Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Update beschikbaarheid zilveren munten

22-06-2011 Rolf van Zanten

http://www.zilvermunten.nl/philharmonic.JPGSilver Eagle

Sinds vandaag zijn de zilveren Silver Eagle munten weer leverbaar. Deze munten waren de afgelopen periode niet verkrijgbaar, in een periode waarin de vraag naar fysiek zilver wereldwijd erg hoog was. De premie van de Silver Eagle is ten opzichte van die periode weer wat afgenomen, wat het kopen van Silver Eagle munten weer een interessant alternatief maakt voor andere 1 troy ounce zilveren munten.

Wiener Philharmoniker

Op dit moment zijn de zilveren Philharmoniker munten echter niet meer verkrijgbaar. Door productieproblemen bij de Royal Austrian Mint kunnen er momenteel geen nieuwe munten worden geslagen. Hierdoor zijn de munten tijdelijk niet leverbaar bij The Silver Mountain, wij verwachten dat in juli de munten wel weer aangeboden kunnen worden.

 • Wortelbea

  Aja zilver…
  wel ja met zilver is zo,

  maar ook voor voor overtuigde vegetariers!
  identiek hetzelfde…
  en ja, dieren mishandellen, misbruiken om uw pens te vullen omdat je het lekker vindt is niet erg juist…
  weinig niet vegetariers die dat begrijpen. Misschien begrijpt men het in dit forum wel ?
  de meesten hebben tenminsten een open geest, of zijn onlangs ontwaakt…
  eerlijk en moedig genoieg voor de volgende ontwaking ?

  wel ik ben heel nieuswgierig hoeveel en welke duimpjes deze post krijgt…

  iedereen nog veel succes met het ontwaken !
  jullie hebben tenminste al zilver :-)

 • Wortelbea

  Velen zeggen dat hun ogen opengegaan zijn,
  dat ze nu eindelijk de waarheid zien en begrijpen,
  dat als ze het aan anderen willen vertellen of waarschuwen deze hen uitlachen,
  niet begrijpen, of niet willen begrijpen, dat ze liever in hun denkbeeldig leventje blijven zitten.
  We weten dat wij de waarheid nu kunnen zien, en het is erg om te zien dat anderen niet willen zien. bovendien nemen de anderen ons voor gek….

  Iedereen die dit herkent, hou deze gedachte eens goed vast…

 • Gerard

  @Zilverman
  Ik zal het je uitleggen. Want blijkbaar is er op dit forum, en in heel Nederland overigens, een rotsvast vertrouwen in de linkse politiek.
  “Grote” overheid hoort nu eenmaal bij links. Dat is nu net de KERN van de problemen waarin wij ons geworsteld hebben. Een te grote overheid heeft OOK te grote begrotingstekorten en op den duur te grote staatsschulden.

  Dus, als wij hier praten over de staatsschulden waaraan Europa ten onder zal gaan, kun je moeilijk om “veel te grote” overheden heen. Griekenland is overwegend communistisch en heeft zich nooit wat van begrotingstekorten aangetrokken.

  Maar wat ik ook bedoel is het volgende:
  Rechtse, liberale staten zijn links geworden (VS, Europa), en Linkse staten zijn rechts geworden (China). Het echte “vrije” liberalisme zonder wurgwetten, controles over controles, onmogelijke millieuwetgeving, bureaucratie komt vooral voor in het grootste “communistisch” land ter wereld: China !!
  In China wordt een nieuwe weg gepland, en dan ligt die er gewoon na 2 maanden. In Nederland werd 40 jaar vergaderd over de A73, en 50 jaar vergaderd over dat klotestukje naar Duitsland van de A15. Het zijn politieke verschillen.

  Dat is de reden dat ik vind dat financieele systeem, economie, overheid en politiek nauw met elkaar verbonden zijn.
  Hoofdoorzaak: onze huidige problemen hebben alles te maken met te grote overheden, en dat is politieke kleur. Mijn persoonlijke politieke voorkeur is overigens VVD.

 • high five

  Een verfrissende opmerking Zilverman. Ik ben het met je eens en ik zal proberen in het vervolg mijn stellingen te onderbouwen met argumenten en/of feiten.
  Het zou in dat kader ook handig zijn als je op de site meer dan 1 link kan plakken zonder dat je in de moderatie status komt.

