Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Wachten duurt soms lang bij goud en zilver

19-02-2012 Zilverpaul

Goud kopen of beleggen in zilver?

Goud en zilver zijn al een tijdlang bezig met een bodemformatie. De meest noodzakelijke eigenschap voor investeerders in goud, zilver en mijnaandelen in beide edelmetalen is dan ook geduld.

Maar wachten duurt soms lang. Gelukkig is de troika druk bezig de problemen in Griekenland op te lossen…

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/troika.jpg

en hoe u zich soms ook voelt als goud- en zilverinvesteerder…….

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/dead%20people.jpg

de toestand in de VS wordt er niet beter op….

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/liberty.jpg

en hoe mooi bubbels als in fiat geld er ook uit zien; hun is geen lang leven beschoren:

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/bubbels.jpg

toch duurt het wachten op de volgende uitbraak van goud en zilver soms lang…

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/sleepy.jpg

en blijkt niet elke opgeblazen bubbel dat te zijn wat het lijkt:

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/blow-up.jpg

hoe dan ook, één ding is zeker, busje komt zo.

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/bus_gouden_toekomst.jpg

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Denkt u al aan goud kopen? Of wilt u investeren in zilver? Voorkeur voor een zilverbaar, goudstaaf oftewel goudbaren? Koop goud.

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

 • Ethan

  Nu bij 1 Vandaag ook weer van alles over hoe alles nu opgelost lijkt te zijn m.b.t. de problemen van de Euro.

  Weet niet of ik moet huilen of dat ik moet lachen..

 • Frits

  Voor zover ik weet is het in elk land verplicht om de officiële valuta te accepteren en verboden om parallelle valuta te hanteren.
  De overheid heft belastingen in die munt en wil geen concurrentie op monetair gebied. Zoals de oude Rothschild al zei (ik parafraseer): Wie de wetten maakt is niet belangrijk, wie de printer heeft wel. Als dan een of andere andere paljas een potje gaat zitten printen (of dukaten gaat slaan), wordt er roet in het eten gegooid voor de parasitaire klasse i.e. de overheid en aanverwanten.

  In de VS zijn meerdere muntprojecten gestart en lopende, vaak met zilver. Als er een initiatief werkelijk populair wordt, komt al snel de staatsknokploeg langs om de rebellie de kop in te drukken.

 • Frits

  @ Andreas
  Ik zie geen reden waarom je je excuses zou moeten aanbieden. Een klein misverstand is de dagelijkse gang van zaken op internet. :)

  @Hans
  De bron is de ‘Lord’ die met het Yohannes verhaal naar voren komt en hij zegt in hetzelfde praatje in The House of Lords dat het een ‘scam’ is. Dus 90% van een xander’s artikelen is wederom onderuit gehaald met een simpele bronnencontrole. Xander geeft aan dat we ‘niet verder komen’ met deze informatie, maar neemt het wel serieuzer dan zijn bron zelf.

  Dit is de derde keer dat ik dit hier doe. Xander publiceert een hoop maar heeft geen onderscheidende geest. Volgens mij is voor die site het belangrijker of iets in het straatje past, dan het zoeken van de waarheid.

  Vervolgens gaat het artikel over op een ander onderwerp, dat voor de verandering wèl waar is: De steun van 15 of 16 biljoen (trillion) van de FED aan Europese banken. Dit gegeven is naar ik meen al meer dan een jaar oud en deze informatie is bekend geworden naar aanleiding van een groot succes in Ron Paul’s strijd voor een controle van de boeken (audit) van de FED, die sinds het bestaan van dit perfide instituut in het geheim opereert: Het aannemen van de FED Transparency Act.
  Dr. Paul gebruikt dit ook in z’n presidentscampagne onder het motto: Geen dollars voor faalstaten in Europa, de VS ligt zelf in puin.

 • WijRos

  @Rien,
  hier alles over de komst en de val van bitcoin:
  http://www.wired.com/magazine/2011/11/mf_bitcoin/all/1

  Die gouden munt leek helemaal niet op een bestaande Amerikaanse munt maar men wilde geen paralelle betaalmiddel dat was wat mijn informanten beweerden.
  De naam was liberty en Ron Paul dollar en het was ook rond en plat zoals alle munten.

  Dit is de wet die parallel currencies verbied: 18 U.SD.C. 486 en 514
  Whoever, except as authorized by law, makes or utters or passes, or attempts to utter or pass, any coins of gold or silver or other metal, or alloys of metals, intended for use as current money, whether in the resemblance of coins of the United States or of foreign countries, or of original design, shall be fined under this title or imprisoned not more than five years, or both.

  Je mag dus geen munten of iets dergelijks maken en geloof maar van mij dat ze iets vinden om de bitcoin te verbieden als het ooit populair mocht worden.

  Ze hebben er ook oorlogen met Irak, Libië, en straks met Syrië en Iran voor over.

 • Cinelux

  Over die 15 Trillion US Dollar heb ik Celente in het verleden ook wel eens horen spreken.Dus
  het artikel zou best wel eens waarheid kunnen zijn.

  Is het jullie ook opgevallen hoe rustig die “bank holiday” destijds is was in Argentinië was.
  Waarschijnlijk was dit omdat 90% van de mensen geen spaargeld had en dus geen reden had om te demonstreren bij de bank voor hun geld.

  M.a.w. de kleine groep die hun spaargeld bij de bank verliest is klein genoeg om in het gareel te houden ;)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @sticky fingers
  Neemt niet weg dat die bron dan fout is :-)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos
  Ik denk dat je dan iets fouts gehoord hebt. De Fed is een bank en de SEC gaat niet over geld. Het toelaten of verbieden van geld is (denk ik) voor de US treasury.
  Dat neemt niet weg dat de bitcoins in het “normale” leven nagenoeg niet bruikbaar zijn. Ik zou ook niemand willen overhalen om in bitcoins te handelen. Voor mij is het niet meer dan een spelletje waar ik minder geld in heb dan veel mensen aan koffie uitgeven :-)
  Overigens die gast die een alternatieve ‘dollar’ maakte had zijn munt een design gegeven die zeer sterk op een echte dollar leek en ik dacht dat hij het zelfs een dollar noemde(?). Dat werdt als valsmunterij opgedoekt, niet omdat het een alternatief betaalmiddel is.
  Het is in de USA (volgens verhalen) zelfs relatief normaal om met iets anders als de USD te betalen op fairs. De dollars worden dan ingewisseld tegen de bonnen (o.i.d)

 • sticky fingers

  NEE het gaat er om wat er staat in de bron en trillion is in nederlands biljoen

 • WijRos

  Het Bitcoin verhaal klinkt leuk maar er is 0,0 garantie dat je er ook maar iets mee kunt. Het is veel te manipuleerbaar. Op de hele wereld is het min of meer illegaal, dus als een overheid vindt dat het getackled moet worden dan is het zo voorbij met alle idealistische gedachten. In de VS en in Europa zijn al veel onschuldiger systemen in een handomdraai om zeep geholpen.
  Mijn advies; begin er niet aan want er zijn veel veiliger systemen om te betalen en om te sparen. Koop PM, aandelen, land, andere tastbare spullen die verkoopbaar zijn als de tijden moeilijker worden dat is veel veiliger.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @sticky fingers
  Ik denk dat m’n ogen het nog goed doen (in dit geval!):
  “waaruit blijkt dat de Amerikaanse Federal Reserve maar liefst $ 15 biljoen ($ 15.000 miljard) heeft weggesluisd naar het Europese bankensysteem. ”

  Overigens, ik meen me te herinneren dat de balance sheet van de fed slechts 3 Trillion is. Dus ze kunnen geen $15 trillion wegsluizen al zouden ze het willen.

 • greetjes

  @ temp en Hans

  maakt me even niet uit wat Rien vindt; elke serieuze poging om het ‘Cabal’ aan de schandpaal te nagelen, zie ik met vreugde tegemoet. De bronnen van Xander lijken goed.

 • sticky fingers

  @wijros
  Overheid en multinationals zijn 1:
  CORPORATISME

 • sticky fingers

  @Rien
  Je moet wel beter lezen rien er staat toch echt trillion in de bronnen:
  $15 trillion is alleged to have been passed into the hands of HSBC

 • WijRos

  @Rien
  Beste Rien, de FED kan samen met de SEC er een eind aan maken en voor zover ik gehoord heb is dat eind vorig jaar gebeurd. Het is in de VS absoluut verboden andere currencies dan de officiële te gebruiken. Zo is vorig jaar ook een Amerikaan opgepakt die echte gouden munten maakte en die wilde verkopen als paralel betaalmiddel. Ik denk dat jullie nog steeds de grote macht van overheden onderschatten, in dit forum wordt steeds gepraat over Bilderberg en zo iets maar overheden zijn veel virulenter. Zij plakken er een label op van drugs, witwassen of terrorisme en ze mogen je nu zelfs zonder enige vorm van rechtshulp onbeperkt opsluiten. Men is in Europa nu ook bezig met soortgelijke wetgeving. We hadden die ook al in 1940 onze politici vonden dat blijkbaar toch nog niet zo een slecht idee en….. de kiezers blijkbaar ook niet.

 • Ethan

  @RB

  Wow, wat gaaf! Kippenvel! :D

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos
  Ha beste WijRos, de fed kan dat niet :-)
  Ze hebben er geen enkele controle over.
  Zo lang de mensen het bitcoin programma gebruiken zo lang werkt het.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Hans
  “wel erg veel duimpjes om jullie er zo vanaf te maken, kijk naar de bronnen van Xander, of moet ik ze misschien plaatsen ?”

  Voor zo’n dreiging bezwijk ik :-)

  Als eerste: 15 billion = 15 miljard. Dus het bericht zit er maar een factor 1000 naast.
  Ten tweede: het internationale banken systeem is zo gebouwd dat er voordurend leningen onder elkaar gemaakt moeten worden. Omdat de USD de reserve munt is, zijn veel van deze leningen in USD. Als nu de banken elkaar niet meer vertrouwen, dan moet iemand anders die USD leveren of het systeem valt in elkaar. Letterlijk overnacht!
  Dat de fed met USD inspringt is natuurlijk logisch.
  Is dit goed of slecht? Geen van beide, dit is gewoon hoe het systeem werkt.
  De rest van het artikel interreseert me niet.

 • WijRos

  @Nico
  Beste Nico, ik dacht dat de bitcoin een aantal maanden geleden al “ontmand” is geworden door de FED. Sindsdien wordt het volgens mij niet meer gebruikt.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Nico
  Je was me juist voor Nico. I handel een beetje voor fun op mtgox.

 • Nico

  En hier nog een link:

  Trade with confidence on the world’s larges
  t Bitcoin exchange

  https://mtgox.com/

  !

 • Nico

  voor diegene die ook bitcoins willen kunnen hier terecht
  maar het zal wel verboden worden de banken hebben geen macht over dit systeem
  http://www.bitcoinspot.nl/

 • greetjes

  @RB

  ziet er indrukwekkend uit! Geeft me bijna hoop…

 • Nico

  Men verzint toch van alles om het chartale geld in de toekomst te laten verdwijnen,bitcoins is er ook een variant van:
  Bitcoin: nieuwe munteenheid en revolutionair betalingssysteem
  Na een aantal jaren kredietcrisis, waarin banken en economieën steeds verder in het slop raakten, blijkt een anoniem genie al 2 jaar een oplossing te hebben voor het ogenschijnlijk problematisch verouderde systeem. Bitcoin, een in 2009 gestart Open Source project, lijkt te strijken met de eer het eerste digitaal verspreide en anonieme betaalmiddel van realistische waarde te zijn
  http://www.frankwatching.com/archive/2011/05/25/bitcoin-nieuwe-munteenheid-en-revolutionair-betalingssysteem/

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Militairen marcheren voor Ron Paul

  http://www.youtube.com/watch?v=T8tX4mmo_RY&feature=player_embedded

  Uiteraard te zien in alle westerse media. Eh… not.

 • PatDC

  Ik laat goud mooi links liggen, omdat 20% van de wereldstock in handen is van de luie parasitaire niks producerende club in de wereld, terwijl zilver bij de werkende producerende klasse. Ik heb niet de luie club nodig om mee te ruilen, wel de werkende klasse.

