24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Value8 neemt belang in Amsterdamgold / The Silver Mountain

Value8 N.V. heeft overeenstemming bereikt over de verkrijging van een meerderheidsbelang (51%) in Amsterdamgold.com B.V.; marktleider in de online verkoop van de hoogste kwaliteit edelmetaal. Value8 neemt hiermee het belang over van de vennootschap van Willem Middelkoop, MOMI B.V.  Het resterende belang wordt gehouden door The Silver Mountain Holding B.V. die haar belang verkreeg na de fusie van The Silver Mountain met Amsterdamgold.com BV.

Value8 N.V., waarvan Peter Paul de Vries oprichter en grootaandeelhouder is, richt zich op succesvolle ondernemingen in lange termijn groeisectoren. De verwerving van het belang in Amsterdamgold.com B.V. is een uitbreiding van activiteiten in het segment leisure & luxury.

Willem Middelkoop heeft besloten zijn belang te verkopen om zich helemaal te kunnen richten op het uitbouwen van het Gold&Discovery Fund, Dit beleggingsfonds, gespecialiseerd in het investeren in grondstofontdekkingen, werd ook in 2008 door Middelkoop opgericht.

Hoewel Willem Middelkoop zijn aandelenbelang verkoopt, houdt hij onverminderd vertrouwen in ‘zijn geesteskind’ amsterdamgold.com en blijft hij mensen adviseren om een deel van hun vermogen in edelmetaal (en dan met name fysiek edelmetaal) te investeren.

Het managementteam bestaande uit Joris Hoogenbosch  en Rolf van Zanten spreekt de wens en ambitie uit om deze succesformule in samenwerking met Value8 verder uit te bouwen.

Bekijk ook