Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

US Mint ervaart explosieve vraag naar Silver Eagle munten

13-01-2011 Rolf van Zanten

https://www.thesilvermountain.nl/img/American-Eagle-Silver-2009.jpgOp 3 januari 2011 zijn de nieuwe American Silver Eagle munten van het jaargang 2011 geintroduceerd door de US Mint. Deze munten zijn afgelopen jaren extreem populair onder beleggers in fysiek zilver, waarin elk jaar weer records werden verbroken. Waar in de periode vanaf 1986, het jaar waarin deze zilveren munten werden geintroduceerd, tot en met 2007 jaarlijks tussen de 5 en de 10 miljoen munten verkocht werden zijn er de afgelopen jaren aanzienlijk meer munten verkocht aan beleggers in zilver. Zo zijn er in 2008 ongeveer 19,5 miljoen zilveren Silver Eagle munten verkocht. In 2009 waren dit er ruim 28,7 miljoen en in 2010 is dit aantal zilver munten zelfs toegenomen tot 34,6 miljoen stuks.

Hoewel het jaar 2011 pas enkele weken onderweg is en de munten van het jaargang 2011 pas 10 dagen verhandelbaar zijn; blijkt uit de rapporten van de US Mint dat er maar liefst 3,4 miljoen Silver Eagle munten verkocht zijn in minder dan twee weken tijd. Hiermee is gelijk al een record gezet want nog nooit eerder werden er in de eerste maand van het nieuwe jaar meer dan 3 miljoen van deze zilveren munten verkocht.

 • Pingback: Nieuws « Edelmetaal-Info()

 • http://www.goud-info.be woordslaaf

  Diamant niet meer hardste materiaal?

  Het staat in alle schoolboeken en we hebben het altijd voor waar aangenomen, maar blijkbaar is diamant niet meer het hardste materiaal op aarde. Dat hoeft nog niet meteen te betekenen dat je al je diamanten in de vuilnisbak moet kieperen, want het blijft natuurlijk een schitterend materiaal voor juwelen en edelstenen dat niet meteen in waarde zal verminderen, integendeel zelfs. En ook de industrie gaat nog niet bepaald op zoek naar alternatieven, want tot nader order blijft diamant een topmateriaal.

  Nanomaterialen

  Twee natuurlijke stoffen zijn duidelijk harder dan diamant, zo beweren nieuwe simulaties in laboratoria. Het is voorlopig dus nog theorie gebaseerd op ingewikkelde modellen, die nog door de praktijk moeten bevestigd worden.
  Diamant is mogelijk niet meer het hardste materiaal ter wereld, dit dankzij de ontdekking van door mensen gemaakte zogenaamde nanomaterialen. Deze materialen zijn de vertegenwoordigers van een nieuwe, sterk groeiende technologische sector die steeds meer toepassingen kent (micro-electronica, bekleding, textiel, sportartikelen, cosmetica, farmaceutische en agro-alimentaire toepassingen….) Omdat zowel de professionele als de publieke blootstelling aan nanomaterialen in de toekomst heel waarschijnlijk spectaculair zal stijgen, is het nodig om de toxische eigenschappen van deze materialen grondiger te bestuderen.

  Wurtzite boornitride en londsdaleite

  Maar nu zijn er ook twee natuurlijke stoffen die de bekende hardheid van diamant overtreffen, namelijk de stoffen Wurtzite boornitride en londsdaleite. We moeten nog meteen van de daken schreeuwen dat deze materialen ook werkelijk de hardste metalen van de wereld zullen worden, maar de eerste onderzoeken in die richting van de Chinese en de Amerikaanse onderzoekers wijzen in die richting.

  Meer kracht, andere atomen

  Wurtzite boornitride heeft een structuur die grotendeels te vergelijken is met die van diamant, maar is samengesteld uit andere atomen.
  Dit heeft zijn gevolgen op de hardheid van Wurtzite boornitride. Deze stof kan tot bijna 20 procent meer kracht per oppervlakte-eenheid verdragen dan diamant.
  Londsdaleite doet het zelfs nog beter met bijna 60 procent meer. De moleculen van deze laatste stof bestaan net als diamant uit koolstofatomen, maar ze zijn in een ander patroon, steviger gerangschikt. Het is alsof ze als het ware met dezelfde atomen toch betere resultaten behalen.

