24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Verkoopcijfers U.S. Mint gepubliceerd

Het afgelopen jaar kende veel tegenslagen, maar het is inmiddels bekend dat het voor goud een goed jaar was. De US Mint heeft dit ook gemerkt. Uit cijfers blijkt namelijk dat de US Mint dit jaar vier keer zoveel goud verkocht heeft vergeleken met vorig jaar. Namelijk in totaal 1.086.000 troy ounce. We hebben voor u de goud verkoop van de gouden American Eagle munten door US Mint onder elkaar gezet. Het overzicht geeft de afgelopen 10 jaar weer. Er is een duidelijke stijging te zien voor het jaar 2020 dat ver boven drie jaar ervoor komt. De verkoop van 2020 is zelfs bijna 7 keer zoveel vergeleken met de verkoop van 2019.   

Er was ook een flinke stijging te zien in de verkoop van zilveren munten. Hieronder hebben wij een overzicht gecreëerd dat de jaarlijkse verkoop van zilveren American Eagle munten van de afgelopen 10 jaar weergeeft. In dit overzicht is een verdubbeling te zien van de verkoop van zilveren munten vergeleken met vorig jaar. De verkoop ging namelijk van 15.000.000 troy ounce naar 30.000.000, wat een recordaantal is in vier jaar.

De echt hoge stijgingen kwamen vooral in maart voor. Dit is natuurlijk niet gek aangezien toen de onrust door het COVID-19 virus begon en de eerste lockdowns in gingen. In onder andere augustus werd er weer een stijging in de vraag naar goud en zilver waargenomen en de goudprijs kwam hier zelfs op een recordhoogte van $2.000 per troy ounce. Deze enorme stijgingen in vraag hebben echter wel als gevolg dat de premies toe namen. Ook de wachttijden zijn langer geworden. Volgens de US Mint kan het nog twee tot drie maanden duren voordat de achterstand is weggewerkt. 

Niet alleen de US Mint heeft een verschil gemerkt in verkopen dit jaar. Vele andere munthuizen hebben moeite gehad om de hoge stijging in vraag bij te kunnen benen. Als gevolg kwamen er langere wachttijden en hogere prijzen.

Bekijk ook