24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

US Mint gaat jaar goed van start met verkoop Silver Eagle munten

silver-eagle-munt-us-mint

Ook 2016 is goed van start gegaan voor de US Mint, het Amerikaanse munthuis waar de Silver Eagle munten worden geslagen. Waar 2015 al een recordjaar was met een totale afzet van 47 miljoen Silver Eagle munten is in de eerste helft van januari al zo’n 5,5 miljoen munten verkocht. Alleen al in de eerste week van januari werden 4 miljoen munten verkocht en de week daarna was van de beschikbaar gestelde hoeveelheid van 1 miljoen munten al 95% verkocht op de dinsdag. Definitieve cijfers over de verkoop in januari worden volgende week verwacht.

De Silver Eagle is wereldwijd gezien één van de meest verkochte zilveren munten. De munt is vooral populair in Amerika waar men liever een munt uit het eigen land koopt dan een Maple Leaf van buurland Canada. In Europa ligt dit anders en wordt de voorkeur gegeven aan goedkopere zilveren munten zoals de Maple Leaf en de Philharmoniker. Van alle zilveren munten die wereldwijd worden verkocht blijft de Silver Eagle echter onbetwist nummer 1.

Dat beleggen in fysiek zilver door steeds meer mensen wordt gedaan blijkt ook wel uit de vergelijking tussen 1996 en 2016; waar in 1996 nog geen 4 miljoen munten werden verkocht in het hele jaar is dit aantal nu al in twee weken opgekocht. En dat geldt ook voor alle jaren voor 1996, terwijl de vraag naar zilver uit de industrie en voor juwelen en sieraden op een vergelijkbaar of hoger niveau is gebleven.

Bekijk ook