Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Vacature bij The Silver Mountain voor Sales Manager

16-12-2012 Rolf van Zanten

VACATURE  Precious metals trader & Account manager AmsterdamGold / The Silver Mountain

 

Heb jij altijd alles willen weten over de edelmetaalmarkt? In het opleidingstraject voor Precious metals trader bij AmsterdamGold (handelend onder de handelsnamen Amsterdamgold.com en The Silver Mountain), leer je alles over de handel in fysiek edelmetaal. Je staat onze klanten te woord, onderhoudt contact met grote klanten en voert telefonische orders in. Ben jij zeer klantgericht en heb je affiniteit met de edelmetaalmarkt en de financiële wereld? Dan past deze functie bij jou.

Bekijk hier de complete vacature

 • WijRos

  @Gerard
  re. 14 duimpjes omlaag voor mijn stukje nr 20! Dat is weer een tijdje geleden, zoveel.

  Gerard, vergeet die duimpjes want er zijn lieden die het fijn vinden om daar mee te knoeien.

  Nederlanders is echt niet anders dan Duitsers in 1930 of Egyptenaren in 2012 het duurt alleen nog wel even voor men dat in de gaten heeft.

 • WijRos

  @Gerard

  re, Iran

  Beste Gerard, onze bondgenoot Saudi is een veel strengere sharia staat dan Iran. Ik ben 3 weken in Iran geweest een jaar of 15 geleden en ik denk dat veruit de meerderheid (vooral op het platteland) achter het huidige bewind staat. Het zijn alleen de grote steden waar ouderen en jongeren misschien wel anders willen maar zeker niet willen leven zoals Amerikanen denken dat vrijheid er uit moet zien. De VS is op dit moment en even erge politiestaat als Iran. Alleen Iran komt in het nieuws met uitspattingen en in de VS vind men de gebruikelijke moordpartijen en het agressieve politie en leger gedrag heel normaal.

  Ik denk dat de opstand van 2009 sterk overdreven wordt door de westerse media. Het is te vergelijken met de opstanden zoals we dat nu in Griekenland en Spanje zien en misschien zelfs veel minder massaal dan in de Europese landen. Je ziet nu ook dat in Egypte de meerderheid heel anders denkt dan dat westerse idioten/deskundigen voorspelden. Ik denk dat Egypte op eenzelfde manier geregeerd gaat worden als Iran en daar is niets fout aan want dat is democratie. Het is natuurlijk heel anders gegaan dan dat Westerse idioten zich voorgesteld hadden. Men vergeet steeds weer dat ook Hitler democratisch gekozen werd in een land met in doorsnee normale westerse mensen.

  De media meet zoals gebruikelijk met verschillende maten.

 • Gerard

  @Ethan
  Iran kent een strenge islamitische staat inclusief sharia sinds de bloedige burgeroorlog begin 70 er jaren die Khomeini aan de macht bracht. Daarvoor was het een westers land. Na 40 jaar onderdrukking wil de bevolking dit niet meer. De volksopstanden van 2009 hebben dit niet kunnen veranderen. Maar de dreiging van de eigen bevolking kan de autoritaire politiestaat ten val brengen. Het is te hopen.
  Geheel anders ligt het met Noord Afrika en de buurlanden van Israel. Ik ben bang dat hier het grootste gevaar vandaan zal komen.

 • Gerard

  14 duimpjes omlaag voor mijn stukje nr 20! Dat is weer een tijdje geleden, zoveel.
  Was te verwachten. Maar ik zie helaas geen tegenargumenten hiervoor.
  De fraude, leugens en bedrog bij de overheid vliegen letterlijk de pan uit, en het volk blijft grenseloos vertrouwen houden in die kliek.
  Ben erg beniewd hoe dat eind 2013 zal zijn.

 • WijRos

  @Ethan

  Beste Ethan, tot nu toe is er maar één vredelievend land geweest dat met atoombommen gegooid heeft en nog steeds dreigt dat opnieuw te zullen doen. Verder hoor ik Israël om de haverklap oorlogszuchtige taal uitkramen hetgeen wel tot reacties in de omgeving moet leiden. Als Iran echter reageert op deze dreigende taal van onze bondgenoten dan zijn zij (Iran) natuurlijk wel de oorzaak als het escaleert. De media brengt dat wel zodanig dat bijna 100% van de vredelievende westerse wereld dat geloofd. De westerse pers is compleet in de greep van de overheden en van de grote bedrijven dus daar hoeven niets objectiefs meer van te verwachten. Gelukkig hebben we RT Today om wat evenwicht in het geheel te brengen. Het schijnt dat RT.com het meest geraadpleegde on-line nieuwsstation is in de VS !
  Wij hebben hier in Zuid Amerika Telesur een Venezolaanse nieuwszender die kwalitatief goed nieuws brengt over de wereld met uitzondering van Venezuela en zijn buurlanden.
  Beide zenders zijn in elk geval aanmerkelijk beter dan CNN dat een typisch navelstarende organisatie is en om de 10 minuten uitlegt waarom zij het beste van de wereld zijn.

 • Ethan

  (Nb. Geen fan van Iraanse leiders, maar vergeet niet dat de bevolking voor een zeer groot deel pro-Westers en vrijheid is, 60-90% is jonger dan 30… Dus laten we de bevolking niet gelijk stellen aan zn leiders!)

 • Ethan

  Grappig dat het wel een probleem is dat Iran, een land wat voor zo ver ik weet in zijn historie nooit een oorlog gestart is, een kernwapen zou mrijgen…maar zie je “ze” net zo hard dreigen en actie ondernemen tegen Noord-Korea? Nee, want N-k is geen “energy super state”.

  En wat dachten jullie van het Islamtische Pakistan dat net als buurland India al kermwapens heeft.. En Pakistan heeft al eens zo nu en dan een schermutseling.. En schimmige connecties tussen inlichtingendiensten en groepen zoal Al Qaeda en met 9/11. Maar nee, dat is nooit zo’n breed uitgemeten probleem als Iran dat naast veel natuurlijke hulpbronnen heeft, ook nog eens af wil van het handelen in Dollars. (zie Irak, Libie, Syrie)

 • temp242
 • Gerard

  @WijRos
  Dit is veroorzaakt door het massieve ambtenaren apparaat vooral bezet met PvdA, CDA en VVDers.

  Dat is een misverstand. De oververtegewoordiging is toch echt wel de PvdA. Ook CDA zie je nogal eens terug, maar al stukken minder. Er zijn gesloten bolwerken waar je niet tussen komt. Zo werd jaren terug de nieuwslezer RTL er bij de NOS uit getrapt omdat hij CDAer was, en dus niet links genoeg. Dat wordt daar niet getolereerd. Ben zijn naam even kwijt, maar hij heet Jan. Hij heeft daar heel openlijk over gesproken in Elsevier en Telegraaf.
  Slechts een voorbeeld. Maar er zijn er velen. Het zijn de gesloten kringen waar geen kiesgedrag aan te pas komt. Het zijn vooral de ministeries waar het hele bestuur niets met verkiezingen van doen heeft. Alleen een minister komt via de stembus in een ministerie. Maar die heeft heel wat minder invloed dan velen denken.
  Twee bekende linkse onderonsjes vind je in onderwijs en ontwikkelingshulp.
  Als niet links kom je daar nog niet eens binnen om de vloeren te dweilen.

 • Fleur

  @WijRos

  Beste WijRos, Hartelijk dank voor de uitgebreide antwoorden. Ik probeer zoveel mogelijk te lezen over mogelijke emigratie-landen. Heb een goed leven, maar zie wel duidelijk de veranderingen die om me heen plaats vinden en zou mijn kinderen graag een toekomst geven in een land waar we nog iets kunnen opbouwen, i.p.v. de afbraak die ons hier te wachten staat. Als ik geen kinderen had, dan zou ik al vertrokken zijn, maar nu is het een avontuur waar ik niet te lichtvaardig mee om wil gaan. Zuid-Amerika trekt me enorm, vandaar dat uw reakties op dit blog me ook altijd erg interesseren. Nogmaals dank.

 • Q&Q

  Had hier laatst al filmpje met gouden kraters op mars neergezet, zie dat er nog meer naar zijn gaan zoeken! ;)

  Dit stukje tekst vond ik wel veelzeggend:

  Mocht Scott gelijk hebben en het is goud, dan kunnen we binnen niet al te lange tijd een vestiging met de naam The Mars Reserve Bank verwachten, een echte Rothschild Centrale Bank op Mars. En dat noemt men dan “vooruitgang”.

  Gehele artikel:

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=3724:-goud-ontdekt-op-mars-video&catid=35:universum&Itemid=48

 • Lamberto

  Pietje # 27

  Beste Pietje,

  Ieder volk heeft het recht om zich tegen lieden die hen willen vernietigen te verdedigen.
  Ik ben totaal niet gecharmeerd van de Islam en degenen die o.a. ook in Europa deze religie aan ons probeert op te dringen.
  Tot op heden heeft Iran nog nooit als eerste een ander land aangevallen.
  Hiervan akte!
  Waar ik echter doodsbang voor ben zijn lieden, die zeggen het recht aan hun kant te hebben omdat zij hun beleving van “Democratie” als het hoogste ideaal beschouwen, en daarom deze staatsvorm “koste wat het kost” ook aan andere volkeren wil opleggen.
  Het aantal doden of gewonden speelt hierbij voor deze gangsters geen enkele rol.
  Uiteindelijk gaat het dan ook niet om het brengen van democratie en vrijheid, maar om het stelen en onder controle brengen van de rijkdommen van deze landen die worden overvallen.
  Zie wat er in Libya is gebeurd.
  Luister maar eens even wat ex. Generaal Wesley Clark te vertellen heeft.

  http://www.youtube.com/watch?v=fSNyPS0fXpU

 • WijRos

  @Andreas

  re. Dit kabinet gaat volgens mij de rit niet uitzitten en wat wordt de keus dan?

  Beste Andreas,

  De keus is gemakkelijk: SP, PvdA en PVV gaan het land verder naar de bedelstaf helpen.

 • Sebassol

  Laat Iran lekker zijn atoombom ontwikkelen, Israel heeft er ook 100-en, de VS idem dito.

  Dat Iran een atoombom ontwikkeld zegt DE media, dat is dezelfde media die ook zei dat Irak atoomwapens had.
  Geloof er allemaal niks van, heel die rot media.

 • http://zilverpaul.nl pietje

  @Gerard
  Al die reacties zijn altijd nog velen malen beter al iemand die er geen enkel probleem mee heeft dat Iran een atoombom krijgt als ie er zelf maar goed aan verdiend.

  Voor mensen met deze mentaliteit daar ben ik bang voor dat zijn namelijk de genen die deze ellende allemaal hebben veroorzaakt en niet de genen die sociaal en behulpzaam zijn voor anderen Gerard.

 • WijRos

  @Fleur

  Beste Fleur, Chili lijkt geordender dan Argentina maar de staat is eigenaar van allerlei bedrijven en vrijwel de gehele landbouw wordt net als in Europa met allerlei subsidies etc. overeind gehouden. In Argentinië wordt de landbouw helemaal uitgebuit door de overheid dus verschillen zijn er wel. Als je zelf een bedrijf wilt hebben dan kun je nu beter in Chili zijn maar dat kan na de volgende verkiezingen al weer sterk veranderen. Verkiezingen kunnen hier enorme veranderingen in de rechtspositie opleveren. Hier in Arg. wordt nu vrijwel alles per decreet gedaan zodat het parlement steeds op vakantie kan blijven.
  In principe zit er weinig verschil tussen Chili en Argentina. Alles is wanordelijk en minder geregeld dan in NL hetgeen de reden is dat het mij wel bevalt. Het lijkt er op dat men zich in Chili wel veel beter aan afspraken houdt dan in tenminste het noord-westen van Argentina waar ik circa 10 jaren woon. We denken er wel eens over om in Paraguay bij de Mennonieten te kijken. Die leven meer zoals wij en hebben ongeveer dezelfde cultuur. Het is echter nogal warm in de streek waar deze mensen wonen. Verder naar het oosten kun je eigenlijk alleen terecht als je veel land koopt ver van dorpen. Grote verschillen tussen deze 3 landen zijn: Argentina is het verste geurbaniseerd, Vooral in het oosten van Paraguay leeft iedereen (veel mestizos en indio’s) nog op het land en daar kun je als buitenlander volgens mij beter niet tussen leven. In Chili moet je ergens een oud huis op het land proberen te vinden hetgeen alleen bij Santiago en verder in het zuiden mogelijk is.
  De projecten die Amerikanen in Zuid Amerika hebben zijn allemaal woonkampen met slagbomen etc. waar je van moet houden om er in te leven, het trekt ons niet. Daarbij komt dat onze presidente vindt dat degene die geen huis kan betalen ook in deze kampen moet wonen ten laste van degenen die er al wonen. Hoe dit gaat uitpakken weten we nog niet. In Argentina zijn nog veel mooie huizen te koop voor relatief weinig geld en als je met dollars of Euro’s kunt betalen dan zijn er volop mogelijkheden.

 • Andreas

  Beste Wijros
  Het maakt niet uit van welke partij je bent als je het maken van schulden als een positief iets ziet. En een bevolking die totaal geen verstand heeft van economie doet daar vrolijk aan mee.
  Er is volgens mij geen bedrijf die het overleeft als het voltallige personeel mee mag beslissen over de te volgen koers. En nu gaat datzelfde volk op zoek naar een zondebok. En die is snel gevonden. Ik heb op zich geen moeite met Rutte maar wel met zijn draaikonterij. Ik had liever gezien dat hij zijn rug recht gehouden had en het pluche aan zich voorbij had laten gaan.
  Door in de oppositie te gaan had hij zijn geloofwaardigheid behouden. En op de top van de crisis genoeg steun gehad om de maatregelen die echt nodig zijn door te voeren. Dit kabinet gaat volgens mij de rit niet uitzitten en wat wordt de keus dan?

 • WijRos

  @Fleur

  Beste Fleur, ik ken de brieven van de Souvereign man en ik ben het maar gedeeltelijk eens met zijn analyse over Chili. Je moet bedenken dat ten noorden van Santiago niets wil groeien zonder alle dagen kunstmatig water te geven. Alle is er zelfs duurder dan in Argentinië met uitzondering van allerlei ingevoerde artikelen die wel weer veel duurder zijn dan in de VS of in Europa. Als je geen werk zoekt kun je veel beter leven in Argentina of Paraguay of misschien Equador.

 • WijRos

  @Gerard

  re. Zolang wij die graaiers en boeventuig van de PvdA, gelinkte media en de FNV vakbond niet keihard gaan aanpakken, dan worden wij hier nog armer dan de armste Griek.

  Beste Gerard, dat zijn jullie in NL al lang, veel en veel armer dan de Grieken. Dit is veroorzaakt door het massieve ambtenaren apparaat vooral bezet met PvdA, CDA en VVDers. Het is absoluut onjuist daar alleen de PvdA de schuld van te geven.
  Het CDA heeft ooit één goede minister president geleverd de afgelopen 100 jaren en dat was de nu inmiddels door ouderdom benevelde geest Ruud Lubbers.

 • Fleur

  @ WijRos,
  De Souvereign Man schrijft ook vol lof over Chili, als zijne het land van de toekomst. Schijnbaar liggen hier veel investeringsmogelijkheden en is het een van de meest veelbelovende landen van Zuid-Amerika. Hoe kijkt u hier tegen aan?

 • temp242

  Fluor in het kraantjeswater Beste Gerard.
  Maakt de mensen tam.MVG.

 • Gerard

  @Lamberto
  Inderdaad een goed artikel van de telegraaf over Samson.
  Maar heb je reacties ook gelezen?

  Dat is huilen! 100den reacties en (bijna) helemaal NIEMAND die het snapt.
  Ze geven Rutte en Samson de schuld van alles. Niemand die begrijpt dat dit het resultaat is van 40 jaar wanbeleid. Als Pim Fortuyn die racties zou lezen zit hij gegarandeerd rechtop in zijn graf!

  Bijna iedereen die reacties gaf vindt tevens dat er nog 100.000den Mauro’s naar Nederland moeten komen omdat ze zelf de sociale dienst wilden betalen voor zo veel mogelijk nieuwkomers. Dezelfde mensen vonden ook dat de overheid harder moest smijten met geld. Cultuursubsidies moesten omhoog, ontwikkelingshulp moest omhoog, het aantal vluchtelingen moest omhoog, de criminaliteit moest omhoog. Ze wilden zelf een leger duurste advocaten achter elke asielaanvraag zetten. De integratiesubsidie ging naar 20 miljard per jaar, en dezelfde mensen vonden dat nog veel te weinig.
  Je moet ze nu eens zien jammeren in die reacties!

  Ik denk dat je gerust bang moet zijn voor dit soort mensen!
  Ik ben dat in ieder geval wel. En steeds meer.

  Wie is hier nu werkelijk de baas in Nederland? Het zijn de topambtenaren die elke overheidshervorming blokkeren. Bijna elke SG (Secretaris Generaal) is van PvdA huize. Anders kom je bij een ministerie niet eens binnen. Het is niet toevallig dat bijna alle commissies door PvdA leden gevoerd worden. Het zijn er 3.000 die door de SG worden aangestuurd.
  De commissie Job Cohen is er EEN van. Hij met de rellen in Haren onderzoeken en mag daar 2 jaar over doen met zijn PvdA-team. Die commissie kost 10x zoveel als de totale schade van de rellen.
  Wat hoor je daarover in het NOS-Journaal? Helemaal NIETS! Het NOS-journaal is namelijk ook geheel in handen van de PvdA.
  Zolang wij die graaiers en boeventuig van de PvdA, gelinkte media en de FNV vakbond niet keihard gaan aanpakken, dan worden wij hier nog armer dan de armste Griek.

  Pim Fortuyn zou het nog wat beter kunnen verwoorden dan wat ik hier nu doe. Hij schreef over dit soort partij-fraude van de PvdA elke week een column in de Elsevier.
  Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Wim Kom persoonlijk verantwoordelijk was voor de moord.
  Sterker nog, Fortuyn heeft dat ZELF nog gezegd dat hij aanwijzingen had in die richting. Dat tot EEN week voor zijn dood. Wim Kok had namelijk PERSOONLIJK een verbod uitgeschreven voor beveiliging van Pim Fortuyn.

  In 2002 begon iedereen het te begrijpen, in 2012 lees je zulke domme reacties.
  Wat is er in vredesnaam met die mensen gebeurd???

 • silverman

  @ andreas

  erg he, je commentaren worden zo serieus genomen.ofwel ben je superieur ofwel weet je hoe aandacht vragen werkt. hoedje af voor u!!!!
  mvg

 • Andreas

  Och Beste Wijros
  Ik was helemaal in de ban van de ondergang van de aarde. En de redding lag in een sterreschip volgens de gelukkige overlevenden. Dus inderdaad had ik mij moed ingedronken. Het is natuurlijk niets niks. Zo’n lange reis. Maar gelukkig bleek de wereld niet onder te gaan en zijn de medebloggers ook allemaal nog levend.

 • WijRos

  Ik ben een paar weken naar ons buurland geweest. Chili is nu zo ongeveer het rijkste land ter wereld, geen schulden en geen budgettaire tekorten en zo. Opvallend is dat men geen Europese en ook geen Amerikaanse auto’s meer koopt maar allerlei merken uit China en Zuid Korea die vanwege allerlei goedwillende handelsbarrières niet in Europa op de markt verkocht mogen worden.

  We hebben hier in Argentinië nu allerlei overvallen op winkelbedrijven. Dit omdat de president vindt dat met name buitenlandse winkels de klanten uitbuiten. De meute heeft daar de logische conclusie uit getrokken dat je dan het recht maar beter in eigen hand kunt nemen. In NL is het slechts een kwestie van tijd maar dan zal dat daar ook wel gebeuren. De juridische systemen zijn vrijwel gelijk: Als je wat hebt, mag je zwaar gestraft worden als je niet wat hebt zoals onze overheden en de “armen” dan mag je stelen en roven.

  Ik begrijp uit het voorgaande dat Andreas een ruimtereis wil gaan maken met zijn auto? Hij moet wel erg veel bier gedronken hebben of één of andere chemikali tot zich genomen hebben om dit soort uitlatingen te doen. Hij kan beter zijn geld opzij leggen voor één van de laatste koopkansen. Er waren grote omzetten de afgelopen dagen en toch is de prijs vrijwel niet gedaald dat is een goed voorteken.

 • Snel

  Beste Lamberto.

  Bedankt voor de link.

