24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Uitzoomen

Vroeger was er zo’n spelletje op tv. Dan liet men een heel ver ingezoomde foto zien van een dingetje. Vaak een klein onderdeeltje van een groter apparaat. Dan moest men raden wat het was. De ouderen onder ons weten dat vast nog wel. Niemand wist wat het was, totdat men langzaam uitzoomde.

In veel vorige blogs legde ik de nadruk op “inzoomen”. We zoomden in op de wereldmacht, UR-loges, goud, geld, inflatie, centrale banken, economie, enz. In deze blog ga ik uitzoomen. Waarom? Wij leven immers ingezoomd. Men houdt ons het liefst ingezoomd. Wij zijn als mens ingezoomd op Corona en daar blijven we hangen. Daardoor zien we niet dat dit slechts een klein onderdeeltje is van een groter apparaat. Laat ik het anders zeggen. We zien alleen een bougiedop. Als je uitzoomt, dan zie je een motor. Zoom je nog verder uit, dan zie een complete auto met alles erop en eraan. We spreken steeds over bougiedoppen, maar nooit over auto’s. Je kunt ook heel veel plaatjes zien van bomen. Je ziet dan door de bomen het bos niet meer. Als je uitzoomt, zie je het bos.

In mijn vorige blogs zag men steeds lijntjes lopen, soms kriskras door elkaar. Nu we uitzoomen, dan zien we opeens dat dit een heel spinnenweb is. Een web waar alle lijntjes uiteindelijk samenkomen in het midden. Er zijn lijntjes die corona beheren. In een ander deel van het web zien we goud.  Wat hebben die twee totaal verschillende dingen met elkaar te maken? Letterlijk alles! Het zijn beide onderdelen van hetzelfde web. Zo zijn er lijntjes geld, inflatie, economie. Het is een bijzonder groot web met heel veel lijntjes. Er komt ook natuur, klimaat, scholing, milieu, politiek en oorlog in voor. Hoe meer we van die lijntjes zien, hoe meer we ervan leren begrijpen. Vooral de verbanden met elkaar.

De mensheid staat al 1,5 jaar ingezoomd op corona. Maar in de lijntjes rondom corona gebeurt heel veel wat aan onze aandacht ontglipt. Zomen we uit, dan zien we vlak bij de Bilderberger conferenties, de Club van Rome, World Economic Forum, de VN, de media, censuur, Agenda 2030. We zien het totalitarisme al. Zoom je verder uit, dan zie je ook de poppetjes zoals, Schwab, Soros, Bill Gates, Bush, prins Philip, Henry Kissinger. Zoom je nog verder uit, dan zien we dezelfde poppetjes bij het klimaat, CO2 en bij de centrale banken staan. Ze staan ook bij stikstof, bij vaccins, bij multinationals, bij BLM, bij 9/11. Soms zie je ook Rutte en Kaag erbij staan. Ga je nog verder naar het midden, dan zie je andere poppetjes. De families Rothschild, Rockefeller, Warburg, Bush, enz. De 0,0001%. Die zitten in het centrum van het web. Ze hebben rechtstreeks contact met alle lijntjes.

Waarom benadruk ik altijd de zaken die ogenschijnlijk niets met edelmetaal te maken hebben? Omdat, als je alléén naar edelmetaal blijft kijken, dan zie je niks! Het grote plaatje willen wij zien. Hoe verder uitgezoomd hoe beter. Alleen daarop kunnen we de juiste beslissingen in het leven maken.