 • WijRos

  @ Zilverman, pietje de één verwijt mij stelligheid de ander zegt dat ik te soft ben. Ik wacht even op de mensen die wel stellig kunnen beweren dat het omhoog of naar beneden gaat. Nederland zit vol technische analisten die stellig mogen beweren dat het omhoog of naar beneden gaat zonder dat hun kwalijk genomen wordt, dat ze het keer op keer bij het verkeerde eind hebben. Ik ben geen technisch analist dus ik kan mij beperken tot de fundamentele analyse en het gevoel dat mogelijk beter werkt dan alle technische analyses,
  Fundamenteel gaan zowel goud als zilver stijgen ik denk dat dat in dit gremium geen betoog hoeft. Technisch is zilver een aantal keren tegen de steun van rond de 34 aangelopen hetgeen dus een goede koopprijs lijkt te zijn en is er volop ruimte naar boven als er geen gekke dingen gebeuren door een of andere overheid.
  Ik had niet verwacht dat goud door de stijgende steunlijn van circa 1525 zou zakken maar dat is toch even gebeurd een harde technische steun ligt op 1511 hetgeen we al een paar weken niet meer gezien hebben. Dus vandaar is het naar mijn mening een goed koopmoment als de goudprijs onder de 1525 lijn komt zoals hij was toen ik het schreef.
  Mensen is dit voldoende niet stellig en voldoende hard? Ik heb in elk geval de daad bij het woord gevoegd en een aantal kilo’s zilver gekocht.

 • oo

  @zilverman: Als ik in europa kijk dan is politiek gewoon socialistisch en dus links geworden. zelfs liberalen staan achter veel wetsvoorstellen die eigenlijk gewoon socialistisch zijn (subsidie’s, btw, aftreksystemen, aanslagsystemen,….). Dit wil naar mijn mening zeggen dat links wel schuldig is omdat alle partijën die voor meer regering, meer wetgeving, meer regulering zijn socialistisch zijn => alle politiek is links (op enkele uitzonderingen na) ook zogenaamde “liberalen” en “christen democraten”. Mijn idee over vrije meningsuiting: als het dan toch binnen bepaalde maatstaven moet is het per definitie gewoon geen vrije meningsuiting. Maar volgens mij heeft dat nooit bestaan “echte” vrije meningsuiting, zolang we maar kunnen denken wat we willen ;-) PS: Net mijn gesigneerde Ron Paul foto ontvangen Yihaaaaaaa!!

 • pietje

  @WijRos
  Aan een gevoel hebben we niets kom met feiten.
  Lees een beetje te vaak dat mensen een gevoel hebben dat we nu weer opwaarts gaan of over een paar jaar koop je een huis voor zoveel ounce zilver.

  Onderbouw je menig met feiten, uit te minste twee A drie onafhankelijke
  Bronnen en dan nog zie je dat het vaak niet klopt maar je heb in ieder gaval je huiswerk gedaan.

  Een feit is dat zilver in twee maanden 30% is gedaald en goud 3% is gestegen.

  Goud staat te opzichten van zilver gewoon weer 1op 43

 • Zilverman

  Goh.. WijRos, ik begin me een beetje te storen aan je stelligheid die je, naar ik aanneem vanaf de andere kant van de oceaan verkondigt en blijkbaar nauwelijks kan onderbouwen. Gerard kan er ook wat van en in mindere mate High Five.. maar ik moet zeggen,.. het niveau daalt nogal.. en daarmee de kwaliteit van dit forum als ik het zo mag zeggen. Er wordt van alles geroepen maar weinig onderbouwd. Moet ik alles wat je schrijft op je blauwe ogen geloven of mag ik je vragen enige legitimatie te overwegen van hetgeen je delen wil?

  En Gerard.. je weet veel, ik kan je bijdragen vaak waarderen, mijn dank daarvoor. Wat ik minder leuk vind zijn je bijdragen over de Nederlandse politiek waarvan je de linkse zijde te kakken zet en blijkbaar de rechtse zijde hoog hebt zitten. Alsof links ergens ook maar alleen schuld in heeft, dat zou wat zijn. Te weten dat de mensen die echt aan de touwtjes trekken de lobbyisten zijn die voor de grote organisaties werken.. en zo werkt het al jaren.. begrijp ik niet goed welke informatie je hierin ontgaat en waar je de info haalt alsof links iets minder goed zou zijn dan rechts. Is dat een tunnelvisie van je die je moeilijk kunt doorbreken of waar komt dat vandaan..? Ik denk dat je je zelf daarmee te kort doet.. al het andere bekijk je breed om vervolgens als het om de Nederlandse politiek gaat een naar mijn mening beperkte visie te verkondigen.. begrijp ik niet en kan ik niet waarderen.

