Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Wachten duurt soms lang bij goud en zilver

19-02-2012 Zilverpaul

Goud kopen of beleggen in zilver?

Goud en zilver zijn al een tijdlang bezig met een bodemformatie. De meest noodzakelijke eigenschap voor investeerders in goud, zilver en mijnaandelen in beide edelmetalen is dan ook geduld.

Maar wachten duurt soms lang. Gelukkig is de troika druk bezig de problemen in Griekenland op te lossen…

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/troika.jpg

en hoe u zich soms ook voelt als goud- en zilverinvesteerder…….

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/dead%20people.jpg

de toestand in de VS wordt er niet beter op….

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/liberty.jpg

en hoe mooi bubbels als in fiat geld er ook uit zien; hun is geen lang leven beschoren:

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/bubbels.jpg

toch duurt het wachten op de volgende uitbraak van goud en zilver soms lang…

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/sleepy.jpg

en blijkt niet elke opgeblazen bubbel dat te zijn wat het lijkt:

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/blow-up.jpg

hoe dan ook, één ding is zeker, busje komt zo.

http://www.inkoopedelmetaal.nl/images/bus_gouden_toekomst.jpg

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Denkt u al aan goud kopen? Of wilt u investeren in zilver? Voorkeur voor een zilverbaar, goudstaaf oftewel goudbaren? Koop goud.

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

 • Ethan

  Nu bij 1 Vandaag ook weer van alles over hoe alles nu opgelost lijkt te zijn m.b.t. de problemen van de Euro.

  Weet niet of ik moet huilen of dat ik moet lachen..

 • Frits

  Voor zover ik weet is het in elk land verplicht om de officiële valuta te accepteren en verboden om parallelle valuta te hanteren.
  De overheid heft belastingen in die munt en wil geen concurrentie op monetair gebied. Zoals de oude Rothschild al zei (ik parafraseer): Wie de wetten maakt is niet belangrijk, wie de printer heeft wel. Als dan een of andere andere paljas een potje gaat zitten printen (of dukaten gaat slaan), wordt er roet in het eten gegooid voor de parasitaire klasse i.e. de overheid en aanverwanten.

  In de VS zijn meerdere muntprojecten gestart en lopende, vaak met zilver. Als er een initiatief werkelijk populair wordt, komt al snel de staatsknokploeg langs om de rebellie de kop in te drukken.

 • Frits

  @ Andreas
  Ik zie geen reden waarom je je excuses zou moeten aanbieden. Een klein misverstand is de dagelijkse gang van zaken op internet. :)

  @Hans
  De bron is de ‘Lord’ die met het Yohannes verhaal naar voren komt en hij zegt in hetzelfde praatje in The House of Lords dat het een ‘scam’ is. Dus 90% van een xander’s artikelen is wederom onderuit gehaald met een simpele bronnencontrole. Xander geeft aan dat we ‘niet verder komen’ met deze informatie, maar neemt het wel serieuzer dan zijn bron zelf.

  Dit is de derde keer dat ik dit hier doe. Xander publiceert een hoop maar heeft geen onderscheidende geest. Volgens mij is voor die site het belangrijker of iets in het straatje past, dan het zoeken van de waarheid.

  Vervolgens gaat het artikel over op een ander onderwerp, dat voor de verandering wèl waar is: De steun van 15 of 16 biljoen (trillion) van de FED aan Europese banken. Dit gegeven is naar ik meen al meer dan een jaar oud en deze informatie is bekend geworden naar aanleiding van een groot succes in Ron Paul’s strijd voor een controle van de boeken (audit) van de FED, die sinds het bestaan van dit perfide instituut in het geheim opereert: Het aannemen van de FED Transparency Act.
  Dr. Paul gebruikt dit ook in z’n presidentscampagne onder het motto: Geen dollars voor faalstaten in Europa, de VS ligt zelf in puin.

 • WijRos

  @Rien,
  hier alles over de komst en de val van bitcoin:
  http://www.wired.com/magazine/2011/11/mf_bitcoin/all/1

  Die gouden munt leek helemaal niet op een bestaande Amerikaanse munt maar men wilde geen paralelle betaalmiddel dat was wat mijn informanten beweerden.
  De naam was liberty en Ron Paul dollar en het was ook rond en plat zoals alle munten.

