24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Update over levertijden en premiums zilver en goud

Sinds de forse daling van de goudprijs en zilverprijs vanaf afgelopen vrijdag is de vraag naar fysiek edelmetaal wereldwijd enorm toegenomen. Als gevolg hiervan zijn de levertijden en premiums bij onze leveranciers opgelopen en bij deze een update van de huidige situatie.

De daling in de goud- en zilverprijs zou volgens analisten zijn veroorzaakt door een gouddeal die Cyprus wil doen waarbij voor 400 miljoen euro aan goud wordt verkocht. Persoonlijk lijkt me dat totaal niet relevant (veel te kleinschalig) en zouden geruchten over een vergelijkbare gouddeal t.z.t. bij landen met een grotere goudvoorraad, zoals Italië, veel eerder een prijsdaling veroorzaken. Bovendien is er haast geen enkel ander land dat nu haar goudreserve zou willen afstaan en lijkt dit het laatste redmiddel. Maar goed.

Zilveren munten
Zilveren Maple Leaf Vooral de vraag naar zilveren troy ounce beleggingsmunten is enorm toegenomen. Als gevolg kunnen we momenteel geen Silver Eagles aanbieden. Onze leverancier – die op allocatiebasis deze munten krijgt toegewezen van het munthuis – kan namelijk geen nieuwe bestellingen meer accepteren. Ondertussen zijn de premiums van de Maple Leaf en de Philharmoniker verhoogd en neemt ook de levertijd toe. Gelukkig houden we zelf ook een beperkte voorraad aan waardoor we vanaf volgende week, wanneer onze nieuwe zending arriveert, nog een beperkt deel uit voorraad kunnen leveren. De vraag is echter hoe lang die voorraad toereikend is bij de huidige vraag. Zodra die voorraad is uitverkocht zal de levertijd 4 weken bedragen voor de zilveren troy ounce munten en kilo munten. Dit zal dan ook gelijk worden getoond op onze website.

Gouden munten
Gouden Maple Leaf

De levertijd van gouden munten is aangepast van 1 week naar 1 a 2 weken. Dit vooral om onszelf de mogelijkheid te bieden tijdig alle orders uit te leveren. De premiums van gouden munten zijn zelf onveranderd en de levertijd van onze leverancier is ook niet gewijzigd. Doordat goud 50 maal duurder is dan zilver, is het aantal gouden munten dat wordt verkocht veel lager dan bij de zilveren munten. De munthuizen zelf hoeven dus op een minder spectaculair gestegen vraag te anticiperen.

Gouden baren
100 Gram goudbaar
Bij de baren goud en zilver is een levertijd van toepassing van 1 a 2 weken. We zijn hierbij afhankelijk van onze leverancier, waarbij soms bepaalde formaten goudbaren een langere levertijd kennen dan vooraf verwacht. Mocht de situatie hierin veranderen dan wordt dit ook direct aangepast op onze website.

Klanten die reeds hebben besteld worden per email geïnformeerd mochten levertijden oplopen.

Voor klanten die goud of zilver willen terugverkopen blijven onze biedgaranties van kracht. Op www.inkoopedelmetaal.nl zijn de huidige biedprijzen te vinden. Waarschijnlijk zal onze biedprijs voor 1 troy ounce zilveren munten (mits in goede conditie) gezien de marktomstandigheden tijdelijk worden verhoogd naar 8% boven zilverwaarde.

UPDATE 18 APRIL 10.00

Vanaf heden zijn alle gouden Krugerrand, Eagle en Buffalo munten tot nader bericht niet langer leverbaar. Andere munten worden ons aangeleverd op allocatiebasis.

UPDATE 18 APRIL 11.00

Onze biedprijzen zijn verhoogd naar 102% voor alle gouden 1 troy ounce beleggingsmunten en 110% voor zilveren troy ounce munten, mits in goede conditie.

UPDATE 19 APRIL 11.00

De levertijd van de Gouden Maple Leaf 2013 is aangepast naar 3 weken. Alle gouden Maple Leaf munten die vanaf heden worden verkocht zullen begin mei geleverd kunnen worden.

UPDATE 22 APRIL 16.00

Levertijden van alle formaten nieuw gegoten goudbaren zijn per heden verhoogd naar 3 a 4 weken.

UPDATE 23 APRIL 16.00

Levertijden van de zilverbaren zijn verhoogd naar 3 weken. Alle kilo munten zilver zijn uitverkocht en met een levertijd van 4 weken beschikbaar.
Eind deze week ontvangen we een nieuwe voorraad goudbaren waardoor enkele formaten tijdelijk uit voorraad leverbaar zijn.

Bekijk ook