 • panda

  Beste mensen, graag zou ik wat advies/mening willen hebben over de automatische afschrijvingen van allerlei betalingen die ik bij mijn bank heb. Is het verstandig om alles weer in eigen beheer terug te draaien of het gewoon zo te laten? Wil zoveel mogelijk voorbereid zijn op de grote klap :)

 • WijRos

  Ik heb zo het gevoel dat dit nog een laatste instap kans is voor zowel goud als zilver voor deze prijs. Maar ja, je weet maar nooit, daar heb je Technische Analisten voor nodig, althans dat zeggen ze zelf.

 • http://zilver.2link.be zilver
 • WijRos

  Dit is wat Trader Dan” (zit al decennia in het edelmetaal handelsvak) vertelt over de invloed van de D-F act. Conclusie geen invloed op ons simpele zielen.
  Hij denkt net zo over Zero-hedge als ik, zoals je ziet, Pure paniekzaaierij.

  Wednesday, June 22, 2011
  Impact from Dodd-Frank
  I have fielded quite a bit of emails from people scared out of their minds because of a rash post over at a widely read website which tends to post first and think later. That is the problem with this Wild West of the Internet – too many are interested in “first scoops” and not in arriving at solid conclusions based on analysis.

  The regulations which have Forex.com issuing a statement to its clients to close out their gold and silver positions affect US based Retail customers on non-regulated over the counter markets. It will not have any impact on the COMEX market or any other regulated futures markets.

  If anything, this will serve to drive more business towards the Comex which is a regulated futures exchange market. The regulations are attempting to stem US-based retail investor activity in non-transparent, non-regulated over-the-counter markets.

  Keep in mind that in this day and age, the more “clicks” a website gets, the higher it rises in the “ratings” and the more advertising revenue its owner gets from paid ads. This sort of thoughtless sensationalism is a perfect example of that.

 • Pieter- Jan

  Ik zou geen kapitaal in dollars willen aanhouden. Veel te speculatief. Lees het onderstaande artikel eens waarin de FED zelf toegeeft dat ze geen goud bezitten:
  http://www.usmarkets.nl/columns/158327-vervolg-op-count-down-goud-goed.html

  Die dollar is gebakken lucht. Natuurlijk zullen bij een algehele sell -off ook de PM’s naar beneden gaan, maar de vraag is dan nog of je ook fysiek nog zal kunnen kopen. Paniek kan zeer snel toeslaan.

 • The Age of Kali

  @Gerard
  Mensen en dieren gelijkstellen is erg vreemd, om niet te spreken van dom. Dieren hebben geen keuzemogelijkheid, mensen doorgaans wel.

 • Snel

  Wallstreet naar beneden ,dollar omhoog ,zilver naar beneden. Later op de avond enig herstel op de beurs ,zilver weer iets hoger en de dollar weer iets goedkoper. Wie kan mij overtuigen dat bij een mogelijke beurscrash in de tweede helft van dit jaar zilver op z n minst blijft hangen. Ik heb nl het idee dat als de beurs naar beneden gaat je het beste af bent met de $.

 • WijRos

  Beste High 5, dat is niet 100% zeker. Het wordt beweerd en het is heel aannemelijk dat het zo is mbt. het goud.
  Als je nog eens nagaat hoe deze oorlog begon dan was het zeer ondoordacht, zonder een plan zoals bij Irak en met maar één doel: het verwijderen van de gek van Tripoli. Zoals zovelen de afgelopen 40 jaren heeft men hem weer onderschat, bedenk, Kadafi is kolonel dat wordt je gemakkelijk in de Westerse wereld maar niet in een competatieve omgeving als Libië. Je moet bijzonder intelligent zijn om in dat soort landen stand te houden. Het is heel gemakkelijk voor het westen om Saddams, Moubaraks en Kadafis te verwijderen maar een betere er neerzetten dat hebben ze tot nu toe niet gepresteerd. Men ontmand deze landen en laat ze aan hun lot over met als eindresultaat dat ze meer afhankelijk van, het ver naast zijn schoenen lopende, westen worden. Ik vrees dat we veel jaren oorlog tegemoet kunnen zien in het midden oosten met de bijbehorende influx van vluchtelingen. Bedenk tot 3 maanden geleden kwam er nooit 1 vluchteling uit dit zogenaamd slecht geleide land! Hieruit blijkt al hoe groot de leugen is.
  Ik adviseer (gratis) naast edelmetaal in olie te investeren buiten het midden oosten en buiten ontwikkelingslanden. Kies geen turbos, futures of ETF’s want als de banken vallen, blijken deze niets waard te zijn, ook Blackrock niet. Dus aandelen van kleine Canadese en Amerikaanse olie maatschappijen lijken mij het veiligste.

