot een selecte groep van o.o5 procent die het gevecht aangaat tegen het systeem wat voor mij GEBAKKEN LUCHT is mvg Marcel

 • Lezer

  Rien, ik begrijp het. Je bedoelt dat goud en zilver fysieke toepassingen hebben, naast het vertegenwoordigen van een bepaalde hoeveelheid energie. Cryptocoins hebben dat inderdaad niet.

 • marcel

  100 REACTIES WAS ALTIJD APPELTAART BIJ ZILVERPAUL [GEFELICITEERD]

 • marcel

  En Nadja zeg maar je jij hoor