 • ritter

  @ Hans

  Lees over Y Riyadi ook eens de volgende link

  http://www.ny.frb.org/banking/frscams.html

 • Hans

  @allemaal

  wel erg veel duimpjes om jullie er zo vanaf te maken, kijk naar de bronnen van Xander, of moet ik ze misschien plaatsen ?

 • WijRos

  @Rien

  zo is het !

 • WijRos

  Ik heb inmiddels het VPRO verhaal over Argentina gezien. Door magere Internet verbindingen koste het mij bijna 2 uren.
  De film en de verhalen zijn strikt geldig voor de hoofdstad Buenos Aires (CABA) dat iets minder groot is dan NL. Voor het geval u dat niet weet; het land is ruim 66 x zo groot als Nederland.
  De regering van de Kirchners heeft wel groei gebracht maar door soms wel 10x zo grote inflatie als dat officieel vermeld MAG worden, is de groei een fractie van wat gepubliceerd wordt. Iedereen die een hoger inflatie cijfer publiceert dan de regering krijgt een boete van 500.000 peso !
  De Argentijnen maken geen gebruik van banken om geld te beleggen ze gebruiken de banken alleen om te lenen. Lenen kan vrijwel alleen via overheidsprogramma’s.
  De zogenaamde welvaart die er nu is, hangt helemaal af van overheidsprogramma’s gefinancierd met geld dat van boeren (het platteland) gestolen wordt.
  Niemand houdt cash in pesos alleen in dollars. Iedereen probeert zo snel mogelijk iets te kopen voor die dollars dat is wat er werkelijk gebeurt in dit land. Zoals ik al vaak aangegeven heb in dit forum; in de Westerse Wereld heeft men niet in de gaten waar lenen toe leidt, in Argentina wel. Men is hier op financieel gebied veel volwassener dan in Europa of Noord Amerika.
  Wat niet in de film tot uiting komt, is dat vrijwel alle invoer en ook veel uitvoer stopgezet is de afgelopen jaren. Hierdoor produceren Argentijnse fabrieken kwalitatief de slechtste producten voor de hoogste prijs ter wereld. De reden tot het stopzetten van de handel is het tekort aan deviezen (in de flim zegt Cristina dat ze niet meer internationaal wil lenen maar dat is een leugen, niemand wil Argentina geld lenen) en men wil voldoende voedsel in het eigen land houden om op deze manier de prijzen kunstmatig laag te houden.
  Wat ook niet in de film gemeld werd, is dat er vooral in CABA veel meer geweld is dan 10 jaren geleden. Verder wordt niet aangegeven dat vrijwel alle welvaart gestolen wordt van boeren die nu geen geld meer hebben om grondstoffen te kopen. We zitten nu in een tijd van grote droogte hetgeen gemakkelijk de economie totaal kan ontwrichten want de zogenaamde industrie van Argentina maakt overal verlies en heeft economisch geen betekenis. Financieel is Argentina er nu zeker niet beter aan toe dan in 2001 !
  Ik probeer deze randschrift te schrijven zodat jullie in NL nog iets meer informatie hebben hoe het hier gaat en wat er in NL zou kunnen gebeuren de komende jaren.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Hans
  Hi Hans, waarom wil je daar graag commentaar op?
  Waar of niet waar, maakt het wat uit?

  Er is maar 1 oplossing: uitstappen. Stop met de deelname in het systeem. Stop consumeren, bouw alle (ook hypotheek) schulden af. Wordt zo veel mogelijk zelfvoorzienend. Bouw een netwerk van gelijkgezinden en creeer zo een alternatieve economie.

  Alle andere oplossingen zullen op den duur tot dezelfde problemen leiden als we nu hebben.

 • WijRos

  @Hans

  Beste Hans,
  Sinds de invoering van centrale banken gebeuren er zaken die de normale burger niet kan vatten omdat je pas later hoort wat de drives waren om zoiets te doen. Vaak zijn het domme handelingen maar dat weten we pas achteraf.
  We weten natuurlijk ook nog niet of dit verhaal juist is.

 • wortelbea

  @Hans, een reaktie ? hierzo:
  geld kan je zoveel bijdrukken als je wilt. zeker als het digitale I en O tjes zijn. dus als het moet, dan doen ze dat maar. (moet = het systeem langer behouden)
  niet voor niets dat wij PM kopen nee ? ;-)

  PS: en of het klopt of niet, maakt mij eigenlijk zelfs niet uit, het zou best kunnen is mij al genoeg..

 • Hans

  en : het is ERG IRRITANT dat de tijd op dit blog niet altijd juist wordt weergegeven, is dit dan nog nooit iemand opgevallen ? is al heel lang het geval !

 • Hans

  graag wil ik iedereen en vooral DE MODERATOR wijzen op een artikel van gisteren, maandag 20 Februari 2012 op Xandernieuws, ik ben zelf niet echt een fan van deze site, maar feit is dat er wel altijd bronvermelding is, daar kan niemand omheen.

  TEMP242 vermelde al in zijn post van 20 Februari om 23:33 één van de bronnen van Xander.

  Hier de link : http://xandernieuws.punt.nl/?id=653904&r=1&tbl_archief=&

  zou graag een reaktie willen horen van mensen op dit blog die hier verstand van hebben, het gaat mij namelijk echt ver boven de pet !!!!!!!!

 • Gerard

  P.s.
  En nog een misverstand MS, ik snap best dat je grote multinationals de schuld wil geven. Maar volgens mij is dat domme SP praat napraten.
  Ga maar na, heeft Apple of Shell schulden? Nee, hebben ze NIET. Het zijn juist zulke welvarende bedrijven omdat ze GEEN schulden hebben.
  Hoe kun je nu uitgerekend dit soort bedrijven de schuld geven van de overheids-schulden?

 • Gerard

  @Mexican Seastar
  re: “Ik zou wel eens een beter argument willen horen van jou dan oorlog, om uit deze impasse te geraken. Tenzij je in de wapenhandel zit, kan ik me moeilijk voorstellen dat je dat als enige alternatief kan zien.

  Bovendien wat je de overheden verwijt kan je echt – wil je eerlijk doortrekken – ook de andere grote spelers verwijten.
  En één van deze zijn wij: het volk dat stemt.”

  1e punt:
  Een beter argument? Helaas, die is er niet. Maar ik zou wel willen dat dit bestond. Je zult die hele economische cyclus van “begin tot eind” moeten begrijpen om te weten dat er geen alternatief bestaat. “Te veel” schulden gingen over in “onaflosbare” schulden en gingen over tot nog hoger “oplopende” schulden. Ik zal de woorden van Merkel even herhalen: Om uit deze crisis te geraken is meer dan 100 aar keihard bezuinigen noodzakelijk. MITS de rente tussen 0 en 2% blijft natuurlijk. De oplossing wordt nu gezocht in totale vernietiging van alle valuta’s.

  Punt 2:
  De overheid heeft die schulden gemaakt en NIET de andere spelers. Dit is een naar bijkomend gevolg van “democratie”.
  Dat het volk dit zelf gewild heeft klopt helemaal.
  Schulden brengt nu eenmaal welvaart met zich mee, (tot op zekere hoogte). En partijen die welvaart op schulden beloven trekken veel kiezers. De schulden zijn dan voor onze kinderen en kleinkinderen, zo denkt de kiezer.
  Het is een andere discussie of je de kiezer kunt verwijten dat ze er niks van snappen.
  Komt nog overheen dat een overheid nooit verantwoordelijk is voor hun daden. Elke 4 jaar is immers de volgende ploeg aan de beurt.

  Beste MS, accepteer het gewoon, bekijk het realistisch, feiten zijn feiten en het gaat hoe het gaat. Keer op keer op keer, de hele geschiedenis door.
  Onze ouders en hun politici pasten beter op het huishoudboekje. Waarom? Omdat ze WO2 hadden meegemaakt en wisten donders goed hoe die ontstaan is, “schulden”. Ik spreek dan over de 50er en 60er jaren.
  De generatie daarna denkt daar niet meer over na, sterker nog, ze weten het niet en beseffen dat ook niet. Totdat het te laat is.
  Onze kinderen maken NA 2028 echt geen schulden meer. Hun kinderen daarintegen gaan er ook weer vrolijk op los!
  Dat is de reden dat een economische cyclus van begin tot eind “precies” EEN mensenleven duurt, gemiddeld 80 jaar. Vorige cyclus duurde 60 jaar.
  Dan nog terug bij punt 1. Er was nog nooit een cyclus in de geschiedenis die NIET werd gereset zonder oorlog.
  Maar de meeste mensen snappen nog niet eens hoe schulden-oorlogen ontstaan. Des te erger om uit te leggen dat ze er ooit zelf voor gekozen hadden in eerdere tijden.

 • temp242
 • WijRos

  @Henk
  re. Argentinië stond voor 2000 in de top 10 van wereldeconomieën !

  Beste Henk, Ik denk dat dit gold voordat Perron kwam in de veertiger jaren.
  Ik heb het stuk nog niet kunnen zien dus moet wachten tot morgen.
  Ik weet wel dat we in Argentinië nu verder failliet zijn dan in 2001 !!!

 • greetjes

  Ranting Andy: Ranting Andy says Don’t Worry About Confiscation, Worry About Iran

  http://dont-tread-on.me/?p=13758

 • high five

  Het is weer feest bij de bankiers.
  Europa gaat hoogst waarschijnlijk Griekenland uitkopen.
  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9092320/Germany-bows-to-global-pressure-and-signals-Greek-rescue-deal.html

 • greetjes

  @Andreas

  Dat was ‘mijn’ Carlos, die dat zei. Die man was er goed doorheen gerold, erg goed zelfs. Een crisis bood ook veel mogelijkheden en die heeft hij gepakt.

 • greetjes

  JH welkom; een mens kan nooit genoeg weten ;-)

 • temp242

  Straks de puppetshow!
  http://video.consilium.europa.eu/

 • temp242
 • temp242

  Dank voor de link Nico.MVG.

 • Nico

  Was weer zeer leerzaam,voor diegene die het gemist heeft.
  Tegenlicht: Argentinië, 10 jaar na het bankroet
  http://www.slimbeleggen.net/

 • temp242
 • temp242

  Ik denk da teveel aan Cava ja, en dat laatste, nogal wat targets daar, skills hier…pfff.
  En langs de andere kant, best een goede mens, een mens die in conflict me zichzelf zat, althans dat voelde ik, eigenlijk erg. Hopelijk trekt deze man op tijd de juiste conclussies.
  Ik begrijp dan ook zijn sarcasme. Het is een vorm van mentaal overleven.

 • Andreas

  Greetjes
  Nu je zegt valt het mij ook op. Kun je zien wat permanente stress en zorgen een mens aandoen.
  Ik hoorde nog een hele mooie. ,,maak van jouw probleem, een probleem van de bank,,. Daar waren wij al effe mee bezig zei mijn vrouw. En kwam niet meer bij van het lachen. En inderdaad is het verstandig om nog een keer te kijken en daar is rustig over na te denken.

 • Piet3

  Leuk verhaal op vrijspreker over het einde van Carthago(verloren van het vroeg Romeinse rijk) en de wereldmacht Spanje door de schuldenberg die gemaakt werden door deze staten:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/02/armoede/#more-104802

 • Andreas

  Beste temp
  Dat was dan wel een eerlijke. Had hij teveel gezopen of zo? Kleine kinderen en dronken mensen spreken de waarheid. Maar de mensen aan de balie bij banken hebben nu ook niet zo’n leuke baan. Die kunnen er ook niets aan doen, maar vangen direct wel de klappen en scheldpartijen op.

 • greetjes

  @Andreas

  behalve ene mijnheer Carlos met de Nederlandse achternaam. Die gaf een paar hele belangrijke tips. Ik ga Tegenlicht nog een keer terug bekijken. Wat me ook opviel, was dat (in tegenstelling tot het beeld dat ik had) Argentinië nu weliswaar een groeiende economie is/heeft, maar dat er nog steeds heel veel armoede, maar ook angst en gewelddadigheid is. De geïnterviewde mensen van 10 jaar terug waren 30 jaar ouder geworden; van de kracht van hun leven naar bijnA bejaarde mensen. Niet opgevallen? Maar mee eens, Andreas, flexibel en vindingrijk is mij ook het meeste bijgebleven. En mijnheer Carlos. Die geloofde niet in papier, alleen maar in tastbare zaken. Tjah!