 • WijRos

  @ Gerard, het is niet alleen de islam wereld maar Afrika. De mensen in de landen ten zuiden van Libië kregen veel echte hulp (zonder eigen belang zoals de westerse wereld) vanuit Libië. Verder bood Libië veel hoogwaardige werkgelegenheid voor deze mensen. Dat is nu allemaal voorbij. De landen ten zuiden Libië moeten nu weer hulp hebben van Westerse hulporganisaties. Het westen vindt dat wenselijk want dan kun je invloed uitoefenen. De Afrikanen denken daar anders over, die kunnen wel kotsen van de westerse bemoei-als. Je hoort daar in Nederland nooit iemand over want je wordt geacht daar niet over te praten. Ontwikkelingshulp is goed en daar mag je geen kritiek op hebben.

 • high five

  @WijRos Bedankt voor de toevoeging, daar komt nog bij zoals eerder gezegd dat kadaffi het goud als betaalmiddel wilde invoeren in afrika en ook iedere soevereine staat vernietigt moet worden, dus ook Libië. Een geïntegreerde wereld voor en door bedrijven. Mission imposible als je het mij vraagt. De ‘rebels’ zijn blijkbaar niet zo goed. Het plan is eind september grondtroepen als Kadaffi er dan nog zit.

 • Gerard

  @The Age of Kali
  Is dieren slachten voor consumptie nu ook al een misdaad? Volgens mij doen dieren dat in de natuur ook. Is dat ook misdaad? Ooit gezien hoe katten met muizen omgaan?
  Ik heb net een vette hamburger op! Tjonge wat voel ik mij nu misdadig zeg!

 • Gerard

  Wijros, high Five,
  Beide leggen de vinger op de zere plek. Frankrijk is een apart land wat denkwijze en handelen betreft binnen economie, politiek en cultuur. Noord Afrika, waaronder libie, is dat verschil nog groter. Je kunt vanuit Westers gedachtengoed geen politieagent gaan spelen over de hele wereld.

  Wie zijn wij eigenlijk die gaan vertellen in Noord Afrika, de islamwereld, en de rest van de wereld dat ze ons model moeten nadoen? Dat we allemaal maar moeten integreren als een grote wereldburger?
  Wereldburger, ooit het stolpaardje nog van GL en D66.
  Dit “Westers integreren” heeft kwaad bloed gezet in de islamietische wereld. Het is de bron van Al Quada. Het werkt zo toch gewoon niet.
  Maar het is wel het bedachtengoed van de Bilderbergers. Dat “alle burgers op aarde integreren tot EEN wereldburger” staat wel letterlijk in The New World Order van 1990. Het heeft alleen maar veel oorlogen opgeleverd en verder NIETS. Hoe dom kan men zijn.

 • WijRos

  @ TAoK, beste man ik vind het jammer dat u zo een hekel aan vlees hebt. Dat is één van de weinige nog niet al te veel verpeste voedingsmiddelen op deze aardbol. Ik hou mij nogal bezig met het fokken van vleesvee en hier wordt enorm veel eten voor vegetariërs verbouwd, dus ik kan een beetje beoordelen wat het verschil tussen deze producten is. Ik zou vandaag nog vegetariër af worden met de kennis die ik er nu van heb. Omdat bijna alle vegetarische producten soja bevatten is het vaak erg onduidelijk wat de gevolgen zijn bij dagelijks gebruik op langere termijn. Bij vlees weten we dat dit het gezondste voedingsmiddel is wat verkrijgbaar is als je het samen met voldoende groenten eet. Ik heb het nu niet over McDonald producten waar u het over had maar over onverwerkt vlees.
  In Nederland schijnt iets alleen gezond te zijn als Unilever er aan verdient heeft, ik kan u vertellen dat Unilever bijna alle opleidingen van voedingsdeskundigen beïnvloed met zogenaamde wetenschappelijke onderzoeken. Ze hebben de Becel reclames zo vaak herhaald dat iedereen de Planta affaire vergeten was en proberen met succes mensen over te halen allerlei soorten kunstboter etc. te consumeren.
  We dwalen af, de goud en de zilver prijs zijn stevig gedaald vandaag hetgeen weer koop mogelijkheden biedt.

