24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Verkoopcijfers US Mint: Bijna 16 miljoen Silver Eagles verkocht

https://www.thesilvermountain.nl/img/American-Eagle-Silver-2009.jpg

De US Mint, het munthuis waar de prestigieuze Silver Eagle en Goud Eagle munten worden geslagen, heeft de meest recente verkoopaantallen bekend gemaakt. Van de  Silver Eagle munten blijken reeds 15,9 miljoen exemplaren te zijn verkocht in de periode van 1 januari tot en met 3 mei.

Deze Silver Eagle munten zijn extreem populair bij investeerders in fysiek zilver wereldwijd. Vooral in de Verenigde Staten zelf worden de Silver Eagle munten veel verkocht. De afgelopen weken kon het munthuis de vraag nauwelijks bijbenen met als gevolg dat enkele grote zilver handelaren in de Verenigde Staten hun biedprijzen voor de Silver Eagle aanzienlijk verhogen.

Zo bood Apmex op een bepaald moment liefst $3,50 per troy ounce boven de zilverkoers, een forse premie om in ieder geval fysiek zilver in handen te kunnen krijgen en te kunnen leveren aan klanten. Toen de afgelopen week de zilverprijs enorm daalde was er juist weer minder vraag naar fysiek zilver en nam de premie ook weer af. De zilverprijs is de afgelopen periode enorm hard gestegen, dus een gezonde correctie na een haast parabolische stijging is niet ongebruikelijk – de snelheid en het geweld waarmee het zilver in waarde daalde was dat wel.

Investeerders in zilver zullen geschrokken zijn door de plotse daling maar fundamenteel is er natuurlijk niks verandert. Zilver blijft nog steeds enorm interessant en de hoge vraag naar fysiek zilver beaamt dat zilver vooral door speculanten wordt verkocht; niet door beleggers in fysiek zilver: anders zou er niet door handelaren zo’n hoge premie worden geboden.

Bekijk ook