 • temp242

  Zo was het en zo zal het binnenkort ook weer zijn, Beste Andreas.
  De beste economen zijn trouwen de beste historici of omgekeerd zoals je wil.
  Nog een goeie, in het week-end gehoord, nota bene van een bankster, hij is er verdorie nog fier op ook!:Kleine gangsters overvallen een bank. Grote gangster leiden een bank.Ik heb me toen toch even verlsikt in mijn cavaatje.Zo denkt blijkbaar de ‘upperclass’ over zichzelf. Eens kijken wat die te zeggen heeft einde maart.

 • Henk

  quote van Boefke:
  “Daarnaast is het voor de industrie (die zilver best veel gebruikt((weet men hier wel vanaf)) niet echt fijn wanneer men haar grondstof ineens gaat gebruiken voor allerhande toepassingen waar het niet voor bedoeld was.”

  Dat is nou het voordeel van een vrije markt, iedereen mag kopen of verkopen wat hij zelf wil, er is geen centrale planeconomie die beslist dat zilver voor de industrie is gereserveerd. De prijs wordt bepaald door supply en demand.

 • sticky fingers

  @Boefke: En in welke mate zou dit de functie als smeermiddel bevorderen?

  Niet misschien, maar zou wel waardevaster kunnen zijn.
  Ook hier is het een kwestie van vertrouwen, als fiat-geld geen vertrouwen meer heeft en zilver wel, dan stappen we massaal in zilver en zal het geaccepteerd worden.

 • dave

  @Boefke

  zo is het maar net

 • Andreas

  Beste temp
  Er wordt nog veel te veel van uitgegaan dat het een kortdurende crisis is. Iets anders kan men zich eenvoudigweg niet voorstellen. Wat mij opviel was dat de hogere middenstand eraan ging en de kleine bedrijfjes toch weer een basis hadden. Precies wat ik gisteren schreef. Flexibel en vindingrijk. Maar als ik het goed begrepen heb, heeft ook daar de echte crisis de mensen overvallen. Slechts weinigen hadden zichzelf ,beschermd,.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Sticky fingers.

  En in welke mate zou dit de functie als smeermiddel bevorderen?

  Het voert alleen maar onnodige tussenstappen in die de soepele voortgang belemmeren. Persoonlijk houd ik mensen echt niet tegen om met zilver te gaan betalen hoor, zie het zo aub niet. Het lijkt me gewoonweg niet logisch, en ik heb ook geen aanwijzingen ontvangen van iemand die hierop wijst.

  Daarnaast is het voor de industrie (die zilver best veel gebruikt((weet men hier wel vanaf)) niet echt fijn wanneer men haar grondstof ineens gaat gebruiken voor allerhande toepassingen waar het niet voor bedoeld was. Goud heeft bijkans geen industriële toepassing en dit probleem dus minder.

  Wel ben ik ervan overtuigd dat je in tijden van eventuele hypernflatie (VS) beter mee uit de voeten kan (zilver) dan met digits.

  En tijdens de transitie zal zilver meer waarde behouden dan je spaarcentjes.

  mochten we toch nog overeenkomsten willen zien tussen ons beider, ze zijn er wel degelijk ;)

 • temp242

  Ondertussen gaan de (weeral) ‘cruciale onderhandelingen’ de nacht in…
  Nog een beetje tijd rekken tot maart aanstaande. Dàt kunnen allèèn politiekers.

 • wortelbea

  Hé cool had het nog niet gemerkt, maar die vervelende pokjes komen nu niet meer door op het blog. Cool Rolf ;-)

 • temp242

  Ja Beste Andreas, de regulier media is het gepeupel al aan het opwarmen. Kwestie van later geen beschuldigde vinger te krijgen.

 • wortelbea

  eerste maal dat ik naar tegenlicht keek. niet mis ;-)
  kommentaar van mijn wederhelft: “hé, dat is precies wat jij altijd vertelt”.
  Ikke:”Aha geloof je mij nu ?” :-)

 • JH

  Sterke documentaire bij Tegenlicht!
  Het onderwerp voor de komende week ga ik ook even kijken, benieuwd naar de inhoud.

 • Henk

  Tegenlicht was weer een must-see
  Dit zou verplichte kost moeten zijn voor alle politici en op alle scholen.
  Argentinië stond voor 2000 in de top 10 van wereldeconomieën !

 • JH

  @RB

  Volgens mij had ik het deel kroegavond even weg moeten laten ;) maar we gaan ervoor!

 • Andreas

  Tegenlicht
  Dat was een ontluisterend kijkje in de toekomst.

 • sticky fingers

  @boefke
  Het zou toch zo kunnen zijn dat je je zilver bij een bank stort op een zilverrekening, waar zilver met een flexibele koers wordt verhandeld in welke andere/nieuwe valuta dan ook en je zodoende kan betalen. Steeds meer mensen zouden dan ook fysiek zilver kunnen accepteren.
  Ik denk maar een beetje hoor, misschien helemaal fout.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Ron Paul says U.S. is turning into a ‘fascist system’ dominated by government and businesses

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2103295/Ron-Paul-says-U-S-turning-fascist-state.html

  Paul houdt wel van een paar forse uitspraken om politiek en publiek onder hun reet te schoppen. Ben echter bang dat-ie de kerst van dit jaar niet haalt.

 • Wim

  @JH

  Geen probleem, ik ben benieuwd!

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ JH

  Kom maar op met die kroegpraat!

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Dave

  Qua goud zitten we dus duidelijk op één lijn, dat is fijn te kunnen concluderen!

  Wat zilver betreft ligt het anders.
  Let’s agree that we both disagree ;)

 • JH

  Besten,

  Wellicht hebben velen mij niet gemist de afgelopen tijd. Ik ben veel weg geweest en heb veel tijd en energie geïnvesteerd in mijn familie, wat ik ook zal blijven doen. Daarnaast heeft ook het gehele ‘ economische circus’ en wat daar mee samenhangt veel van mijn tijd gekregen. Sinds een aantal maanden ben ik samen met een aantal zeer goede vrienden gezamenlijk begonnen met het wakker maken van meer bekenden. Wat we merken is dat de groep betrokkenen steeds groter wordt en er nu tijdens de gezamenlijke kroegavonden intensief wordt gediscuseerd over de mondiale ontwikkelingen. In dat opzicht heeft het wel wat weg van dit blog. Ik wil dan ook proberen om onze ideeën met jullie te delen. Als jullie daar als ervaren bloggers natuurlijk geen probleem mee hebben.

 • dave

  @Boefke

  ik zit momenteel 50/50 in goud en zilver. Goud omdat het compact is en ik het freegold verhaal begrijp en onderschrijf. Goud omdat je je wellicht ook snel moet kunnen verplaatsen en die monsterboxen wegen nogal wat.

  Zilver omdat het na de onvermijdelijke klap een betaalmiddel zal zijn waarmee je je eerste levensbehoeften kunt kopen. Een ounce goud is lastig wisselen..

  Zilver omdat het materiaal waardevoller is dan goud vanwege de schaarste en toepasbaarheid. Op termijn zal zilver de beste belegging blijken en vele goudspaarders hun goud doen omruilen in zilver.

  zilver is het nieuwe goud..

  Daarom is zilver het echte geld, mensen geven het uit om spullen te kopen.

 • gordijnen

  Nederland 2 Tegenlicht om 21.00 uur.

  Argentinie

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Frits,

  Wat je zegt over Zilverpaul onderschrijf ik overigens volledig!

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Sticky fingers

  Dat Dave zijn verhaal waarschijnlijk klinkt ben ik met je eens. Er zijn meerdere verhalen die best waarschijnlijk zullen zijn. Dave heeft voor zijn verhaal zijn motivatie en ik voor mijn verhaal de mijne.

  Waar het hier feitelijk omgaat is niet de mate van waarschijnlijkheid. Het gaat hier om de feiten die iets proberen duidelijk te maken. Deze feiten vind men jammer genoeg niet op NU.nl of iets dergelijks.

  Dat Freegold gaat komen is mij duidelijk geworden door 2 jaar intensieve studie. Dat lijkt lang, maar is het echt niet. Ken mensen die hier al meer dan 10 jaar mee bezig zijn. De ECB kan bij wijze van spreken morgen al een fysieke markt doen ontstaan. Het enige wat men moet doen is met haar $-reserves gaan bieden op al het goud voorhanden. Dan heb je een situatie die je best als flinke klap mag duiden.
  Geheel in de Europese aanpak doet men dit geleidelijk. Zie sinds de invoering van de Euro de 10-jaars stijging van de (verre van fysieke markt) prijs van goud, met ongeveer 20% per jaar. Te grote stijging om te traden, te kleine stijging voor top-vorming en dus te lossen. Zal dit zonder reden zijn?

  Mijn zeer sterke vermoeden is van niet ;)

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Dave

  De meeste economen die al lang in het vak zitten hebben hun mening vastgenageld in hun hoofd staan. Die kunnen niet “open minded” naar veranderingen kijken. Blijven bij wat hun is aangeleerd (Keynes , Austrian) op de hogeschool. Ron Paul laat hier een sterk staaltje zien, petje af.

  Iets anders, wat doet je vermoeden dat zilver wel geld is? Kan hier moeilijk bij. Om het voorbeeld uit mijn stuk aan te halen, hoe ga jij over het internet een boek bestellen en betalen met zilveren munten? Lijkt me lastig.
  Daarnaast loert het gevaar van het aanhouden van zilver als spaarfunctie. Dit heeft deflatoire gevolgen. Hier is de medium of exchange niet voor……het gaat om de functie van smeermiddel van de economie. Digits zijn hier verreweg het beste.

  Dat zilver ten tijde van Freegold een ondergewaardeerde grondstof zou zijn geweest kan zijn, op dit moment is het de meest overgewaardeerde grondstof op aarde. (Met deze uitspraak besef ik dat de knuppel hier in het hoenderhok gooi).
  Zilver wordt namelijk nu gebruikt als waardeopslag middel, ook door sommigen hier. Wanneer dadelijk duidelijk wordt dat voor deze functie slechts één edelmetaal is gekozen (voor ons, wij kunnen alleen volgen) zal zilver dus dit gebruik gaan ontvallen, hetgeen de prijs zal drukken.

 • Andreas

  21.00 Tegenlicht over Argentinie

 • Andreas

  Ik kan echter de plaatjes voor een keer wel waarderen. Die zeggen soms meer dan woorden.
  En nu er niet veel wereldschokkends op edelmetaalgebied te melden valt, vind ik deze plaatjes een leuke afwisseling

 • Andreas

  Beste frits
  Dan kan ik niet anders als mijn excuses aanbieden. Bij deze dus. Zoals ik al eens eerder schreef is een misverstand snel geboren. En dan moet je niet doen of je gek bent. Ik dus ook niet. Nogmaals excuses

 • sticky fingers

  @frits
  Aha , ik had in jouw avatar ook nooit Ron Paul gezien, maar nu je het zegt, ja natuurlijk.

 • temp242

  Yep Dave, Onze RB of Onze HF zei het al, zo’n twintig kilo barbaars zilver in één raketje.MVG. Wél heel erg dat er weer onschuldige burgers dienen te sneuvelen zie de demoNcratie die ze gingen brengen in Libië.

 • sticky fingers

  @boefke
  Wat Dave zegt komt mij heel waarschijnlijk over.
  En wie zegt dat dat freegold er gaat komen. Zou ook kunnen zijn dat er een nieuwe valuta uit de hoed getoverd wordt en het spelletje weer opnieuw begint.
  Ik bezit goud en zilver alleen omdat ik denk dat goud en zilver beter hun waarde zullen behouden dan fiat geld.
  Ik verwacht een steeds groter wordende inflatie.

 • Frits

  @ Andreas
  Ik zal jou even op je wenken bedienen. :)

  -Toen ik zei dat het niet te vulgair moest worden, was dat niet serieus. Daarmee doelde ik op het feit dat er juist geen banale taal werd gebruikt bij het beschrijven van een zekere beweging. Dat mijn bedoeling niet duidelijk was, verbaast mij eigenlijk niets.

  -Met ‘spamhoer’ doelde ik op Zilverpaul zelve (de ‘belangrijkste spreker’). Ik verwachtte een prachtig stuk proza, maar in plaats daarvan krijg ik een collectie plaatjes die een mail van mijn voor het eerst met internet contact makende achteroom niet zou misstaan. Zie mijn duiding als een uiting van teleurstelling.