 • Lamberto

  Snel # 12

  Beste Snel,

  Als ik de inhoud van onderstaande link lees, kan ik niet anders dan concluderen dat D. Samsom de bereidheid van het Nederlandse volk om de broekriem nog verder aan te sjorren donker inziet.
  Er zullen opstanden uitbreken.
  De kruik gaat zo lang te water tot ze breekt.
  De huidige bezuinigingen opgeschreven in het regeerakkoord moeten ten minste nog met € 25.000.000.000, – worden verhoogd om quitte te spelen.
  Aflossing van de huidige Staatsschuld vindt alleen plaats via inflatie.
  Aan alle Nederlanders zal wederom gevraagd worden hun bijdrage te leveren.
  Dit lijkt mij dus een uitgelezen kans voor alle socialistische zakkenvullers om onder aanvoering van Wim Kok, ook wel “de vader des vaderlands genoemd”, hun vaderlandsliefde en sociale inborst te tonen.
  De bezoekers van voedselbanken zullen hen dankbaar zijn.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21177070/__Samsom_bezorgd_om_verzet__.html

 • Nico

  Plunder gewoon de pensioenen
  Om de levensduur van de eigen banken nog een beetje te kunnen rekken heeft Cyprus de afgelopen weken besloten om een aantal lokale pensioenfondsen te plunderen voor een voorlopig totaalbedrag van 300 miljoen euro. Deze pensioenfondsen hebben met het mes op de keel toegezegd over de brug te zullen komen, uiteraard in de vorm van nieuwe leningen die in ieder geval de schijn van terugbetaling hoog moeten houden. Net zoals Nederland deed, beweert ook Cyprus dat er ooit aan deze leningen geld verdiend zal gaan worden.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/politici-leren-niet.xml

 • x.
 • Snel

  @Lamberto

  Uitspraken?

 • Lamberto

  Opstand en plunderingen in Argentinië.
  De beelden spreken voor zich.
  Staat ons dit in Europa binnenkort ook te wachten?
  Als ik de uitspraken van “Diederik Samsom” aanhoor, begint hem de grond ook al heet onder de voeten te worden.

  http://www.youtube.com/watch?v=QofGPLPX1YA

  http://www.youtube.com/watch?v=N3ZbH8iHGB8

  http://www.youtube.com/watch?v=3FCuQDVMq8I

 • Stafke

  Hmmmm, tsunami beweging? Eerste de zee (koers) die zich terugtrekt, in afwachting voor wat komen gaat?
  Hoe ver trekt de zee zich terug? 1450? 1550? 1600? Of zijn we er al?
  Benieuwd wat 2013 brengt.

 • temp242
 • gordijnen

  @Andreas

  Kijk uit wat je zegt!

  http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/ik_heb_niks_te_verbergen

  Volgens mij ben je minder dan 6 minuten weggeweest?

 • Cinelux

  Andreas = LOL :)

 • Andreas

  Beste Lamberto
  Het zijn allemaal oplichters. De captain heette Rutte. Niks niet radiogolven. Gelukkig heeft zilver een dreun gehad. Dus ik kan weer goedkoop inslaan. Dat is dan weer positief.

 • Lamberto

  Andreas

  Als je snel bent zitten ze met dat sterrenschip nog binnen het bereik van radiogolven.
  Met een beetje geluk krijg je je zilver morgen via een raket thuis opgestuurd.

 • Andreas

  Gekukkig kon ik nog net een mail sturen aan TSM voordat ik in het sterreschip stapte. Dus bij deze. Gegroet allemaal. Jullie zijn er morgen natuurlijk niet meer en ik wel. Masr de reis ging dus van start. Ja, mooi niet. Motorproblemen, niet starten en zo. Dus ik mijn knappe kleren (trouwpak van 25 jaar oud) weer uit en sleutelen aan die ouwe kutdiesel. Na gebruik van wat startpiloot toch op weg. Bij het paseren van uranus sloeg bij mij de twijfel toe. Ik ben toch niets vergeten. Ja en wel hoor. Mijn shag lag nog in mijn gereedsschapkist. Dus opnieuw op weg. Bij Venus weer motorproblemen. Blijkt die brokkenpiloot rode diesel van een paar jaar oud getankt te hebben. Alle filters vernieuwd, maar met zo’n wrak ga ik niet lichtjaren op weg. Doe mij een lol. Dus nu ben ik terug op aarde. En ik mag door mijn gedrag ook niet meer mee. Het is boven al niet anders als beneden. Wie zegt dat het zooitje niet deugt mag niet meer mee. Dus ik moet bij jullie medebloggers blijven. Ook wel leuk hoor, op zich. Maar het ging allemaal zo gehaast dat mijn zilver nog aan boord is. Ik heb ook altijd pech.

 • Nico

  Gerard
  wanneer de obligatiebubbel knapt krijg je vuurwerk ,kan niet anders dan knallen op dat moment,alles krijgt een keer een beurt,het blijven turbulente tijden.

 • Nico

  Nog wat aanvullende info aangaande de edelmetaal correctie:

  Prijzen goud en zilver onderuit na opening COMEX
  http://www.marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zilvermarkt/prijzen-goud-en-zilver-onderuit-na-opening-comex/

 • Silvester

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21175799/__Rutte__het_gaat_iets_beter__.html

  Deze man leeft echt op een roze wolk.
  Eigelijk best zielig. Triest.

 • temp242
 • silverman

  @jos
  hahahah. zenuwachtig? je ziet niet, schrijft verkeerd. hihihi

 • Lamberto

  Het einde der tijden?
  Bekijk deze video.
  Ook de rest van de video’s aan linkerzijde is niet te versmaden.
  De Maya’s staan ook morgen nog stevig met hun voeten op aarde.
  Dus wees zuinig op uw edelmetalen, u zult ze in de toekomst nog nodig hebben.
  http://edition.cnn.com/2012/12/20/world/doomsday-coming/index.html?hpt=hp_c1

 • Jos

  Niets aan af

 • Jos

  Oh je laatste reactie had ik niet gezien maar die doet er niets af aan af.

 • Jos

  Silverman 21 dec was het toch? Ben je al dood? Loser :-)

 • silverman

  zo , dit was het einde van de bange afwachting over 21 december. raar dat men nog altijd zegt dat er nog iets komt gedurende 2 dagen. normaal zou het gebeuren om 12h 11 vandaag middag. nu zegt men wachten tot middernacht. en er is nog een groep die zegt door timing tussen maya en hedendaagse kalender zouden er verschillen kunnen zijn. en na zondag?
  hihihihih

 • Lamberto

  Als dit zo door gaat wordt het nog druk bij de dierenasiels.
  Heb ergens gelezen dat er nu al geen konijnen meer in de aanbieding zijn.

 • Anna

  @Gerard
  Wat bedoel je concreet met ‘crashen’? en waarom eerst de USD en pas daarna de euro? Ook al verkeert de amerikaanse economie in een slechtere staat dan de europese en lijkt de amerikaanse politiek net zo verdeeld als de europese, toch denk ik dat ‘zij daar aan de andere kant van de plas’ zich beter kunnen focussen op survival indien het er echt om gaat.

 • ronaldw

  Gerard leg uit alsteblief! De bedragen die je noemt kan ik niet zo goed rijmen met je gezonde verstand over het algemeen.

 • Anna

  Wijros, ben je er nog? Reageerde je de laatste keren onder de naam W of Ws, of is het nog langer geleden dat je meedeed aan de discussie? We willen je niet kwijt, hoor!

 • Q&Q

  Iemand al wat gehoord over Dexia?

 • Gerard

  @Nico
  Als de obligatiebubbel knapt!
  Wordt nu dus al openlijk over gesproken.
  Dan kun je je borst wel nat maken.
  Enig idee wat dat betekent ??
  Dan gaat zilver naar 150, goud naar 5000, MINIMAAL!
  Dit betekent het crashen van de USD, en direkt daar achteraan de EUR.

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien
 • Edwin
 • Edwin

  Yummie, Rusland heeft nu goud/zilver legal tender.

  http://sandeproject.wordpress.com/2012/12/19/well-arent-these-fine/

 • Nico

  Fitch waarschuwt voor barsten obligatiebubbel.

  Ik weet het dit horen we al langer,maar het geeft aan dat er nog genoeg tikkende tijdbommen in het systeem zitten.

  Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwt voor het barsten van de obligatiebubbel. Sinds het begin van de crisis zochten veel beleggers veiligheid in bedrijfsobligaties en staatsobligaties, waardoor er steeds meer geld betaald wordt voor deze schuldpapieren. Fitch wijst op het risico van een stijgende rente, waardoor de obligatiekoers in elkaar zullen klappen.
  http://www.marketupdate.nl/nieuws/kredietcrisis/fitch-waarschuwt-voor-barsten-obligatiebubbel/

 • Edwin

  Haha Amerikaanse macro data is beter dan verwacht, dus sell off van PM’s.

  http://www.kitco.com/reports/KitcoNews20121220JW_pm.html

  Macrocijfers? zijn totaal onbetrouwbaar geworden, dus wie durft die nog te gebruiken in argumentatie? De naievelingen/onnozelen, of soms de partijen die een ander belang hebben?

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  Stafke, klopt wel, maar dat is allemaal weten achteraf. En helaas -in mijn ervaring- helpt dat niet bij het voorspellen.
  Er is maar 1 ding dat mijn positief laat zijn tov zilver en goud: het rotsvaste vertrouwen in de overheid.
  The will fnck it up!

  Wat er gebeurt tussen nu en dan, wel, dat wacht ik gewoon af.

 • Stafke

  Klopt ook wel OBL rien, maar uiteindelijk -en voorlopig- is het de perceptie die telt he. Gans tspelletje draait daar rond he, op de korte termijn.
  En daar draait beleggen, nee, speculeren toch rond?
  En al dat geld zorgt wel voor jobs he, of ze nu blijvend zijn is wat anders. Ik geloof in golven.
  Neem es een 2 jaars grafiek van zilver. De trend is neerwaarts. Of eerder corrigerend.
  Al die verhalen over zilver 150usd, tsss. En dan erbij denken dat de industrie die zilver nodig heeft dit zal blijven gebruiken en geen alternatief zoeken?
  Los van de kleinere en volatielere markt die zilver is moeten we erkennen dat t voor zilver te snel ging.

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @Stafke

  Omdat de Fed nu zo ongeveer het volledige regeringstekort financieert wil ik nog wel eens zien of ze kunnen stoppen.
  Wel is het zo dat het werklozen getal naar believen gemanipuleerd wordt…
  Speciaal het effect dat ze mensen die langer dan 2 jaar werkloos zijn niet meer meetellen is enorm. Als er genoeg mensen uitvallen na 2 jaar zal dit een enorme tweedeling in de maatschappij creeren. De have’s en de have’nots. Kan nog leuk worden…

 • Stafke

  Ik lees toch wel interessant artikel in mn krant (vind geen link).
  ‘goud kwam onder druk sinds Bernanke meldde dat t criterium voor rentebeleid is gewijzigd. Ipv vastgelegde renteperiode gaat de amerikaanse centrale bank het rentebeleid volledig laten bepalen door vastgelegde doelen voor werkloosheid en inflatie. Het extreem soepele rentebeleid zou stopgezet worden als de werkloosheid zakt onder de 6,6%. dus een stopzetting vh soepele geldbeleid komt dichterbij. Slecht nieuws voor goud dus. Zilver nog meer onder druk, industrie zoekt alternatieven voor zilver zoals koper of gebruiken geen meer’

  Nou Egidius, waer bestu bleven?

  Iemand een gedacht hierover? Want dit is niet zo fraai

 • temp242

  R
  I
  G
  H
  T

  G
  E
  R
  A
  R
  D

 • Gerard

  Wat een dreun op goud zilver! Wow !
  De oude bodems komen weer in zicht, 1600 en 30.
  Het lijkt wel 2008.
  De komende crisis gaat hard uitpakken. Daar is 2008 helemaal niks bij.

 • Gerard

  @Andreas
  Geweldig die toestanden in Griekenland. En dan roept Hollande dat de crisis voorbij is. En Rutte dat we dankzij de politiek sterker uit de crisis komen.
  Binnen 2 jaar hooguit 3 jaar is dat hier, Griekse toestanden in Nederland. nederland heeft nu de begrotingstekorten die Griekenland 2 jaar geleden kende. Zo snel kan het gaan.
  Grote probleem voor Nederland is de veel te grote verzorgingsstaat. Bovendien een veel te grote en heel corropte overheid. Vooral dat laatste is veel groter dan velen denken.

 • temp242
 • temp242
 • temp242

  Beste Silvester, voor mijn part nemen ze gans Franzozenland mee in hun vliegende schotel.MVG.

 • gordijnen

  Soms moet ik even mijn hart luchten, maar ik zal wel even nog een link naar zilver maken.

  Ik was vandaag uiteten en ik zag wat suffe types. Ambtenaren, kan niet missen, mijn bril heb ik hier niet voor nodig.

  In de ruststand hebben ze de messen omhoog, als ze snijden, kan dit soms ook met de achterkant en de vork stevig in de hand, als een hooivork. Je weet maar nooit welk gevaar langs komt.

  Met deze lui gaan wij de oorlog niet winnen. Laat staan dat ze ooit wel eens hebben gehoord van zilver en goud, of gegeten hebben met zilverbestek.

  Over de belegging in edelmetalen, maak ik mij na vanavond zeker geen zorgen.

  De waanzin regeert. De kiezers krijgen wel waar voor hun geld.

 • temp242
 • Nico

  Lamberto
  Dat proces is idd. al een tijd gaande,de hele EU komt ook nog wel aan de beurt de wetgeving daarvoor hebben ze al klaar liggen en komt pas in actie als de pleuritis uitbreekt.

 • Nico

  @Snel
  Nee dat kan ook niet,ik bedoel hiermee dat een ieder die minstens de 80 haalt die
  heeft de volledige Kondratieff cyclus een keer doorlopen lente zomer herfst en nu dus de winter en daarmee dus goede tijden en slechte tijden,mooier kan ik het niet maken.

 • Lamberto

  Zie hier hoe landen worden leeggeroofd en de bevolking onder de “Knoet” wordt gebracht.
  http://www.youtube.com/watch?v=7aYohxgmDEI#

  Grote delen zijn in de Engelse taal.

 • Snel

  @Nico
  re als je oud mag worden maakt een ieder dit een keer mee in zijn of haar leven,

  Nico toch, als de reset eenmaal een feit is is niet iedereen oud.

 • Nico

  Andreas
  Ik heb het gelezen,daar word je niet vrolijk van,de meesten zijn de dupe van hun systeem wat hier en daar ook nog corrupt is,maar het huidige beleid in nederland brengt ons ook steeds dichter bij de afgrond.
  Wie zeiden er ook al weer dat geld niet gelukkig maakt, neen dan moet je armoede hebben dat maakt gelukkig zeg.

 • Lamberto
 • Silvester

  Nog een uurtje jongens dan is het einde verhaal.

  Triest dat er mensen zijn die naar Frankrijk afreizen om op een berg te zitten wachten dat er vliegende schotels de berg uitvliegen.

  Dan zit er wel een steekje los denk.

 • Nico

  Silverman
  Rijk worden dient niet het doel te zijn, in een stabiel monetair systeem had ik nog geen gram gekocht van dat metaal maar ja de situatie is op zijn zachts gezegd ernstig te noemen ook al merken we dat nog niet zo in nederland, op de ongelukkigen na die hun baan of bedrijf verloren hebben dan.
  Ik zit helaas zou ik bijna willen zeggen in aandelen vanwege dat rotte monetaire systeem
  met de huidige rente boer je snel achteruit,en zal je het over een andere boeg moeten gooien,wil je nog rendement behalen, je moet wel diversifieren omdat die fijne overheid alles op de helling heeft gezet,en daarmee een onzekere toekomst heeft gecreerd.

 • Andreas

  Op Biflatie.nl staat nu een stuk over de omstandigheden in Griekenland voor de gewone man en hoe die het ervaart. Helaas kan ik niet doorlinken. Maar echt de moeite waard om te lezen.
  De derde wereld is dichterbij dan menigeen denkt. Helaas.
  Hier is nu een radioactie aan de gang voor kindersterfte in de derde wereld. Lees hoe in Griekenland hoogzwangere vrouwen om hulp moeten smeken. We kunnen de Grieken lui noemen maar ik denk dat de gemiddelde Jan met de petgriek dit niet verdiend heeft.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Zo, dat domme goud neemt het Maya verhaal blijkbaar letterlijk. Het duikt net zo hard de afgrond in als Gollum die naar de ring grabbelde. ‘My preciousssssss!’ ;-)

 • silverman

  @snel
  snel, die praatjes klinken voortaan als muziek in de oren. ik volg het hier meer dan 2 jaar. nergens is er een datum op te plakken. ik dacht dat eind december veel zal gebeuren economisch gezien, nu komen al berichten dat het goed gaat in usa. griekne kregen 6 sterren in een keer. wie of wat moeten we nog geloven. wij kopen zilver om vermogen te beschermen. geloof me, als we echt rijk gaan worden door onze zilveren munten ,weet dat we met 0.001 procent zijnen de rest zal lijden. ik hoop dat we niet rijk worden door deze metalen,, anders is het erg in de wereld.

 • Nico

  Snel
  Een escalatie? ja wanneer je richting reset gaat is dat onvermijdelijk en is oorlog zelfs niet uitgesloten.
  als je oud mag worden maakt een ieder dit een keer mee in zijn of haar leven,en als het dan toch onvermijdelijk is, dan kijk ik er liever naar uit dat beneemt namelijk angst
  een gegeven dat ik nog geleerd heb bij de k.c.t. in roosendaal daar heb ik ooit nog eens een overlevings cursus gehad in militaire dienst maar uiteraard is het te hopen dat het zo bizar niet wordt, bij een oorlog wordt de mens krankzinnig,en er zijn geen winnaars.

 • Snel

  Beste Andreas

  Gelukkig is de rente laag dat helpt de vertraging om in de kruipversnelling over te kunnen schakelen.
  Zo gaat het allemaal nog veel langer duren en eerlijk gezegd past mij dat het beste.
  De ineenstorting komt toch uiteindelijk voor iedereen te vroeg en je bent nooit genoeg voorbereid.
  MVG.

 • Andreas

  Beste Snel
  Inderdaad gaat het nog relatief ,goed,. Gelukkig wel. Ook de beste overlevers hebben tijd nodig om zich op een nieuwe situatie in te stellen. Dat is ook het beleid volgens mij. En door de ineenstorting vertraagd te laten plaatsvinden gaat het spreekwoord ,,de een zijn dood is de ander zijn brood,, nog steeds op. Doordat er velen failliet gaan en de weliswaar slechter draaiende maar toch klanten naar overgebleven bedrijven gaan treedt er een vals gevoel van geruststelling op. Maar ook deze resteconomie is van geleend geld. Maar lenen wordt zo wel heel duur.

 • Snel

  Oh ja, geniet er nog maar even van dat het nu nog zo “goed” gaat. Dat wat er aan komt zal niet prettig zijn en we zullen minimaal 40% van onze welvaart in moeten leveren.
  Overleven zal dan het motto gaan worden en vele mensen zullen huilend om hun moeder gaan roepen.
  De crisis van de jaren 30 zal nog niet in de schaduw kunnen staan bij wat komen gaat.

 • Snel

  Het lijkt er trouwens wel op of er een aantal mensen zijn die graag een escalatie van de crisis willen meemaken.
  Vergeet niet dat de crisis die in 29 begon pas op zijn hoogtepunt was in 39-40.
  10 Jaar later dus. Dan hebben we nog ff.

 • Nico

  En dat aandelen omhoog gaan ondanks negatieve berichtgeving heeft vooral met de lage rentestanden te maken obligaties doen het ook belabberd en men wil toch rendement halen dan worden de opties die overblijven wel klein, wanneer de obligatie markt knalt dan krijg je vuurwerk,wanneer? geduld geduld, er kunnen nog jaren overheen gaan.

 • Andreas

  Jullie denken zeker dat ik vertrouwen heb in PM. Nee hoor. Maar ik ben stiekum aan het solliciteren op de baan bij TSM. Maar ik voldoe niet aan de eisen met alleen lagere school. Dus moet ik andere kwaliteiten tentoon stellen.
  He Dolf, ben ik al aangenomen of moet ik nog effe doorgaan??
  Gr andreas

 • Andreas

  Beste Nico
  Dank je wel. Maar na 30 jaar ondernemen wordt ik niet zo snel zenuwachtig. Je kan toch ook niet het beleid van een onderneming iedere 14 dagen bijstellen. Dan ga je zeker onderuit door zwalkend beleid. Een plan maken en daar aan vast houden. Tenzij de kernvoorwaarden c.q omstandigheden veranderen. En dat is bij PM zeer zeker niet het geval naar mijn mening.
  Mvg

 • Snel

  @Stafke

  re
  Dat in de media nu aandelen als vlucht worden aangeraden en beleggers doen t ook is toch ongelooflijk? Kijken beleggers niet meer naar bedrijfscijfers?