Spinnenweb

Psychose

In mijn vorige blogs heb ik mijzelf vaak afgevraagd, waarom zien mensen niks. Hoe kan dat? In Rusland onder Stalin meldden mensen zich vrijwillig aan voor executie aan de galg. Niet één, miljoenen mensen! Alleen omdat Stalin vond dat er te veel mensen waren. Dit is geen grap, het is echt gebeurd. Hoe kan dat? Dit heb ik nooit begrepen. Ik heb daar meerdere boeken over gelezen. De toespraken van Stalin over de “nutteloze eters”, zoals hij mensen altijd noemde. Dat begon met invalide en oudere mensen, maar later ook jonge gezonde mensen. De oudere mensen werden op straat boos aangekeken, want je had jezelf natuurlijk allang aan moeten melden voor de galg. Zo ver ging dat! Nooit begrepen totdat ik een essay las van Tim Foyle. Die had daar een hele goede en simpele verklaring voor. Het heeft te maken met een bepaalde onderontwikkelde psychose. Iets wat we nu ook duidelijk zien, jammer genoeg.

Dat werkt als volgt. Je wordt als baby geboren met een bepaald vertrouwen. Het eerste wat je in het leven vertrouwt, is de tepel van de moedermelk. Later natuurlijk ook de moeder die daaraan vast zit. De baby ziet dit als een hoger persoon die je vertrouwen kunt. Je kunt ook moeilijk anders natuurlijk. Als je opgroeit tot kleuter, dan blijft dat zo. De grote mensen weten alles, die weten wat goed voor je is en die vertrouw je dan ook. Naast ouders komen daar dan leraren en familie bij. Als je opgroeit richting puber, dan hoort dat te veranderen. Je gaat immers zelf die “grote mens” worden die alles weet. Je hoort te leren dat mens en natuur in evenwicht zijn. En hier gaat het fout! Velen zien het evenwicht niet. Ze zien niet dat mensen allemaal hetzelfde zijn. Ze zien niet dat ze later zélf de rol van de “grote mens” moeten gaan innemen. Ze gaan boven de ouders en leraren nóg hogere mensen zien. Politici, wetenschappers, psychopaten.

Het maakt niet uit wat ze denken en doen, als ze maar hoger staan. Ze gaan die blindelings vertrouwen, zoals ze dat al vanaf baby in zich hebben. Dat specifieke gebied in de hersens ontwikkelde zich niet. Dat heeft ook veel te maken met “scholing”. De leraar weet het altijd beter. Het is waar, want het staat in de schoolboeken. Dan kan het onmogelijk niet waar zijn. Daar komt nog bij dat vooral jonge mensen niet geleerd hebben om te vechten en na te denken voor een goed leven zoals ze dat willen. Alles in het leven is al goed geregeld voor jou door de hogere mensen. De oudere mensen hebben dat weer net iets minder. Het heeft verder ook niets te maken met hoog- of laaggeschoold. Sterker nog, laag geschoolden zijn vaak eerder los gekomen uit die bubbel, juist door minder scholing. Dat zie je ook. De wakkere mens is vaak niet eens hoog geschoold. Scholing laat het niet toe dit gedeelde in de psychose te ontwikkelen. Dat weten de elite ook. Vandaar ook de grote aandacht hiervoor. Letterlijk alle schoolboeken komen vanuit de stichtingen van George Soros of de Rockefeller foundation. Mensen kunnen dus heel slim en geleerd zijn, maar zien niet het evenwicht in mens en natuur. Een slimme wetenschapper kijkt nog steeds omhoog naar de politicus en de miljardair en vertrouwt die blindelings.

Het onderbewustzijn in de hersens sluit af om hier twijfels over te hebben. Ook dat zie je sterk terug in je omgeving, want ze willen en kunnen er niet eens over praten. Het is onmogelijk voor hen dat deze mensen niet deugen, want het is de hogere mens. Op dat gebied zijn ze baby gebleven, hun hele leven lang, en zonder dat ze het beseffen. Wij, de wakkeren (of Wakkies), zien de mens als menselijke natuur en gelijke wezens en niet als goden. Wakkies zijn de grote mens geworden vanaf de pubertijd, zoals dat ook hoort. Er zijn geen goden, alleen mensen. Allemaal met twee oren, twee ogen, één hoofd, één neus, enz. Ook de hogere voelen pijn, verdriet, blijdschap. Ook zij moeten eten, slapen en poepen. Wij hebben ook zelf hersens die denken kunnen. Wakkies herkennen de menselijke natuur, maar herkennen ook foute gestoorde mensen die zichzelf tot god willen verheffen.