  Dit is de wet die parallel currencies verbied: 18 U.SD.C. 486 en 514
  Whoever, except as authorized by law, makes or utters or passes, or attempts to utter or pass, any coins of gold or silver or other metal, or alloys of metals, intended for use as current money, whether in the resemblance of coins of the United States or of foreign countries, or of original design, shall be fined under this title or imprisoned not more than five years, or both.

  Je mag dus geen munten of iets dergelijks maken en geloof maar van mij dat ze iets vinden om de bitcoin te verbieden als het ooit populair mocht worden.

  Ze hebben er ook oorlogen met Irak, Libië, en straks met Syrië en Iran voor over.

 • Cinelux

  Over die 15 Trillion US Dollar heb ik Celente in het verleden ook wel eens horen spreken.Dus
  het artikel zou best wel eens waarheid kunnen zijn.

  Is het jullie ook opgevallen hoe rustig die “bank holiday” destijds is was in Argentinië was.
  Waarschijnlijk was dit omdat 90% van de mensen geen spaargeld had en dus geen reden had om te demonstreren bij de bank voor hun geld.

  M.a.w. de kleine groep die hun spaargeld bij de bank verliest is klein genoeg om in het gareel te houden ;)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @sticky fingers
  Neemt niet weg dat die bron dan fout is :-)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos
  Ik denk dat je dan iets fouts gehoord hebt. De Fed is een bank en de SEC gaat niet over geld. Het toelaten of verbieden van geld is (denk ik) voor de US treasury.
  Dat neemt niet weg dat de bitcoins in het “normale” leven nagenoeg niet bruikbaar zijn. Ik zou ook niemand willen overhalen om in bitcoins te handelen. Voor mij is het niet meer dan een spelletje waar ik minder geld in heb dan veel mensen aan koffie uitgeven :-)
  Overigens die gast die een alternatieve ‘dollar’ maakte had zijn munt een design gegeven die zeer sterk op een echte dollar leek en ik dacht dat hij het zelfs een dollar noemde(?). Dat werdt als valsmunterij opgedoekt, niet omdat het een alternatief betaalmiddel is.
  Het is in de USA (volgens verhalen) zelfs relatief normaal om met iets anders als de USD te betalen op fairs. De dollars worden dan ingewisseld tegen de bonnen (o.i.d)

 • sticky fingers

  NEE het gaat er om wat er staat in de bron en trillion is in nederlands biljoen

 • WijRos

  Het Bitcoin verhaal klinkt leuk maar er is 0,0 garantie dat je er ook maar iets mee kunt. Het is veel te manipuleerbaar. Op de hele wereld is het min of meer illegaal, dus als een overheid vindt dat het getackled moet worden dan is het zo voorbij met alle idealistische gedachten. In de VS en in Europa zijn al veel onschuldiger systemen in een handomdraai om zeep geholpen.
  Mijn advies; begin er niet aan want er zijn veel veiliger systemen om te betalen en om te sparen. Koop PM, aandelen, land, andere tastbare spullen die verkoopbaar zijn als de tijden moeilijker worden dat is veel veiliger.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @sticky fingers
  Ik denk dat m’n ogen het nog goed doen (in dit geval!):
  “waaruit blijkt dat de Amerikaanse Federal Reserve maar liefst $ 15 biljoen ($ 15.000 miljard) heeft weggesluisd naar het Europese bankensysteem. ”

  Overigens, ik meen me te herinneren dat de balance sheet van de fed slechts 3 Trillion is. Dus ze kunnen geen $15 trillion wegsluizen al zouden ze het willen.

 • greetjes

  @ temp en Hans

  maakt me even niet uit wat Rien vindt; elke serieuze poging om het ‘Cabal’ aan de schandpaal te nagelen, zie ik met vreugde tegemoet. De bronnen van Xander lijken goed.