  Kijk Stafke, dit is nu precies wat de elite willen. En inderdaad er zullen een enorm aantal argeloze burgers in aandelen gezogen worden.
  Als dat punt bereikt is zullen aandelenmarkten een crash te voortduren krijgen die nog niet eerder is vertoont.
  Vervolgens zullen deze burgers alle aandelen weer verkopen op het laagste punt en zullen de markten weer aantrekken.
  Deze mensen zijn op dit punt voorgoed loonslaaf van de elite (banken) geworden.
  Helemaal volgens plan.

 • Nico

  Andreas
  Je hebt groot gelijk en je laat je niet van de wijs brengen,want wat is er fundamenteel veranderd? bar weinig, de staats schuldmeters draaien vrolijk door en de economie hapert, en werkloosheid stijgt, ierland heeft een injectie nodig enz. enz.

  daar komt bij dat een daling erin zat 9 dagen geleden had ik dit al op het blog gezet
  dus vanwaar die drukte? zal hem nogmaals kopieeren

  11 december 2012 op 00:06 | #15 Reactie | Quote Koop goud en zilver

  Goud en zilver is altijd een koop, het hangt alleen af van de prijs die je ervoor wilt betalen. Vergeet niet dat in 2008-2009 je niet kon ontsnappen aan de “vlucht naar veiligheid” en de “angst handel”. Vlucht naar veiligheid heeft betrekking op het spreekwoordelijke refrein; “ren naar de uitgang!” mentaliteit. Deze handel dreef investeerders op de vlucht uit aandelen en grondstoffen, naar obligaties, dollars en euro’s. Wat vandaag gebeurt is opnieuw het hetzelfde scenario als toen in 2008 plaats vond.

  Toen vond ook een angsthandel plaats. Zodra de overheid meer stimuleringsuitgaven aangezwengeld, is de vrees voor inflatie opnieuw aangewakkerd, en komt de hernieuwde belangstelling voor edelmetalen weer terug. Dit was het geval in 2008, toen de prijs van goud van een niveau rond $ 750/ounce in november 2008, ging naar een top van $1.900 in 2011.

  Met de potentiële fiscale klif terugslag in de nabije toekomst, kan al snel de heropleving van beide edelmetalen worden verwacht. Alleen nu is er een blauwdruk beschikbaar uit eind 2008, dus deze keer kun je gemakkelijker profiteren van de teruggang in de prijs van goud en zilver. Waarschijnlijk zal de goudprijs dalen naar $1.550/ounce en zilver naar minder dan $30/ounce. Maar verwacht niet dat die spotprijzen lang blijven. Dus profiteer van wat geleerd werd in 2008 en koop nu deze edelmetalen goedkoper.

  De rest is ook interessant en kun je hier lezen:
  http://www.edelmetaal-info.nl/2012/12/koop-goud-en-zilver/

 • Andreas

  Beste Turbo Wally
  ,,hoe kunnen ze de boel zo besodemieteren,,
  Omdat de mensheid ervoor kiest blind te zijn voor de waarheid. Hoevaak ik uitgelachen ben de afgelopen jaren toen ik mensen probeerde te waarschuwen is niet te tellen. Alleen begint het lachen te verstommen. Die gek was zo gek nog niet. Ook toen ik aandrong bij mensen reserves veilig te stellen keken ze mij aan of ik net uit een sterreschip stapte met een glazen bol op mijn kop. De mens wil besodemieterd worden en ziedaar, degenen die dat doen willen zijn ruim voorradig. We mogen zelfs kiezen door wie we precies besodemieterd willen worden.
  In een bordeel wordt je voor minder geld beter genaaid.
  Mvg

 • Turbo wally

  @Andreas
  Ik weet je hebt gelijk, en aandelen vind ik ook geen optie. Maar hoe kunnen ze zo de boel opsodemieteren. Soms word ik er echt wanhopig van. Ik weet ook geduld, word beloond. Maar soms wordt je echt getest. Maar zoals je zegt ‘keep on smiling’ the best is yet to come

 • Andreas

  Beste Silverman en dat bedoel ik nu. Om welke reden dan ook is de hel nog niet losgebarsten en iedereen gelooft dat het er nu niet meer van komt. Ja, die Patriotinstallaties worden voor Jan met de korte achternaam daarheen gestuurd. Was er ook niet vroeger een akkoord tussen Engeland en Duitsland. Ik meen dat het Chamberlane was die bejubeld werd. Was er ook niet een Molotov- Ribbentrop akkoord. En Israel wacht rustig af totdat ze allemaal in bootjes zitten. Vergeet het maar. Maar het is nu eenmaal geen ruzie in de kroeg waarbij er direct klappen vallen. Dit duurt allemaal langer. Veel langer.
  Mvg

 • silverman

  wat eigenaardig is dat on ze levenswijze door media misleidt wordt we leven mee met hun overdreven titels we dachten dat na november veel zal geleden worden met oorlogen we worden bangemaakt met december en kijk vandaag . tientallen bronnen hebben het nu over er gebeurd niks. zoals eerder vermeld door een blogger. alles wordt opgelaaid voor het geld. morgen zullen ze zeggen , we waren mis, ofwel gaat men zeggen er is veel gebeden en we zijn gespaard. kan iemand zich hierin vinden?

 • Stafke

  Silverman, de helft vd wereld heeft al 21/12 overleefd, want daar is het al 21/12.

  Of zijn we zo westers arrogant dat enkel onze tijdszone telt?

  Wat een grap zeg.

 • Stafke

  En het allerleukste is dat de enige bijdrage de laatste tijd hier iets over ‘dominosteen frankrijk’ en een ‘vacature’ is.

  Veelzeggend.

 • Stafke

  Ik vrees dat de enorme berg gratis gedrukt geld te sterk is, ze kunnen wanneer ze maar willen de prijzen naar beneden smakken.
  Lege papieren contracten met bergen bijgedrukt geld.
  Hey, en de echte economische crisis moet nog beginnen!
  Dat in de media nu aandelen als vlucht worden aangeraden en beleggers doen t ook is toch ongelooflijk? Kijken beleggers niet meer naar bedrijfscijfers? Bedrijven doen winstwaarschuwingen, het economisch klimaat is barslecht maar nee hoor, de aandelenkoersen gaan vrolijk omhoog.

  Kga vanavond es wat zoeken naar technische analyse grafieken met lijntjes onder bodems enz getrokken. Weerstanden, bodems, enz enz, dat wordt lachen. Welke uitleg komt er nu?

  Nog even wachten tot de gsr wat hoger is en ik kan goud ruilen voor quasi gratis zilver.

  En mijn zilver mag alvast diep weggeborgen worden tot binnen een paar jaar :)

 • Andreas

  Beste Pietje
  Prachtig van zo’n hedgefonds. Maar meneer Carlos Slim, toch ook geen domme arme jongen, is net 1,5 miljard verloren met KPN. Toch ook geen misselijk bedrag. En de informatie is altijd achteraf. Ja, zo kan ik het ook. Was dat zelfde hedgefonds 375 miljoen verloren had je het niet gemeld.

 • Snel

  maar = meer.

 • Snel

  Kijk jongens, dit, deze omstandigheden maak je niet vaak mee.
  Een euro die ten opzichte van de dollar duurder wordt en dalende zilverprijzen.
  Je koopt met je euro.s straks veel maar zilver dan vorige week.
  Wees blij met dit evenement en doe er je voordeel mee.

 • Andreas

  Beste Turbo Wally
  Ik weet niet hoe oud je nu bent. Maar ik weet geen alternatief. Van aandelen heb ik geen verstand. En ook daar snap ik niets van. Het bedrijfsleven gaat wereldwijd onderuit en de koersen stijgen. Rara, hoe kan dat? We leven hier veel te veel bij de dag. Kijk nou eens naar de grafieken over de laatste 5 jaar. PM blijft keurig tussen de lijnen. En misschien krijgen we nu een dip. So what?
  Het probleem is dat wij allen er vanuit gingen dat de wereldpolitiek net als ieder mens een huishoudboekje bij moest houden. En ze zijn blijkbaar vindingrijker als we dachten. Maar ieder gezond denkend mens weet dat dit fout moet gaan. Om dit te overwinnen zul je geduld moeten hebben. Maar dan ga ik net als Gerard de geschiedenis bestuderen. Hitler kwam in 1933 aan de macht, maar pas 6 jaar later brak de hel los. En wat werd hij in tussenliggende jaren bejubeld. Hij zorgde toch voor banen. Hij zette Duitsland toch weer op de wereldkaart. Ja, en achteraf weten we het wel. Dat moest wel fout gaan. En wat is dan precies het verschil met nu.
  Het probleem met praten over de fouten van Hitler is dat direct de Holocaust erbij gehaald wordt. Maar ook zonder de Holocaust was het een verloren beleid geweest. Maar wel een exact eenzelfde beleid als nu. De oorlog was een uitvloeisel van verkeerd economisch beleid gekoppeld aan grootheidswaanzin. Zie de paralellen met Europa en de euro. En vergeet dan Amerika ook niet. Ja zo ziek en op de verkeerde weg. En dan zakken de PM prizen een beetje en is direct Leiden in last.
  Mvg

 • http://zilverpaul.nl pietje

  Deze lieden hadden wel een visie een Amerikaans hedgefunds heeft in amper een maand liefst 500 miljoen dollar (375 miljoen euro) verdiend met speculatie op een koersherstel van Griekse obligaties.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3366123/2012/12/20/Hedgefonds-verdient-375-miljoen-aan-Griekenland.dhtml

 • Silvester

  Zo is dat Pietje.
  Alleen ik heb wel een paar weken geleden de helft van mijn goud verkocht.
  Durfde het niet allemaal te verkopen.

  Nu hoop ik straks voor dat geld mooi wat junkzilver te kopen voor een mooie prijs.

 • Turbo wally

  @iedereen
  Als je bent begonnen met pm de laatste 3 jaar (zoals ik) en mischien wel de meeste onder ons, dan heb je nog niets verdiend. die daarvoor hebben geinvesteerd die zitten goed. Het is niet leuk, dat je ergens je geld insteekt en het gaat geen kant uit. Ik ben ook niet van plan om tot men 60 te wachten. Op een gegeven moment houd het op. Maar voorlopig houd ik nog vol.
  Mvg
  Wally

 • Andreas

  Beste RCPL
  Even serieus. Wat is er nu werkelijk aan de hand? Helemaal niets. Een tijdje terug las ik al dat een daling van goud tot 1550 dollar nog heel goed tot de mogelijkheden behoren. Dat was op slim beleggen of zoiets. Ja, dat willen we natuurlijk niet horen of lezen. Maar het stond er toch echt. Iedere keer opnieuw ga ik terug naar mijn basis en de argumenten waarom ik PM gekocht heb. En iedere keer is daar niets aan verandert. Al 2 jaar lees ik over manipulatie en de pogingen het vertrouwen in PM onderuit te halen. Het iedere keer terug gaan naar mijn basis en mijn opgeschreven argumenten van destijds doe ik al heel lang. En geven mij dan iedere keer bij een dip het vertrouwen door te gaan. Soms als alles tegen zit ga je aan jezelf twijfelen. En om nu te voorkomen dat ik domme dingen doe lees ik mijn beweegredenen en denkwijzes terug.
  Ik ben wel gek maar misschien niet heel gek.

  Jij vraagt mij argumenten waarom ik zoveel vertrouwen heb in PM. Geef mij nou eens 1 argument voor het alternatief. PLEURO’S

  Ik snap jullie bezorgdheid wel. En op mijn manier probeer ik jullie aan het lachen te maken en de zaak wat te relativeren.
  Mvg

 • http://zilverpaul.nl pietje

  Prijzen goud en zilver hard onderuit
  Vandaag is er weer een verkoopgolf in gang gezet, vlak na de opening van de handel op de COMEX.

  Het komt vaker voor dat de koersen van goud en zilver bij de opening van de COMEX flink onderuit gaan. Vaak gebeurt dat voorafgaand aan de publicatie van belangrijke macro-economische cijfers of het aflopen van futures in de goud- en zilvermarkt. Daar zijn vandaag echter geen aanwijzingen voor.

  Beleggers gaan er van uit dat de stimuleringsprogramma van de Fet en de E.C.B. volgend jaar gewoon door gaan en hier profiteren voor al de aandelen van en goud en zilver in veel mindere maten. Dus men stapt uit goud en zilver en gaat over op aandelen

  De goudprijs in € is sinds QE4 werd aangekondigd (12 december) al met 5,84% gezakt. De zilverprijs ging in de afgelopen acht dagen met in totaal 10,6% omlaag in €.

  Als de prijzen nog iets verder dalen dan zal het voor het eerst in 12 jaar zijn dat volledig koerswinst van goud over 2012 in euro’s uitgedrukt verdwenen. sinds de aankondiging van QE4 zijn de edelmetalen alleen maar goedkoper geworden en deze trend zal zich voort zetten in 2013.

  De bodem prijs van zilver die ik eerder had voorspeld is al achterhaald goud doet het iets beter maar ik verwacht nog steeds dat voor het einde van het jaar rond de 1550 dollar zal staan.

  Grappig is het niet maar dit had ik begin dit jaar al voorspeld toen had ik bijna alleen maar minnetjes dit zegt meer over de genen die toen en nu nog steeds op dit blog zitten geen visie.

  Voor alle duidelijkheid er zijn uitzonderingen helaas niet veel.

  Kocht je het edelmetaal als bescherming tegen geldontwaarding, dan hoeft u alleen maar naar de groeiende balansen van verschillende centrale banken te kijken om te zien dat je goed zit.
  Kocht u goud of zilver in de hoop er snel wat euro’s mee te verdienen ja, dan heb je pech gehad.

 • RCPL

  @Andreas

  Ah wacht, ik snap je al… vergeet m’n vorige comment.

 • RCPL

  @Andreas

  Oh, ik hoef alleen maar jou te geloven, dus alles komt toch goed… oeff, gelukkig!

  Kom op zeg, waar zijn je (tegen)argumenten voor deze nieuwe en specifieke situatie omtrent de dalende PM’s terwijl Euro, Olie en Aandelen stijgen?

  Nogmaals, ik zit al jaren vol in de PM’s en ik sta niet op verlies sinds mijn aanschaf. Met andere woorden, ik ben geen azijnpisser of trol. Ik bekijk het gewoon realistisch.

 • Andreas

  En ik kan het weten. Ik hebt ook alles verkocht. Want ik heb mij bedacht. Ik ga wel mee met het sterreschip. Ik ga al mijn mooie euro’s uitgeven op de planeet euranus. Aan drank, mooie vrouwen en snelle auto’s. Andersom kan ook. En dan als ik weer arm ben ga ik daar graantanken maken met heel veel subsidie.
  Mvg

 • RCPL

  @Nico

  Slaap lekker Nico. Krimpende economie?

  Zie jij naast de PM’s, ook de Euro, olie en aandelen in elkaar donderen?
  Nee, die zijn de laatste dagen alleen maar gestegen…. welke krimpende economie?

  De grootste economie van de wereld heeft zojuist een opwaartse herziening van 2,7% naar 3,1% over Q3 2012. Welke krimpende economie?
  Er is ook geen Euro ingestort, of iets dergelijks. Duitsland ontkomt juist aan een recessie en Griekenland heeft een opwaardering van 6 stappen gekregen.

  Er is iets anders aan de hand; de FED heeft vorige week ‘subtiel’ haar exit aangekondigd (zie M. Hartnett, dank StorM). En door alle meevallers, komt die eerder dan wij denken. Vandaar dat beleggers en investeerders vertrekken uit Goud en Zilver. Moeten wij ons dat ook gaan afvragen?!

 • Nico

  wanneer de comex opent is de inzakking gewoonlijk het grootst,handel op papier gaat nou eenmaal snel door een simpele druk op de knop.

 • Andreas

  Jullie vragen je af hoe het nou kan dat de prijzen zakken. Wat zijn jullie toch simpel. Het is toch heel makkelijk? Goud en zilver kunnen niet mee met het sterreschip. En dus verkoopt iedereen.
  Let op, als straks blijkt dat het sterreschip een wrakke roeiboot blijkt te zijn gaan de prijzen weer omhoog. En als het nog een tijdje zo doorgaat heb ik straks een gouden anker op mijn boot. Och och, wat zijn jullie toch een angsthazen. Alles sal reg kom. Geloof me nou maar.

 • Nico

  Bij een krimpende economie zakken grondstoffen 9 van de 10 keer, dat weet Maarten verheyen ook, maar goed maakt niet uit, op de langere termijn is alles weer ”koopwaardig”
  en stijgt de boel weer, zo sukkelen we vrolijk verder.

 • StorM
 • Snel

  Wanneer was het ook alweer dat zilver onder de $30 stond?

 • Sebassol

  Valt me trouwens ook op dat goldminers zakken als de goudprijs omlaag gaat, en als de goudprijs stijgt stijgen de miners nauwelijks mee???

 • StorM

  Tjonge jonge…wat een kans!

 • Sebassol

  BAM, we gaan knetterhard onderuit.

  Wat is er toch aan de hand, het klopt gewoon niet meer.

 • Edwin

  Maarten Verheyen heeft er wel een verklaring voor, maar hoort liever anderen zeggen wat hij denkt. Op die manier wordt je minder vaak “doemdenker” genoemd.

  Ik vind het wel een spannende kerst … Wanneer koop ik bij, wat en hoeveel :-)
  Een echte cadeaumaand deze keer! fijne kerstdagen allemaal!!

 • RCPL

  Hop, daar gaan de cruciale steunpunten – Goud 1673 USD / Zilver 30,50 USD! We zitten gewoon in een middellange termijn downtrend die sinds de zomer van 2011 gestart is.
  Kijk naar de grafieken; gigantische weerstand op 1800 USD (goud) en 35 USD (zilver).

  Zelfs met 85 miljard per maand aan verse dollars in het vooruitzicht zakken de PM’s, terwijl de ‘vervloekte’ Euro gewoon is gaan stijgen ondertussen. PM-goeroe’s als Maarten Verheyen weten het ook niet meer.

  Ikzelf zit al jarenlang vol in de edelmetalen, maar vraag me nu voor het eerst serieus of deze echt nog wel gaan stijgen het komende jaar.

 • Q&Q

  De reactie die de financiële markten toonden nadat Bernanke de drukpers in een hogere stand schakelde, had ik niet meteen verwacht. Dit heb ik nog nooit gezien om eerlijk te zijn. Zowel goud, maar vooral zilver, kregen een oplawaai nadat de Federal Reserve de maandelijkse aankopen van obligaties zowat verdubbelde. De centrale bank zal nu iedere maand voor $85 miljard aan overheidsleningen en mortgage backed securities opkopen.

  Dat is $1.000 miljard per jaar. Voordat de crisis begon, was de balans van de FED ongeveer $800 miljard groot. We zitten vandaag al aan $2.919 miljard.

  En daar komt dus nu iedere maand $85 miljard bij. Dat is een aangroei van 2,9% per maand!

  Tegen dit tempo verdubbelt de balans tegen eind 2015.

  Normaal zou een dergelijke aankondiging genoeg zijn om goud en zilver meerdere procenten hoger te duwen. Maar niet deze keer.

  We kregen het tegenovergestelde te zien.

  Je kunt toch niet zeggen dat het nieuws al in de koersen zat?

  Als lange termijn belegger laat je het best allemaal aan je voorbij gaan.

  Het belangrijkste is dat de fundamentals beter dan ooit zijn. Er wordt steeds meer geld het systeem in geduwd en dat zal op termijn voor hogere goudkoersen zorgen.

  Ik lig er dus niet wakker van dat de koersen een rare beweging tonen. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik er niet meteen een verklaring voor heb.

  Als iemand ideeën heeft hierover, hoor ik ze graag!

  Bron: Maarten Verheyen

 • Anna

  HET SPROOKJE VAN DNB
  ‘Het is sprookjesmaand en het mooiste sprookje komt van De Nederlandsche Bank’, aldus FTM columnist Ewald Engelen.

  December is sprookjesmaand. Sinterklaas, Zwarte Piet, Kerstman, rendieren, Jezus, onbevlekte ontvangenis. We weten dat het flauwekul is, maar zijn voor de gezelligheid bereid ons ongeloof op te schorten. Het zullen de korte dagen, lange nachten, vele lichtjes en lage temperaturen zijn.

  Het mooiste sprookje komt van De Nederlandsche Bank. Maandag presenteerde DNB een rapport dat een somber beeld van de Nederlandse economie schetst. Een procent krimp dit jaar, 0,6 procent volgend jaar en lichte groei in 2014: veel slechter dan de ramingen waarop de regeringsverklaring van eind oktober was gebaseerd. En dus leidend tot hogere begrotingstekorten dan de drie procent die Brussel wil zien. Tot zover weinig nieuws.