  Bestand tegen hogere temperaturen

  Londsdaleite kunnen we volgens de eerste onderzoeken de sterkste van deze twee stoffen tonen, maar dat wil nog niet onmiddellijk zeggen dat het ook de beste resultaten zal halen.
  Wurtzite boornitride blijkt paradoxaal gezien de meest veelbelovende van de twee opmerkelijke stoffen. Deze stof toont zich stabieler bij hogere tempaturen dan diamant, en zou daarom goed gebruikt kunnen worden in industriële snij-, boor- en andere industriële apparaten.

  Wanneer verder testen

  Voorlopig stelt zich vooral het probleem van wanneer de stoffen verder getest worden op de vraag of ze echt zo duurzaam zijn als nu vermoed wordt.
  Beide stoffen zijn immers behoorlijk zeldzaam. Zo kan londsdaleite ontstaan wanneer meteoren met grafiet (een vorm van koolstof) op aarde landen, terwijl Wurtzite boornitride zich pas vormt bij een beperkt aantal vulkaanuitbarstingen met hoge temperaturen en druk.
  Voorlopig is het in ieder geval afwachten tot beide stoffen zich opnieuw spontaan vormen, want nu is er nog nauwelijks Wurtzite boornitride en londsdaleite te vinden op aarde.
  Juweliers en liefhebbers van edelstenen en sieraden hoeven zich alvast nog geen zorgen te maken: diamant zal nog wel voor lange tijd een favoriet materiaal blijven.

  munten-penningen-info.be/

 • http://www.goud-info.be woordslaaf

  De Gouden Staat

  Op een dag in 1848 zag ene James Marshall, die een zaagmolen aan het bouwen was naast de American River in Californië, iets geel uit de rivier steken. Nieuwsgierig onderzocht hij het materiaal en stelde vast dat het om goud ging. Hij kon zijn mond niet houden, en algauw stroomden massa’s mensen vanuit de vier windstreken toe om de buurt helemaal onder te graven. Mensen arriveerden met stoomboten, huifkarren of gewoon te voet.
  Deze goudzoekers kwamen vooral in 1849 toe en werden dan ook de Forty-Niners genoemd. De bevolking van Californië groeide algauw aan tot 100.000 mensen. Het havenstadje San Francisco werd een van de grootste steden van het in volle groei zijnde Amerika, en had dit in niet geringe mate aan de goudvondsten te danken. De bijnaam van de staat werd dan ook de Golden State. Nergens anders was de aankoop en verkoop van goudstaven zo belangrijk.

 • http://zilver.2link.be/ zilver
 • Jullie

  Niemand kan voorspellen wanneer de hyper-inflatie (veroorzaakt door vertrouwens verlies bij de burger in de valuta) komt. De val van de dollar of euro is niet te voorspellen.

  Het is daarom belangrijk om zo nu en dan de mensen te vragen naar hun idee, of even spieken in de MSM.

  Op marketwatch is in ieder geval heel hoop realiteit boven water gekomen vorig jaar, de comments van 1 januari en 31december 2010 laten een duidenlijk verschil zien. Zo ook op RTLZ bijvoorbeeld.
  De grootste ‘clue’ is, de mensen die het eenmaal weten en die het eenmaal snappen, breng je niet meer op andere gedachte. Mij in ieder geval niet. Ik ken het systeem en ik zie en begrijp de fraude. Dit moet anders, de goud-zilver standaard heeft mijn voorkeur.

  Onze ‘club’ zal alleen maar groter worden, dat is hoe ik het zie. Een kwestie van tijd, de vraag is wanneer.
  Wanneer is niet te voorspellen omdat het menselijke handelen niet te voorspellen is, maar als China morgen besluit haar dollars in 1x te dumpen (onwaarschijnlijk) gaat het natuurlijk heel erg snel.
  Het is geen onmogenlijk scenario, onwaarschijnlijk, maar niet onmogenlijk.
  Zo ook, wat zal er gebeuren als bijvoorbeeld Rusland morgen besluit de goud-zilver standaard te hanteren ?
  Dat geldt eigenlijk voor ieder land (met een aardige ‘westerse’ invloed) die dat doet.
  De goudprijs zal omhoog knallen, maar zal je ook meer euro’s moeten betalen voor je brood, zal de lokale ondernemers er iets van aantrekken ?
  Allemaal vragen waarop geen antwoord te geven is, niet in de korte termijn in ieder geval.

 • Henk
 • JP

  Interessant artikel “Strong Indications of Gold & Silver Shortages” (onderbouwd met data):
  http://www.zerohedge.com/article/guest-post-strong-indications-gold-silver-shortages

 • Henk

  Niet alleen China. Porter Stansberry, een financieel/beleggingsadviseur, die destijds o.a de val van o.a. Bear Stearns, Fanny/Freddy, GM correct heeft voorspeld, voorziet de val van de dollar nog voor het einde van dit jaar.

