24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Update over beschikbaarheid fysiek zilver en goud

silver eagle muntBij deze wil ik u informeren over de beschikbaarheid van de zilveren en gouden baren en munten. Na enkele turbulente weken droogt het aanbod fysiek edelmetaal op en als gevolg hiervan verhogen handelaren en munthuizen de premiums. Zo is ook bij The Silver Mountain de verkoopprijs verhoogd en daarnaast zijn de zilveren 1 ounce munten momenteel alleen per 300 of 500 stuks beschikbaar. Ik weet niet hoelang deze situatie zo blijft, dit is volledig afhankelijk van de marktontwikkelingen en de mate waarin de munthuizen de vraag naar fysiek goud en zilver kunnen bijbenen.

Alle geplaatste bestellingen zullen worden uitgevoerd zoals overeengekomen, nadat u de officiële factuur ter bevestiging van uw bestelling heeft ontvangen kunt u ervan uitgaan dat de bestelling wordt uitgevoerd binnen de vermelde 2 a 3 weken.

Mocht u momenteel een bestelling willen plaatsen, dan dient u er rekening mee te houden dat het volledige bedrag vooraf dient te worden voldaan. Het doen van een aanbetaling van 20% en het restant bij het ophalen van bestellingen betalen is tijdelijk niet meer mogelijk, omdat ik dan zelf de betalingsverplichting bij mijn leverancier niet meer kan voldoen. Deze situatie zal in ieder geval nog 2 weken zo blijven.

Goud
Op dit moment zijn alleen de gouden Krugerrand munten nog leverbaar. Alle andere gouden munten zijn zeer slecht verkrijgbaar, of dusdanig veel duurder dan de Krugerrand munten dat ik deze tijdelijk niet aanbiedt. De gouden baren zijn nog wel goed verkrijgbaar.

Zilver
Zilveren 1 troy ounce munten zijn momenteel leverbaar per 300 en 500 stuks. Bestellingen van 100 stuks kan ik niet meer aannemen omdat ik hier onvoldoende tijd voor heb. Waarschijnlijk kan ik binnen 2 weken wel weer bestellingen van 100 munten aannemen, maar als ik die nu zou aannemen zou ik de bestelling niet binnen de gebruikelijke 2 a 3 weken kunnen leveren.

Zilver kilo baren zijn wel verkrijgbaar, alleen wegens de 19% btw die berekend wordt bij zilveren baren, adviseer ik particulieren om zilveren munten te kopen aangezien de prijs hiervan lager ligt en daarnaast is de marktwaarde hoger. Bij een toekomstige verkoop krijgt u dus meer terug voor de zilveren munten dan de baren.

Inkoop goud en zilver
Degenen die de huidige koersen hoog genoeg vinden om hun zilver en goud te verkopen kunnen terecht op onze inkoop website, hier vindt u de biedprijs voor de inkoop van goud en zilver. Op het moment van schrijven is de biedprijs EUR 16,80 voor 1 troy ounce zilver (munten als de Silver Eagle en Maple Leaf) en EUR 950 voor de gouden Krugerrand en andere courante beleggingsmunten.

webshoppromotiebanner

Bekijk ook