  Sprookjesachtig wordt het op pagina 16. Onder het kopje ‘Alternatieve scenario’s voor de binnenlandse economie’ stelt DNB dat het consumentenvertrouwen snel kan herstellen. Dat ‘vertaalt zich in meer consumptie, meer woningtransacties en in stabiele huizenprijzen in 2014’. ‘Daarnaast ontstaat er meer animo voor nieuwbouwwoningen, waardoor het aantal aangevraagde en verleende bouwvergunningen stijgt. Ten slotte verbetert ook de stemming in het bedrijfsleven, waarbij het negatieve producentenvertrouwen omslaat naar het langjarige gemiddelde, wat zich vertaalt in hogere bedrijfsinvesteringen.’

  Daarbij zijn twee prachtige grafiekjes geplakt van consumentenvertrouwen en uitgegeven bouwvergunningen, die vanaf 2008 in somber blauw alleen maar dalen en plotseling, vanaf 2012, in vrolijk geel een huppeltje omhoog maken. Kortom: eind goed, al goed.

  DNB gelooft kennelijk in het sprookje dat deze crisis een vertrouwenscrisis is. Krimp komt doordat wij niets uitgeven. Dat komt doordat de politiek geen duidelijkheid biedt. Waardoor wij uit voorzorg oppotten en afbetalen in plaats van besteden. Ergo: politieke daadkracht en duidelijkheid, en alles komt goed. Gelul natuurlijk. Met vertrouwen heeft de recessie niets te maken. Met een rovende staat die ons via hogere belastingen en lastenverzwaringen laat bloeden voor zijn bancaire steun des te meer.

  Hilarisch wordt het als DNB speculeert over wat zo’n vertrouwensomslag teweeg kan brengen: als vakbeweging en werkgevers een nieuw ‘Akkoord van Wassenaar’ sluiten, zou net als in 1984 het tij snel kunnen keren.

  Weten ze aan het Westeinde dan nog niet dat het poldermodel naar de verdommenis is? Hebben ze niet in de gaten dat deze recessie Europabreed is? Snappen ze nog steeds niet dat dit een ontschuldingscrisis is en niet zomaar een laagconjunctureel dipje? En dat elke vergelijking met 1984 dus mank gaat? Radeloos zijn ze.

  In follow the leader van 19 december

 • Anna

  Rob Putter: Geldontwaarding met grote G in de VS
  Het goedkoop-geldbeleid van de Amerikaanse centrale bank vormt een risico voor de dollar. Dat is ook gevaarlijk voor Latijns-Amerika, stelt Rob Putter.
  http://www.z24.nl/analyse/artikel_402056.z24/Rob_Putter__Geldontwaarding_met_grote_G_in_de_VS.html

 • Nico

  In principe staat er een tekst van elke analist wat Willem Middelkoop oa. ook is, van een soortgelijke strekking:

  Alle adviezen uit deze column zijn tot stand gekomen door toepassing van patroonherkenning, waardoor er sprake is van kwantitatieve aannames en niet van fundamentele feiten.

 • Stafke
 • Stafke

  Zijn vandaag en morgen de laatste dagen waarop de koersen bepaald worden? Zijn de beurzen nog open volgende week?

 • Stafke

  Hoe komt t dat de dollar zo ‘verzwakt’? Want daar zit de clue he. De dollar. Begint t bij gedrukte geld te ‘renderen’?

  Versterkt dit trouwens niet de concurrentiepositie van usa?

 • Lamberto

  Temp 242 # 3

  “Lamberto, Maartje??? Bedoel je de komende beurscrash in maart 2013?MVG”.

  Beste Temp 242

  Wat niet is kan altijd komen.
  Helaas heb ik geen glazen bol om de toekomst te voorspellen.
  Wat ik wel kan vertellen is het volgende, sinds de aankoop van een paar zilveren munten slaap ik iedere nacht als een baby die overmatig bij de moeder aan de borst heeft gelurkt.

 • Ethan

  Voor de geinteresseerden trouwens:

  Oprichtingsbijeenkomst Ludwig von Mises Instituut Nederland:

  http://www.libertarischepartij.nl/2012/12/oprichtingsbijeenkomst-ludwig-von-mises-instituut-nederland

 • Nico

  Silvester
  Klopt garanties bied Willem ook niet die volgt ook alleen de markt en dat blijf ik zelf ook doen anders kan er wel mee stoppen goud blijft een lange termijn belegging,
  lees dit stukje van zilverpaul eens hij eindigt dat je geduld moet hebben veel geduld dat dan weer wel en ik ben het met hem eens.http://zilverpaul.nl/?p=538

 • Ethan

  Hahahah:

  Twitter: Jim Rickards ‏@JamesGRickards

  @LaurenLyster has cool vid of #QueenElizabeth viewing #gold at #BOE. Queen: “Regrettably not all of the bars are ours.”

  http://www.silverseek.com/article/gatas-bill-murphy-chris-powell-call-out-gold-and-silver-market-manipulation-conspiracy-criti

 • Turbo wally

  @Nico,
  Ik volg al 3 jaar dit blog, en met respekt voor iedereen, geen van al de heren hier, die een juiste voorspelling deed, zo ook niet Willem, we hangen aan een touwtje, jullie, ik, iedereen, zijn we liefhebbers van het metaal, en het is steeds maar af te wachten wat het gaat doen, uiteindelijk zitten we nog steeds op het niveau van 1 jaar geleden, dus geen vette hé.
  Mvg

 • Silvester

  In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, Nico.

  Willem zij vorig jaar ook toen we de piek in zilver hadden, dat we makkelijk konden instappen, omdat het einde niet in zicht was. Een paar weken later donderde het zilver in elkaar.

  Niets is zeker, en wat je juist verwacht gebeurd juist niet.
  Maar ik zit ook in goud en zilver hoor, maar geloof niet meer in sprookjes.

 • Nico

  En vergeet deze pdf niet te lezen”:hij biedt gratis een hoofdstuk van zijn laatste boek het “Goud en het geheim van geld” aan de lezers van onze site aan getiteld “War on gold”: 201207 War on gold – hst 3 pdf
  http://www.dekritischebelegger.nl/wp-content/uploads/2012/12/201207-War-on-gold-hst-3-pdf.pdf

 • Nico

  Willem Middelkoop: goud en zilver breken uit in 2013

  Tags: AEX, Economie, eurocrisis, goud, Goud in euro’s, goudprijs, New Gold, olieprijs, Peregrine Diamonds, Sandstorm Gold, Silver Wheaton, vooruitzichten goud voor 2013, vooruitzichten voor 2013, Willem Middelkoop, zilver
  Door Satilmis Ersintepe | 19 december 2012

  Zilver en goud gaan volgend jaar echt uitbreken. Er is een supersterke bodem gevormd. Goud stijgt in 2013 naar de 2.000 dollar en de zilverprijs gaat minimaal naar de 40 dollar. Vooral ondergewaardeerde edelmetaalbedrijven zijn nu aantrekkelijk. Ook aandelen zijn kansrijk. Dat zijn de verwachtingen van Willem Middelkoop voor volgend jaar.

  Jaarlijks houd ik een interview met Willem Middelkoop, auteur, ondernemer en voormalig beurscommentator op RTL Z.

  Hieronder een overzicht van zijn verwachtingen van de afgelopen jaren en wat daadwerkelijk de stand was. U ziet de hoogste en laagste goudprijs van het jaar. Hetzelfde geldt voor zilver. De stijging in euro’s is genomen ten opzichte van de beginstand van het jaar en de hoogste prijs in euro’s.

  Uit de tabel kunt u opmaken dat zijn verwachtingen door de jaren heen redelijk zijn uitgekomen. Zo steeg de goudprijs in 2010 naar $1431 per ounce terwijl hij een stand van 1300 op de borden voorzag. In euro’s verwachtte Willem een toename van 10%. In werkelijkheid steeg de goudprijs in euro’s in dat jaar met 38%.

  en de rest:………….http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/willem-middelkoop-goud-en-zilver-breken-uit-in-2013/

 • temp242
 • temp242

  Beste Lamberto,Maartje??? Bedoel je de komende beurscrash in maart 2013?MVG.

 • Lamberto

  Als het in Nederland de komende week net zo koud wordt als in Rusland, begin ik acuut een handel in Wodka.
  Echter voor de klanten is er een “Maartje”, ik verkoop alleen als er contant met zilveren Maple Leafs wordt betaald.

  http://rt.com/news/russia-freeze-cold-temperature-379/

 • temp242
 • Andreas

  Beste Lamberto
  Bedankt voor je bezorgdheid. Maar de luchtverversing is dermate groot dat we ruimschoots onder de normen van de arbeidsinspectie blijven. En dat is in ontwikkelingslanden nog makkelijker te bereiken. Daar is immers geen verwarming nodig. Dus ook geen kosten. Grote ventilatoren en gaan met die banaan.
  Ach, en bijna ieder beroep brengt nadelen met zich mee. Een stratemaker krijgt een versleten rug en knieen. Ik denk eerlijk gezegd dat de huidige economische crisis tot veel meer depressiviteit gaat leiden als oplosmiddelen. Je zal maar 30 jaar en langer gewerkt hebben en langs de kant komen te staan. Constant moeten horen dat je te oud bent. En ondertussen alles waar je voor gewerkt hebt dreigen te verliezen. Daar zou ik nu alle ziekten zoals beschreven van krijgen. Nee hoor, laat mij maar lekker tanken maken. En ik hoef ook niet stokoud te worden.
  Gezien wat mij allemaal al overkomen is zit ik al ruim in de overuren. Zowiezo al 30 jaar.
  En zoals ik al zei geloof ik in een hiernamaals waar het waarschijnlijk niet slechter zal zijn. Dus waar zal ik mij druk over maken?
  Mvg

 • Lamberto

  Andreas

  Volgens mij hebt je een gevaarlijk beroep.
  Om die graancontainers te maken werk je toch dagelijks met oplosmiddelen, deze kunnen grote schade aan je gezondheid toe brengen.
  Het is natuurlijk lovenswaardig om je voor de armen in de wereld in te zetten.
  Maar als de beloning opname in een verzorgingsinstelling kan betekenen, zou ik mij toch wel even achter de oren krabben.

  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/76404-beroepsziekte-toxische-encefalopathie.html

 • Ethan

  Hahah, kom net deze toepasseljke afbeelding tegen:

  http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/21293276.jpg

 • Ethan

  Het grappige is dat de Maya’s zelf helemaal niet geloven in het einde van de wereld, maar wel in het einde/begin van een nieuw tijdperk!

  Apocalypse betekent ook niet ondergsng of vernietiging, maar onthulling of ontsluiering..

  Misschien dat de onthulling dat al de nationale goudreserves tot het einde van het tijdperk van de centrale banken of zo kan leiden :)

 • Turbo wally

  Hey beste bloggers, wat een onzin allemaal van het vergaan van de wereld. Straks gaan ze ons nog vertellen dat het daar door komt dat goud en zilver als een raket naar beneden gaan. dat de boel word gemanipulleerd dat wisten we al langer. Met al de zever in de wereld, moest het goud en zilver al sky high staan. Mvg

 • Andreas

  Beste Snel
  Er is nu een actie bij Hans Anders. Een nieuwe bril voor de helft van de prijs. Ik heb trouwens wel een rsi duim van het doorscrollen van Q en Q zijn boek. Het is dat ik snel kan lezen. Anders is het lezen op zich een levensvullend iets. Kom je boven bij Petrus, zo wat heb jij gedaan met je leven? Nou, ik heb Q en Q gelezen en toen was mijn tijd op.
  Mvg

 • Snel

  @Andreas

  Zo van een afstand lijken het wel buitenaardse wezens. :-)

 • Andreas

  Beste Silverman
  Ik geloof wel degelijk in een hiernamaals. En inderdaad maak ik ook grappen over mijn eigen dood. Waarom zou ik dat niet doen? Vroeger wilde ik altijd na mijn dood in Purmerend begraven worden. Het verhaal ging dat je dan in het weekend naar huis mocht. En nu maakt het mij niets meer uit. Ze mogen mij ook langs de weg neerleggen. Een stuk goedkoper in ieder geval.
  Een kist hoef ik ook niet. Ze kunnen toch ook 6 handvatten in mij schroeven.
  Een vriend van mij verloor zijn schoonmoeder. Na de crematie sprak ik hem. Nou, zei hij, plezier hebben we niet gehad van dat mormel maar wel warmte. En dat is ook wat waard.

  Graantanken
  Kijk eens op polysol-timor.com. Mensen helpen die het hele jaar in de prut lopen te kloten om vervolgens met lege handen te staan vind ik wel belangrijk. En veel dankbaarder werk als boten bouwen voor verwende westerlingen die niets beters te doen hebben. Maar als je wilt weten welke boten ik ontworpen en gebouwd heb. Kijk dan maar eens op Rhea.nl.
  Jarenlang gedaan maar graantanken vindt ik leuker.
  Mvg

 • silverman

  hahaha andreas

  je hebt zelf humor met eigen dood. niemand zal nog aan wereldgoederen den ken hoor. wie in hiernamaals geoloft begrijpt me wel. belangrijkste is dat we voor onze dood kwalitatief moeten leven. wat je graantanks betreft. wat doe je ermee? is het eigen uitvinding? graag meer info. mvg

 • Andreas

  Q en Q
  Ik lees net dat mijn graantanken ook niet mee hoeven. Nou, dan ga ik ook niet mee. En trouwens, ik kan helemaal niet mee. Want ik heb mijn vrouw beloofd dat ik na mijn dood via een sessie met Derek Ogilvi ga verklappen waar ik mijn zilver verstopt heb. Dus ik moet wel in de buurt blijven. En als er geen ruimte is voor mijn graantanken zal er ook wel geen bier en barbeknoei zijn. Waardeloos zo’n sterreschip, geeneens een fatsoenlijk bruin cafe aan boord.
  Mvg

 • temp242
 • Lamberto

  Silvester

  Bekijk de onderstaande grafiek.
  Volgens mij is er niets aan de hand.
  We staan ten opzichte van begin 2012 nog steeds op winst.

  https://www.amsterdamgold.com/nl/goudkoers-en-zilverkoers

 • Silvester

  Ja dat is waar, alleen je haalt straks zoveel veel meer ounce zilver voor dat zelfde gekleurde papier.

  Het gekleurde papier is voor 99% van de mensen nog altijd hot. Je kan er nog steeds alles voor kopen.

 • Cinelux

  RB : Hoezo? Het aantal ounces blijft toch hetzelfde?

  Kan wel zo zijn, maar ik koop nu toch echt minder goederen voor mijn zilver dan toen ik het kocht.

  Zelfde redenatie als : Het aantal KPN aandelen is toch ook nog hetzelfde ?
  En die uitspraken van opnieuw inslaan hoor ik ook steeds opnieuw, je kan blijven inslaan ;)
  Nu is het wel zo dat je fiat of aandelen de aantallen bijna gratis kan verhogen, wat bij PM’s niet mogelijk is.

  Maar toch.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Silvester

  Hoezo? Het aantal ounces blijft toch hetzelfde?

  Voor je eigen gemoedsrust is het beter te stoppen met het vertalen van echt geld naar kleurpapier.

 • Silvester

  Jongens zilver 5 dollar een ounce in het nieuwe jaar?

  Als het zo doorgaat blijft er weinig meer over.

 • Lamberto

  Q&Q

  Lees ik het goed, er komt ook nog een tweede deel?
  Als dit waar is, graag dan zo snel mogelijk.
  Kan dan voor de Kerst nog snel de volgende bestelling plaatsen.
  Want bij een goede Whisky is de smaak van Spaanse ham onontbeerlijk.

  http://www.spaanse-ham.nl/index.php/Hoe-de-ham-te-bestellen.html

 • Marko

  He jakkes wat een ellende hier weer op dit blog. Wat een stel malloten met dat geleuter over 21-12, echt te triest voor woorden is het.

 • RK

  Sandara, klikt als westers doorspekt met oosterse wijsheid. Leuk gevonden.

  Reden dat die lap tekst kolder is is simpel. Spiritualiteit: is niet fantaseren en op een wolk zitten.
  Het is doen wat moet gebeuren, ongeacht hoe je je daar bij voelt. Accepteren het gevecht een informatie en economische oorlog, als wij deze niet overwinnen zullen we nooit op die verlichte wolk terecht komen.

  Zoals je moeder het zij: eerst je bordje leeg eten, dan krijg je je toetje.

  Sandara is kolder en afleiding.

 • Q&Q

  Aan de rode duimpjes te zien zijn er weinig mensen die door hebben wat er nu werkelijk met ons gebeurd of staat te gebeuren terwijl dit aantoonbaar is, de ongeactiveerde strengen DNA veranderen immers! ;)

  @Silverman

  Vind de tekst best begrijpelijk beschreven, maar is een aardig stukje lezen.

  @Gerard

  Had van jou wel verwacht dat je hier iets meer van wist, maar komt vanzelf want de activatie is niet tegen te houden!

  @ Andreas

  Graantanken zijn niet nodig, dit wordt duidelijk gemaakt in het volgende deel.

  @ Lamberto

  Whiskey idem

 • Bobbie

  Iemand idee waarom goud zo blijft zakken? Manipulatie door iemand? Vraag zakt in en aanbod stijgt? Tijdelijke correctie of niet?

 • Lamberto

  Q&Q

  Pffffffffffffffff,

  Heb uw bijdrage net gelezen.
  Heb het zekere maar voor het onzekere genomen, en meteen een bestelling gedaan om in mijn a.s. nieuwe wereldbeleving van alle geneugten voorzien te zijn.

  http://www.whiskynavigator.nl/

 • Stafke

  Mogen we een opleving verwachten als er een begrotingsakkoord komt? Wat ik dus wel zie gebeuren. Dus aandelen maar ook EM?

  http://www.knack.be/nieuws/buitenland/uitzicht-op-akkoord-fiscal-cliff-tussen-regering-en-oppositie-in-washington/article-4000223461505.htm

 • Andreas

  Watdit betreft zal het volgende deel van onze reis met het sterreschip,, .

  Moeten er dan geen graantanken mee? Nu in de aanbieding.

 • Gerard

  Q&Q
  Wat een verhaal zeg!
  Maar wel oud nieuws.
  Ik ken vele mensen die die transformaties al hebben meegemaakt met hun ruimtefamilie.
  Zitten in Venray allen bij elkaar in een groot gebouw met hun DNA strengetje te spelen.
  En inderdaad, ze zijn ook allemaal verschoven met hun bewustzijn.
  Velen van hen zitten wel in de gesloten afdeling met een dwangbuis om. Kun je nagaan hoeveel innerlijke kracht ze hebben met hun resonerende Lichtpatronen !

  Ik zie ze af en toe wel eens.
  Ik zal wel eens vragen of ze met hun innerlijke stuwkracht, of DNA strengetje, de goud en zilverprijs niet wat omhoog kunnen manipuleren. Met hulp van hun ruimtefamilie en lichtpatronen moet dat toch zeker wel lukken.
  Dat moet toch allemaal kunnen als je dit verhaal zo leest?

 • silverman

  @Q&Q

  deze tekst krijg ik zelfs niet gelezen tot 21 december. hoh. maar bedankt .interresant.mvg

 • Q&Q

  @Silverman,

  over 21-12-2012

  Dit omschrijft ongeveer wat ik denk dat er gaat gebeuren, is een beetje lange tekst maar kon m niet doorlinken! ;)

  Een goedendag! Hier spreekt jullie gids Sandara.

  Tot zover heeft jullie reis in het zich steeds uitbreidend bewustzijn de redenen onderzocht waarom jullie aan het balanceren zijn op dit belangrijke overgangspunt in jullie werkelijkheid. Wij naderen nu het deel van deze reis dat ik het meeste waardeer. Als exo-bioloog ben ik geschoold in de vele aspecten van het transformeren van het huidige naar het volledige bewuste lichaam, of de ‘Nieuwe Jij’.

  Dit transformatieproces naar deze ‘Nieuwe Jij’ integreert momenteel je Geest (Volledige Zelf’) met je fysieke zelf. Er vindt een unieke aanpassing plaats in het RNA/DNA van je fysieke lichaam en in je huidige energiecentra (of chakra’s). Deze opmerkelijke aanpassingen stelt je in staat te transformeren van het huidige beperkte bewustzijn naar een staat van volledige bewustzijn. Misschien wil je nu vragen: wat is het volledig bewustzijn?

  Het volledige bewustzijn is een wonderbaarlijke staat waarin de fysische en de spirituele werkelijkheid volledig versmelten. Je bezit psychische talenten – zoals telepathie (gedachtecommunicatie), telekinese (het vermogen om voorwerpen door gedachten te verplaatsen), en helderziendheid (het vermogen om in de toekomst te zien). Bovendien kun je, met behulp van het aangeboren talent om de wereld van de Geest helder te zien, in alle vrijheid met jullie ‘gestorven’ geliefden en met de Spirituele Hiërarchie communiceren. In het kort, jullie nu nog latent ‘Christus’-vermogen wordt volledig gemanifesteerd.