 • sticky fingers

  @wijros
  Overheid en multinationals zijn 1:
  CORPORATISME

 • sticky fingers

  @Rien
  Je moet wel beter lezen rien er staat toch echt trillion in de bronnen:
  $15 trillion is alleged to have been passed into the hands of HSBC

 • WijRos

  @Rien
  Beste Rien, de FED kan samen met de SEC er een eind aan maken en voor zover ik gehoord heb is dat eind vorig jaar gebeurd. Het is in de VS absoluut verboden andere currencies dan de officiële te gebruiken. Zo is vorig jaar ook een Amerikaan opgepakt die echte gouden munten maakte en die wilde verkopen als paralel betaalmiddel. Ik denk dat jullie nog steeds de grote macht van overheden onderschatten, in dit forum wordt steeds gepraat over Bilderberg en zo iets maar overheden zijn veel virulenter. Zij plakken er een label op van drugs, witwassen of terrorisme en ze mogen je nu zelfs zonder enige vorm van rechtshulp onbeperkt opsluiten. Men is in Europa nu ook bezig met soortgelijke wetgeving. We hadden die ook al in 1940 onze politici vonden dat blijkbaar toch nog niet zo een slecht idee en….. de kiezers blijkbaar ook niet.

 • Ethan

  @RB

  Wow, wat gaaf! Kippenvel! :D

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos
  Ha beste WijRos, de fed kan dat niet :-)
  Ze hebben er geen enkele controle over.
  Zo lang de mensen het bitcoin programma gebruiken zo lang werkt het.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Hans
  “wel erg veel duimpjes om jullie er zo vanaf te maken, kijk naar de bronnen van Xander, of moet ik ze misschien plaatsen ?”

  Voor zo’n dreiging bezwijk ik :-)

  Als eerste: 15 billion = 15 miljard. Dus het bericht zit er maar een factor 1000 naast.
  Ten tweede: het internationale banken systeem is zo gebouwd dat er voordurend leningen onder elkaar gemaakt moeten worden. Omdat de USD de reserve munt is, zijn veel van deze leningen in USD. Als nu de banken elkaar niet meer vertrouwen, dan moet iemand anders die USD leveren of het systeem valt in elkaar. Letterlijk overnacht!
  Dat de fed met USD inspringt is natuurlijk logisch.
  Is dit goed of slecht? Geen van beide, dit is gewoon hoe het systeem werkt.
  De rest van het artikel interreseert me niet.

 • WijRos

  @Nico
  Beste Nico, ik dacht dat de bitcoin een aantal maanden geleden al “ontmand” is geworden door de FED. Sindsdien wordt het volgens mij niet meer gebruikt.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Nico
  Je was me juist voor Nico. I handel een beetje voor fun op mtgox.

 • Nico

  En hier nog een link:

  Trade with confidence on the world’s larges
  t Bitcoin exchange

  https://mtgox.com/

  !

 • Nico

  voor diegene die ook bitcoins willen kunnen hier terecht
  maar het zal wel verboden worden de banken hebben geen macht over dit systeem
  http://www.bitcoinspot.nl/

 • greetjes

  @RB

  ziet er indrukwekkend uit! Geeft me bijna hoop…

 • Nico

  Men verzint toch van alles om het chartale geld in de toekomst te laten verdwijnen,bitcoins is er ook een variant van:
  Bitcoin: nieuwe munteenheid en revolutionair betalingssysteem
  Na een aantal jaren kredietcrisis, waarin banken en economieën steeds verder in het slop raakten, blijkt een anoniem genie al 2 jaar een oplossing te hebben voor het ogenschijnlijk problematisch verouderde systeem. Bitcoin, een in 2009 gestart Open Source project, lijkt te strijken met de eer het eerste digitaal verspreide en anonieme betaalmiddel van realistische waarde te zijn
  http://www.frankwatching.com/archive/2011/05/25/bitcoin-nieuwe-munteenheid-en-revolutionair-betalingssysteem/

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Militairen marcheren voor Ron Paul

  http://www.youtube.com/watch?v=T8tX4mmo_RY&feature=player_embedded

  Uiteraard te zien in alle westerse media. Eh… not.

 • PatDC

  Ik laat goud mooi links liggen, omdat 20% van de wereldstock in handen is van de luie parasitaire niks producerende club in de wereld, terwijl zilver bij de werkende producerende klasse. Ik heb niet de luie club nodig om mee te ruilen, wel de werkende klasse.

 • ritter

  @ Hans

  Lees over Y Riyadi ook eens de volgende link

  http://www.ny.frb.org/banking/frscams.html

 • Hans

  @allemaal

  wel erg veel duimpjes om jullie er zo vanaf te maken, kijk naar de bronnen van Xander, of moet ik ze misschien plaatsen ?

