24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Vrij van banken

Opmerkelijke ontwikkelingen doen zich voor op de zilvermarkt. Ten eerste heeft de voorman van de CFTC (Commodity Futures & Trading Commission), Bart Chilton, na een onderzoek dat twee jaar duurde publiekelijk voor een officiële commissie verklaart dat de zilvermarkt door JP-Morgan en HSBC frauduleus beïnvloed cq. gemanipuleerd wordt. Op zich is dit opzienbarend nieuws omdat de CFTC al de voorbije jaren de andere kant uit heeft gekeken. Het zou mij niet verbazen dat de kracht van deze banken nu zo (laag) wordt ingeschat, dat men het aandurft een positie tegen deze grootmachten in te nemen.

Vervolgens hebben, twee dagen na de verklaring van Chilton, enkele particulieren een rechtszaak aangespannen tegen deze banken vanwege vuil spel in de zilverhandel in zilverfutures en -opties. Dat dit geen kleine jongens zijn blijkt uit het feit dat men zich laat bijstaan door de beste advocatenkantoren met een bewezen track-record op het gebied van het aanklagen van stinkende financiële zaakjes.

Hoewel deze rechtszaken waarschijnlijk jaren gaan duren en vooral winstgevend zullen blijken voor de advocaten, is ook deze ontwikkeling tot voor kort ondenkbaar. Zelfs in de officiële media is dit nieuws terechtgekomen, wat eens te meer aangeeft dat de verhoudingen aan het veranderen zijn.

Dat de zilverprijs hier niet direct explosief op is gestegen behoeft geen verwondering. Ten eerste liepen afgelopen 26 oktober de maandelijkse opties af, waarbij de grote banken alle belang hebben om de zilverprijs te drukken. Ten tweede zijn volgende week in Amerika de Midterm verkiezingen, gevolgd door een FOMC meeting, waarin mogelijk de tweede ronde van veel geld verspillen wordt bekend gemaakt. In dit licht bezien is het opmerkelijk dat de zilver- en goudprijs zo goed zijn blijven liggen. Goud bleef boven de 1280, zilver boven de 23 en de HUI, de index voor de junior goud- en zilvermijnbouwaandelen, bleef boven de steun van 500. De optimist zal zeggen dat technisch de bodem mooi is aangestampt om na halverwege volgende week de weg naar boven te herpakken. Een andere mogelijke ontwikkeling is dat grote financiële partijen het bloed gaan ruiken van JP-Morgan en HSBC, die immers grote ongedekte zilverposities hebben. Door zowel fors zilver op te kopen en short te gaan op deze banken kunnen riante sommen worden verdiend. We gaan het zien. Een ding is zeker, we leven in interessante tijden.

Had ik in een vorige column de gestegen prijzen van allerlei grondstoffen laten zien; wordt het pas echt opmerkelijk als je deze stijgingen afzet tegen de stijging van goud en zilver afgelopen jaar.

https://www.thesilvermountain.nl/images/real-cost-of-living.jpg

Binnen Europa lopen de spanningen op doordat het verschil tussen de landen met een handelsoverschot en de zuidelijke staten met een tekort steeds groter wordt. In feite is er al geen sprake meer van één monetair Europa, want de staatsleningen uit de verschillende landen worden per land verschillend gewaardeerd. Dat wil dus mijn inziens zeggen dat de markt al weet wat de politici nog niet willen inzien, namelijk dat Europa bezig is uit elkaar te vallen. Het lijkt er op, dat eerdere berichten die mij bereikten over de vorming van een Noord-Europees munt te voorbarig zijn gebleken. Helaas, moet ik zeggen, want elk Europees land zal nu weer terugvallen op een eigen muntsoort. Aan de andere kant lijkt mij een voordeel dat elk land monetair dan ook echt weer zelfstandig wordt en vrij komt van de Europese FED, de ECB. Het lijkt mij een doodsteek voor de voorstanders van een one-world government.

Toch moet er nog heel veel gebeuren willen we echt vrij komen van de banken die ons vooralsnog in de houdgreep houden. Wil je daar meer over weten, kan ik je van harte de volgende You Tube links aanbevelen, ingezonden door lezer Roland. Hierin wordt helder het verband aangegeven tussen het geldsysteem wat gebaseerd is op schuld aan de banken en de vrijheid en autonomie die overheden en de bevolking hebben ingeleverd om aan dit voorrecht te mogen deelnemen.

1) http://www.youtube.com/watch?v=3uWCOvnOtTI
2) http://www.youtube.com/watch?v=bGTBJI1ZO6Q
3) http://www.youtube.com/watch?v=T5o6WTVFi18

Want uiteindelijk gaat het niet om goud en zilver, maar om onze vrijheid.

Bekijk ook