  Een van de eerste stappen in dit multivoudig geaspecteerd proces voor jullie plaatselijke Spirituele Hiërarchie is het verhogen van de frequenties van jullie mentale, emotionele en fysieke lichamen. Dit proces verhoogt jullie spiritueel bewustzijn en is een van de redenen achter die enorme explosie in de verkoop van metafysische en zelfhulpliteratuur en de daarmee verbonden audio- en videotapes. Tevens is er een enorme mondiale beweging in opkomst die de medische wereld zal transformeren. Dus, er wordt een stevig fundament gelegd voor een nieuw model van deze huidige werkelijkheid.

  Beste Harten, besef dat dit sterrenschip het schitterende vermogen bezit om te krimpen tot een omvang waarop we zeer gedetailleerd je transformerend lichaam van binnen en van buiten kunnen onderzoeken. Op die manier kunnen wij je veranderende en subtiele velden (of Lichtlichaam) zien. Voordat we aan deze reis beginnen, wil ik nog graag een paar woorden besteden aan het wezen van het lopende transformatieproces.

  Met deze voorbereidende stappen voert de Spirituele Hiërarchie een aantal andere fundamentele operaties uit. Deze procedures beginnen met het zuiveren van de vele vergiften (negatieve emotionele energieën en ervaringen) die je vanaf je kinderjaren onwaarneembaar hebt verzameld. In de afgelopen jaren heeft de Spirituele Hiërarchie zich druk bezig gehouden met een reeks geleidelijke reinigingen die jullie fysieke, mentale en emotionele lichamen voorbereiden op jullie komende transformatie van het bewustzijn.

  Vervolgens worden de circuits van je hersenen en je neurologisch systeem aangepast door middel van een aantal andere gerelateerde procedures. Deze processen vormen het begin van een aantal nieuwe gevoelens of herinneringspatronen in jullie. Vaak worden ze uitgedrukt als een gevoel van geheugenverlies of een algemene verwarring over wat zich allemaal rondom jullie afspeelt. Wij verzoeken jullie, beste Harten, vertrouwen te hebben in en verder te gaan met je innerlijk proces.

  Houd in gedachten dat wat plaatsvindt een zeer gecompliceerde operatie is, dat ontwikkeld is om je spirituele en fysieke lichaam te verenigen. Dit belangrijke proces vermindert en verlicht de dichtheid van je lichaam. In toenemende mate wordt je spirituele essentie geïntegreerd in je fysieke lichaam, waardoor vaak verschillende soorten pijnen – plotselinge koorts, bronchiale en griepachtige symptomen en intense hoofdpijn optreden. Tevens kun je perioden van extreme vermoeidheid, vreemde ziekten en problemen met je ogen of het gehoor ondervinden.

  De hoofdreden voor deze moeilijkheden is het gevolg van het opnemen van je veelgelaagde Lichtlichaam in de kern van je fysieke lichaam. Je Lichtlichaam bestaat uit 14 lagen verschillende subtiele lichamen, die variëren van het etherische lichaam – dat de verschillende energiestelsels van je lichaam weerspiegelen – tot en met de levensenergie van het bewustzijn en de levensinformatie-energie die rechtstreeks verbonden zijn met je zilveren en gouden koord. Deze vele systemen of stelsels zijn holistisch en verlangen dat bepaalde resonantiepatronen op de juiste manier verbonden zijn. Hiertoe verbinden wij ze laag voor laag met je fysieke lichaam.

  Je bent geboren met slechts zeven lagen van het Lichtlichaam in je fysieke lichaam. Willen jullie volledig bewust worden dan dienen de talrijke lagen die zich nu buiten je fysieke lichaam bevinden aan je fysieke zelf vastgehecht te worden. Wij moesten je lichaam langzaam aanpassen om deze taak te volbrengen. Hiertoe hebben wij de elektromagnetische activiteit van je Lichtlichaam gespiegeld met die van je fysieke lichaam.

  Wij begonnen onze complexe operaties in de gebieden van je hoofd, handen, voeten en je onderlichaam om daarna nauwkeurig naar binnen te gaan. Als gevolg van de holistische aard van je Lichtlichaam en de onvoorbereide toestand van je fysieke lichaam, moesten wij geleidelijk je fysieke lichaam veranderen om te zorgen dat elke extra laag van het Lichtlichaam wordt geaccepteerd.

  Bij dit proces behoort tevens de vele gedachtevormen die je overgenomen hebt óf van je voorouders en je ouders óf die jezelf hebt gecreëerd tijdens dit en alle vorige levens. Wij hebben al die complexe toestanden opgelost met een serie speciaal aangepaste resonantiemodellen, die speciaal voor jullie en voor het bijzondere aspect dat we integreren ontworpen zijn.

  Dit zo belangrijke proces heeft tot gevolg gehad dat jullie vele angsten, zorgen en ontkenningen onder ogen moesten zien, die allemaal te maken hadden met de vraag – wat gebeurt er eigenlijk met ons? Jullie plaatselijke Spirituele Hiërarchie en de Galactische Licht Federatie (met inbegrip van jullie kapitein en haar moedige bemanning) zijn zeer trots op jullie. Wij zijn absoluut zeker dat jullie met succes deze zeer verbazingwekkende transformaties zullen uitvoeren.

  Voordat we hier dieper op ingaan dienen jullie te begrijpen dat deze integratie een reorganisatie van een aantal van jullie mentale, emotionele, subtiele en fysieke lichaamsvelden nodig maakt. Wanneer jullie nu links van je naar buiten kijken, kun je zien dat jullie lichaam samengesteld is uit talrijke, doch verschillende bewustzijnslagen. Zie hoe elke laag als herfstdraden rond je lichaam gesponnen is. Elk bewustzijnsveld is opnieuw afgesteld op zijn hoogste en meest geschikte boventoon.

  Op dit moment leven jullie in een beperkt bewuste staat waarin je fysiek lichaam meestal gescheiden is van je spiritueel lichaam. Je verstand en verschillende emoties worden gebruikt als de bemiddelaars tussen beide. Dit betekent dat je vermogens als intelligent Wezen sterk beknot is. Je fysiek lichaam kan ook gemakkelijk in verval geraken. Je creatief potentieel kan heel eenvoudig gesaboteerd worden door angst, onzekerheid en het twijfelen aan jezelf. Deze werkelijkheid is een grote last, die ieder van jullie letterlijk van de wieg tot het graf moet dragen. Je woont in een samenleving, waarin je jouw geweldige kracht en individuele soevereiniteit in belangrijke mate aan anderen hebt weggegeven.

  Wij zijn nu gereed ons in te schepen voor onze eerste minireis in je lichaam die de reorganisatie van je cellulaire RNA/DNA zal onderzoeken. Voordat onze reis begint, wil ik jullie nog wat extra informatie geven over je RNA/DNA. De unieke proteïnestrengen die je vormen zijn bijzonder gevoelig voor Licht. Ze bezitten een regeneratiecyclus die tijdens je slaap plaatsvindt. Oorspronkelijk had je een 12-strengen RNA/DNA met een genenstructuur die op 48 in plaats van op 46 paren gebaseerd was.

  Tijdens de laatste dagen van Atlantis werden deze twaalf strengen gemanipuleerd naar de huidige twee strengen RNA/DNA. Het veranderde RNA/DNA materiaal werd ondergebracht in een afzonderlijke middenstreng, die losgemaakt werd van de resterende twee strengen. De vroegere talrijke activiteiten werden nu vervangen door een serie incidenteel optredende katalytische interacties. Oorspronkelijk dachten vele aardse genetici dat deze derde streng een overblijfsel was van enkele primitieve RNA/DNA. Halverwege 1990 veranderde dat denkbeeld duidelijk. Zoals jullie zullen zien is het verhaal wel een beetje anders.

  Het twaalf-strengen RNA/DNA: een Nieuw Verhaal
  Ons verhaal begint in de vroege vijftiger jaren toen de heren Watson en Crick een heroïsche ontdekking deden inzake de dubbele helix (spiraal) van het RNA/DNA (zie figuur 7). Zij vonden een derde, afzonderlijke streng in het midden van de dubbele spiraal. Andere onderzoekers bevestigden hun bevindingen. In het begin namen vele genetici aan dat deze derde streng alleen maar een proteïnebezinksel was, een materiaal dat overgebleven was uit de meer primitieve evolutionaire elementen die oorspronkelijk het menselijk soort creëerden.

  Halverwege de tachtiger jaren begonnen echter velen aan dit concept te twijfelen. Vele genenonderzoekers, die betrokken waren bij de vroege studies over de menselijke genen, stelden vast dat de derde streng de vier ladders (chemische blokkendozen of nucleotides – A, T, G, C) zich binnen de dubbele spiraal met elkaar begonnen te verbinden. Het activeren van de derde streng liet zeer ongewone eigenschappen zien. Deze onverwachte ontwikkeling riep plotseling de vraag op hoe de menselijke evolutie heeft plaatsgevonden.

  Jonge kinderen die met deze geactiveerde derde streng geboren waren vertoonden een zeer hoge intelligentie en grote psychische vermogens, waarvan de meest voorkomende de telepathie was. Vele baby’s konden ‘telepathisch’ met hun ouders communiceren en hen zelfs waarschuwen voor een potentieel gevaar. In het begin werden deze kinderen weinig gezien. Maar sinds het begin van de negentiger jaren zijn er wereldwijd steeds meer waargenomen. Op een speciale bijeenkomst in 1995 in Mexico City hebben de genetici dit verschijnsel (dat nu overal wordt waargenomen) in het geheim besproken.

  (Fig. 7: RNA/DNA mutaties)

  Behalve deze verbazingwekkende kinderen, begonnen er mondiaal vele volwassenen te verschijnen wiens derde streng bezig was zich opnieuw te verbinden met de vier ladders van de RNA/DNA dubbele spiraal. Halverwege 1990 was de situatie meer algemeen geworden. Tijdens de Genen Conferentie van 1995 in Mexico City debatteerden de wetenschappers of ze dit vreemde probleem moesten verbergen voor het publiek of dat ze hen valse informatie moesten geven, in afwachting van nader onderzoek. Vele genetici zagen dit fenomeen als het begin van een nieuwe mondiale catastrofe. Ze slaagden er niet in dit te zien als een voorbode van een steeds verdere integratie van lichaam, verstand en Geest.

  De eerste fase van je cellulaire genetische mutaties bestaat uit dit derde strengenfenomeen. Wanneer deze fase eenmaal voltooid is, start een tweede fase die het begin vormt van een meervoudige strengen RNA/DNA (van drie naar vijf of zelfs zes strengen) die al snel een prachtige vereniging van je mentale, emotionele en fysieke lichaam tot gevolg heeft. Deze fase eindigt wanneer je genetisch materiaal gereed is zichzelf naar zijn laatste vorm te transformeren – het twaalf-strengen RNA/DNA.

  De 2-strengen DNA-molecule is samengesteld uit een serie genen of chemische bouwstenen zgn. nucleotides: adeninen (A), thymine (T), guanine (G) en cytosine (C). A gaat altijd samen met T en G vormt een paar met C. De volgorde van de nucleotide paren bepalen het verschil tussen de soorten levende organismen.

  De 2-strengen DNA draagt de genetische informatie zoals de lengte, oogkleur, skeletstructuur etc. In dit voorbeeld heeft de ene streng A-G-C-T en de andere streng T-C-G-A etc. Dit betekent niet dat er slechts vier genen in een DNA-streng zitten. In feite zitten er 3 miljard genen in een DNA-streng. Stel je deze volgorde voor als een zeer lange, ongebroken draad of een zeer lange naam van iemand met 3 miljard letters die slechts gebruik maakt van A, G, C en T.

  (Fig. 8a: een kort segment van de 2-strengen DNA-molecule)

  Het DNA heeft in feite een receptief (ontvankelijk) karakter. Het proteïne zelf is bijna een hologram, een feit dat vele genetici (vooral binnen de bio-elektrische genetische wereld) hebben ontdekt. Zij hebben ontdekt dat, wanneer informatie in de celwand wordt geïntroduceerd, het onmiddellijk de celkern bereikt. De wetenschappers vergaten in het begin gewoon te verklaren dat er een relatie bestaat tussen de celwand en de nucleus (kern). Cellulaire interactie vindt plaats en verandert een aantal gevarieerde chemische reacties, proteïnen enzovoort in de cellulaire structuur en verandert daardoor in feite het metabolisme (stofwisseling) van het lichaam.

  Zowel chemische reacties en genetische codes zijn betrokken in dit proces, evenals facetten van de genenstructuur die beschikbaar komen. Met een bewustzijnsverandering vinden er in feite chemische veranderingen plaats. Geherstructureerde genen activeren processen die je fysieke structuur kunnen veranderen. Eerder heb ik al uitgelegd dat veranderingen in het bewustzijn gebeurt op een fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, welke een cellulaire verandering manifesteert.

  Nu ben je toegerust voor de ontwikkeling van de magische RNA/DNA stervormige tetrahedron! Wanneer we je RNA/DNA proteïnestrengen binnenkomen, kijk dan naar deze fabelachtige lichtshow. Zie hoe de energie overspringt van de ene naar de andere streng. Merk op hoe elke speciaal roterende antenne, die gevonden wordt daar waar de verschillende proteïneladders verbonden zijn, de informatie-energie uit andere dimensies binnenbrengt.

  De fysieke basis van je volledig bewustzijn is de twaalf-strengen RNA/DNA. Dit verbazingwekkend organisch Lichtmateriaal vormt zich tot een stervormige tetrahedron (zie figuur 8) dat voortdurend draait en roteert rond zijn zes belangrijkste assen. Daarbij verbindt de derde streng in elk van de zes spiralen zich met de centrale kern van de stervormige tetrahedron en weeft voortdurend lichtpatronen eromheen.

  Dit voorbeeld is een statisch model van een 12-strengen DNA-molecule in zijn interdimensionaal volledig bewust model. DNA-moleculen bevinden zich op de multidimensionale kruispunten. De segmenten kruisen elkaar en communiceren d.m.v. de energieën die van de ene poortpositie naar de andere overspringen.

  (Fig. 8b: DNA van een volledig bewust wezen)

  Elke dag vervoert de Zon zuivere fotonenergie naar de atmosfeer van de Aarde. Eén bron van deze Lichtpatronen is de Zon. Een andere bron is de voortdurende transmissie van interdimensionale informatie-energie.

  Deze tweede bron van levensgevende fotonenergie bevat veel informatie van je plaatselijke Spirituele Hiërarchie. Informatie wordt verzameld door gebruik te maken van de speciale roterende antennes op de twee strengen van de spiraal die gevonden worden op de plek waar elke streng gekruist wordt door zijn vier ladders (nucleotides). Op dit punt maakt een serie vortexen (energiecentra), die gecreëerd worden door de voortdurende draaiing van de verschillende elementen in de stervormige tetrahedron, deze nieuwe informatie mogelijk.

  Deze heilige transmissies geven je volledig ontwikkeld RNA/DNA de speciale codes zie zij nodig hebben om op de juiste wijze je levenskrachtenergie te verspreiden door dit opmerkelijke, steeds veranderende stervormige tetrahedron. Daarbij reguleert deze speciaal ontworpen draaiende antenne de hoeveelheden fotonenergie die aanwezig is in elk stervormige tetrahedron. Op die manier ontvangt je RNA/DNA de levensgevende fotonenergie en zet deze om naar energieën die je lichaamsbewustzijn gemakkelijk kan afhandelen. Laten we nu eens zien hoe dit proces opereert.

  De volledig ontwikkelde RNA/DNA maakt op zeer fundamentele wijze een interactie met je inwendige cellulaire structuur. In de afgelopen twee decennia hebben jullie cellulaire biologen ontdekt dat het bewustzijn de aard (functioneren) van de cel verandert en zijn relatie met de andere cellen in je lichaam.

  In deze recent verschenen tak van de ‘kwantumbiologie’, kan het bewustzijn (perceptie) waargenomen worden die de gezondheid of zelfs de dagelijkse interacties van de cellen verandert. Het volledig bewustzijn vergroot dramatisch diezelfde procedure. In dit geval maakt je bewustzijn een interactie op het kleinste niveau van de cellulaire biologie. In feite zijn je lichaam, verstand en Geest volledig geïntegreerd – een transformatie die zichtbaar is in de uitwisseling die nu plaatsvindt in je transmuterend RNA/DNA.

  Deze verbazingwekkende verandering in je fysieke toestand noodzaakt de opname van nieuwe fysieke energiecentra (of chakra’s) waar het nieuw geïntegreerde bewustzijn kan verblijven. In onze volgende minireis zul je zien hoe vier nieuwe chakra’s toegevoegd worden aan je fysieke lichaam.

  Dit huidige zich ontwikkelende proces heeft jullie gebracht naar de komst van een zeer bijzonder werkelijkheid – je nieuwe chakra-stelsel.

  Je nieuwe chakra-stelsel
  Nu we dit belangrijke onderdeel van jullie evoluerende microbiologie verlaten, komen we in een nieuwe fase van de verschuivende werkelijkheid van je fysieke lichaam – een gebied van vibrerende, prismatische kleuren en dansende energiepatronen. Het chakra-stelsel van je lichaam kan gezien worden als een energiepatroon van krachtige kleuren, die rondraaien in alle dertien belangrijke energiecentra. Maak je een voorstelling van een glorieuze combinatie van rood, koraalroze en het vibrerende lichtblauw, roodoranje en het bleke groen dat op een prachtige manier in een dans is verwikkeld. Zie alle energiecentra die met elke andere werken als één geheel. Alvorens we ons onderdompelen in de waarneming van onze chakra’s, wil ik jullie nog vertellen waarom dit met jullie gebeurt.

  Chakra’s (of je belangrijke energiecentra) laten je transformerend fysieke lichaam integreren met zijn spiritueel lichaam om het op de juiste manier te laten functioneren. Om deze complexe procedures te volbrengen, wil jullie plaatselijke Spirituele Hiërarchie zo spoedig mogelijk vier nieuwe chakra’s in werking stellen. Deze vier nieuwe centra zullen je in de gelegenheid stellen om de onvoorstelbare hoeveelheden multidimensionale informatie in je nieuwe fysieke werkelijkheid te verwerken. Bovendien zullen ze de zeven andere chakra’s transformeren, waardoor ze vele nieuwe ‘reactievermogens’ aankunnen. Laten we ons schip nu overschakelen naar zijn unieke ‘miniatuurstand’, waardoor we dit veranderende levensenergiesysteem van je chakra’s kunnen betreden.

  Als hulp bij het gedetailleerd uitleggen van je nieuwe chakra-stelsel, hebben wij een speciaal systeem ingeschakeld dat alles geweldig uitvergroot. Wij verzoeken jullie nu naar de voorste schermen te kijken.

  Het eerste extra centrum bevindt zich op het middenrif waar het emotie-geheugensysteem van je lichaam momenteel wordt gevonden.

  Het tweede nieuwe centrum vind je bij de thymus waar het immuunsysteem van het lichaam momenteel wordt geregeld. (Volledig bewuste mensen bezitten een volledig immuunsysteem dat een absolute gezondheid garandeert.)

  De twee andere nieuwe centra bevinden zich in het hoofd. Eén (die de ‘Bron der Dromen’ wordt genoemd) wordt achterin het hoofd gevonden juist boven je medulla oblongata. Het reguleert de verbinding die je bewustzijn heeft met informatie uit hogere dimensies.

  De volgende nieuwe chakra is gelokaliseerd in de buurt van de hypofyse en is vernoemd naar de belangrijkste endocriene klier in het lichaam.

  In plaats van de oude zeven fysieke lichaamscentra bezit je getransformeerd lichaam er nu elf. Dit netwerk van elf centra bezit twee duidelijke interdimensionale (etherische) centra die zich boven het hoofd bezitten. Ze worden de ‘Universele Vrouw’ en de ‘Universele Man’ genoemd. In totaal zul je dus dertien hoofdchakra’s bezitten – twee zuiver etherisch en elf die deeluitmaken van je fysieke zelf (zie figuur 9). Laten we aan het volgende deel van onze minireis beginnen door deze nieuwe en momenteel transformerende chakra’s te beschrijven.

  De eerste chakra (wortelcentrum) vind je aan de basis van de onderbuikholte. Zijn belangrijkste doel is zich echter aan het veranderen. Dit energiecentrum geeft Moeder Aarde de gelegenheid om je levenskrachttrillingen af te stemmen op die van Haar. In feite is Moeder Aarde afhankelijk van de resonantie van haar fysieke Engelen om de maximale efficiëntie van haar magnetische en zwaartekrachtvelden in stand te houden.