Het is de reden tot tweedeling die aan het ontstaan is. We weten allemaal dat de elite al vanaf de “Club van Rome” bezig zijn met een ideologie van maximaal 1 miljard mensen op aarde. “Depopulatie” is een bekend woord geworden. Een netter woord voor genocide. De ene helft ziet hier psychopaten in, de andere helft ziet hier goden in die de wereld gaan redden. Nu snap ik eindelijk waarom die miljoenen Russen vrijwillig in de rij gingen staan voor de galg. Ze zijn in een fataal gebied nog kleuter gebleven. Daar werd dus door psychopaten misbruik van gemaakt.

Zelf denk ik dat lezers van edelmetaalblog zeker bij de wakkies en snappies horen. Wij zitten vaak in edelmetaal omdat we de centrale banken en de wereldmacht daaromheen niet vertrouwen en we zagen ook hun boze plannen. Wij denken ook na over wat ze doen en wat hun doel is. Dat merk ik ook sterk aan de reacties. Niet alleen hieronder, ook zeker privé. Elite heeft niet graag dat te veel mensen nadenken, daarom censureren ze ook zoveel. Daarom kochten ze ook alle media op. De hoofdreden waaraan je kunt zien dat ze veel te verbergen hebben.

Laten we het niet eens hebben over wat deze psychose doet in combinatie met angst! Dat lijkt mij een duivelse combinatie.

Als we ervan uitgaan dat dit onderontwikkelde psychose een fatale afwijking is, dan kom je meteen op de vraag of dit te genezen is. Dat weet ik niet. Wel weet ik vrijwel zeker dat wanneer deze psychose niet zou bestaan, het hele geschiedenisboek leeg zou zijn.

Mochten er mensen zijn die over deze psychose meer weten of dit nader bestudeerd hebben, dan wil ik daar graag een discussie over voeren. Voorlopig ga ik in deze uitleg helemaal mee. De feiten wijzen helemaal in die richting.

Bitcoin

Bij een presentatie enkele jaren terug werd alles uitgelegd over bitcoin. Na afloop vroeg mijn buurman of ik wist wat een “wallet” was. Tja, als je in bitcoin wilt, moet je zeker eerst een cursus Engels gaan volgen. Er kwamen termen als tokens en blockchain voorbij. De presentator sprak ook meer Engels dan Nederlands overigens. Niet dat dat voor mij een probleem was, maar voor veel mensen wel in Nederland. Geen schande, we wonen immers in Nederland. Na afloop presentatie begreep ik ook wel dat dit een extreem ingewikkelde materie is. Er zijn duizenden verschillende bitcoins en evenzoveel websites. Elke website in het Engels natuurlijk. En wat voor sites! Bitcoin bestaat in de Nederlandse taal niet eens. Ideal staat wel op al die sites, maar wat je precies koopt weet je dan weer niet. Ik begreep al meteen dat gewone mensen nooit in staat zullen zijn om hier ooit een betaling mee te kunnen doen. Buiten dat, je kunt niet eens kopen en verkopen met bitcoin. Pas over 10 jaar op z’n vroegst. Een kennis van mij zei dat het simpel was en leende mij een boek over bitcoins. Zo’n 300 pagina’s en alleen in het Engels. Er was geen doorkomen aan. Er komen namen en technische hoogstandjes voorbij om van te smullen. Om hiermee te kunnen betalen moet je blijkbaar alles van techniek afweten. Ik heb dat boek nog niet eens voor de helft gelezen. Was er helemaal klaar mee. Met bitcoin kun je alleen speculeren. Ermee betalen gaat echt nooit gebeuren. Ik huiver al van de wisselkoersen van al die duizenden verschillende bitcoins. De namen alleen al, hoe krijgen ze het verzonnen. Ik zie mijn vrouw al kiezen aan de kassa in de supermarkt uit al die duizenden munten op internet. Dan de waarde van bitcoin. Gewoon NUL. Niks dus. Maar ja, toch net zoveel onderliggende waarde dan de euro. Ook niks dus. Pas nog had ik op YouTube een duidelijke uitleg over bitcoins. Er was geen touw aan vast te knopen. Hij noemde heel snel een bende sites op waar je allemaal naar toe moet gaan. Hij noemde er een stuk of 10 op, maar er zijn er veel meer, zo zei hij ook nog. Fijn dan, 1000 sites om uit te kiezen. Ik heb nog geprobeerd om er supersnel een paar van de genoemde sites op te schrijven met 20 keer terugspoelen. Die man sprak ook nog als een sneltrein met vierkante wielen. Ik ben op één van die sites geweest. Een of andere blablablacoin. Geen informatie, maar je kunt ze wel kopen met Ideal. Wat als die website plotseling verdwenen is na een tijdje? Weg blablablacoin? Bitcoin is één grote flop. Ermee betalen kan niet eens. Ik ga er ook geen tijd meer insteken.