  -Dit plaatje is niet een afbeelding van mijn ervaren aangezicht, maar van het nobele gelaat van de in deze draad tevens aangehaalde Amerikaanse volksvertegenwoordiger Dr. Ron Paul.

  Hij is voor zover mij bekend de enige politicus die de economie begrijpt en met wie ik het vrijwel volledig eens ben. Daarnaast is hij integer, betrouwbaar en hij heeft decennialang bewezen niet van zijn principes te wijken. Dat is voor iemand in de politiek uniek te noemen.

  Hij wil geen invasies in de woestijn, geen overheidsaalmoezen aan bankiers of bedelaars en het opheffen van de verplichting voor burgers om de waardeloze overheidsvaluta (in casu de dollar) te accepteren. Zijn presidentschap zou een revolutionaire educatie voor alle politici ter wereld betekenen.

 • Henk

  Ik denk dat de verwarring die volgde op de posts van Boefke ermee te maken heeft dat geld meerdere functies heeft.
  1. Exchange medium
  2. Unit of account
  2. Store of value

  De laatste twee kan goud prima vervullen, immers goud, gold en geld zijn feitelijk hetzelfde woord. Als exchange medium kan fiat handiger zijn. Maloney noemt fiat consequent geen money, maar currency, wat je in het Nederlands zou kunnen vertalen met valuta.
  Vandaag een carnavalsoptocht bekeken, ca. 10% van de groepen had een thema dat gelinkt was aan de crisis. Eén groep deelde zelfs kartonnen goudkleurige munten met lokaal opschrift uit als vervanger van de Euro.
  Als half beschonken Jan met de Pet in een carnavalsoptocht gouden munten beschouwt, dan zegt dat toch wel wat over hoe diep dit in de menselijke psyche vastgebeiteld zit.
  Dat was 5000 jaar geleden zo en nu nog, dat wis je zomaar niet even uit.
  Bij fysiek goud is dit massale bewustzijn van miljoenen mensen je counterparty risk, in tegenstelling tot papier, waar een tegenpartij (bijv. MF Global) met een druk op de toets je bezit kan wissen.

 • dave

  @Boefke

  Dacht jij nu echt dat RP het principe van freegold niet kent? De man zit al iets langer in het vak dan fofoa. Laat de mensen eerst even wennen aan een mogelijke goudstandaard voordat je een lastig concept zoals freegold uit gaat leggen.

  Overigens is het niet slim om 100% voor goud te gaan. Toen het freegold systeem werd bedacht was zilver een ondergewaardeerde grondstof. In tegenstelling tot goud is zilver wel geld, mensen gaan het gebruiken om betalingen mee te verrichten.

  Oorlog kost heel veel zilver

  Sun Tzu

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ temp

  Zie post 37 van gordijnen – kan even geen link plaatsen om de een of andere duistere, satanische reden. ;-)

 • temp242

  Beste SF, graag een link van MM. Met dank. MVG.

 • sticky fingers

  het eindspel is begonnen van marcel messing is een zeer raak geschreven stuk. Ik ken hem wel, is zo nu en dan een beetje zweverig, maar nogmaals dit stuk is prachtig en zeker de moeite waard om te lezen.

 • Edwin

  Die markt is om meerdere redenen niet echt geschikt voor particulieren.
  Lees een paar nieuwsbrieven van Andy Hoffman….

  http://www.milesfranklin.com/

 • WijRos

  @J.
  Pietje en J. veel meer dan 100% verlies is ook mogelijk, daarom worden de marges zo nu en dan verhoogd als de prijzen gaan dalen hetgeen een aantal in dit forum manipulatie noemen.
  Velen denken dat speculeren alleen maar geld incaseren is maar er kan ook bijzonder veel verloren worden in korte tijd.
  Mijn advies; begin niet aan dit soort spelletjes, PM zijn te volatiel.

 • Andreas

  J
  No guts no glory

 • J.

  Je kunt die berekening ook andersom maken pietje maar dan met 100% verlies.

 • rob

  De meesten hier kennen zo langzamerhand wel de argumenten en feiten achter de zilvermarkt, maar deze lezing van David Morgan vind ik de moeite waard. Zeker voor nieuwkomers op de zilvermarkt:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DpoqXxwpb5Q

 • pietje

  Zo kan je ook in PM handelen met een CFD hier onder een kleine uitleg.
  Contract For Difference betekend letterlijk contract voor verschil. Hoe het precies werkt is het beste inzichtelijk te maken door middel van een voorbeeld:
  De belegger opent een CFD long (speculerend op een stijging) met als onderliggende waarde 1 ounce goud. De aankoop van 1 ounce goud op de beurs (bijvoorbeeld via een ETF) zou de belegger, bij een goudkoers van 1200 euro per ounce, een bedrag van 1200 euro kosten. Voor het openen van het CFD hoeft de belegger alleen een bepaald bedrag aan margin op z’n rekening te hebben. Laten we zeggen dat het margin percentage in dit geval 10% is. De belegger moet dan 10% van 1200 euro = 120 euro aan margin op zijn rekening hebben.
  Stel nu dat goud 120 euro in waarde stijgt naar 1320 euro per ounce. De belegger die goud op de beurs heeft gekocht maakt dan 120 euro winst. Op zijn investering van 1200 euro is dat een rendement van 10%.
  De belegger in CFD’s ontvangt het verschil in koers van 1 ounce goud tussen opening van het contract en sluiting van het contract. Dat is in dit geval 1320 – 1200 = 120 euro. De winst voor deze belegger is dus 120 euro. De investering (margin) was ook 120 euro. Dat komt dus neer op een winst van 100%. De hefboom van dit CFD was 100% / 10% = 10. We zien hier dat hoe lager de margin is, hoe hoger de hefboom.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Hier trouwens die brief die ik hierboven aanhaal.

  http://fofoa.blogspot.com/2011/06/open-letter-to-ron-paul.html

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Dave, dat is me inderdaad een flinke ommezwaai van Paul. Ik kan je hier afladen met interviews waarin hij blijft aanhalen over een gouden standaard en al wat niet meer.
  Wat hij hier vooral doet in dit interview, hij laat de interviewer praten in zijn bekende (beperkte) grenzen. Hij voedt dit niet, en gaat ook niet overal op in.

  Wat hij wel zegt is dat we de twee PARALLEL aan elkaar moeten laten bewegen. Niet Fixed, dat zou niet werken. Dit is zeker anders geweest! Daarnaast pleit hij voor een overgangsfase waaronder legalisering en tax-free bezit van goud is toegestaan. Dit is in Europa allang zo, in de USA nog niet. Enkele staten voeren het wel in, zoals Utah…..maar nog lang niet allen.

  Hij anticipeert hier dus op de alsmaar veranderende werkelijkheid. Wat ik me afvraag, zou hij de open brief van FOFOA aan zijn adres dan ook daadwerkelijk gelezen hebben? Het lijkt erop. Erg goed om dit te zien gebeuren, hier hoop ik eigenlijk al jaren op. Echter, op sommige punten ben ik het niet helemaal met hem eens, maar dat hoeft ook niet. Dit zijn praktische uitwerkingen die gaan gebeuren. Het kan ook hierin zijn dat hij dit daadwerkelijk weergeeft binnen de denkkaders van de kijkers/interviewer……erg sterk staaltje dit.

  Schroom echt niet om zulke dingen vaker te posten man! Dit dateert van ongeveer 3 maanden terug zie ik.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Dave, zal vanavond rustig eens kijken, beetje tijdnood nu.

  Kom er zeker op terug!

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Goud tegenwaarde van geld? Geld heeft geen waarde dus dit is een aparte uitspraak.

  Geld zegt niets over een waarde, alleen over de prijs van iets. Toekomstige waarde hang je dus ook nooit aan geld. Daar is namelijk iets anders voor nodig. Dat is goud…..en daartegen kan je geld vrij laten doen waarvoor het bedoelt is, smeermiddel van onze economie.

  Goud en geld hebben dus niets anders met elkaar gemeen dan dat wij geld gebruiken voor een doel waarvoor het niet bedoeld is. Vroeger niet, nu niet, nooit niet.

 • dave

  @Boefke

  bekijk de onderstaande video eens van Ron Paul. Hij beschrijft hier duidelijk freegold

  http://matrixsentry.wordpress.com/2011/11/29/ron-paul-is-describing-freegold/

  Niet te snel oordelen he

 • Gerard

  @greetjes
  Tot op DIT MOMENT heeft de DNB wel gelijk.
  Zolang het vertrouwen in geld er is en blijft, is er niks aan de hand.
  Zodra de inflatie te hoog wordt (binnen deflatiore periode), kan het vertrouwen in een keer verdwenen zijn. En DAT is de reden waarom we goud aanhouden. Buiten dat speelt de rente (die niet omhoog kan) ook een belangrijke rol.

  “goud is geen geld”. Dat klopt. Goud is wel een “tegenwaarde” van geld. Met je gouden muntjes kan je in de supermarkt NIET betalen, en dat zal ook nooit gebeuren.
  Geld is wel iets waar je een toekomstige waarde aan moet kunnen hangen. En dat heeft goud WEL gemeen met geld.
  Als die “toekomstige waarde” van geld verdwijnt (door te hoge inflatie), op dat moment is het vertrouwen weg en kan hyperinflatie ontstaan.

 • Gerard

  Bill Murphy (gata.org) over goud, zilver en de manipulatie.
  http://futuremoneytrends.com/index.php/category-table/141-bill-murphy-interview

 • greetjes

  Boefke, bedankt voor je reactie en ik heb je stuk gelezen hoor. We zijn het, denk ik, grotendeels wel met elkaar eens.

 • greetjes

  @Nico

  Wat een opmerkelijk prietpraat filmpje van de DNB zul je bedoelen. Dit is valse informatie en het zou de DNB verboden moeten worden om het online te zetten. Dat vind ik ;-)

 • gordijnen

  http://www.argusoog.org/het-eindspel-is-begonnen/

  Deze informatie mag U niet missen.

 • Nico

  Opmerkelijke video DNB over goud
  “We hebben het goud niet meer nodig als dekking. Iedereen heeft nu vertrouwen in de bankbiljetten. Ze zijn schoon, echt en behouden hun waarde”
  wat een onzin,hoe houd ik het volk dom’,als de dood dat ze zijn dat er een run op goud komt.
  http://beursdetective.nl/beursdetective/14-opmerkelijke-video-dnb-over-goud

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Greetjes.

  Je leest mijn stukken vermoedelijk niet goed. Persoonlijk ben ik niet tegen goud. 100% van mijn spaargeld is momenteel fysiek goud in eigen bezit.
  Wat ik wel probeer duidelijk te maken is de reden hierachter. Waarom is die belangrijk zal je zeggen?
  Nou, als je met een reden iets doet….en er mocht onverhoopt blijken dat die reden niet helemaal de juiste blijkt te zijn…..dan kan je gaan twijfelen aan het nut van je fysiek bezit. Snap je?

  Dus door te zeggen dat goud géén geld is ontken ik niet de toekomstige rol van goud. Als geld wel, als waarde consolidator pur sang. Begrijp me op dit punt dus absoluut niet verkeerd………ben dus simpelweg all in, omdat (wat je aangeeft) er géén alternatieven zijn.

  Wat iedereen doet, is ieders eigen verantwoording. Wat ik wil voorkomen is dat men later zegt dat men iets nooit kon weten……daarom dus.

 • Gerard

  Volgens dit bericht gaat Griekenland op vrijdag 23 maart nabeurs officieel failliet verklaard worden.
  De aanwijzingen zijn sterk, maar niet bevestigd (daar dit top secret is natuurlijk).
  Tot 23 maart zal er steeds valse hoop worden afgegeven.

  Must read:
  http://www.24hgold.com/english/news-gold-silver-report-insider-documents-detail-a-march-23-greek-default-plan-gov-to-freeze-bank-accounts.aspx?article=3807801170G10020&redirect=false&contributor=Mac+Slavo&mk=1

 • greetjes

  Boefke, Boefke, waarom zit je hier als je een tegenstander van g&z bent? Of, eigenlijk; net zo welkom. Ik zoek het niet om g&z te hebben omdat ik dan op rozen zou zitten bij het instellen van opnieuw een goudstandaard. Daar geloof ik ook niet in. Ik weet bij God niet waar ik anders mijn spaargeld momenteel veilig kan stellen. Wat ik wel geloof is dat het hebben van g&z tijdelijk een veilige haven is en dat ik goed op moet letten om het ook op het juiste moment weer te verkopen. Maar dat moment is nog niet aan de orde. Eerst moet er nog veel gebeuren.