  De tweede chakra (het sekscentrum) bevindt zich in de nabijheid van de seksuele organen en is verbonden met de eerste chakra. Zijn belangrijkste doel is het lichaam te helpen bezielen door gebruik te maken van speciale seksuele oefeningen of disciplines, zoals de sterk geritualiseerde, volledig bewuste tantra. Dit proces stelt de vibrerende energie in staat (inwendig kristal voor de seksuele afstemming) om het gehele lichaam af te stemmen en speciaal de eerste chakra.

  De derde chakra (solar plexus/zonnevlecht centrum) wordt gevonden net boven je navel en is de zetel van het tweede verbindingspunt van je Volledig Zelf. De levensenergie komt binnen door het kruincentrum aan de bovenkant van het hoofd (het gouden koord) en door de zonnevlecht (het zilveren koord) als de zetel van je Wil. Het hartcentrum reguleert deze energie.

  De nieuw gevormde vierde chakra (middenrifcentrum), dat gevonden wordt aan de onderkant van je borstkas, is nu het centrum voor het opslaan van negatieve emoties. In de nabije toekomst zal het de stress kunnen verlichten en de Wil-energieën bekrachtigen die in de zonnevlecht liggen opgeslagen. Deze chakra is het centrum van een verjongings-’prana’ (ademenergie). En, zoals de studenten in yoga weten, prana werkt om het lichaam te revitaliseren en te zuiveren.

  De vijfde chakra (hartcentrum) wordt bij het hart gevonden. Het is een vitale verbinding met de engelenenergieën van de zuivere gedachte en met de heilige energie van volledige Liefde, die verstoken is van de drang te bezitten, sentimentaliteit etc. Deze volledige of zuivere liefde stelt je lichaam in staat met de allerhoogste efficiëntie te opereren.

  De zesde chakra (thymuscentrum) die ook nieuw is, vind je bij je thymusklier. In jullie komende werkelijkheid is het lichaam een zuivere gedachtevorm. Zijn immuunsysteem is verschrikkelijk sterk en levensvatbaar. In de getransformeerde mens blijft de thymus zijn oorspronkelijke omvang van ongeveer eenderde van een volwassen hart behouden. Dit betekent dat je thymus je hele leven blijft werken. Het menselijke lichaam bezit het vermogen om heel gemakkelijk elke mogelijke ziekte of ongemak te corrigeren. Als gevolg van de hoge achtergrondstraling en van de vele lang vergeten oorlogen die jullie atmosfeer hebben aangetast, begint al vanaf je geboorte het geleidelijk degenereren van je thymuscentrum. Wanneer je volwassen wordt, is het verschrompeld van de omvang van een babyhart tot een erwt.

  De zevende chakra bevindt zich in de keel en helpt de prana-energie op te nemen die het lichaam versterkt en zuivert. Het werkt ook als het communicatiemedium voor je bewustzijn en coördineert de lichaamsenergieën met de normale bewustzijnsenergieën van het hoofd.

  De achtste chakra (het centrum van de Bron der Dromen) vind je in de omgeving van de occipitale lob (aan de basis en aan de achterkant van het hoofd), direct boven de nek. Personen, speciaal degenen met psychische vermogens, krijgen vaak hoofdpijn van ‘knellende’ informatie die op die plek uitwerkt. Deze inactiviteit van die chakra weerspiegelt je huidige staat als een sluimerend, beperkt bewust Wezen.

  In de huidige werkelijkheid kunnen mensen met zich ontwikkelende psychische vermogens verbindingen vanuit de ‘Bron der Dromen’ gebruiken die kritisch zijn voor het limbische stelsel om anderen mentaal te controleren. Het is belangrijk dit te beseffen en dit centrum te omgeven met een grote spirituele bescherming. In het nieuwe volledig bewuste stelsel, dat de psychische energieën in dit speciale centrum reguleert en controle door anderen voorkomt, wordt dit erg belangrijk.

  Het nieuwe negende (hypofyse-chakra) centrum bevindt zich in het gebied van de hypofyseklier. Vlakbij het centrum van je hoofd laat het je lichaam op Licht en straling reageren en zal het, door deze reactie, uiteindelijk je lichaam verjongen.

  (Fig. 9: Huidig en nieuw chakrastelsel)

  In het nieuwe lichaam hebben de zesde, achtste en negende centra een intensieve interactie met de andere, waardoor je onmiddellijk elke vitale, interdimensionale informatie-energie kunt gebruiken.

  De tiende chakra (pijnappel-centrum) vind je in het centrum van het voorhoofd even boven de neus en vlakbij de hypofyse. Het brengt hogere Lichtfrequenties binnen en het staat bekend als het centrum van visioenen of het ‘derde oog’. De achtste en negende chakra’s stellen je in de gelegenheid visioenen en andere sleutelinformatie uit hogere dimensies te ontvangen en te interpreteren.

  De elfde chakra (kruincentrum) bevindt zich op de achterste helft bovenop je hoofd. Hier verbinden de energieën van het Volledige Zelf uit de universele bron en de twee nieuwe etherische chakra’s zich in het hoofd.

  De twaalfde chakra (de Universele Vrouw) vind je net boven je hoofd. Het controleert de linker zijde van je lichaam en reguleert je vele creatieve talenten. Hier komt ook de innerlijke liefde voor jezelf vandaan en de liefde of compassie voor anderen.

  De dertiende chakra (de Universele Man) bevindt zich boven het hoofd en reguleert de rechter kant van het lichaam. Het heeft zeggenschap over je percepties van de werkelijkheid en over je vermogen op een praktische wijze een voorgenomen plan uit te voeren. Deze chakra is de bron van je wens voor innerlijke en uiterlijke harmonie.

  Houd in gedachten, beste Harten, dat jullie energie- en Lichtwezens zijn. Alles in de Schepping is Licht. Je cellulaire structuur en alles om je heen (de kamer waarin je nu zit of een ander deel van je werkelijkheid) zijn allemaal Licht. Licht bestaat op veel verschillende frequenties. Er is zichtbaar Licht en er is een onbekend hyperruimtelijk (interdimensionaal) Licht. Er zijn verschillende niveau’s Licht. Licht omvat alles. Alles in de Schepping is van Licht gemaakt. Daarom is elk deel van je lichaam zeer Lichtgevoelig. Het is van groot belang dat je dit punt begrijpt. Wij allen zijn Lichtwezens. Zelfs nu zou je kunnen zeggen dat je een Lichtwezen bent met een menselijke ervaring.

  Laten we nu onze scheepscamera in een betere positie plaatsen. Vanuit deze betere positie kunnen we zien hoe de chakra’s werken. Laten we nu de manier onderzoeken waarop je hoofd-chakra zich verbindt met je nieuw gevormde twaalfde en dertiende chakra. Wanneer je de omgeving rond je hoofd visualiseert, kun je zien hoe zich een energiedriehoek vormt. Hieruit ontstaan vele trillende, prismatische kleuren en energetische informatiepakketjes die je ziet als plotselinge opflikkeringen van Licht. Deze driehoek verbindt de twaalfde (de Universele Vrouw), de dertiende (de Universele Man) en de elfde (kruin) chakra. Nog een andere lijn loopt van de elfde (kruin) naar de achtste (Bron der Dromen), naar de negende (hypofyse), naar de tiende (pijnappel) om ten slotte terug te keren naar de elfde (kruin) chakra.

  Beste Harten, visualiseer twee platte circulerende vormen die zich via de elfde (kruin) chakra verbinden om een speciale roterende, scalaire-golf-omzetter te creëren. Scalaire golven zijn interdimensionale golfvormen. De roterende, driehoekige hoofdantenne stelt iemand in staat haar/zijn levens- en informatie-energieën naar anderen uit te stralen. Door middel van dit instrument ontvangt iemand ook de energieën van anderen. Zowel het opper- als het lage hersencentrum kunnen daarom communiceren op manieren die nu je voorstellingsvermogen te boven gaan.

  In feite zullen de aardse mensen een eerste (of uiterlijk) en een volledige tweede (innerlijk) inzicht krijgen. Psychische vermogens zoals telepathie, telekinese, helderziendheid en psychometrie zullen natuurlijk worden. Op dit punt zullen we onze camera een weinig uitzoomen. Vanuit dit macroperspectief kunnen we helder zien hoe deze centra met elkaar in wisselwerking treden.

  De elfde (kruin) chakra brengt Licht (levens- en informatie-energie) naar binnen en stuurt het naar de achtste (de Bron der Dromen) en zesde (thymus) chakra. Zoals we zo juist hebben gezien, hebben het achtste en het zesde centrum een interactie met elkaar (beide Lichtgevoelig). Besef dat het Leven afkomstig is van het goddelijk Licht van de Schepper. Op die manier geconcentreerd, produceren vele frequenties van het goddelijk Licht een boventoon van Liefde. Deze geproduceerde gerichte energie doet de achtste en zesde centrum resoneren met de vijfde (hart) centrum.

  Als de achtste, zesde en vijfde centra met elkaar resoneren, stralen ze energieën uit die het voor de zevende (keel) centrum mogelijk maakt de binnenkomende prana (levensenergie) op te nemen. Deze harmonieën of boventonen (Lichtsongs) bewegen zich naar beneden, naar het ‘prana’ of het vierde (middenrif) centrum, verspreidt de prana-energie en versterkt en reinigt alle cellen van het lichaam.

  Laten we ons nu met de scheepscamera nauwkeuriger inzoomen waardoor jullie je werkend en uitgebreid volledig geïntegreerd chakra-stelsel beter kunnen waarnemen. Zie dat elk centrum vibreert en veelkleurig is waarbij geen enkele kleur overheerst. Elke kleur van het centrum bevat bijna het volledige spectrum, hoewel dit afhankelijk is van zijn gezondheid en functie.

  Lichtenergieën die uit elk centrum ontstaan verschijnen als constante flitsen van een zeer helder Licht. Zij wisselen voortdurend energieën en informatie uit. Dit proces creëert een natuurlijke en zelfregulerende feedback of informatiestroom, waardoor de vele energiestelsels van je lichaam simultaan lijken te draaien en te pulseren als de bovenkant van ‘verlicht’ speelgoed.

  Wanneer de chakra’s van je lichaamsstelsel zachtjes schijnen, resoneert hun Licht een glorieuze muzikale harmonie. Ze creëren een soortgelijk effect als een met de computer verbonden synthesizer die een opeenvolging van kleuren kan omzetten naar een muzikale compositie. Wanneer je nauwkeuriger luistert, vertegenwoordigt het geluid van je lichaam een gemengd koor dat een schitterend, klassiek oratorium opvoert. Zo af en toe weerklinkt een schitterend engelenkoor. Hoewel deze frequenties momenteel te hoog voor je oren zijn, is dit de manier waarop je lichaam zijn intenties en constante lofprijzing zingt voor zijn Engelenbewaarders en mede-Lichtwezens!

  Laten we ons nu opnieuw, door middel van onze scheepscamera, inzoomen op dit veelkleurige, zachtjes glanzend lichaam. Observeer allereerst de solar plexus (zonnevlecht), het gebied van je navel en onderbuik die je verbindt met je zilveren koord. Dit koord brengt de energie van de Universele Schepper uit je goddelijke bron (het rijk van de Schepper) naar je fysiek instrument. Het verspreidt de energie daarna op een zeer speciale manier door je fysiek lichaam.

  De sleutel tot dit proces betreft de relatie tussen de derde (solar plexus) en de zesde (thymus) chakra. Kijk naar een speciale lus (of ‘boog’ van zilverwitte energie) die hiertussen loopt. Speciale levensenergie komt via de achterkant van je schouders, ongeveer ter hoogte van het bovenste deel van je borst, binnen. De zesde chakra is het speciale, energie ontvangende centrum van het lichaam. De thymus, een centrum van welbevinden en immuniteit, absorbeert de energie om zich ten slotte te vermengen met de energie van de Schepping – de energieën van de Universele Creator.

  De energie van de Universele Schepping stroomt binnen door de zilveren koord en de derde chakra. Zie hoe deze pulserende ‘boog’ van zilverwit en andere verweven kleuren zich uitstort in een fontein van vonken op je middenrif. Dit gebeurt omdat je vierde (middenrif) centrum – je prana-centrum – de energieën transmuteert naar een bruikbare vorm om deze daarna naar elke cel in je lichaam te verspreiden. Het middenrif-centrum gebruikt deze energieën ook om de vele negatieve en beperkende gedachtevormen te transformeren.

  Beste Harten, nu we opnieuw onze camera bijstellen, kun je ongetwijfeld zeer duidelijk zien wat er met het energiestelsel van je lichaam gebeurt. Informatie-energie daalt af van de elfde naar de derde chakra, terwijl de levensenergie opstijgt van de eerste naar de derde. Bij de derde chakra ontmoeten en verbinden de twee energieën zich met elkaar om daarna terug te keren naar de elfde chakra, waardoor de cyclus is voltooid. Dus, zij verbinden de energieën van de lagere chakra’s met die van de hogere. Kijk nauwkeurig naar deze massale uitwisseling van veelkleurige en trillende energieën. Wat een ongelooflijke caleidoscoop van kleuren, flitsen en melodieën die de Nieuwe Jij vormt! Echter, je kijk op jezelf is nog niet volledig. Myriaden wonderen blijven nog over om te worden bekeken!

  Wanneer we de aanhoudende Lichtshow in je hoofd nader onderzoeken, zien we dat deze verbazingwekkende energieën zich eerst door de twaalfde en dertiende chakra bewegen (respectievelijk de Universele Vrouw en de Universele Man). Op die manier houdt het lichaam zijn vrouwelijkheid (linker zijde) en zijn mannelijkheid (rechter zijde) in stand. Het zenuwstelsel, de circulatie en het bewustzijnssysteem weerspiegelen alle de duale vrouwelijke/mannelijke energieën. Wanneer we dit holistisch onderzoeken, ontdekken we hoe ongelooflijk het in feite is.

  Zoals we hebben kunnen vaststellen, kan het nieuwe, volledig bewuste Wezen zichzelf verjongen en is het aangesloten op de interdimensionale wereld en is in staat de spirituele energieën te zien. Dit Wezen kan het rijk van de dood (de spirituele wereld) oproepen en kan krachtige gedachtevormen produceren. Dit Wezen zoekt de Liefde en wil graag ontdekken/vaststellen waaruit de werkelijkheid is opgebouwd en hoe het wezenlijke doel van de ziel eruitziet. Dit Wezen is nieuwsgierig naar zijn oude en toekomstige levens en wil graag elke informatie over zijn zoektocht. In het kort, deze wens creëert onder alle bestaande fysieke Wezens de basis voor een nieuw collectief contract dat naar de constructie van een geheel nieuwe werkelijkheid leidt.

  In deze nieuwe werkelijkheid wordt een zich uitbreidend bewustzijnsveld gevormd. Hierdoor worden voor jullie planetaire samenleving de middelen verschaft om zichzelf beter te begrijpen dan momenteel mogelijk is. In en rondom jullie stroomt het bewustzijn van anderen binnen – hun gedachtevormen, wensen en gebeden, hun bedoelingen, bezorgdheden en dergelijke. Een eerste vereiste is hoe je deze nieuwe energieën moet reguleren en hoe je in eenheid en harmonie moet zijn met dit nieuwe bewustzijn. Je dient de etiquette van wederzijdse interactie te leren. Daarna kun je eindelijk het proces dat je omringt gaan begrijpen, zodat je je kunt transmuteren naar een waarlijk planetaire hoeder of fysieke Engel.

  Wanneer je leert je mentaal aan te sluiten op dit nieuwe bewustzijn, moet je begrijpen hoe je gedachtevormen kunt controleren en gebruiken, hoe je op de juiste wijze kunt communiceren met voorbijgangers en hoe je de kennis van de Geest kunt gebruiken om jezelf en anderen te helpen. Raadgevers van de Galactische Licht Federatie kunnen jullie hierover meer vertellen. Wanneer het educatieproces voortschrijdt, ontdekt Moeder Aarde de manier waarop haar menselijke bewoners hun werkelijkheid voor altijd manifesteren. Dat proces leidt jullie werkelijkheid naar een altijd verbonden en verenigd bewustzijnsveld.

  Beste Harten, ieder van jullie is een menselijk Lichtpunt, dat in wisselwerking treedt met alle anderen om een mondiaal web van gericht bewustzijn voort te brengen. Dit is een zeer speciaal communicatieweb dat bijna alles in deze wereld mogelijk maakt. Recapitulerend: je bent een hoeder of een fysieke Engel. Houd in gedachten dat je een altaar bent, en meer dan dat, een spiritueel Wezen. Daarom is het duidelijk dat je voorbereid moet worden op de grote verandering die aanstaande is. Besef dat, als gevolg van je bewustzijnsgroei, een nieuwe werkelijkheid gloort voor alle mensen op deze gezegende hemelbol!

  Laten we nog eens een paar opwindende dingen bezien die we tijdens onze beide minireizen hebben ontdekt. Sommjge van jullie transformaties zijn het gevolg van de uitbreiding van je bewustzijn. Je bezit een Lichtlichaam, gedachtevormen en het vermogen om je leeftijd te overwinnen – om je te verjongen. Je bezit het talent om telepathisch met anderen, met planten en dieren en met Gaia (de Aarde) zelf te communiceren. Ook kun je communiceren met degenen die zijn overgegaan en met hen die misschien vandaag Engelen of natuurgeesten, Deva’s, worden genoemd.

  Je zou kunnen vragen waarom je lokale Spirituele Hiërarchie plotseling je fysieke en spirituele lichaam integreert. Wat is de reden dat zij op dit moment vier nieuwe chakra’s installeert en een twaalf-strengen RNA/DNA creëert? Simpel gesteld, de reden voor dit alles is dat Moeder Aarde heeft beslist zichzelf zeer grondig te veranderen. Alle Spirituele Hiërarchieën, vanaf de Aarde tot aan de Schepper, hebben hun volledige toestemming gegeven om de Aarde naar haar oorspronkelijk en volledig bewust zelf te transformeren en te transmuteren.

  Verbeeld je dat je in een vertrek bent waar de wanden, de vloer en zelfs het plafond plotseling onder stroom worden gezet. Het zou heel moeilijk voor je zijn om in dat vertrek te blijven tenzij jij ook veranderd zou worden. Daarom moeten jullie volledig bewuste Wezens worden.

  Wat betekent het volledig bewustzijn eigenlijk? Het betekent drie dingen:

  · Je wordt multidimensionaal in je bewust denken, in je werkelijkheid en in je vermogens;

  · Je fysiek lichaam versmelt zich met alle andere aspecten van je nieuwe werkelijkheid;

  · Je verandert je energiestelsels totaal. Op die manier dat je fysieke stelsels in feite je multidimensionaliteit integreren en ook je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel lichaam.

  Jullie kunnen nu vragen stellen. Met onze antwoorden hopen wij dat jullie deze gewichtige veranderingen die het Nieuwe Jij creëren, beter gaan begrijpen.

  Vraag & Antwoord
  V: Hoe zullen volwassen mensen door deze veranderingen beïnvloed worden?
  A: Op dit moment is de Spirituele Hiërarchie betrokken in het proces om iedereen voor te bereiden op deze verandering. Veel mensen beginnen bijvoorbeeld al een scheiding in het hartchakra te voelen. Het bovenste deel van het hart wordt het thymus-centrum, terwijl het onderste deel het werkelijke hartcentrum wordt dat meer op de Liefde-energieën is gefocust. Dit is de reden dat steeds meer mensen diepe emoties beginnen te voelen wanneer het hart het ‘emotiecentrum’ van het lichaam wordt. Het middenrif-centrum wordt nu ook in werking gezet.

  V: Hoe beïnvloedt dit proces onze hersenen en geheugen?
  A: Om jullie voor te bereiden op de nieuwe, roterende energiepatronen die het volledig bewuste brein kan opnemen, moeten er eerst aanpassingen in de hersencircuits worden gemaakt. De mens ervaart geweldige veranderingen in zijn geheugenpatroon – verlies van het korte-termijn-geheugen, het plotseling verschijnen van vergeten herinneringen en/of ongebruikelijke levendige dromen. De meesten van jullie ondergaan een herstelproces van het geheugen. Als gevolg van het verlies van het korte-termijn-geheugen en het herstel van het geheugen, worden jullie hersenen voorbereid om volledig bewust te worden. Steeds vaker ontdekken de wetenschappers het holografische vermogen van het brein.

  V: Wat zal het volledige prototype van het verschijnende holografische brein en hoofd eruitzien, en wanneer zullen we de veranderingen zien?

  A: Aanpassingen duren meestal een generatie om zich te manifesteren. Je ziet nauwelijks verschil tussen een mens die op die manier geboren is en de persoon die nu aan het veranderen is. Het resultaat is hetzelfde.