 • RB
 • Pieter

  Mensen willen het ook niet bevatten. Ze verdiepen zich er niet in want dan gaan ze zich rot voelen. Bij een grote ramp die plotseling komt speelt dan ook mee het zgn. O No effect. En vervolgens doen mensen niets en blijven staan, met desastreuze gevolgen van dien. Als ze wel zouden reageren dan overleefden er meer de eerste gevolgen van een ramp.

 • ZackZilver

  @Gerard
  Er zijn inderdaad maar heel weinig mensen die zich zorgen maken op het moment. Dat komt mi doordat heel veel mensen zich van nature zeer afhankelijk opstellen van de leiders van de formele hierachie, naast afhankelijkheid van hun persoonlijke referentiekader.

  Dat is hun grote pech, lijkt mij, gekeken naar de motieven en kwaliteit van die formele leiders en het vaak beperkte van de persoonlijke referentiekaders (wat ik persoonlijk mee heb gemaakt telt, voor de rest volg ik de grote leiders)

  Daarom is het mi ook zo dat vele burgers erg verrast waren in Nederland toen de Duitsers Nederland binnen vielen in mei 1940 … En vele Joden in Duitsland bleven wonen tijdens de jaren dertig.

 • Johan

  @Gerard

  Vertrouwen komt te voet en gaat te paard…….tgaat sneller kunnen zijn dan wij hier vermoeden.

 • Gerard

  @John
  Zo snel gaat het nu ook weer niet. Er wordt nogal wat af-geforecast… De soep zal iets minder heet gegeten worden dan die wordt opgeschept.

  Het gaat pas mis indien “iedereen” het drama begint te begrijpen. En daar kun je wel eens heeeel lang op wachten.
  Weet je wel hoe een piepklein groepje wij zijn?
  Echt, er zijn heel weinig mensen die zich zorgen maken op dit moment. En zolang dat zo blijft, zal er nog niet zoveel staan te gebeuren.

 • High Five

  @John Niet zo moeilijk lenen.nl

 • High Five

  @silvershadow je moet ook nog terug naar nederland rijden ;-)

 • ZackZilver

  @John
  Bij mij, tegen 5000% rente per jaar. Een koopje!

 • John

  Binnen paar maanden val van dollar, euro waarschijnlijk ervoor nog. Run op edelmetalen, 10k/oz goud en 3k/oz zilver. Hyperinflatie, voedseltekorten en natuurrampen. Alien disclosure, complete chaos in de wereld en revolutie tegen de powers that be.

  Iemand een idee waar ik snel 50k kan lenen?

 • Jullie

  NIA week update, altijd goed materiaal maken die gasten.

  http://www.youtube.com/watch?v=RCP78w1dw0k&feature=player_embedded

 • ZackZilver

  @zilver goud
  Nu is er nog geen schaarste, alhoewel, misschien her en der op sommige momenten al wel enigszins.

  Maar wanneer bv in een heel jaar slechts 8 miljoen mensen van de 7 miljard op de planeet, da’s minder dan helft van de inwoners van enkel ons kikkerlandje en slechts 0,1% van de aardbewoners, slechts 100 troy ounce willen kopen?

  Heel snel is er dan heel veel schaarste. En dat gaat makkelijk gebeuren. En ik geef nog maar een heel bescheiden voorbeeldje …

  De meeste mensen heben volstrekt niet duidelijk wat er hoogstwaarschijnlijk gaat gebeuren. Tunesie, Algerije, Iran, Ierland, Detroit, Californie, Venezuela, Griekenland zijn slechts het zeer milde begin.

 • Mike

  Ik ga hier zeker niet beweren dat zilver schaars is, maar dit soort meldingen geven aan dat er in ieder geval aan dat het vraag het aanbod overtreft bij deze toko.

  http://gold.bullionvault.co.uk/help/?liquidity_warning.html

 • Martijn
 • zilver goud

  Iedereen praat maar over schaarste van zilver lees er ook over op diversen blogs.
  Dus ben het maar even gaan checken bij de bank waar ik altijd mijn zilveren baren koop.( Deutsche Bank Rotterdam Coolsingel 104)
  Daar kan je 1000kg of minder bestellen levering binnen een week hoe zo schaarste!
  Laat je toch niet zo gek maken en praat voor al niet iedereen na maar check het gewoon dus nu weten jullie waar je gewoon nog kan bestellen.

 • http://edelmetaalblog silvershadow

  Goed punt!
  Mee eens dus, speculeer maar liever een bank omver!