 • WijRos

  @Rien

  zo is het !

 • WijRos

  Ik heb inmiddels het VPRO verhaal over Argentina gezien. Door magere Internet verbindingen koste het mij bijna 2 uren.
  De film en de verhalen zijn strikt geldig voor de hoofdstad Buenos Aires (CABA) dat iets minder groot is dan NL. Voor het geval u dat niet weet; het land is ruim 66 x zo groot als Nederland.
  De regering van de Kirchners heeft wel groei gebracht maar door soms wel 10x zo grote inflatie als dat officieel vermeld MAG worden, is de groei een fractie van wat gepubliceerd wordt. Iedereen die een hoger inflatie cijfer publiceert dan de regering krijgt een boete van 500.000 peso !
  De Argentijnen maken geen gebruik van banken om geld te beleggen ze gebruiken de banken alleen om te lenen. Lenen kan vrijwel alleen via overheidsprogramma’s.
  De zogenaamde welvaart die er nu is, hangt helemaal af van overheidsprogramma’s gefinancierd met geld dat van boeren (het platteland) gestolen wordt.
  Niemand houdt cash in pesos alleen in dollars. Iedereen probeert zo snel mogelijk iets te kopen voor die dollars dat is wat er werkelijk gebeurt in dit land. Zoals ik al vaak aangegeven heb in dit forum; in de Westerse Wereld heeft men niet in de gaten waar lenen toe leidt, in Argentina wel. Men is hier op financieel gebied veel volwassener dan in Europa of Noord Amerika.
  Wat niet in de film tot uiting komt, is dat vrijwel alle invoer en ook veel uitvoer stopgezet is de afgelopen jaren. Hierdoor produceren Argentijnse fabrieken kwalitatief de slechtste producten voor de hoogste prijs ter wereld. De reden tot het stopzetten van de handel is het tekort aan deviezen (in de flim zegt Cristina dat ze niet meer internationaal wil lenen maar dat is een leugen, niemand wil Argentina geld lenen) en men wil voldoende voedsel in het eigen land houden om op deze manier de prijzen kunstmatig laag te houden.
  Wat ook niet in de film gemeld werd, is dat er vooral in CABA veel meer geweld is dan 10 jaren geleden. Verder wordt niet aangegeven dat vrijwel alle welvaart gestolen wordt van boeren die nu geen geld meer hebben om grondstoffen te kopen. We zitten nu in een tijd van grote droogte hetgeen gemakkelijk de economie totaal kan ontwrichten want de zogenaamde industrie van Argentina maakt overal verlies en heeft economisch geen betekenis. Financieel is Argentina er nu zeker niet beter aan toe dan in 2001 !
  Ik probeer deze randschrift te schrijven zodat jullie in NL nog iets meer informatie hebben hoe het hier gaat en wat er in NL zou kunnen gebeuren de komende jaren.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Hans
  Hi Hans, waarom wil je daar graag commentaar op?
  Waar of niet waar, maakt het wat uit?

  Er is maar 1 oplossing: uitstappen. Stop met de deelname in het systeem. Stop consumeren, bouw alle (ook hypotheek) schulden af. Wordt zo veel mogelijk zelfvoorzienend. Bouw een netwerk van gelijkgezinden en creeer zo een alternatieve economie.

  Alle andere oplossingen zullen op den duur tot dezelfde problemen leiden als we nu hebben.

 • WijRos

  @Hans

  Beste Hans,
  Sinds de invoering van centrale banken gebeuren er zaken die de normale burger niet kan vatten omdat je pas later hoort wat de drives waren om zoiets te doen. Vaak zijn het domme handelingen maar dat weten we pas achteraf.
  We weten natuurlijk ook nog niet of dit verhaal juist is.

 • wortelbea

  @Hans, een reaktie ? hierzo:
  geld kan je zoveel bijdrukken als je wilt. zeker als het digitale I en O tjes zijn. dus als het moet, dan doen ze dat maar. (moet = het systeem langer behouden)
  niet voor niets dat wij PM kopen nee ? ;-)

  PS: en of het klopt of niet, maakt mij eigenlijk zelfs niet uit, het zou best kunnen is mij al genoeg..