  Maar ik stel jouw mening op prijs. Is mijn stelling in jouw optiek dan zo’n verkeerde?

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Haha, vraag me af of het je werkelijk allemaal is duidelijk geworden.

  Bedenk je wel even één ding. Dit is zoals ons volgende economische systeem gaat werken. Het huidige werkt nog niet zo. Het verschil zit hem in het feit dat we momenteel verre, verre van een fysieke markt voor goud hebben. Allerlei papieren claims op één en hetzelfde stukje…..tja dat geeft problemen.

  Bovendien spaart iedereen nog in de schuld van de ander. Dit gaat veranderen. Voordat het zover is moet men eerst met de gevolgen hiervan worden geconfronteerd….Lees: verdampen voor zeker gewaande tegoeden.

  En dan inderdaad kan men geld printen wat men wil, het zal de spaarders niet meer raken….die zitten dan met hun spaargeld in fysiek goud.

 • greetjes

  OVER DE GOUDMANIPULATIE…
  20 februari, 2012 | door MHAAGEN |
  Een heel interessante video over dit onderwerp en hoewel dit interview maar tien minuten duurt, wordt er heel veel gezegd (ook over zilver) dus kijken maar :

  FutureMoneyTrends.com recently sat down with Bill Murphy, the chairman of the Gold Anti-Trust Action Committee (GATA). GATA is a non-profit civil rights organization whose purpose is to expose, oppose, and litigate against the collusion to control the price and supply of gold and related financial instruments. For those not familiar with GATA, please watch this video and subscribe to their daily newsletter at GATA.org. Klik op volgende link voor het vervolg en het interview :

  http://futuremoneytrends.com/index.php/category-table/141-bill-murphy-interview

 • Martin

  @Boefke

  Bedankt voor je post Boefke.
  Het is mij nu hartstikke duidelijk geworden….goud is geen geld!
  En ik me maar druk lopen maken over fiat geld wat nergens door gedekt is.
  Ach wat kun je nou leren uit het verleden…helemaal niks toch?
  Nou komt het toch nog allemaal goed……! ;-)
  Ik zeg printen dat geld.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Greetjes. Voor een politieker is Ron Paul waarschijnlijk the best of the worst we can get.

  Het zal best een aardige man wezen, en verstand hebben over van alles en nog wat. Echter wat hij niet inziet is dat goud als geld géén oplossing gaat brengen. Hij blijft er maar mee rondleuren, terwijl iedereen nu toch wel zo’n beetje kan weten dat dit totaal niet praktisch is.

  Zit er aan te denken om mijn laatste post naar hem te sturen, echter veranderen van zijn mening zal hij niet snel meer doen op zijn leeftijd vermoed ik.

  Voor degene die de post gemist hebben, Gold is not Money.

  http://tinyurl.com/888echp

 • greetjes

  is dit “onze” RB???

 • greetjes

  De Fed ten voeten uit!
  Geschreven door Robert Broncel
  donderdag 16 februari 2012 12:03
  Hieronder volgt een samenvatting van een artikel aangaande het geraffineerde, frauduleuze schimmenspel van de Federal Reserve Bank in de VS. Het onderwerp is voor dit forum al meerdere malen aan de orde geweest en geeft een “fraai” beeld van wat er zich verder “achter de coulissen” afspeelt.

  Het is afkomstig van ene Michael die als klokkenluider zn achternaam wijselijk niet prijsgeeft. Door een bevriende relatie werd ik hierop getipt. Dit artikel is hier te lezen.

  Michael geeft zich bloot met een undergraduate degree in Commerce from the University of Virginia en een law degree from the University of Florida Law School en heeft gewerkt voor de grootste advocatenkantoren in Washington D.C. Hij afficheert zich als publicist, spreker en activist en voelt zich nu een waarheidszoeker. De titel van zijn verhandeling luidt: 10 Things That Every American Should Know About The Federal Reserve. Het is een document van 7 paginas waarvan hieronder een vertaalde samenvatting volgt.

  http://www.beursblik.nl/columns/de-fed-ten-voeten-uit.html

 • greetjes

  oh, btw: ik ben een Ron Paul fan ;-)

 • greetjes

  Ron Paul zelf waarschuwt in Kansas dat de VS aan het afglijden zijn naar een totalitaire fascistische staat (tell me something new)

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2103295/Ron-Paul-says-U-S-turning-fascist-state.html

 • greetjes

  off-topic

  US Military verbiedt actieve militairen deel te nemen aan Ron Paul manifestaties, zie vooral de commentaren eronder ;-)

  http://www.youtube.com/watch?v=Gz6INkQViaw&feature=youtu.be

 • PatDC

  Als de trend zich doorzet zal de verkoop van de US Mint (American Silver Eagles en Gold Eagles) deze maand de laagste zijn sinds 2008. En dat is niet omdat januari zo goed was, want vorig jaar had januari een nog hogere verkoop en toch was februari toen 3,2 miljoen ASE’s. Nu amper 835000 en we zijn al 70% van de maand.
  Blijkbaar zijn we afwachtend geworden, en gezien de euro situatie lijkt me dat geen slecht idee, want het zal de dollar sterker maken en het kan best zijn dat de futures spelers dan terug weg spurten uit de goud/zilver markten, omdat er daar dan meer te rapen valt. Ik heb zelf ook amper nog iets gekocht sinds eind vorig jaar.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Die olie, wordt die ook nog zowat afgerekend in waardeloos papier? Niet gek dat de Iraniërs het stopzetten. Wat zou jij doen, wanneer je overladen wordt met schuldpapier dat je in de verste verte niet kunt uitgeven aan eenzelfde hoeveelheid goederen?

 • spaarpot
 • WijRos

  @Mexican Seastar

  Beste MS,
  Ik begrijp niet helemaal uw verhaal maar ik zal reageren op wat ik begrijp uit uw reactie hierboven en uit uw reactie van “het blijft wat het is”
  De leiding van grote bedrijven en de overheid die werken veel samen en zijn op elkaar afgestemd. Bij beide partijen heb je hetzelfde type functionarissen met het karakter van een ambtenaar. Veel nieuwe regels komen in onderlinge overeenstemming tot stand en binnen de grote bedrijven zit altijd wel een afdeling met iemand die de benodigde formulieren kan afhandelen. Kleinere ondernemers zijn vaak veel ondernemender en verkeren in een omgeving waar regels vaak het ondernemen belemmeren. Dat kan een ambtenaar niet begrijpen omdat die geen ondernemer is. Hier zit al een belangrijk stuk van de onvrede en de beperkingen voor de ondernemer. Grote bedrijven zijn zelden ondernemers dus die varen in een regelgebied wat bekend is. Echte ondernemers doen vaak dingen die in aanvaring komen met een bepaalde regelgeving die oorspronkelijk helemaal niet bedoeld waren voor de activiteit die de ondernemer wil doen. De buitenwereld geven vaak af op ondernemers uit afgunst en omdat ondernemers vaak tegen allerlei regels aanbotsen en die vaak moeten passeren om verder te kunnen.
  Grote bedrijven of de overheid laten lastige klusjes vaak door kleinere ondernemers opknappen om de verantwoordelijkheid van regels te omzeilen, hier wordt zelden melding over gemaakt.
  Kortom verder gaande regelgeving afgestemd op grote bedrijven, blokkeren of remmen kleine ondernemers.

  re. oorlog.
  Oorlogen worden gepland om binnenlandse problemen op te lossen, kijk maar naar Irak, Afghanistan, Libië en nu Iran. Amerika heeft een enorm leger, onvoorstelbaar, groter dan alle legers van Europa, China en Rusland samen. Die mensen die daar werken en de toeleveranciers moeten werk hebben dat kan alleen maar als er wat gebeurt.
  Een andere reden tot oorlog is door onvrede van volkeren onderling zoals christenen (roomskatholiek tegen protestants), moslim (Sunni tegen Shia), etc.
  Ook ontevreden inwoners kunnen zoveel massa krijgen dat er een bijltjesdag komt. Zo denk ik dat door een halve eeuw zeer slecht beleid in west Europa de bevolking zodanig verwend is geraakt dat als het lenen niet meer gaat en de pensioenpotten leeg blijken te zijn dat dan naar schuldigen gezocht zal gaan worden. Er is nu echter niets meer aan te doen als men er al iets aan zou willen doen. Tot nu toe wil 99% nog niet eens inzien dat er een probleem is. Politici, banken, vakbonden en economen blijven ons maar steeds vertellen dat als we maar een beetje rustig aan doen dat er geen problemen zullen ontstaan en dit gaat er in als koek, tot nu toe.
  We zullen wel zien hoe zich het ontwikkelt. Het staat voor mij als een paal boven water dat iedere extra lening het eindresultaat alleen maar erger maakt. De fatalisten onder ons denken dat dit niet zo is. Die denken we pakken wat we nu kunnen krijgen en daarna begint toch alles voor iedereen opnieuw.

 • temp242

  Beste RB, dank voor de uitstekende link!
  En Beste MS, inderdaad wat daarna?MVG.

 • Nico

  Andreas
  Inderdaad leerzaam,maar voor mij toch ook wel confronterend,wat een rotzooi ze er van hebben gemaakt,er is daardoor veel kennis verloren gegaan,ikzelf werkte bij de rotterdamse droogdok maatschappij,opdit terrein zat ook rotterdam nucleair waar veel kennis was van de bouw van reactorvaten,de overheid en dan met name de socialisten hebben dit bedrijf ook te gronde geholpen men was tegen kernenergie en gaven geen uitvoer vergunningen meer naar het buitenland,wat het einde betekende voor R.N.
  heel kortzichtig natuurlijk want ze werden toen in frankrijk geproduceerd.
  maar in ieder geval nog bedankt voor de tip van het boek van Lakeman,ga ik zeker lezen klokkenluiders worden vaak verguisd,in mijn ogen hebben ze de moed om een beerput open te trekken ook al heeft dat onaangename konsekwentsies.

 • Mexican Seastar

  Belàngrijk nieuws vandaag: de palliatieve zorg in ons land is vandaag overleden, ze was 88 !
  Ze ging blijkbaar met een zuster van gelijkaardige leeftijd…
  Hmmm ..

 • Mexican Seastar

  Tja Temp 242,

  En daarna?
  Ja wàt daarna dan ?

  Gans de muppet show van voren af aan en enkele sectoren (cfr. wapenindustrie en bankwezen) enkele nulleb rijker..

  Wat dàn nog ‘op te bouwen’ :):):):) ?

  Groetjes

 • Edwin

  Pietje, zoch je eerder niet info over USA schuld? Hun schuldenlast ligt op hetzelfde niveau als Griekenland. Hun bezuinigingen strategie is een reductie op een hogere uitgave. “Hun dieet is succesvol omdat ze ipv 15 kilo maar 10 kilo extra aankomen….”

  Zilver staat op 33.48 volgens tradersoftware. Foutje op Z24 website.

  http://www.youtube.com/watch?v=EhfqHpr87vs&feature=youtube_gdata_player

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ temp

  Je kon wel eens heel erg gelijk gaan krijgen met je maartvoorspelling.

  America, Persia, And Israel Are Being Sacrificed For A One World Order

  “If the Washington/Tel Aviv-promoted hysteria is already at fever pitch, wait for March 20, when the Iranian oil bourse will start trading oil in other currencies apart from the US dollar, heralding the arrival of a new oil marker to be denominated in euro, yen, yuan, rupee or a basket of currencies. That would suit Asian clients – from BRICS members India and China to US allies Japan and South Korea, not to mention NATO member Turkey. But that would also suit European clients, to pay for oil in their own currency. Tehran – as well as many key players in the developing world – does want to sink the petrodollar. That may be the straw to break the American camel’s back.” – Pepe Escobar, “US wants SWIFT war on Iran,” February 17, 2012.

  http://poorrichards-blog.blogspot.com/2012/02/america-persia-and-israel-are-being.html

 • temp242

  En toch gaat het zo gaan beste MS, een oorlog en dan resetten.

 • Mexican Seastar

  @ Gerard,

  Ik zou wel eens een beter argument willen horen van jou dan oorlog, om uit deze impasse te geraken. Tenzij je in de wapenhandel zit, kan ik me moeilijk voorstellen dat je dat als enige alternatief kan zien.