  Wanneer je eenmaal volledig bewust bent, zal de reproductieve fase van je bestaan gebruikmaken van je nieuwe twaalf-strengen genen. Het gevolg is dat, zoals bij de meeste mensen die in volledig bewuste menselijke samenlevingen geboren worden, de baby’s er een beetje anders uitzien. Zij zijn een ietsje langer, met grotere hoofden en lieve grote ogen. Ook zijn hun oren een beetje groter en zijn hoger op het hoofd geplaatst.

  V: Ik heb nog een vraag over de veranderingen van het lichaam. Je zei dat de thymusklier zich in de loop van een paar generaties weer tot leven wordt gewekt. Wat gebeurt er met de thymus van de degene die nu volwassen is?

  A: Hij wordt een stuk groter. Momenteel is de neergang en het degenereren van de thymus een belangrijke oorzaak van het verouderingsproces in het bewuste lichaam. Wanneer je thymus-functie opnieuw geïnstalleerd is, zul je nauwelijks ouder worden.

  Je thymus degenereert vanwege de toegenomen achtergrondstraling die optrad toen de twee firmamenten in elkaar storten. Wanneer je eenmaal teruggekeerd bent naar je volledig bewuste lichaam, kan de werkelijke thymus-functie volledig hersteld worden. Je thymus kan werkelijk vergroot worden tot een omvang van eenderde van je hart. Wanneer dit gebeurt bezit je een orgaan in je lichaam dat je gehele immuunsysteem in stand houdt en verankert. Hierdoor kun je ook je verouderingsproces controleren, omdat je de herstelde thymus kunt gebruiken om jezelf te verjongen.

  V: Wat is een scalaire golf en wat is het belang van de nieuwe hoofdchakra’s die een scalaire golfantenne vormen?

  A: Een scalaire golf is het gevolg van het zich voortplanten van een interdimensionale elektromagnetische golf die opereert in een multidimensionale ruimte/tijd. Een scalaire golf heeft de neiging zich voort te planten als een staande/transversale golf. Daarom is het een zeer unieke golfpatroon dat een zeer specifieke antenne nodig heeft om deze op te nemen. Wanneer je bewustzijn verschuift, kun je deze velden opnemen door middel van je eigen frequentieverhoging en het interdimensionale vermogen rond je aurisch veld. Vervolgens moet je deze verrassende soorten interdimensionale informatie verwerken.

  Wanneer eenmaal de genetische prop van het beperkte bewustzijn verwijderd is, kunnen bepaalde RNA/DNA structuren deze informatie opnemen, waardoor je hersencellen het direct kunnen verwerken uit de interdimensionale bronnen. Je kunt dan de gegevens op je eigen spirituele en breinniveaus verwerken, en ook op cellulaire en lichaamsniveaus. Dit nieuwe vermogen stelt je in de gelegenheid je onmiddellijk, rechtstreeks en interdimensionaal te verbinden met alles wat zich in jouw werkelijkheid afspeelt.

  V: Is dit een onderdeel van het opnieuw verbonden worden met een grotere werkelijkheid?

  A: Ja. Dat is helemaal juist. Jullie kunnen de volledige werkelijkheid ervaren, het ware ‘Nu’, waarover alle grote mysteries hebben gesproken. Het ware ‘Nu’, welke behoort tot de interdimensionale galaxy en het universum, zal je ware ‘Nu’ worden.

  V: Hoe zal het RNA/DNA dit proces teweegbrengen?

  A: Veranderingen van de genen en geavanceerde genetische modellen, zaken die door zeer bekende personen in de alternatieve geneeskunde worden bediscussieerd, werden ontdekt. Medicijnfabrikanten die genetisch onderzoek verrichten en belangrijke universiteiten die hiermee verbonden zijn, en ook de Nationale Gezondheidsinstituten brengen al enige tijd soortgelijke processen in de publiciteit. Deze situatie betekent eenvoudig dat jullie je in een geweldig veranderingsproces bevinden. Daarom dienen jullie te begrijpen dat je cellulaire structuur het lichaam en het verstand beïnvloedt, zoals ook de gedachtevormen van het verstand de cellulaire structuur van het lichaam beïnvloeden.

  V: Momenteel worden we op het fysieke niveau voorbereid op deze gewichtige veranderingen. Hoewel we reeds RNA/DNA bezitten, is het voor een deel latent en dus niet volledig werkzaam. Het wordt gereorganiseerd zodat we op ‘alle vier branders’ kunnen functioneren in plaats van op slechts een of twee. Wanneer dit alles plaatsvindt kunnen wij dan gracieus en gemakkelijk ‘online’ zijn?

  A: Ja. Daarom is het therapeutische werk van bekende beoefenaars van de Vedic (traditioneel uit India) zo belangrijk. Ze instrueren hun westerse lezers over de ware, helende waarde van deze oude medische benadering van de verbondenheid van alle levensvormen. Hun informatie sluit exact aan op de overvloed aan biologische statistieken die nu uit de publieke en private instituten verschijnen, zoals de Wereld Gezondheidsorganisatie. Deze statistieken laten zien dat de lucht die we inademen, onze RNA/DNA proteïnestrengen en zelfs het materiaal dat onze cellen vormt, voortdurend worden uitgewisseld met alle aardse levensvormen. Door beide kennisgebieden (medische statistieken en de Vedische geneeskunst) te combineren, kan de manier waarop het bewustzijn op deze planeet een wederzijdse relatie heeft met het fysische bestaan, verklaard worden. Het leven hier is met alles verbonden. Voor alle praktische doeleinden zijn jullie ondubbelzinnig één onderling verbonden, levend organisme! Uiteindelijk zul je gaan beseffen dat er een fysieke basis bestaat voor het bewustzijn en ga je volledig begrijpen dat je zoveel meer bent dan alleen maar een fysiek lichaam.

  V: Hoe verhoudt dit denkbeeld zich met wat er nu in ons lichaam gebeurt?

  A: Het fysieke lichaam heeft zijn eigen manier om dingen te doen. Vele wetenschappers hebben bijvoorbeeld ontdekt dat de cellulaire wand en de kern van de cel even belangrijk zijn voor het vaststellen van de dynamiek van de cel. De kern en de celwand worden nu bijna als een eenheid gezien. Jullie onderzoekers ontdekken dat de cellulaire dynamiek veel verstrekkender gevolgen heeft dan de traditionele biologen de mensen willen doen geloven. Er heeft zich een explosie voorgedaan in het begrijpen van het wezen van het leven zelf. Jullie onderzoekers doen nu experimenten die demonstreren dat het leven een soort interdimensionaal Licht is. Jullie gaan de manieren leren waarop het Licht de cellulaire structuur beïnvloedt – sterker dan ooit iemand van jullie vermoed heeft.

  V: Leidt deze nieuwe kennis naar een nieuwe biologie?

  A: Vanzelfsprekend! Het fysieke lichaam is meer dan 90 procent zuivere ruimte. De rest is resonerende Lichtpatronen door jullie gedachtevormen. Deze individuele en collectieve mentale en emotionele constructies creëren jullie 3-D werkelijkheid tot in zijn kleinste details. Bepaalde delen van deze gedachtevormen zijn erfelijk (doorgegeven vanaf jullie allereerste voorouders). De rest is voortgekomen uit je kinderjaren en je volwassen leven. Deze constructies hebben samen het fysieke lichaam gecreëerd dat je nu bezit.

  V: Kan ik mijn vorm en de kleur, lengte en dikte van mijn haar wijzigen?

  A: Het antwoord op deze specifieke vraag is ‘ja’. Wanneer je volledig bewust bent, heb je de volledige controle over je lichaam. Wat je dan kunt doen zal je nu misschien magisch voorkomen. In je nieuwe werkelijkheid is het echter niet meer dan de realisatie van je echte wensen. Houd in gedachten dat wat je denkt is wat je bent.

  V: Wat gebeurt er met de mensen die achterover leunend naar het nieuws of naar een soap zitten te kijken? Krijgen zij ook de noodzakelijke informatie?

  A: Ja, velen van hen. De populariteit van vele schrijvers en filmmakers is een gevolg van hun succes in het uitleggen van de positie van de Vedische en complementaire geneeskunst in deze zaken. Er is momenteel veel bezig. In feite staan jullie aan de drempel van het bewustzijn. Wanneer je eenmaal een bepaald niveau bereikt, ga je op onderzoek uit. Daarom verschijnen boeken op dit gebied plotseling op de ‘bestseller’ lijst. Wanneer je proces zich ontwikkelt als iemand met een grote honger of dorst, zul je je hierin steeds verder verdiepen.

  V: Is het zoiets als de ‘Close Encounters’ van het Derde Soort waar de mensen aangemoedigd werden naar de ‘Tower” te gaan, achtervolgd door een beeld dat ze dreigden te verliezen? Ze ‘wisten’ slechts dat ze ernaar moesten zoeken totdat ze ontdekt hadden waar ze naar moesten zoeken?

  A: Precies.

  V: En het is de innerlijke sensatie die de mensen opwindt! Weten we waarnaar we zoeken, of is er in ons alleen maar een diep verlangen?

  A: Je voelt een krachtige, innerlijke stuwkracht die een cruciaal bestanddeel is van dit proces. Wanneer je intuïtie groeit, begin je gevoelens te herkennen die van binnenuit komen. Dit is de ‘hervonden’ energie van het hart. Dit is wat deze ‘nieuwe’ werkelijkheid allemaal creëert. Een volledige bewuste beschaving is volledig gebaseerd op Liefde (hart-energie). Het is gefundeerd op zorgzaamheid voor jezelf en voor de anderen en resulteert in een kostbare balans dat door allen als natuurlijk wordt ervaren.

  Momenteel verandert een genetische verschuiving ook jullie bewustzijn. Het is de reden voor een toegenomen belangstelling voor Engelen en de mensen worden meer psychisch en mystiek. Overal op deze planeet heerst een plotselinge Messiaanse koorts. De eerste fase wordt uitgedrukt door een religieuze opleving en alles wat dat overstijgt.

  De geweldige groei in je bewustzijn, van Geest die je ervaart, gebeurt in elke cultuur op deze planeet. Dit kenmerk (de terugkeer naar je oorspronkelijke, spirituele wortels) is een deel van het programma. De mensen zien nu het belang hiervan. Inheemse mensen verspreiden ook hun kennis. Geestelijke gidsen hebben sjamanen geleid en heilige leden van volksstammen om deze vitale kennis NU te verspreiden!

  V: Hoe de mensen ook over zichzelf hebben gedacht, ze worden nu wakker voor wat ze zijn. Kan onze ruimtefamilie ons bij de hand nemen en ons naar onze volledige erfgoed leiden?

  A: Ja. Zeer spoedig zal jullie ruimtefamilie verschijnen om deze informatie te bevestigen. Daarna zullen wij tezamen de beschaving tot wasdom brengen – dat wat altijd de bedoeling is geweest, dat wat in feite al door jullie is begonnen! Wij, in de Galactische Licht Federatie zijn zeer trots op wat jullie al hebben bereikt. Spoedig zullen jullie als gelijken naast ons staan. Jullie zullen dan je wonderbaarlijke transformatie naar volledig bewuste Wezens hebben voltooid, levend in een galactische samenleving!

  Wat dit betreft zal het volgende deel van onze reis met het sterrenschip een blik gunnen in wat een galactische samenleving inhoudt.

  (Vertaald: Harmen Schouwerwou – http://www.unitynet.nl)

 • gordijnen

  Samson bij bij Paul en Witteman.

  Hij houdt van duidelijkheid.

  Wij kopen die krengen of wij kopen ze niet. AUB duidelijkheid.

  Hij heeft het over de aankoop van de JSF. De verdediging van Nederland?

  De meerderheid kiest voor pvda en vvd en krijgt waar voor zijn geld.

  De meerderheid kiest de politicus van het jaar. dhr Samson.

  De EU krijgt de hoofdprijs voor de vrede.

  Kredietstatus Griekenland omhoog.

  Ook krijgen wij nog € 1000,- euro van Rutte. Alleen kinder die vragen worden overgeslagen.

  Hoe negatief moet je niet zijn, om bij al dit goede nieuws vraagtekens te plaatsen.

  Ik heb de meeste verzekeringen de deur uitgedaan.

  Gestopt met roken.

  De auto laat ik steeds vaker staan. 1 x per maand tanken. ipv 4 x maal

  Lekker gezond op de fiets of lopen, vooral weer leuke contacten onderweg.

  Huizen worden steeds voordeliger, als je maar geduld hebt.

  En nu wachten wanneer de economie weer op volle toeren gaat draaien.

  Tijd voor een klein beetje doping, dan zie ik het meestal veel rooskleurige.

  Tijd voor een biertje.

 • silverman

  @ temp 242

  ik had laatst met een turkse vriend over dit onderwerp. ik zei dat er niet veel mensen meer overkomen van hun vaderland. reden zou zijn dat na 50 jaar genoeg jongeren zijn onder de volkeren dat ze niet meer uit thuisbasis mensen laten overkomen. is normaal . genk telde in 1964 bijna 200 turken. nu zouden ze met 15.000 zijn. en zo met de vele volkeren.

 • silverman

  @ alle 21 december volgers

  ik ben er ook druk mee bezig. geloven in einde wereld doe ik niet,maar heb toch gevoel van verandering. morgennacht zullen velen bang slapen. graag zou ik vragen aan medebloggers om last minute news hier te publiceren via links zodat we update zijn. ben beniewd. mvg

 • temp242
 • silverman

  @ Q&Q

  Ik ben zelf ook actief in de bouwsector. gelukkig kunnen ze in belgie nog voorts. ben wel bang dat volgende jaar erger wordt. ik denk dat hier in belgie ook veel banenverlies zal zijn in de bouwnijverheid. leidingevende functies zullen nog hun werk behouden denk ik. er zijn veel aannemers uit nederland die in belgie werk zoeken. voor heel weinig geld ,om de crisis te overbruggen. ben benieuwd . straks zal er economische crisisdouanes onstaan om buitenlandse aannemers buiten te houden.

 • Q&Q

  Uit cijfers van de vakbond in het bezit van NU.nl blijkt dat momenteel per week 250 bouwvakkers hun baan verliezen en er 25 bouwbedrijven over de kop gaan.

  http://www.nu.nl/economie/2985372/fnv-wil-directe-redding-bouw.html

  Dat zijn 250 gezinnen in de week die aan de goden zijn overgeleverd en dan alleen al in de bouw!

 • Andreas

  Nico
  Daar heb je helemaal gelijk in. Maar het werkt als volgt. Eerst dondert de boel met 20% in elkaar en dan is er een kleine opleving van 0,5% die direct groei wordt genoemd. Neeheee, we zitten dan nog steeds 19,5% in de min. Maar die werkelijkheid wil niemand horen.
  Dit jaar 12400 bedrijven failliet. En dan moet het ,bezuinigen, of beter gezegd lastenverhogen nog beginnen. Moet je eens opletten hoeveel met name ouderen binnen afzienbare tijd aan hun huis mogen beginnen te knabbelen.

 • Sebassol

  Of dit is het moment dat al het in de banken gepompte geld loskomt? met (hyper)inflatie tot gevolg?

 • Nico

  @temp
  Ja ja en dan hoor je sommigen zeggen dat de crisis binnenkort verleden tijd is
  zoiets heet toch wishful thinking? ik denk zelf dat we nog niets hebben gezien.

 • silverman

  het zal de de verrijkte status van griekenland zijn die de EM neerwaart begeleidt. ik denk dat ermeer aan de hand is. laat eerst 21 december voorbij gaan. dan zien we meer op grafieken.

 • temp242

  Inderdaad Beste Silverman,laat ons vrijdag 21/12/12 maar afwachten:

  http://www.nu.nl/economie/2963979/omvallen-dexia-bedreiging-financiele-sector.html

  Mvg.nd

 • Nico

  Nou , je kan niet zeggen dat er geen beweging in pm zitten, fysiek valt het nog mee,nee dan moet je de mijnen hebben die gaan echt soms met vele % op en neer
  Gisteren bijv. ging mijn positie orko silver 56% omhoog vanwege een overname in de nabije toekomst dat zijn dan weer leuke kanten van beleggen,maar daar is gewoon geduld voor nodig
  paniek angst en ongeduld zijn de grootste vijanden van een belegger.

 • Lolbroek

  Zilverprijs daalt als een gek. Raar want de american silver eagles zijn uitverkocht.

  http://news.coinupdate.com/us-mint-sold-out-of-silver-eagle-bullion-coins-1766/

  Ligt het aan mij of is dit economisch gezien een paradox?

 • seppel

  och Dré, ik lig er ook niet wakker van, maar ik ben altijd geirriteerd als ik iets niet begrijp, en dat is met dat blinkend spul constant het geval.
  En verder de allerhartelijkste groeten, altijd een dikke smile als ik iets van je lees !!!!!!

 • Andreas

  Oom Dagobert
  Het is maar goed dat de hoofdpersoon uit je verhaaltje geen PM bezit. Anders zou hij toch nog aan zijn kapitaal moeten komen. Gadverdamme nondeju.

 • Andreas

  Volgens Nu .nl is er een run op geneesmiddelen. Het zal toch niet zo zijn dat alle PM bezitters nu hoofdpijn hebben. En de kredietstatus van Griekenland is ook net verhoogd. Het mij wel duidelijk. De crisis is voorbij en het wordt helemaal niets meer met de PMprijzen. Had ik nu maar niet naar jullie geluisterd en mijn mooie euro’s maar gehouden. Jullie worden allemaal hartelijk bedankt.
  Mvg

 • Andreas

  Seppel
  Blijven lachen hoor. Volgend jaar dubbel zoveel kadoooootjes onder de kerstboom. Volgend jaar wordt de stapel kadoooooootjes zo hoog dat er geen ruimte meer is voor een kesrtboom.
  Mvg

 • Turbo Wally

  Daar gaan de bodems voor goud en zilver, we zitten terug van voor af aan.

 • seppel

  Slik, ’t gaat wel hard……….geen cadeautjes onder de kerstboom………praise the lord that Majestic Silver m’n Orko’s heeft opgepikt waardoor m’n verlies op de miners beperkt blijft.
  Volgend jaar beter !

 • temp242
 • Snel

  Goud en zilver duikelen de afgrond in. Wederom het zoveelste koopmoment?
  Uranium doet het erg goed momenteel. Kan zeker niet fysiek?

 • Silvester

  Gaat erg goed jongens met goud en zilver.

  Heb nog gegokt op 1800 dollar een ounce, maar het wordt hem niet denk.

 • Ethan

  LOL @ Oom Dagobert

  Verder kijkend naar de dalende EM prijzen.. jaa.. de kerstman kon wel eens relatief goedkoop kunnen gaan inslaan dit jaar. ;P

 • Oom Dagobert

  @Andreas
  Beleggingsadvies

  Frans : stelt zijn vrouw voor aan een vriend.
  Geert : “Sorry, maar waarom zijt ge met zo’n lelijke vrouw getrouwd ? ”
  Frans : “Pff, dat is niet belangrijk. Wat telt is dat ze zeven hypotheekvrije panden bezit, drie fabrieken en een dikke spaarboek. Die lelijke vrouw is mijn kapitaal.”
  De volgende dag ontmoeten de twee vrienden elkaar weer en de Frans, heeft nu een beeldschoon jong-poepke aan zijn zijde.
  Geert : Wie is die knappe Griet ?
  Frans : “O, dat is mijn interest, aan mijn kapitaal kom ik niet aan.”

 • silverman

  @ andreas

  ik weet dat humor goed is, maar de ene neemt het anders op dan de andere . maar hier gaan we het niet meer over hebben. we zien graag je inzendingen.
  mvg

 • Oom Dagobert

  @Gerard
  Wat zie je als motor om al in 2013 een “mogelijk” herstel te zien in de economie. Ik zie momenteel nog geen enkel rooskleurig teken aan de wand. Sombere berichten blijven maar toestromen. Ik zie het eerder nog 10/15 jaar winteren.

 • Andreas

  Humor
  Ik ken wel veel voorbeelden van zinloos geweld maar zeer weinig voorbeelden van zinloze humor. Het gaat erom dat het als humor bedoeld is. Ik heb 1 oog maar ik heb nog nooit een grap hierover als beledigend of kwetsend ervaren. Ik doe er ook net zo hard aan mee.
  Eerlijk gezegd denk ik dat gebrek aan gevoel voor humor en direct beledigt zijn tot problemen leiden. Je kunt nu eenmaal niet altijd inschatten of een mop gewaardeerd wordt. Maar ik ben van 1 ding zeer overtuigd. LACHEN is GEZOND.
  Mvg

 • Stafke

  Sja, eind 2012 gingen we ook 48usd voor zilver halen. Ik zit er nog geen jaar in en snap al hoe t in elkaar zit met die voorspellingen.
  Of ze zijn juist, of ze zijn niet juist. En als ze niet juist zijn zullen ze ooit juist zijn. Want…(en nu komt de mantra) EM dient voor de lange termijn en bescherming vermogen.