Toch is er geweldig positief nieuws over bitcoin. Onze machthebbers zijn er bang van. En dan ben ik alert! Hoewel ze zelf zeggen dat het nooit wat kan worden, en daar ben ik ook van overtuigd. Toch zijn ze bang. Het zou zelfs de reden zijn dat kasgeld nog bestaat. Waarom zijn ze bang van bitcoin? Miljarden die ongecontroleerd over de wereld klotsen door criminelen? Want naar mijn mening zijn het alleen criminelen die ooit zouden kunnen betalen met al die verschillende coins. Misschien ook nog enkele hoogbegaafde ICT’ers, maar daarmee stopt het dan ook.

Bitcoin is leuk speelgoedje voor speculanten die graag snel short en long willen afwisselen op de koers. Vandaag 100.000 euro, morgen 10.000 euro. Fantastisch als je er ooit een “stabiele” betaalmunt van wilt maken.

Nu waren de elite en hun centrale banken rond 2010 ook helemaal niet blij met de massale opkomst van gouden en zilveren munten. Wat hebben ze die de kelder in gesproken via hun media sindsdien. Goud gaat zakken naar 500 volgens de experts in alle kranten en tv. En dan blijft een forse correctie natuurlijk niet lang uit. Forse crash ook, zilver heeft nog de 48 aangetikt, Weet je nog? Wie kent het nummer nog “48 crash” van Suzi Quatro? Toen sprong iedereen in zilver. Een bubbel van ja welste! Zulke toestanden gaan we niet meer zien op zilver voorlopig. En dat is maar goed ook. Is dit nu de beurt aan bitcoin? Goud herstelde overigens wel terug naar 2000 na die grote crash. Maar de goudbubbel was ook stukken kleiner. Maar wie zette die grote crash op gang? De grote banken met JP Morgan voorop. Ze deden dat met futures naked shorts, groter nog dan de hele voorraad zilver van de hele planeet. Natuurlijk in opdracht van de elite, de bank is van hen. De CEO van JP Morgan heeft zich ook al vaker laten horen op bitcoin. De financiële instrumenten staan al klaar op bitcoin. Kortom, kasgeld afschaffen is al te vaak uitgesteld. Zijn ze naast bitcoin nog steeds bang voor fysiek goud en fysiek zilver? Ik denk het wel. Ik denk dat dit een uiterst lastig dilemma is waar ze in zitten. Wij, het wakkere volk, heeft immers hard teruggeslagen! Eerst met de opkomst van goud en zilver munten (en dat gaat maar door!), en nu weer op bitcoin. Ik hoop dan ook oprecht NIET dat bitcoin zichzelf gaat vernietigen met waar ze nu mee bezig zijn. Ondanks dat, kasgeld afschaffen gaat dan toch aanvangen in Zweden per januari 2022. De rest zal snel volgen als dit goed gaat. Ze moeten wel, want bitcoin en fysiek edelmetaal gaan onverminderd door en dit valt niet te stoppen. Het is nu of nooit. Ik ben benieuwd hoe dat afschaffen kasgeld gaat uitpakken.