  Bovendien wat je de overheden verwijt kan je echt – wil je eerlijk doortrekken – ook de andere grote spelers verwijten.

  En één van deze zijn wij: het volk dat stemt.

  Ja WIJ.

  Tenzij jij morgen aan mij wilt komen vertellen op wie ik morgen zou moeten stemmen, om de politiekers dus in te kunnen ruilen voor staatsmannen :):).

  Ik ben bereid te luisteren – uit -gebreid en uit- gestreken zelfs.
  Als er ten minste wat komt ten minste, waar ik meer uit kan leren dan “stem morgen niet want democratie deugt niet ! “.

  Is het dàt wat je wilt zeggen?

  Ik zelf heb de vorige verkiezingen bewust niet willen gaan stemmen. Zo spuugzàt was ik het allemaal. Ook omdat ik wist wie op voorhand gewonnen had, dankzij mediapolitiek e.d..
  En dus waarom zou ik om 8 uur moeten opstaan voor iets waar een menigte al slapend voor stemt, ook al zijn ze wàkker?

  Neen, sorry.
  Ik heb al àl téveel cynisiche scenario mee gemaakt om me in te laten met een anti-overheide versus anti-banken dialectiek.

  Ik sta erboven en het is een prachtig uitzicht. Ben jij er al?

  M.v.g.

 • wortelbea

  hier ook moeie wisselkoersen in realtime

  http://www.wisselkoersen.nl/currency/showrealtime.aspx

  en niks speciaals…

 • wortelbea

  bwa, het is dus gewoon de euro dat 58% minder waard is.. was te voorspellen…
  lol :-)

 • greetjes

  sorry Pietje, je hebt gelijk. spot zilver is in EUR + 58% maar in USD 0%?!@

 • pietje

  Volgens mij is het een fout op de site van Z24 dit kan ik gewoon niet geloven is nog nooit gebeurd.
  Ook om dat zilver teenopzichten van de dollar nauwelijks is veranderd.
  Net even een mail gestuurd naar Z24.
  Als ze antwoorden dan lezen jullie het hier wel.
  Groetjes Pietje

 • greetjes

  Ik heb het boek al besteld ;-)

 • Andreas

  Nico
  Dat was weer even leerzaam. En de geschiedenis herhaalt zich inderdaad. Alleen werd niet verteld waar de miljarden gebleven waren. Lakeman legt dat goed uit in zijn boek.

 • greetjes

  Net Andere Tijden van de VPRO gekeken: ontluisterend!

 • greetjes

  vals alarm, volgens mij. Kan niks vinden op de link en Amsterdam Gold.

 • x

  Als dat waar is.. ga ik morgen ochtend als eerst een fles champagne halen en deze midden op de markt openen!!

 • pietje

  HIER NOG EEN. http://z24beurs.e24.com/commodities-amsterdam
  ZILVER STAAT NU VOLGENS Z24 OP BIJNA 40 EURO ?

 • pietje

  HOT NIEUWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ik wet niet of dit klopt maar op deze site staat zilver nu 59% hoger dan afgelopen vrijdag.
  JA 59% KIJK EN HUIVER WAT IS ER AAN DE HAND IS DIT DE GROTTE BOEM WAAR WE OP HEBBEN ZITTEN WACHTEN OF EEN FOUT OP DEZE SITE? .
  http://z24beurs.e24.com/factsheet/?ID_NOTATION=22847655

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Dummies Guide to EASY silver bullion refining at home

  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread810904/pg1

  Leuke hobby. ;-)

 • Nico

  Andreas
  Ik heb even de google goochelaar geraadpleegd,en wat denk je dat boek is nog steeds te koop voor een paar knaken,wel gebruikt maar sowat.

  http://www.boekenwebsite.nl/economie-management/het-gaat-uitstekend

 • Nico

  Adreas
  oke,zal best interessant zijn om te lezen,maar er is weinig van geleerd,in een periode van welvaart en rijkdom wordt het smijten met geld alweer gauw in ere hersteld,en word er met magere jaren niet gerekend,de overheid,maar ook veel gewone mensen denken op de korte termijn,en zelfs het hier en nu,terwijl niets blijvend is dat is de realiteit,ik waarschuwde in 2005 al aan mensen die een huis wilden kopendat ze beter konden gaan huren,dat de prijs buiten proporties aan het groeien was,en op de langere termijn onhoudbaar word,en ja dan ben je al gauw een zwartkijker,men kijkt te weinig naar de geschiedenis,die herhaalt zich altijd, zij het dan in een andere gedaante.

 • sticky fingers

  @RB
  Bedankt, tribler gelijk geinstalleerd en nu ” druk” aan het downloaden.

 • Andreas

  Nico
  Het boek heet: het gaat uitstekend uit 1984. Wat gedateerd maar eigenlijk is er helemaal niets veranderd

 • Nico

  Andreas
  Ja dat moet ongeveer in die tijd geweest zijn, wij waren met een groot kolengravers project bezig,wat grotendeels toen gecanceld werd, vele miljoenen zijn in rook opgegaan.

 • Andreas

  Nico
  De miljarden(toen al) gingen naar de banken. En met het vastgoed en andere bezittingen maakten Lubbers en consorten goede sier. Lakeman heeft dat destijds uitgeplozen. Ik ben helaas dat boek en de titel kwijt. Maar het was de moeite waard om te lezen.

 • Nico

  Andreas
  Ja dat kan ik me nog wel herinneren dat er iets speelde waar jij het over hebt,maar het fijne ervan heb ik nooit vernomen,wel weet ik nog dat de (R)overheid verder geen subsidies of andere steun meer wou verlenen men vond het een bodemloze put,
  waarna het failliet van rsv een feit was.

 • Andreas

  Nico
  Was dat grote 4potige baggereiland die zelf kon lopen niet het laatste project van RSV?

 • Mexican Seastar

  Andreas,

  Ik pleit niet voor een systeem dat niet eens echt heeft bestaan: dus vergelijken met een communistisch systeem stoelt niet eens op historische gronden, en is plat gewalst als gebruik om enige relativering in het huidige neo-liberale model in vraag te stellen.

  Ik pleit voor vernieuwing, maar vernieuwing gaat vandaag niet zelden gepaard met een overkop gaan en/of een vertrek naar lage loonlanden.
  In de textielsector heb je een hele lange traditie in Vlaanderen. Ook vandaag nog steken er sommige koppen er boven uit en laten zich internationaal waarderen.
  MAAR, velen onder hen laten het grove werk in andere landen doen. En zelfs dan nog komen ze er niet altijd. Zoals je zegt: flexibel omgaan met veranderende verwachtingen van de consument is eens te meer top prioriteit. Laat dat inderdaad een reden zijn waarom er zulk een lange traditie in Vlaanderen bestond, naast degelijkheid. Zelfs de meest succesvollen onder hen gaan wel eens failliet. Niet omdat ze geen goed in de markt liggend product leveren, maar wel omdat ze moeten roeien met kleine riemen ten opzichte van grootschalige confectie.
  Dat was dan de creatieve sector. Hoewel de lijn wel door te trekken valt naar vele andere sectoren. Het verklaart de veel te hoge huur- en koopprijzen van huizen, veel te hoge kosten om reparaties door te voeren (electriciteit, loodgieterij,..), veel te hoge kosten om energie te verbruiken (wetten die eigen winning zelfs tegengaan!), …

  OP ZOEK NAAR EEN RODE DRAAD.. Of een blauwe, gele, roze .. : zo je het wilt :)
  Hoe gaat het in ALLE sectoren? Hoeveel slagkracht heeft men door de band genomen, ten opzichte van multinationals. Let op: een grootbedrijf is nog làng geen multinational.
  Er zijn een hoop grootbedrijven waar ik fan van ben. Slechts weinig multinationals zijn uiteindelijk ethisch verantwoord bezig (als je ver genoeg graaft: politiek in arme landen, onderaanneming, regels tegen vervuiling aan hun laars lappend, opkopen van grote gronden en massale onteigening, e.d…).
  Want creativiteit is heus niet het enige dat de kans op succes doet toenemen. je moet ook SLAGKRACHT hebben om massaal veel regels aan je laars te kunnen lappen en er nog mee weg kunnen komen ook.
  Laat me het zo stellen: in heel wat sectoren is MAATWERK gewoon niet meer van onze tijd, niet omdat er geen nood aan is (daar is DES TEMEER NOOD AAN DEZER DAGEN !!), maar gewoon omdat het weg gebonjourd wordt door de vissen die liever geen alternatieven willen tolereren.
  Van op het moment dat een bedrijf een beetje groot wordt, wordt het langs alle kanten tegen gewerkt door de allergrootsten, omdat ze voor hen een doorn in het oog zijn. Eerst is er de aanval, dan volgt er het voorstel. Klinkt toch niet onbekend in je oren, neem ik aan?

  Om een grondigere liberalisering van onze markt door te voeren, zou men kunnen beginnen met het bestraffen van wederzijds aandeelhouderschap van giganten aan elkaar. Dat zal de octobus al iets of wat in alom tegenwoordige slagkracht verzàchten.

  M.v.g.

 • Andreas

  Nico
  Ik heb eens een boek gelezen van ik meen Pieter Lakeman. Die beschreef de achtergronden van deze zaak. Het fijne weet ik niet meer , maar wat me bijgebleven is. De overheid stortte geld en dat ging regelrecht naar de banken. En het Nederlandse volk en RSV personeel maar denken dat alles er aan gedaan werd een bedrijf en bedrijfstak te redden. Meneer Lubbers en zijn familie hadden er ook mee te maken op smerige wijze, staat mij bij. Dat was dus eigenlijk Griekenland in de polder.

 • Nico

  Andreas
  bedankt voor de tip,daar heb ik nog voor gewerkt,maar in 1983 de zak gekregen met nog 1500 collega’s, en ing. Stikker kreeg een gouden handdruk. eigenlijk de zelfde kromme gedragingen als de bonus bij banken en ceo van topbedrijven ook al presteren ze niets,niks nieuws onder de zon dus.

 • pinokkio

  Mooi inhoudelijk artikel, dank !
  Dick Snickel

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Waar we niet op moeten wachten zijn hogere olieprijzen. Olieprijzen kruipen in € naar nieuwe records en in $ is de recordprijs ook niet meer veraf. En dat in een dalende economische toestand. Tijdens recessies zou de olieprijs moeten dalen doordat er minder verbruik is. Maar nu gebeurd het omgekeerde. Dit zal de economie extra pijn doen. Het kan natuurlijk komen doordat het aanbod over de top is.

  Vandaag verbruiken we 5 keer meer olie dan dat er nieuwe olie gevonden wordt. Daarbovenop schatten specialisten dat reeds 95 % van de wereldwijde oliereserves gevonden zijn. De productie stagneert al sinds 2005 en in de toekomst wordt een daling van de olieproductie verwacht.

  En nieuwe technieken brengen ook geen zode aan de dijk. Ze zijn onvoldoende en kosten massa’s energie. Een product dat schaarser wordt, zal volgens de economische wetten duurder worden.

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/02/16/peak-oil-de-feiten/

 • Andreas

  Op NED 2 om 21.20 het programma ,Andere tijden, over de RSV affaire. Het debacle en smeerpijperij van de overheid en banken inzake het Rijn-Schelde-Verolme concern.

 • Jullie

  The road to serfdom, noemt men dat.