  Ik denk dat ik maar mn hypotheek ga inkorten. En met het uitgespaarde maandbedrag EM kopen. Tot de rente op spaargeld terug boven de inflatie stijgt

 • Stafke

  Jaja ik ken de funding loss hoor. Tleuke is, als ik de bankier er op wees dat ik dat niet wil zei ie: o, dan geven we de lening een andere naam. ‘bedrijfskapitaal’.
  Op vorige lening zat t wel, dus heb ik de rit moeten uitzitten.
  Hopelijk schaffen ze die zooi af.
  Maar tkomt van de groenen, ik vrees ervoor.

 • Gerard

  Goud is weer een bodem aan het trappen rond 1700. Zilver rond 32.
  Het wil er maar niet door zakken.
  Maar een harde stijging zie ik op korte termijn ook niet echt.

  Anders zit het. Et de echte kenners zoals Sprott. Las vandaag nog zowat. Die zien prijzen voor midden 2013 van 150 voor zilver en 5000 voor goud. Toch een klein beetje overdreven.

  Maar het zal met een eventueel herstel van de economie eind 2013 toch wel opletten worden met cash geld. Rente blijft laag en inflatie kan wel eens hard gaan stijgen.
  Als niemand het nog verwacht…….

 • Gerard

  Wat maken ze zich weer druk om de fiscal cliff.
  Wij hebben al een fiscal cliff sinds Joop den Uyl.

 • Bobbie

  Als je goud wilt kopen wat kun je dan het beste kopen: goudbaartjes ( goedkoopst ), maple leaf ( iets duurder ) of verzamelmunten als kangaroo’s of panda’s ( nog iets duurder )?

  Oftewel waar krijg je verhoudingsgewijs het meeste voor terug bij verkoop?

  Alvast bedankt!

 • Q&Q

  Barrick Gold Corporation

  Barrick Gold Plc is op dit moment de grootste onderneming in de winning van en handel in goud. Deze onderneming werd in 1983 opgericht in Toronto, Canada. De meerderheid van de aandelen was bij de oprichting in handen van een investeringsgroep, geleid door de Saoedische wapenhandelaar Khashoggi. Tot de aandeelhouders behoorde ook Sheik Kamal Adham, chef van de Saoedische geheime dienst. William Engdahl noemde Adham eerder in verband met George Soros. Begin 1985 leende Khashoggi $ 21 miljoen met zijn Barrick aandelen als onderpand. Hiermee werd een wapenleverantie aan Iran gefinancierd tegen de levering van drugs door het Iran van Khomeini. Bij deze gecompliceerde transactie waren de CIA onder George Bush sr. en de Nicaraguaanse contra’s onder kolonel Oliver North betrokken. Het geld dat met de transactie werd verdiend, werd witgewassen door de eerder genoemde BCCI Bank,die daardoor in opspraak kwam.

  lees verder:

  http://www.earth-matters.nl/63/7002/economie/roversbende.html

 • temp242

  Het gaan de Unieke mensen zijn die Fantasieland gaan overleven Beste Silverman, vergeet dat nooit.MVG.

 • Enrico

  @silverman
  ik denk dat die “zinloze grappen” van Andreas niet altijd zo zinloos zijn, toch… Andreas? :-)

 • silverman

  andreas, onze kennismaking was niet zo goed, maar je blijft uniek hier. je hebt goede informatie ,talent, maar soms toch wel zinloze grappen :)

 • Andreas

  Broeder Temp
  Overdrijven is ook een vak. 5000 postings is enigzins overdreven. Maar voor de rest klopt het wel. Maar eerlijk gezegd ben ik meer wijs geworden door schade en schande. Voor zover ik mijzelf wijs mag noemen. :) En ik ben niet zozeer sluw als wel tegendraads. En daar weet men vaak geen raad mee. En in hun ogen gek en onberekenbaar zijn helpt ook.
  Mvg

 • temp242

  Nog Silverman, lees de Wijsheid van Broeder Andreas er maar eens op na, zo’n vijfduizend postings op enkele jaren. Respect voor die Man!

 • temp242

  Beste Silverman, soms helpt het nog sluwer te denken, handelen dan die geslepen bankpyscho’s. Wel zorgen dat je Ziel er niet zwart van gaat worden, uiteraard.Groeten.

 • silverman

  ik zal alle info hieromtrent hier delen .
  dan zien jullie ook hoe het afloopt. wie weet wordt het toch 0-1 voor onschuldige mensen.

 • oli

  Amaai, ik dacht dat bijna niemand hier iets van wist, één woord en blijkt alweer dat onze forumleden geen schapen zijn :-)

 • silverman

  @ alle bloggers

  ik vindt deze blog nogmaals super, er wordt onderling veel geholpen. de linken komen goed van pas. dan jullie nogmaals in naam van die vriend.

 • bara
 • oli

  Een stukje uit de tekst:
  (je geloof het niet dat politiekers het eens goed doen !! )

  “Als de lener het kapitaal
  vervroegd terugbetaalt, krijgt de schuldeiser het kapitaal
  terug, maar ontvangt hij niet langer interesten. De
  schuldeiser lijdt dus een verlies gedurende de rest van
  de aanvankelijk geplande duur. Om dat verlies goed te
  maken, vraagt hij een forfaitaire compensatie. Het gaat
  daarbij om een vergoeding voor de vervanging van het
  kapitaal, de zogenaamde “wederbeleggingsvergoeding”.
  Die rechtvaardigingsgrond moet echter worden
  gerelativeerd, want het zijn de privébanken die geld
  scheppen door kredieten toe te staan die op hun beurt
  aanleiding geven tot deposito’s1. Het heeft de economisten
  uiterst veel moeite gekost om het simpele feit
  te aanvaarden dat de bankier louter giraal geld kan
  creëren. Thans wordt er algemeen van uitgegaan dat
  dit klopt. Om te voorkomen dat de privébanken te veel
  geld creëren, worden ze ertoe verplicht in een bepaalde
  verhouding centraal geld te bezitten in de vorm van reserves.
  Om de infl atie op een redelijk niveau te houden,
  ziet de centrale bank er immers op toe dat de privébanken
  niet te veel betaalmiddelen uitgeven in vergelijking
  met de reële behoeften van de economie.
  Een handelsbank kan zeer gemakkelijk geld creëren,
  want die verrichting is gewoon een pro forma-boeking.
  De boekhouding van een bank bestaat uit activa en
  passiva.
  De activa vertegenwoordigen wat men de bank verschuldigd
  is. Het gaat om “fi nanciële activa”, schuldinstrumenten
  en geld dat de bank heeft uitgeleend en dat
  interesten opbrengt.
  De passiva vertegenwoordigen wat de bank aan de
  deponenten verschuldigd is, dat wil zeggen het geld dat
  haar werd toevertrouwd en dat op de depositorekeningen
  is ingeschreven.
  Wat gebeurt er als een bank 5 000 euro uitleent aan
  een lener? Die verrichting zorgt voor een schuldinstrument
  van 5 000 euro dat voor de bank onder de activa
  wordt geboekt. Die 5 000 euro worden overgeschreven
  op de rekening van de lener en als passiva opgenomen
  in de boeken.
  Uiteindelijk kan worden vastgesteld dat de bank hetzelfde
  bedrag op haar activa én op haar passiva boekt
  en dat de boekhouding in evenwicht blijft, zelfs indien
  de bank die 5 000 euro voordien niet bezat en van die
  verrichting heeft geprofi teerd om dat geld te creëren.
  Afgezien van het toezicht door de centrale bank staat
  het de privébanken vrij naar goeddunken krediet te
  verstrekken. In de huidige context wordt trouwens niet
  volledig aan de vraag naar krediet voldaan. Kmo’s en
  huishoudens hebben almaar meer moeite hun projecten
  te fi nancieren. Het is dus niet verantwoord de banken
  toe te staan te hoge wederbeleggingsvergoedingen
  te eisen. De vergoedingen voor terbeschikkingstelling
  van kapitaal, met name bij een kredietopening, zijn dan
  weer volstrekt buitensporig, aangezien de bank zelf, op
  het tijdstip van de lening, het uitgeleende geld creëert
  en aan de schuldenaar dus helemaal geen kapitaal ter
  “beschikking” stelt.
  Dit wetsvoorstel strekt er dan ook toe de wederbeleggingsvergoedingen
  tot één maand te beperken voor
  de hypothecaire kredieten, en tot twee maanden in alle
  andere gevallen. Daarnaast worden vergoedingen voor
  terbeschikkingstelling van kapitaal in het kader van
  kredietopeningsovereenkomsten voortaan verboden.

 • temp242

  Dank u Beste Oli voor de link.
  Maar zolang de Tjseven en de Sossen de middenklassers kunnen uitzuigen, ten dienste van de banksters zal dit er NIET doorkomen. Soit, straks is het toch revolutie en hangen de banksters en policorruptici ondersteboven met hun stomme koppen aan de lantaarnpalen.MVG.

 • silverman

  @ oli
  van die wetsvoorstel weet ik. hij heeft een goede advocaat aangezet nu. wie weet komt de timing goed uit ,rechtspraak en wetsvoorstel. uitspraak kan zelfs positief zijn om deze onderwerp mediatiek in schijnwerpers te brengen. hoop doet ook veel.

  @jefke
  u heeft gelijk.hij betaald voorlopig maandelijks. maar ook al staat de borg er tegenover, de som moet betaald worden. wachten nog op uitspraak . en hopen dat de groen in belgie toch erin slagen om die wetvoorstel te verwezenlijken. ik gun het die jong. jaren betalen voor hebzuchtige banksters.
  zou erg zijn

 • temp242

  Voor de Goudkevertjes onder ons:

  http://youtu.be/nUzfzxRAsdY

 • bert

  @silverman
  Vorige week is er een wetsvoorstel ingediend in het Belgische parlement om de Funding Loss bij investeringskredieten af te schaffen en gelijk te stellen aan de verplichte maximale 3 maanden wederbeleggingsvergoeding zoals gebeurlijk is bij particulieren die vervroegd hun lening willen aflossen. De wet wordt normaal in januari gestemd. Zelf zit ik met een investeringskrediet dat ik aan de huidige interestvoet wil laten herberekenen. Als ik dit nu doe zou ik een Funding Loss van een vijfde van het krediet moeten betalen.

 • oli
 • oli

  @silverman,
  in België hebben 3 groenen (ze doen eens iets nuttigs !) een wetvoorstel neergelegd tegen de funding loss. Vooral de argumentering is schitterend.
  Voor iedereen een must read ! Staat letterlijk in dat de bankenb geld uit het niets creëren en dus dat zij geen funding loss zouden mogen aanrekeken.
  Ik zoek even het even op !

 • Marc

  @ Nico

  U schrijft dat we ons moeten indekken.
  Op welke manier zouden we dat moeten doen?
  Ideën?
  Ik heb geen geldboompje in de tuin staan.

 • jefke

  @silverman:

  en moet je terugbetalen ? Als hij niets nieuw koopt, kan het totaalbedrag dan niet dienen als waarborg (als cach of als andere investering) voor de bank en gewoon maandelijks blijven betalen.

  Als hij van plan is iets anders te kopen gebruik je toch gewoon het verkoopbedrag voor de nieuwe aankoop en gebruikt gewoon dat nieuwe als borg.

  @stafke : eeuwig respect als je dat lukt ;-) met andere zaken gebeurd het constant zo, je moet het alleen weten te verkopen en volgens mij lukt het (als je niet aan de bank zegt dat het voor goud is maar wel doet) maar denk niet dat het gevoel zo fijn is als de meeste denken om officieel niks meer te hebben……….meeste lossen dat op met hun kinderen denk ik.

  punt blijft natuurlijk dat het ilegaal is, diefstal kan mischien niet want de bank heeft het geld nooit gehad.

 • temp242

  Beste Silverman,juist, en banksters wéten dat.
  Trouwens je vriend moet zich niet tot het niveau van zo’n demonen gaan verlagen, de kans dat zich dat tegen zijn eigen Karma gaat keren is bijzonder groot.
  Ik heb dit geschreven in een opwelling, enorme rotte bui vandaag, karma onwaardig.
  Nogal een geluk dat er Karma bestaat.
  Mvg.

 • Nico

  In China is de grootste vastgoedcrisis aller tijden ontstaan.

  Wanneer deze bubbel barst, zal de wereldeconomie wankelen.

  U moet zich hierop voorbereiden.
  Alleen al in dit jaar hebben in China 3.000 makelaars hun deuren gesloten omdat er geen vraag meer is naar onroerend goed.
  De prijzen van bestaande woningen zijn in 9 maanden met 6,7% gedaald.
  Met andere woorden: er zijn complete steden uit de grond gestampt. Complete steden die leegstaan en een vastgoedcrisis teweegbrengen zoals de wereld die nog niet eerder heeft beleefd.

  Daarbij komt nog dat de Chinese financiële wereld mede wordt geregeerd door officieuze banken (schaduwbanken). Dit zijn illegale geldinstellingen die door de Chinese regering worden gedoogd. De belangrijkste activiteit van deze schaduwbanken is het verstrekken van krediet aan ondernemingen die geen geld krijgen van de officiële zakenbanken. Die ondernemingen betalen daar wel woekerrentes voor – tot 60%. In veel provincies zouden meer dan 60% van de bedrijven en particuliere zakenlieden in de netten van deze schaduwbanken gevangen zitten.
  Bij het uitbarsten van de vastgoedcrisis zullen deze schaduwbanken hele legerscharen van bedrijven mee de afgrond intrekken… het begin van een noodlottige kettingreactie.
  Omdat de officiële banken al met heftige turbulentie te maken hebben, zou dit een financieel sneeuwbaleffect teweeg kunnen brengen waarbij het Griekenlandprobleem in het niet valt, aldus het Duitse dagblad Die Welt.

 • silverman

  @temp 242

  hahha. neen daar is die jong te eerlijk voor.

 • x.

  Het klinkt wel als een leuke kans en uitdaging. Werken in een markt die zeker nog gaat groeien de komende jaren. Tevens een markt waar in ik geinteresseerd ben.

  Maar als 22 jarige ga ik het geen eens proberen aangezien ik niet verder ben gekomen dan mbo detailhandel. laat mijn dan maar die 3000 kerstbomen verkopen hoewel dat ook vaak een hele uitdaging is vooral als man lief ze vrouw mee brengt…

 • temp242

  Tja, dat is fucken.
  Tip aan je vriend: zet het handelspand in de fik.

 • silverman

  @ obl-lien

  deze funding loss is anders dan wat u beschrijft. deze is alleen bij investeringskrediet. de bank leent het van derden . dus beide partijen moeten winst maken. en bij vroegtijdige betaling zou de eerste partij de 3 de ook moeten vergoeden. raar maar waar.

 • silverman

  @ temp 242
  a la belgique, beloofde land voor gangsters en banken.

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @Silverman

  Dat klopt, bij vroegtijdige aflossing BOVEN het bedrag dat toegestaan is (meestal 10% van de hypotheeksom) kan de bank aanspraken maken op een vergoeding voor gederfde inkomsten.

  Dat zou ik dus ook nooit aanbevelen. In NL is het echter op dit moment mogelijk om aflossingsvrije hypotheken om te zetten. Ik weet niet onder welke voorwaarden, maar dan is het wellicht mogelijk om zonder boete toch meer af te lossen.

 • temp242

  Beste Silverman,
  Belgisch of Nederlands gangsterrecht?MVG.

 • Lolbroek

  Al iemand gesolliciteerd?

 • silverman

  @stafke

  stafke een tip voor je investeringskrediet . kijk uit!!!
  onlangs is een vriend die zn handelspand verkocht achterover gevallen. hij had nog leningsschulden aan de bank. met de verkoopprijs kon hij terugbetalen en enkele maanden wederzeggingsvergoeding betalen. nu komt het!!
  in zijn contract stond onder” vroegtijdige terugbetaling” een titel met ‘funding loss’.
  dit is een zeer onvriendelijke titel. dezelfde vriend moest 60.000 euro extra betalen om zijn lening af te betalen. intresten van zn vaste betalingstermijn. 6 jaar van zn 25 jaar lening. die jong was geraakt. en getekend met koper kon hij ook niet terug. dus mijn avies. mensen met investeringskrediet.kijk uit met titel funding loss. iemand die info erover wilt kan het hier vragen. ik weet ondertussen er veel over. banken dekken zich wel ,maar teveel. het ergste is dat die jong stopt om medische redenen. nu nog ongezond 60.000 euro terugbetalen. erg erg erg. weet hier iemand wat je eraan kan doen, zijn er al rechtspraken van? altijd goed om te weten .

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @Stafke

  Zo snel mogelijk je hypotheek afbetalen. Dat is helemaal geen dilemma imo.

 • oli

  @Stafke,
  Dat noeùen ze dan frauduleus failliet ;-)
  Er zijn aannemers die daarin specialist zijn. En telkens maar weer opnieuw beginnen..

 • Stafke

  En dan redeneer ik verder, je leent je kapot, verkoopt ALLES (gaat failliet) en koopt daarmee anoniem goud.
  Een kei kun je niet scheren, dus ga je in het sociale vangnet en leef je van je uitkering in je sociale woning en als extra, ga je af en toe een maple ruilen voor het fiat vd dag.
  Dat lijkt me het ware goudkeverschap toch?
  Of mis ik hier iets?
  Of blijkt EM toch niet zo zaligmakend als de goeroe’s ons doen geloven, en is het toch een gewoon beleggingsprodukt? Buy low, sell high (met de boutade:’ EM koop je voor de lange termijn’ als t even dipt)

  Niet dat ik nu negatief ben omdat EM een dip kent, ik trek gewoon even de redenering door.

  Ik sta voor een dilemma, sta op het punt een bedrag te erven, wat doe ik: deel hypotheek schuld aflossen, EM kopen, laten weginflateren op een spaarrekening of een leuke Beemer kopen?

 • Stafke

  Zeg, los van de jobaanbieding hier, vraagje:

  Geld drukken, oneindig schulden maken die nooit meer te betalen zijn en uitegeven: wat als de (slimme) burger nu es tzelfde begint te doen en een grote lening neemt om goud mee te kopen?
  Dus goud op afbetaling!
  Je zou toch denken dat ELKE goudkever en zilverwants dit doet?
  Iemand? Dit is een relatief anoniem forum hoor, dus geef maar toe hoor.
  Ikzelf loop er over te denken, wie A zegt (EM goes UP in the end), zegt ie dan ook B?
  Graag jullie gedacht hierover.

  Ik wilde onlangs een leningkje nemen (investeringskapitaaltje vr bedrijf) wegens geen schulden meer op bedrijf maar ook te weinig geld, wilden ze een ‘borg’.(dit ondanks weinig risico, voldoende terugbetalingscapaciteit) Ik: jamaar, u wil hetzelfde bedrag dat ik wens te lenen in borg??? Waarom zou ik dan lenen??? Accepteert u fysiek goud en zilver?
  Bankier: o nee meneer dat zal niet lukken. Heeft u geen effecten? Uw huis anders? Dat kan lukken.

  Tsssssss.

  Deze 2 zaken doen me dus wel even denken over de ‘waarde’ van EM. Als we dan toch zo overtuigd zijn dat fiat waardeloos wordt, dan wordt schuld ook waardeloos. En blijkbaar is mn EM niet goed genoeg.

 • Theo

  @Silvester

  Silvester :Jammer dat ik maar vmbo heb.Maargoed goede kennis en feeling is het belangrijkste toch!

  00

  Er gewoon voor gaan Silverster.
  Opleiding zegt toch niet alles.
  Succes van mij gewenst.
  gr.Theo

 • Marc

  Als je kijkt naar het opleidingsniveau van onze politici, gaat TSM het vast beter doen.
  In Den Haag werken 90% kortzichtige randdebielen.
  Sorry, ben wat negatief vandaag.
  Volgens Maarten Verheijen en ook Gerard (beide zijn hoog aangeschreven bij mij,) zijn de fundementels voor pm’s goed.
  Wij wisten dat natuurlijk ook, maar we zijn en blijven mensen die af en toe wat bevestiging nodig hebben.
  Dat er nu een onverwachte dip optreedt is alleen maar goed voor de mensen die alsnog willen instappen in de wereld van pm’s en zich in de toekomst willen weren tegen kortzichtige randdebielen.

 • Mar

  Lijkt me meer dat je goed met mensen om kan gaan en een vlotte babbel hebt,zoals elke verkoper als je dan ook nog betrouwbaar overkomt kan er wenig meer misgaan

 • Jullie

  Diploma’s zijn over-rated.

 • Silvester

  Jammer dat ik maar vmbo heb.
  Maargoed goede kennis en feeling is het belangrijkste toch!

 • Lolbroek

  Wat betaalt het??