Bitcoin

Goud en zilver

Dan liever edelmetalen munten in mijn zak of in een oude sok. Die gaan werken zonder internet, zonder duizenden wisselkoersen en zonder duizenden websites. Maar wel, net als bitcoin, buiten het zicht van de centrale banken. Bovendien heeft edelmetaal een ijzersterke koers in waarde. Ik gaf al vaker het gewicht in goud voor een huis t.o.v. een vergelijkbaar huis uit 1600. Het beroemde huis aan de Herengracht. Uiteindelijk blijft het waarde houden omdat het fysiek waarde van zichzelf heeft.

Over de prijs van goud valt weinig te zeggen op dit moment. Inflatie en rente blijven redelijk stabiel. En zo dus edelmetaal ook. De lijntjes in het spinnenweb wiebelen een beetje heen en weer. Er is niet echt beweging of een trend. Nóg niet. Centrale banken blijven als dolle idioten geld bijprinten en daarmee blijft de inflatie redelijk aan de hoge kant. Toch mag je nooit vergeten dat zowel de USD als de EUR in de laatste fase zijn van hun bestaan. Dat heb ik al vaak aangetoond met feiten in vele blogs en ga dit niet nog eens herhalen. Zowel Europa als de VS zijn totaal failliet.

In je hoofd zet je de prijs van goud af in euro’s, maar dit zou je eigenlijk niet moeten doen. Zet goud af t.o.v. een huis. Omdat er in Nederland geen huizen meer gebouwd mogen worden en de massa-immigratie gewoon doorgaat, blijft goud wel ver achter op de huisprijs. Gemiddelde huisprijs in Nederland steeg in één jaar met 20% (YoY juni). Dat is extreem! Het lijkt al op hyperinflatie, maar het is echt de stop op de nieuwbouw op basis van stikstof en CO2. Best mogelijk dat er komende winter opeens een enorm overschot aan huizen zal zijn. De plannen voor “depopulatie” zijn in volle gang. Dat laatste is wat de hogere mensen zelf zeggen, ik zeg niks. Ik citeer alleen maar.

Boven de 3% USD-inflatie correleert het met goud. Op dit gegeven blijft goud een tikkeltje achter op dit moment. USD-inflatie was 5%, maar we moeten nog wachten op het nieuwe kwartaalcijfer. De sterkte van de USD doet er even niet toe. Die blijft in dezelfde bandbreedte hangen sinds juli 2020. Met zilver ligt dit toch een beetje anders. Dit is naast een eigen waarde als belegging ook een industriemetaal. Zilver correleert niet alleen met goud, maar vooral met koper. De prijs van koper wordt altijd gezien als de barometer van de economie zelf. Koper heeft heel hoog gestaan en lijkt over het hoogtepunt heen te zijn. Zilver zou dus nog wat kunnen dalen op de dalende trend van koper. Goud zie ik wel op een mooie koopprijs. Goud en zilver koop je eigenlijk voor de langere termijn. Dus het momentum zegt ook niet zo heel veel. Gespreid aankopen is ook prima, want dat brengt uiteindelijk altijd een goed gemiddelde. Goud en zilver blijven wel stabiel in vergelijking met waarde geld plus inflatie. Goud en zilver zijn niet meer iets om mee te speculeren zoals dat in de jaren 2010 t/m 2015 sterk het geval was. Voor speculeren moet je bij bitcoin zijn tegenwoordig. Er zijn al bitcoins als ETF. Bovendien is op bitcoin al de mogelijkheid om erop te shorten, futures en opties. Dit wordt steeds populairder. Dat belooft nog hogere volatiliteit bij bitcoin. Ook al ben je desondanks liefhebber van bitcoin, neem daarnaast evengoed een belang in fysiek edelmetaal. Dit is een goede en veilige spreiding.