 • Andreas

  M.S.
  Je ziet nu al heel veel kleine bedrijfjes starten. Hiervan gaan er heel veel weer omvallen. Maar dat is van alle tijden. Niet iedereen die begint is er ook geschikt voor. Uit wat overblijft komen de nieuwe ,groten, weer voort. Slimme, geharde en vindingrijke ondernemers die de erfenis van nu achter zich gelaten hebben. Je kunt het met Wijros en Gerard oneens zijn. Of hun ideen veel te rechts, asociaal en verwerpelijk vinden. Ik denk toch echt dat het hun kant uitgaat. Niet vandaag of morgen, maar als je deze postings over 10 jaar terugleest zal hun gelijk denk ik blijken. Of zoals Gerard wel eens oppert een communistisch systeem. In dat geval kan de hele middenstand beter er mee stoppen. Dat gaat dan ook wel gebeuren

 • Andreas

  M.S
  Ik durf bijna niet meer te reageren uit angst voor spamprostituee uitgemaakt te worden(klinkt toch netter hr fritsie).
  Maar nu even serieus. Voor wat detailhandel betreft heb je een punt. Met een kleine kanttekening daarbij. Nu gelden voor zowel een groot bedrijf dezelfde regels en eisen als voor een enorm groot bedrijf. Dat grote bedrijf maakt 1 keer bijvoorbeeld een ARBOplan en verdeeldt dat over alle vestigingen. Dus waar dat kleine bedrijf diezelfde kosten moet maken voor 3 medewerkers deelt het grote bedrijf dat over 1000 of meer medewerkers. Dus deregulering moet door alle lagen doorgevoerd worden. Natuurlijk verdwijnen beroepen ook zonder regulering. Dat is een evolutieproces. Kolenhandelaars zijn ook zo goed als uitgestorven. Kleine bedrijven hebben in een vrije markt zonder overregulering echt wel een kans. Ik ben zelfs benieuwd welke groep direct tijdens de komende grote crisis het sterkst zal zijn. De starre grote bedrijven met ondernemingsraad en vakbondsbemoeiienis en 36 dure managementlagen, of het flexibele kleinbedrijf. Je ziet nu toch wel veel bedrijven die omstreeks WW2 als klein bedrijf begonnen zijn omvallen. Niet flexibel genoeg meer. Ik ga er toch een beetje vanuit dat in 60 tot 70 jaar eigen vermogen is opgebouwd. Gedeeltelijk zijn die bedrijven verkocht en heeft vaak de familie het verzilverd of ondergebracht bij holdings en gaat het aloude bedrijfje die nu een dochter c.q werkmaatschappij is geworden failliet. Aan de andere kant moet je wel heel veel eigen vermogen hebben om bijvoorbeeld een sociaal plan voor het overtollige personeel te kunnen betalen.
  Neem even mee dat vele bedrijven nu al in het derde jaar van economische teruggang zitten. Het vet is bij velen allang weg. Om eerlijk te zijn zet ik mijn kaarten meer op de kleine bedrijven.
  Juist de bedrijven die dus ook nog nooit subsidie van enige betekenis hebben gehad, maar je eigen kloten redden het motto was. Daar geloof ik in. Weinig tot geen overhead en geen belachelijke acties als teambuilding in de Ardennen. De kernvraag is wie zich het snelst aanpast.

 • Ethan

  @RB

  Als techneut is dit een erg fijn stukje leesvoer bedankt, duim omhoog! :)

  Aan de andere kant, de laatste tijd heb ik de laatste tijd zelf flink wat minnen mogen ontvangen voor ‘minder direct edelmetaal-gerelateerde berichten’. Op dit moment heb je zes duimen omhoog (waaronder dus 1 van mij).. en ik snap het niet meer.. zelf doe ik totaal niet moeilijk over berichten die wat meer off-topic zijn (een specialistische tunnelvisie kan zelf-versterkend en gevaarlijk zijn), maar nu zijn de duimen naar beneden er niet als de kippen bij?!?

  Ik volg de logica gewoon niet meer, dus ik stel bij deze gewoon eenmalig heel duidelijk:

  Persoonlijk waardeer ik iedere beleefde bijdrage van iedereen. Maar bij links vind ik een paar regels beschrijving wel erg fijn.

  Die duimen zijn aan de ene kant erg leuk, want je kunt zien wat andere bezoekers van dingen vinder zonder dat je perse al hun reacties hoeft te lezen. Aan de andere kant heeft het wel het e.e.a. complexer gemaakt is mijn steeds verder groeiende gevoel. Berichten die totaal grof/off-topic/spam zijn kunnen natuurlijk altijd verwijderd worden, ook zonder de aanwezigheid van duimpjes.

  Mijn paar centen (tientallen inmiddels met de inflatie ;) )

 • greetjes

  @Edwin

  20 Jaar geleden misschien nog, maar na 9/11, Irak en Afghanistan moet je toch wel erg onwillend en selectief dom zijn om niet te kunnne zien wat zich hier aan het voltrekken is. Hoe Israël en de VS samenspannen. En Iran is dichterbij dan het lijkt, voor ons.

 • Edwin

  @greetjes
  Veel mensen in Europa, USA en andere gebieden weten dat het een machtspel is van Israel en USA (regering). Helaas maakt dat dus niets uit. Teveel slapende mensen die dat soort onzin gewoon geloven. De macht van de media op de massa.
  Wie denkt dat dat wel meevalt, die maakt zelf ook nog deel uit van deze massa.
  Wakker worden graag.

 • Mexican Seastar

  HOI ANDREAS, GERARD, WIJROS EN ANDEREN,

  IK HEB NOG EFFE EEN REACTIE GEPLAATST BIJ DE VORIGE COLUMN (“HET BLIJFT WAT HET IS”).
  Daar pleit ik voor een vrije markt in de echte zin van het woord: waar wil je dat je kinderen hun brood verdienen en dus op welke MANIER kan er aan de VRIJE MARKT inhoud gegeven worden in functie van – precies – DIE VRIJHEID waar wij toch heel erg op gesteld zijn?

  Voor een beter begrip van wat ik bedoel, lees dus eerst maar even verder in mijn reactie waar ik hem plaatste, if you like.

  Heel fijn om boeiende bedenkingen te lezen en erbij stil te staan.
  M.v.g.

 • greetjes
 • greetjes

  @Andreas

  Ik sprak vanochtend mijn Anerikaanse vriend en die vertelde me dat in de VS afgelopen vrijdag de Senaat gestemd heeft voor een militaire inval in Iran als Iran niet stopt met het zich ontwikkelen als nucleaire macht. Pure waanzin!

  Iran heeft besloten geen olie meer te leveren aan de UK en Frankrijk:

  Tension around Iran has spiralled. Tehran is carefully avoiding being provoked so as not to vie the US and Israel an excuse for military action. Though activists believe the extra sanctions and economic blockade of Tehran is already an ‘act of war’.
  ­RT has talked to Brian Becker, the national coordinator of the A.N.S.W.E.R. anti-war coalition on the reasons behind the instability in the region.

  He believes the US government has manufactured an artificial crisis in the area.

  “Iran is complying with the IAEA. Iran does not have a nuclear weapon, Iran is not threatening its neighbors, Iran has not started a war with any of its neighbors,” says Becker.

  He also points out that Israel, on the other hand, has “hundreds of nuclear weapons” and, unlike Iran, refuses to sign a nuclear cooperation treaty and does not allow IAEA inspectors into its country.

  “So there’s not really a nuclear menace or a nuclear danger from Iran. So what’s the cause of the artificial crisis?” he questions.

  “The real goal is that the US government has embarked on a course of extreme economic aggression against Iran with the whole debate creating economic suffering, economic isolation, economic misery,” he explains. “So a part of the population will rise up or become displeased with the government. So that the US can – as it has in history – carry out regime change”.

  The US government however denies it is after regime change in Iran. But Becker warns we have to take such denials with a very big pinch of salt.

  “Since 1979 the US refuses to have relations with the Islamic republic of Iran. Why?” he questions. “Is it because Iran is a dictatorship? Well, it is actually a democratic government. It has democratic features far beyond some of America’s foremost allies in the Middle East, such as Saudi Arabia, for instance.”

  Lees verder op RT:

  http://rt.com/news/iran-us-sanctions-war-677/

 • greetjes

  @Andreas

  Ik sprak vanochtend mijn Anerikaanse vriend en die vertelde me dat in de VS afgelopen vrijdag de Senaat gestemd heeft voor een militaire inval in Iran als Iran niet stopt met het zich ontwikkelen als nucleaire macht. Pure waanzin!

  Iran heeft besloten geen olie meer te leveren aan de UK en Frankrijk:

  Tension around Iran has spiralled. Tehran is carefully avoiding being provoked so as not to vie the US and Israel an excuse for military action. Though activists believe the extra sanctions and economic blockade of Tehran is already an ‘act of war’.
  ­RT has talked to Brian Becker, the national coordinator of the A.N.S.W.E.R. anti-war coalition on the reasons behind the instability in the region.

  He believes the US government has manufactured an artificial crisis in the area.

  “Iran is complying with the IAEA. Iran does not have a nuclear weapon, Iran is not threatening its neighbors, Iran has not started a war with any of its neighbors,” says Becker.

  He also points out that Israel, on the other hand, has “hundreds of nuclear weapons” and, unlike Iran, refuses to sign a nuclear cooperation treaty and does not allow IAEA inspectors into its country.

  “So there’s not really a nuclear menace or a nuclear danger from Iran. So what’s the cause of the artificial crisis?” he questions.

  “The real goal is that the US government has embarked on a course of extreme economic aggression against Iran with the whole debate creating economic suffering, economic isolation, economic misery,” he explains. “So a part of the population will rise up or become displeased with the government. So that the US can – as it has in history – carry out regime change”.

  The US government however denies it is after regime change in Iran. But Becker warns we have to take such denials with a very big pinch of salt.

  “Since 1979 the US refuses to have relations with the Islamic republic of Iran. Why?” he questions. “Is it because Iran is a dictatorship? Well, it is actually a democratic government. It has democratic features far beyond some of America’s foremost allies in the Middle East, such as Saudi Arabia, for instance.”

  Lees verder op RT:

  http://rt.com/news/iran-us-sanctions-war-677/
  en
  http://www.youtube.com/watch?v=dUw4ZoskahI

 • Robin

  M.a.w nu Zilver kopen van me zuurverdiende geld? (Ben nog jong, en bezit reeds (nog maar) 40 oz Zilver)

 • pietje

  Duits vermogen = alle euroschuld
  Trek je de schulden van Duitse burgers van het bruto vermogen af, dan blijft er nog 8.200 miljard euro over aan netto vermogen over. Dat is een aardige som, want volgens statistiekbureau Eurostat lag de gezamenlijke schuld van de eurolanden eind september vorig jaar op 8.192 miljard euro.

  In theorie kunnen Duitse burgers dus samen de gehele euroschuld aflossen. Uiteraard is dit in de praktijk niet uitvoerbaar, maar het geeft wel een idee van de financiële slagkracht van Duitsland.

  http://www.z24.nl/economie/artikel_260969.z24/Zo_rijk_zijn_Duitsers__ze_kunnen_alle_euroschuld_kopen.html

 • Andreas

  Beste temp
  Maart komt steeds dichterbij. We horen hoegenaamd niets meer van militaire inspanningen in het Midden-Oosten. Maar de opbouw gaat gewoon verder. Iran is ook nog niet echt aan het terugdeinzen zo te zien. Die lijkt de handschoen nu toch echt op te nemen. Stilte voor de storm???

 • temp242

  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_internationaal/Iran_staakt_olielevering_aan_Frankrijk_en_Groot_Brittannie.9162160-3143.art

  Heel benieuwd hoe die mislukte Napoléon dààr op gaat reageren. Waarschijnlijk met enkele vazalen de DemoNcratie in Iran gaan brengen.

 • WijRos

  @RB
  beste RB, dank je wel voor de informatie, we zijn bezig met downoaden.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Tribler: onvernietigbaar filesharingsysteem van TU Delft

  Overheden en machtige bedrijven houden, zoals bekend, niet zo van vrijheid van meningsuiting. Geen wonder dat met bijvoorbeeld kinderporno of terrorisme als rechtvaardiging, poging na poging wordt gedaan het vrije internet aan banden te leggen. Het aan de TU Delft ontwikkelde Tribler komt dan ook als geroepen. Eindelijk een antwoord op de steeds sterker wordende censuur op internet?

  Tribler is alleen uit te schakelen door het gehele internet er uit te trekken

  De twee zwakke punten van Bittorrent
  Bittorrent is in de laatste tien jaar een razend populair geworden manier om bestanden te delen. In het kort werkt Bittorrent als volgt. Iemand die een bestand wil delen, de seeder, laat het verwerken door een bittorrent programma. Hierbij wordt het bestand opgedeeld in pakketjes en wordt er een torrent aangemaakt, een beschrijvend bestandje waarvan de naam eindigt op .torrent. De torrent bevat de locatie van de tracker, de computer die de download coöordineert, en de inhoud van de bestanden. De seeder uploadt dit bestandje naar een torrent site zoals bijvoorbeeld The Pirate Bay.
  Downloaders, de peers of leechers, krijgen alle van elkaar verschillende pakketjes toegestuurd. Deze gaan ze onderling delen, waardoor de seeder niet meer hoeft te uploaden. Ook explodeert de downloadsnelheid nu.