 • WijRos

  @ beste High 5, Libië wordt aangepakt omdat Kadafi zich niet laat leiden door de westerse wereld. Daar is natuurlijk ook geen reden toe want wat hebben wij hun te bieden, ja bommen en kruisraketten maar niets goeds. Kadafi heeft vorig jaar tijdens een VN vergadering de hele westerse wereld voor joker gezet in Washington met zijn tentenkamp en tijdens een toespraak waar hij met papieren rondstrooide. Hij had natuurlijk gelijk de VN is een facade, een wassen neus, maar ja als goed diplomaat moet je dat natuurlijk wel uiterst serieus nemen, hij deed dat niet. Nu krijgt hij, maar nog meer zijn volk, de rekening gepresenteerd. Alle fabrieken en installaties worden stukgemaakt, met name datgene dat door Rusland en China geleverd is. De Westerse engineering wereld zit zich intussen al rijk te rekenen, zie het boek Confessions of an Economic Hit Man van John Perkins. Men rekent het als in-verdien kosten, dus wat nu stukgemaakt wordt, wordt straks dubbel en dwars terugbetaald bij de reparatie. De Afrikanen, die zijn dubbel en dwars het kind van de rekening, weet je wel de mensen waar de Novib en andere zogenaamde (zichzelf) hulp organisaties zich voor in zegt te zetten. Natuurlijk moeten de uiterst bekwame beambten van deze organisatie op hun kantoren in de westerse wereld wel goed beloond worden. De zogenaamde vrijwilligers in het veld worden vaak minder rijk beloond. Op deze manier houdt iedereen zinvol werk.

 • Mo slim

  @Jullie
  Ik zou het echt niet weten waar je die dinars en dirhams zou kunne krijgen.. ik heb juist ff snel gezocht op internet maar heb niks gevonden. Ik weet enkel dat ze in Indonesië die munten al een tijdje gebruiken dus mss maar een reisje naar daar boeken:p

  En zoals temp al aangeeft zijn mijn moslim broeders en zusters verzot op dollars en euros, van goud moeten ze niks weten en van zilver nog minder. Zo zie je maar wat voor een invloed ons systeem kan hebben op de meeste mensen.

 • high five

  @Temp. Ik had meer aktie verwacht van de fransen over de oorlog in Libië. Die oorlog vinden de fransen wel prima geloof ik, alhoewel het ze mega veel geld kost. Het geeft ze misschien wel een lekker gevoel van suprematie als ze kadaffi omver werpen. Oude kolonie je kent het chauvinisme. Nee, dan als je de pensioensgerechtelijke leeftijd met 1 jaar wil oprekken, dan breekt de wel bekende pleuris uit in Frankrijk.
  Zo zie je dat ook de Fransen niet wakker zijn. Ze gaan alleen de barricade op als ze direct gekort worden. Nu geven ze miljarden belasting geld uit, enkel en alleen voor een too big too fail Total olie licentie- Een bedrijf dat hoogst waarschijnlijk niet veel belasting hoeft af te dragen in Frankrijk- en wat contracten voor waterleveranties. De corporaties zien de wereld als hun speelveld, of ze de olie in Frankrijk verkopen of in Argentinië, dat maakt voor hun niet uit.

 • temp242

  Jullie :@ Mo Slim, zat net berichtjes terug te lezen, en zag dat je geantwoord had dat je inderdaad ook Moslim bent.Bedankt voor je antwoord.
  Zelf geloof ik niet, maar vind wel dat Islamitisch bankieren me erg aanspreekt. Het is immers eigenlijk gewoon de goud/zilver standaard, eerlijk zoals het hoort.
  Maar, nog een vraag, weet jij soms ‘toevallig’ waar ik aan Dinars (goud) en Dirhams (zilver) kan komen ?Ik denk namelijk dat deze munten erg populair gaan worden naarmate het Islamitsch bankieren ook in populariteit toe gaat nemen (zal in NL voorlopig traag gaan)Dus ik denk dat de vraag naar deze munten wel groter gaat worden, en daarmee is het denk een mooie munt om de markt net even voor te zijn.Ook is het natuurlijk gewoon een beetje een toekomst beeld, het lijkt me gewoon mooi om wat van deze munten te hebben.Al is het maar om op de lokale markt bij het moslim vrouwtje een zakje appels te kopen met een Dirham, ben heel erg benieuwd hoe mevrouw daarop gaat reageren, en of ze het muntje zal herkennen

  00

  Uit eigen ervaring weet ik dat de mensen aldaar nog steeds biezonder tuk zijn op de overigens waardeloze dollar, die mensen aldaar weten ook niet beter hé! Die mensen worden nog kleiner gehouden dan bij ons in het westen, alhoewel de jongste generatie wakker aan het worden, met de bekende gevolgen…

