24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Verschillende analisten gaan voor goud

De oplopende goudprijs die afgelopen dinsdag een toppunt bereikte, zorgt voor veel enthousiasme binnen de goud- en beurswereld. Investeerders zijn verheugd dat de goudprijs tot over de $1000 steeg en overal ter wereld vind je dan ook wel aanwijzingen die wijzen op de huidige goudkoorts die er onder de mensen heerst. Zo zetten Tv-reclames de mensen aan tot het kopen van goud en spreken ze over goudprijzen die uit de pan zullen swingen. Investeerders pompten ook meer dan 12 miljard dollar in het SPDR Gold Trust (GLD), het grote exchange fonds. Allemaal mooie tekens aan de wand die dan ook nog eens bevestigd worden door verschillenden analisten binnen het goudgebeuren. Er staan ons mooie tijden te wachten.

John Hathaway, een van de top managers van Tocqueville Gold Fund (TGLDX) neemt zelfs zeer gedurfde uitspraken in de mond en ziet de prijs van het waardevolle metaal zelfs over de $5000 per ounce stijgen. Zo ver zijn we natuurlijk nog lang niet maar het benadrukt nogmaals de zeer positieve atmosfeer die er rond goud en zijn verhandeling hangt. En alsof dat nog niet voldoende is, was er dinsdag natuurlijk ook nog het bereiken van de all-time piek die menig gouden hart sneller liet slaan.

Ook Jim Rogers, een zeer grote naam binnen de goudwereld en de investeerder die eerder deze eeuw reeds de boom van de goudprijs voorspelde, ziet goud op zijn minst de – aangepast aan inflatie – piek van 1980, namelijk $2.312, bereiken. Volgens hem zal goud de komende tien jaar zelfs enkel nog hoogtes kennen. Hij beschouwt goud dan ook als de enige veilige haven binnen een klimaat van financiële stress dat we nu kennen. Hij ziet niet enkel mooie tijden voor goud maar spreekt ook over all-time high pieken voor onder andere katoen en lood. Goud, katoen, lood er staan slimme investeerders nog mooie tijden te wachten.

Bekijk ook