  Nadeel van deze methode is dat “justitie” of een andere censurist dit proces kan dwarsbomen, zowel door de trackers juridisch te vervolgen als door de site waar de torrents op worden gedeeld, te blokkeren. Dit is ook precies wat er is gebeurd.

  Het trackerprobleem is nu door programmeurs opgelost. Alle grote Bittorrent clients bevatten nu een systeem waardoor tracking door alle clients gemeenschappelijk plaatsvindt. Het tweede zwakke punt, de noodzakelijkheid van een site als The Pirate Bay om torrents op te zoeken, blijft echter. Een geliefde strategie van dubieuze organisaties als RIAA, Brein en de “rechterlijke macht” is dan ook deze sites plat te leggen of in ieder geval de toegang tot deze webstes te blokkeren.

  Laatste zwakke punt nu aangepakt
  De op de TU Delft ontwikkelde bittorrent client Tribler heeft geen sites als The Pirate Bay meer nodig. Tribler bevat naast een ingebouwde videospeler, een overlay network, een virtueel netwerk dat over internet heen ligt. In dit redundante netwerk liggen de torrents opgeslagen. Zelfs als de meeste Tribler clients offline worden gehaald, werkt het systeem nog steeds. Kortom: de nachtmerrie van bedrijven als Viacom, die op dit moment grof verdienen aan het pluggen van hun eigen muziek op hun muziekzenders.

  TV van de toekomst heeft geen tv zenders meer nodig
  De grote droom van de bedenkers van Tribler is de tv te verbinden met internet. Op dit moment ontwikkelen ze tv hardware doe het mogelijk maakt met behulp van Tribler video’s te delen en op de tv te bekijken. Populaire video’s komen bovenaan te staan, zodat tv-kijkers niet vaak meer geconfronteerd worden met saaie programma’s.

  Tribler downloaden
  Het wordt tijd dat wij, de burgers, de controle over ons leven terugpakken en zelf bepalen wat voor informatie we willen ontvangen. Hoe meer gebruikers Tribler krijgt, hoe succesvoller het systeem wordt. Droom je ook van vrijheid en een onbeperkt TV-aanbod met programma’s die jij leuk vindt, of nog beter: de mogelijkheid zelf programma’s te maken? Je bent niet de enige. Daarom roepen we onze lezers op om massaal Tribler te installeren en ook hun vrienden in te lichten.

  Tribler download: http://dl.tribler.org/download.html

 • Snel

  @pietje Ik heb toch ergens gelezen dat de staatsschuld van Amerika over de 100% is gegaan. En dat is nog niet zolang geleden.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Heb zojuist een nieuwe post gepubliceerd.
  Hij handelt over de misvatting van velen over goud. Gold is Money,

  Dit sluit uiteraard de rol van goud in ons toekomstige monetaire systeem niet uit!!

  http://endotworldasweknowit.blogspot.com/2012/02/gold-is-moneynot.html

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Consolidatie?

  Goud doet +8% in 2 maanden……niet bepaald slecht toch?

 • Andreas

  Ja, beste Frits
  Ga ons eens vertellen wie er nu de SPAMHOER is, nu Ramona zo’n beetje weggetreiterd is. Het staat mij nog helder voor de geest dat toen Temp en ik laat op de avond een beetje dubbelzinnig werden jij er op aandrong dat we het netjes zouden houden. Wat woordenschat betreft meet je dus duidelijk met twee maten. Aan je fotootje te zien geniet je al geruime tijd van onze sociale ouderdomsvoorzieningen. Geniet daar nog maar even van voor zolang het duurt.
  MVG
  Andreas

 • WijRos

  @pietje
  Beste Piet het zijn nu niet de staatsschulden maar de privé-schulden die zijn in ons land het hoogste ter wereld. Het probleem is dat door alle garant stellingen Nederland gemakkelijk eigenaar kan worden van de grootste staatsschuldenlast ter wereld.

 • Andreas

  De ellende van mijn vorige stukje is dat je iedere zelfredzaamheid van met name jonge mensen wegreguleerd. Mijn vader en moeder zijn begonnen op een zolderverdieping in Amsterdam. Daarna woonden ze in Volendam. Het huis naast ons was onbewoonbaar verklaard. Dat van ons was onverklaarbaar bewoond. 4 muren en dat was het. En daar zaten ze dan met 5 kinderen.
  Geen douche, de keuken was een simpel aanrecht met een gasfonuis. En ook geen schulden. Wat hebben we daar wat afgelachen. Als ik dat vertel aan mijn kinderen kijken ze mij aan of ik van een andere planeet kom. Op Timor woonde ik bij mijn vriend. En zijn huis verschilde niet veel van mijn jeugd. Het enige verschil was dat er een televisie stond. Ik had er geen moeite mee. Stofzuigen hoefde ook niet. Deur open, geschilderde betonvloer aanvegen en naar buiten vegen. Deurtje weer dicht en klaar. De douche was een bak water(koud) en een steelpannetje.
  En niemand klaagde erover dat je te lang onder de ,douche, stond.
  Zo kan het dus ook. En 50 dollar huur per maand stond ons zeer wel aan. Des te meer te besteden in de kroeg. :)

 • pietje

  De nieuwste ranglijst van Business Insider van de rijke landen met de meeste staatsschulden
  NB: De Nederlandse staatsschuld bedraagt 65 procent van het BNP

  10. Engeland schuld 80,9 procent van bruto nationaal product
  9. Duitsland 81,8
  8. Frankrijk 85,4
  7. VS 85,5
  6. België 97,2
  5. Portugal 101,6
  4. Ierland 108,1
  3. Italië 120,5
  2. Griekenland 168
  1. Japan 233

 • WijRos

  @Frits
  Beste Frits, zou u even iets duidelijker kunnen zijn en man en paard noemen?

 • Frits

  We hebben er weer een spamhoer bij. Beetje jammer dat het de belangrijkste schrijver is.

 • Andreas

  Beste Wijros
  Nee, dat denk ik niet van die boten. Maar een boot is als puur luxeartikel wat anders als een huis. Ik was op Oost-Timor en als je daar een huis wil bouwen zoek je stukje grond uit voor weinig en bouwt wat je wilt. Met of zonder dak, wel of geen ramen, wil je er 5 jaar over doen is ook goed. Dus je kan met een zeer laag budget er iets van maken, of niet, dat zal ook iedereen een worst zijn. Hier daarentegen mag helemaal niets meer. 100.000 regeltjes waar dat huis aan moet voldoen. En als er geen wc in zit, mag je er ook niet in wonen. Dus je dwingt mensen richting een ongezonde financiele positie. De roverheid heeft mensen als het ware geen keus gelaten. Wonen in een caravan is verboden. En hier komt nu mijn probleem. Als je mensen geen keus laat? Hoe voorkom je dan dat ze in de problemen komen? En als je dan ook nog als roverheid het maken van schulden promoot. Mag je dan later zeggen dat alle mensen stom en lichtzinnig waren. Een redelijk grote gebruikte stacaravan kost 5 tot 10 duizend euro. Zeker voor alleenstaanden en starters goed genoeg. Dus starten zonder schulden. Maar het mag niet.
  Je bent verplicht in een huis te wonen. Van een jeugdloon kan je bijna niets sparen. En als je als jeugdige samenwoont in een huurhuis hou je een klein beetje over. Als er al een huurhuis is, meestal niet. Dus dit beleid is op het maken van schulden gericht.
  Als je aan de ene kant zelfstandigheid en zelfzorgendheid eist, moet je ook zorgen dat je mensen daartoe gelegenheid biedt.
  Er zit voor mij dus een wezenlijk verschil tussen mensen die in de problemen komen door hun spilziekte zoals een te dure auto en op vakantie gaan van geleend geld en die aanschaf van die stomme boot omdat de buren er ook 1 hebben.
  Maar met name jonge mensen die in een huis en schuld gedwongen worden bekijk ik iets genuanceerder om voorgenoemde redenen

 • WijRos

  @Andreas
  Beste Andreas,
  Onze reacties kruisen elkaar zo nu en dan. Bijna alle slechte dingen op deze wereld zijn als goede ideeën begonnen. Alles wat goed is, leidt per definitie tot misbruik, fraude en corruptie dus ik denk dat we veel spaarzamer om moeten gaan met goede dingen en betere controles moeten inbouwen.
  Ik weet ook wel dat niets zwart wit is maar met beoordelen kom je op een punt zwart/wit daar ontkom je niet aan. Je bent zwanger of niet zwanger, je krijgt hulp[ of geen hulp etc.
  Juist de grijzigheid heeft tot de immense gedrochten geleid die we nu in Nederland hebben en daarom betalen we meer premie, belasting en geld voor bijna alle diensten. In Nederland is nu ieder gelukkig, hoor ik maar al te vaak in de media, maar het gaat er toe leiden dat binnen niet al te korte tijd de mensen het aller ongelukkigst zijn omdat het gewoon niet verder gaat.

 • WijRos

  @Andreas,
  re. “De meeste mensen zijn net kinderen.”

  Ik begrijp nu goed dat de staat had in moeten grijpen in jouw volgens jou “louche” boten handel?

  Ik vind dat je een eerlijke handel had waarin iedereen goed kon beoordelen wat hij kocht. De overheid had zich daar volgens mij niet moeten bemoeien.

  Als jij denkt dat bijna 100% van de mensen kinderen zijn waarom geven we die mensen dan kiesrecht en bevoegheid om ambtenaar te wezen etc.

  Ik denk dat we echt heel anders moeten gaan denken in Nederland.

 • Andreas

  Beste Wijros
  In aanvulling op mijn antwoord aan jou in de vorige post. Op de een of andere manier probeer ik altijd tot de ,gulden, middenweg te komen. De wereld is niet zwart-wit. Het is verdomde moeilijk om iedereen ,recht, te doen. Ik kan niet zeggen dat ons hele sociale systeem verrot is. Het is ooit met goede bedoelingen opgezet. Maar de uitwerking schijnt altijd op een zootje te moeten uitlopen. En als je de tekortkomingen en uitwassen aan de kaak steldt ben je direct asociaal, racist, ultrarechts en zo weet ik nog wel meer benamingen. Ik weet uit eigen ervaring dat een ongeluk en daarmee arbeidsongeschiktheid snel kan gebeuren. Dus een vangnetje is goed. Maar om dan direct maar te zeggen dat je nooit meer hoeft te werken omdat je je oude beroep niet meer uit kan oefenen gaat mij veel te ver. Dat is de laatste jaren aan het veranderen, maar dat gebeurd ook weer halfbakken.

 • Andreas

  Eindeloos geduld is wachten op de de dag dat politikers verstandige beslissingen nemen.

  Een hoge mate van geduld is een poes op de muur tekenen en wachten tot er haar op groeit.

  Gewoon geduld is wachten op hogere edelmetaalprijzen. Dit is ook het enige geduld wat beloond wordt.

 • Jullie

  “He that can have patience can have what he will.”
  ― Benjamin Franklin

  “Patience is bitter, but its fruit is sweet.”
  ― Aristotle

  “Patience and wisdom walk hand in hand, like two one-armed lovers.”
  ― Jarod Kintz

  “Patience is power.
  Patience is not an absence of action;
  rather it is “timing”
  it waits on the right time to act,
  for the right principles
  and in the right way.”
  ― Fulton J. Sheen

  “Trees that are slow to grow bear the best fruit.”
  ― Molière

  Enzo…

 • Snel

  Vooral die tekeningen !!!!!!!

 • greetjes

  Leuke foto’s ter illustratie btw ;-)

 • greetjes

  Eén van mijn favoriete criticasters is Nigel Farage, Euro-parlementariër tegen wil en dank. In de link een recent interview met hem over w/n bailout Griekenland. Hij zegt dat hij niet meer alleen staat in het Europese parlament; er schuiven steeds meer critici zijn kant op

  http://www.beursprognoses.com/analyse/2291/Farage:-EU-chanteert-Griekenland?utm_medium=email&utm_campaign=Waar+blijft+die+correctie+%2B+interessante+…&utm_source=YMLP&utm_term=Farage%3A+EU+chanteert+Griekenla…

 • greetjes

  Dankjewel Zilverpaul,

  daarom ben ik ook blij dat Rolf zo vriendelijk was om nog even een aanbieding te maken ;-)