 • temp242

  Jens :‘Seinen schuldencrisis op rood’
  Laatste update: 23 juni 2011
  FRANKFURT – De seinen rond de Europese schuldencrisis staan op rood. De crisis vormt de ernstigste bedreiging voor het bankensysteem en de financiële stabiliteit in Europa.Dat heeft de president van de Europese Centrale Bank (ECB) Jean-Claude Trichet gezegd na een vergadering van de nieuwe financiële toezichthouder European Systemic Risk Board.
  ”De meest serieuze dreiging voor het financiële systeem komt voort uit de relatie tussen de schuldencrisis en het bankensysteem, die potentieel kan uitzaaien naar de hele Europese Unie en daarbuiten”, aldus Trichet.
  Banken, verzekeraars en andere private partijen kunnen hard geraakt worden, mocht Griekenland in gebreke blijven met zijn schulden. Om dit te voorkomen, willen de Europese landen extra steun bieden aan Griekenland, maar moet het land zelf wel extra zwaar bezuinigen.
  BRON: NU.NL

  00

  In deze moet dhr. Trichet niet te veel waarschuwen voor de anderen, zijn ECB dreigt weldra zelf failliet te gaan, met miljarden en miljarden opgekochte rommel die geen enkele marktpartij wil. Welke idioot gaat ooit de rommel van de ECB opkopen? Juist ja! Die brave pensioenspaarder, die denkt een appeltje voor de dorst opzij te leggen, het zal een wreed rotte appel worden, me dunkt.

 • The Age of Kali

  @WijRos
  Inderdaad de US politieke leiding is overwegend bijzonder donker, corrupt, en misdadig.
  De grootste misdaad is mi het dagelijks afslachten van vele, vele dieren ter consumptie van de moderne mensch. Het Ronald McDonald clowntje is een bijzonder sinister teken.
  Drugs zorgen er verder voor dat mensen genadeloos worden naar zichzelf en naar anderen, behalve dat mensen er dom van worden. Dat zien we dan ook, op velerlei gebied.

 • WijRos

  @TAoK, het druggebruik in de VS is een samenwerkingsverband tussen drugsmaffia, de politie en de politici. Als drugs vandaag vrij worden, vallen de drugsprijzen en daarmee moet de mafia iets anders zoeken, dan kan 2/3 van de politie naar huis en de politici hebben geen mogelijkheid meer om stoere taal uit slaan. Dus ook de drugs komen niet vrij dus gaan de moordpartijen net als in Irak, Afghanistan, Libië en natuurlijk Mexico door. Het drugsgebruik in de VS is net als vroeger tijdens de drooglegging een lokaal probleem dat de politici niet aan durven pakken dus wordt het geëxporteerd naar Mexico, Midden Amerika, Venezuela, Colombia en Bolivia. Het houdt de CIA, de DEA, de FBI, het leger en homeland security enorm bezig, dus veel werkgelegenheid en er zijn veel hoge posities te verdelen. De werkloosheidscijfers zouden verdubbelen als deze ook allemaal op straat komen. De drugsoorlog is onmisbaar om de VS economisch draaiende te houden.

 • The Age of Kali

  @WijRos
  “Gelukkig” pleit Paul voor het niet meer strafbaar stellen van het gebruik van drugs … :-)

 • Jullie

  @ Mo Slim, zat net berichtjes terug te lezen, en zag dat je geantwoord had dat je inderdaad ook Moslim bent.
  Bedankt voor je antwoord.

  Zelf geloof ik niet, maar vind wel dat Islamitisch bankieren me erg aanspreekt. Het is immers eigenlijk gewoon de goud/zilver standaard, eerlijk zoals het hoort.

  Maar, nog een vraag, weet jij soms ‘toevallig’ waar ik aan Dinars (goud) en Dirhams (zilver) kan komen ?
  Ik denk namelijk dat deze munten erg populair gaan worden naarmate het Islamitsch bankieren ook in populariteit toe gaat nemen (zal in NL voorlopig traag gaan)
  Dus ik denk dat de vraag naar deze munten wel groter gaat worden, en daarmee is het denk een mooie munt om de markt net even voor te zijn.
  Ook is het natuurlijk gewoon een beetje een toekomst beeld, het lijkt me gewoon mooi om wat van deze munten te hebben.
  Al is het maar om op de lokale markt bij het moslim vrouwtje een zakje appels te kopen met een Dirham, ben heel erg benieuwd hoe mevrouw daarop gaat reageren, en of ze het muntje zal herkennen :)

 • WijRos

  @jullie, goed advies, Ron Paul is de laatste Amerikaanse parlementariër die nog helder denkt. De rest lijkt allemaal gedrogeert te zijn. Helaas het Amerikaanse volk ook door allerlei tegemoetkomingen, subsidies, uitkeringen, etc. dus Ron maakt geen schijn van kans. Wat hij zegt dat is precies het omgekeerde van wat de kiezer wil.