Persoonlijk ben ik liefhebber van munten. Dit kun je gemakkelijker als “verzameling” aanduiden en NIET als “belegging”. Dit is een grijs gebied van de belastingdienst. Een verzameling valt buiten box 3, mits het om redelijke bedragen gaat. Een vaste definitie is er echter niet van. Vandaar dat grijze gebied.

Boektip

Robin de Ruiter “13 satanische bloedlijnen”. Het is tevens zijn beste boek en het is niet voor niets in bijna alle talen verschenen. Uitgegeven in meer dan 100 landen, al vele jaren lang. De laatste uitgave met aanpassing in 2020. Het is een tetralogie (4 delen die bij elkaar horen).

Dit boek beschrijft alles over de machten boven onze politiek welke voor de bevolking verborgen bleef. Daarnaast de hele geschiedenis ervan. Na het lezen van dit boek begrijp je hoe de wereld in elkaar zit. Het beschrijft erg veel onderwerpen die daarbij komen kijken. Dit boek gaat diep, heel diep. De herkomst en doel van de New World Order. De onzichtbare dictators, zowel nu als in het verleden, plus het ontstaan daarvan. Het systeem via de vrijmetselaars, de illuminatie, het satanisme. Verder gaat het met vele voorbeelden diep de geschiedenis in, zoals WO1, WO2, Oktoberrevolutie, en alle oorlogen tot nu toe. Uiteindelijk allemaal vanuit een kleine groep machthebbers met slechts één doel. Elke oorlog had daarbinnen ook een eigen doel om het grote doel tot stand te brengen. Verder de geschiedenis van het volk van Juda, 2500 jaar geleden tot nu. Verder met wat in de bijbel omschreven staat als “antichrist” en enkele profetieën uit de bijbel. Zelfs de herkomst van de bijbel.

Verder gaat dit boek dieper in hoe de huidige wereldmacht tot stand kwam. Het grote geld dat alles onder controle kreeg, zoals media, politiek, rechtspraak, het onderwijs, filmindustrie, klimaatverandering, multinationals, economie, financieel en monetair systeem, enzovoorts. Ook de misdaden zoals 9/11 met het doel en gevolgen ervan. De herkomst en geschiedenis van “De protocollen van de wijzen van sion”. Het boek behandelt heel veel diepgaande onderzoeken, te veel om op te noemen. Uiteindelijk ga je na het lezen van dit boek alle verbanden zien met elkaar. Het is inzoomen én uitzoomen op alles wat er in de wereld gebeurt en gebeurd is. Goed en duidelijk geschreven en het leest als een trein, zoals al zijn boeken overigens.

13 satanische bloedlijnen

Tom en Jerry

Wie kent ze niet? De kat Jerry die Tom de muis eindeloos probeert te vangen? Het eeuwigdurende kat en muis spel! Jerry de roverheid en Tom het kleine muisje als het volk. Zo zie ik dit altijd en zo gebeurt het ook. Ben ze te slim af! Laat je niet vangen! Bij elke nieuwe wet of plan probeer ik Tom te zijn. In veel filmpjes zie je dat Tom stiekem zit te gluren hoe Jerry de val bouwt. Dat is belangrijk. Je bent ze alleen te slim af wanneer je weet wat ze van plan zijn. Werk daaraan. Voor jezelf én voor je gezin. Het is een kwestie van overleven. Die roverheid wordt ook steeds groter, machtiger en slimmer. Laat je kinderen wat vaker Tom en Jerry kijken, en vertel ze daarbij dat ze altijd Tom zullen zijn in het leven. Jerry is van plan het geld af te schaffen, maar Tom heeft al gouden en zilveren muntjes! Zo moet je dit zien. Het goede nieuws is, Jerry heeft Tom nog nooit gevangen.

Tom & Jerry
gerard

Gerard

Disclaimer: Beweringen en meningen, geuit in deze blog/column, zijn de persoonlijke mening van de auteur e/o gastbloggers. Deze staan los van eventuele officiële standpunten van personen, bedrijven of organisaties, dan wel bedrijven en organisaties die expliciet vermeld staan in de gepubliceerde blogs & teksten.

Bekijk ook