24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Update over de verkrijgbaarheid van Silver Eagle munten

Silver Eagle munten

Eind november 2009 werd bekend gemaakt dat de Silver Eagle munten niet meer leverbaar waren. Inmiddels is er door de US Mint een nieuw persbericht gepubliceerd, waarin vermeld werd wanneer het munthuis weer bestellingen kan aannemen voor de populaire zilveren munten. Vanaf 19 januari zal de US Mint de Silver Eagles van het jaartal 2010 aanbieden. Het zal dan waarschijnlijk nog enkele dagen duren voordat de munten daadwerkelijk te bestellen zijn, maar de verwachting is dus dat dat de zilveren munten nog deze maand weer beschikbaar zijn.

Eerder deze week werd al bekend gemaakt hoeveel Silver Eagle munten er zijn verkocht met het jaartal 2009. Er zijn in totaal 29.134.000 Silver Eagles wereldwijd verkocht met het jaartal 2009. Nog nooit eerder werden er zoveel zilveren munten door de US Mint in één jaar tijd verkocht. In 2008 werden er zo’n 20 miljoen exemplaren verkocht, wat toen al een enorm record was, maar 2009 bleek dus een nog sterker jaar voor de Silver Eagles.

Het is ongebruikelijk voor de US Mint om in januari nog bullion munten te slaan van de vorige jaargang. Normaal gesproken stopt de productie namelijk al in november, zodat het munthuis de tijd heeft om voorraden op te bouwen voor de munten van het nieuwe jaar. Door de onverwacht hoge vraag naar fysiek zilver – en de Silver Eagle is één van de populairste zilveren munten wereldwijd – kon de US Mint echter niet aan de vraag voldoen. Er is besloten om langer door te gaan met het slaan van de munten van 2009 om zo alsnog aan de vraag te kunnen voldoen.

Bekijk ook