 • Gerard

  Men is weer druk bezig de komende “recessie” aan het bestrijden.
  Banken en vooral overheden leiden forse verliezen bij een recessie, economie NIET.
  Voor de economie is het zelfs gezond! Men is nu bang voor de Chinese recessie die nu aanvangt. Waarom? De Chinese economie gaat echt niet kapot, maar een recessie is daar nu brood noodzakelijk. Een recessie geeft een natuurlijke en gezonde economie terug. Een recessie strijkt schulden glad, verwijdert bubbels, verwijdert slechte bedrijven, verlaagt rente, inflatie en grondstoffen. Alleen maar voordelen!

  Een overheid kan een recessie niet aan, vanwege de omloopsnelheid van geld. Voor de economie is recessie alleen maar goed.
  De recessie die we nu krijgen is de korte uit de Elliot wave, de recessie van de “voorraadopbouw”. Samen met de “long wave” waarin we nog steeds zitten, kan die wel fataal zijn voor roverheden en banken.

 • Jullie

  Niet vergeten te kijken kinderen !
  Ron Paul gaat om 2PM E.T. het een en ander ondervragen.

  Links e.d. zijn hier te vinden : http://www.dailypaul.com/168477/ron-paul-domestic-monetary-policy-hearing-thursday-6-23

 • Gerard

  WijRos :@ Gerard, het probleem is volgens mij een stuk breder. Nederland en West Europa zijn socialistisch. Hetgeen betekent dat alles herverdeeld wordt tot er niets meer te verdelen valt. Het verdelen gebeurt door de staat (ambtenaren) die risicoloos grote fouten mogen maken en corruptie mogen plegen vanwege de zogenaamde ministeriële verantwoordelijkheid. Zolang deze blijft zal Europa steeds verder de socialistische hel in lopen. De vrijheid wordt steeds verder beperkt om het volk tegen zichzelf te beschermen. Alle huidige partijen ook de VVD en de PVV hebben dit probleem want anders krijgen ze geen stemmers.

  20

  Dat is een goede opmerking! Helaas wel waar.
  Alleen nog iets aan toevoegen, cq een misverstand aan het licht brengen:
  Het “herverdelen” vindt plaats onder een bepaalde grens, zeg maar tot 2x modaal. Daarboven kan het niet omdat dan de inkomensgrens aangepast worden. Bijvoorbeeld een chirurg verdient tussen 580.000 en 660.000 euro per jaar. Ga je die hoger belasten, dan schroeven ze het loon omhoog en dan betaal je meer voor de zorg. Onze zorgpremie wordt dan ook weer aangepast. Zo werkt herverdelen vaak geheel tegenstrijdig en averechts. Herverdelen tussen arbeiders en uitkeringstrekkers gaat wel uitstekend. Maar dat houdt inderdaad een keer op.

 • WijRos

  @Beste Pieterjan, je kunt het beleggen in goud en zilver niet los zien van de socialistische politiek die wij in de westerse wereld voeren. Keynes het boegbeeld van de socialistische politiek heeft er toe geleid dat ons verdiende fiat geld snel minder waard wordt. De socialisten vinden dat goed want dan geef je het sneller weer uit. De spaarders zijn asociaal dat is de grond gedachtengang. Wij proberen nog te redden wat er te redden is door edelmetalen te kopen. Het is niet denkbeeldig dat die voor jou niet relevante politici daar een stokje voor steken. Hun denkbeeld is dat iedereen die meer heeft dan een ander dat moet herverdeeld worden. De ambtenaren hebben de taak dat uit te voeren.
  Vroeger hadden veel arbeiders een eigen huis als ze dood gingen nu hebben ze een gigantische hypotheek die vaak meer waarde heeft dan het huis waar ze in wonen. Dat is het gevolg van de socialistische vooruitgang waar de VVD middels de renteaftrek net zo hard aan werkt als de SP met hun slogan al het geld van de mensen die meer hebben, dan wij die niet werken, naar ons.

 • WijRos

  @ pietje, jij hebt een heldere visie dat is waar onze zogenaamde rechtstaat toe leidt. Zolang wij een minderheid zijn, en ik vrees dat dit altijd zo zal blijven, zullen we op een dag niet zo behandeld worden als nu de andere zielige minderheden. Ik denk dat de rechtstaat het niet voor ons zal opnemen. In Amerika is men ondanks alle zogenaamde vrijheid en democratie daar al een stuk verder dan bij ons. Je hoort daar wel eens iemand angstig roepen dat de VS socialistisch begint te worden maar dat is een grote misvatting. De VS heeft al veel socialistische trekjes sinds de eind twintiger jaren. Er is een mooie documentaire over Boeing hoe die in de begin jaren op allerlei manieren tegen gezeten werd door de overheid.

 • pietje

  Vandaag zijn het de moslims morgen de genen die zilver en goud hebben gekocht.
  Zie de koppen in de kranten al voor me:

  STAATS ONDERMIJNENDE ACTIVITEITEN

  Door het kopen van zilver en goud hebben deze mensen het financiële sisteem in gevaar
  Gebracht. Zij dienen direct te worden op gepakt hun goud en zilver wordt door de staat in beslag genomen. Alleen door schuld te bekennen en vrijwilg afstand doen van hun zilver en goud kan men strafvervolging voor komen.

  Dit is ook Vrijheid van meningsuiting!

 • Pieter- Jan

  Ik stel voor dat we hier geen politieke onderwerpen gaan aansnijden. Daar is dit forum niet voor opgezet. Elders zijn er genoeg mogelijkheden om dat te doen!

 • pietje

  Wilders zij dat de Nederlandse bevolking het vertrouwen in de rechtstaat totaal verliest als hij veroordeeld wordt.
  Nou hij is niet veroordeeld.
  maar nu is een nog veel groter deel van de Nederlandse
  bevolking het vertrouwen in de rechtstaat kwijt.
  De vraag blijft wat als de PVV de zelfden uitspraken over joden had gedaan hoe was dan het proces verlopen?
  Vrijheid van meningsuiting is prima zolang het maar op een gezonden manier wordt toe gepast
  Zodra het over gaat in het vernederen of haat zaaien tegen mensen die anders denken dan is voor mij de grens bereikt en heeft het ook niets meer met Vrijheid van meningsuiting te maken

 • WijRos

  @ Gerard, het probleem is volgens mij een stuk breder. Nederland en West Europa zijn socialistisch. Hetgeen betekent dat alles herverdeeld wordt tot er niets meer te verdelen valt. Het verdelen gebeurt door de staat (ambtenaren) die risicoloos grote fouten mogen maken en corruptie mogen plegen vanwege de zogenaamde ministeriële verantwoordelijkheid. Zolang deze blijft zal Europa steeds verder de socialistische hel in lopen. De vrijheid wordt steeds verder beperkt om het volk tegen zichzelf te beschermen. Alle huidige partijen ook de VVD en de PVV hebben dit probleem want anders krijgen ze geen stemmers.

 • Pieter- Jan

  http://www.usmarkets.nl/columns/158321-count-down.html

  INHOUDELIJK EEN HEEL STERK ARTIKEL VAN ROBERT BRONCEL, waarin hij feilloos aangeeft waar we staan en wat onze financiële toekomst is.
  Het is als een lawine die in beweging is gekomen en langzamerhand steeds groter wordt en steeds meer verwoesting brengt. Hoe lang zouden onze medelanders nog blijven denken dat ‘alles wel goed komt’ ?

 • NM156

  Gerard, Rick, als ‘niet alles maar moet kunnen’ zijn jullie dus niet voor de vrijheid van meningsuiting. Je bent voor, of tegen. Als er dingen aan banden gelegd moeten worden is er geen echte vrije meningsuiting meer.

 • Gerard

  @Rik
  Nee, niet alles moet kunnen. Criminaliteit moet je strafbaar houden. Wilders heeft een politieke mening, dat is gelukkig geen strafbaar feit meer.

  Ondemocratische partijen zoals D66 voorop, maar ook SP en PvdA willen andere politieke meningen zoals hun eigen, strafbaar maken. Een rechtzaak waar eigenlijk de Tweede Kamer voor bedoeld is.
  Gelukkig kunnen we na deze uitspraak nog zeggen dat verkiezingen nog zinvol zijn!
  Erg jammer voor D66 die voorstander blijkt van socialistische dictatuur. Levensgevaarlijke partij. Wolven in schaapskleren.

 • Zilverboerke

  Altijd verzekerd!! @united

 • Zilverboerke

  Nee altijd verzekerd!!!!!

 • united

  Lekkere vrije val inderdaad…

 • Rik

  @Gerard

  Ik heb ook niet gesteld dat ik niet voor de vrijheid van meningsuiting ben, dat ben ik wel degelijk. Maar dat wil nog niet zeggen dat alles dan maar moet kunnen.

  C’est le ton qui fait la musique!

 • Seppel

  Da’s een stevige rammeling vandaag !