 • Hans

  en : het is ERG IRRITANT dat de tijd op dit blog niet altijd juist wordt weergegeven, is dit dan nog nooit iemand opgevallen ? is al heel lang het geval !

 • Hans

  graag wil ik iedereen en vooral DE MODERATOR wijzen op een artikel van gisteren, maandag 20 Februari 2012 op Xandernieuws, ik ben zelf niet echt een fan van deze site, maar feit is dat er wel altijd bronvermelding is, daar kan niemand omheen.

  TEMP242 vermelde al in zijn post van 20 Februari om 23:33 één van de bronnen van Xander.

  Hier de link : http://xandernieuws.punt.nl/?id=653904&r=1&tbl_archief=&

  zou graag een reaktie willen horen van mensen op dit blog die hier verstand van hebben, het gaat mij namelijk echt ver boven de pet !!!!!!!!

 • Gerard

  P.s.
  En nog een misverstand MS, ik snap best dat je grote multinationals de schuld wil geven. Maar volgens mij is dat domme SP praat napraten.
  Ga maar na, heeft Apple of Shell schulden? Nee, hebben ze NIET. Het zijn juist zulke welvarende bedrijven omdat ze GEEN schulden hebben.
  Hoe kun je nu uitgerekend dit soort bedrijven de schuld geven van de overheids-schulden?

 • Gerard

  @Mexican Seastar
  re: “Ik zou wel eens een beter argument willen horen van jou dan oorlog, om uit deze impasse te geraken. Tenzij je in de wapenhandel zit, kan ik me moeilijk voorstellen dat je dat als enige alternatief kan zien.

  Bovendien wat je de overheden verwijt kan je echt – wil je eerlijk doortrekken – ook de andere grote spelers verwijten.
  En één van deze zijn wij: het volk dat stemt.”

  1e punt:
  Een beter argument? Helaas, die is er niet. Maar ik zou wel willen dat dit bestond. Je zult die hele economische cyclus van “begin tot eind” moeten begrijpen om te weten dat er geen alternatief bestaat. “Te veel” schulden gingen over in “onaflosbare” schulden en gingen over tot nog hoger “oplopende” schulden. Ik zal de woorden van Merkel even herhalen: Om uit deze crisis te geraken is meer dan 100 aar keihard bezuinigen noodzakelijk. MITS de rente tussen 0 en 2% blijft natuurlijk. De oplossing wordt nu gezocht in totale vernietiging van alle valuta’s.

  Punt 2:
  De overheid heeft die schulden gemaakt en NIET de andere spelers. Dit is een naar bijkomend gevolg van “democratie”.
  Dat het volk dit zelf gewild heeft klopt helemaal.
  Schulden brengt nu eenmaal welvaart met zich mee, (tot op zekere hoogte). En partijen die welvaart op schulden beloven trekken veel kiezers. De schulden zijn dan voor onze kinderen en kleinkinderen, zo denkt de kiezer.
  Het is een andere discussie of je de kiezer kunt verwijten dat ze er niks van snappen.
  Komt nog overheen dat een overheid nooit verantwoordelijk is voor hun daden. Elke 4 jaar is immers de volgende ploeg aan de beurt.

  Beste MS, accepteer het gewoon, bekijk het realistisch, feiten zijn feiten en het gaat hoe het gaat. Keer op keer op keer, de hele geschiedenis door.
  Onze ouders en hun politici pasten beter op het huishoudboekje. Waarom? Omdat ze WO2 hadden meegemaakt en wisten donders goed hoe die ontstaan is, “schulden”. Ik spreek dan over de 50er en 60er jaren.
  De generatie daarna denkt daar niet meer over na, sterker nog, ze weten het niet en beseffen dat ook niet. Totdat het te laat is.
  Onze kinderen maken NA 2028 echt geen schulden meer. Hun kinderen daarintegen gaan er ook weer vrolijk op los!
  Dat is de reden dat een economische cyclus van begin tot eind “precies” EEN mensenleven duurt, gemiddeld 80 jaar. Vorige cyclus duurde 60 jaar.
  Dan nog terug bij punt 1. Er was nog nooit een cyclus in de geschiedenis die NIET werd gereset zonder oorlog.
  Maar de meeste mensen snappen nog niet eens hoe schulden-oorlogen ontstaan. Des te erger om uit te leggen dat ze er ooit zelf voor gekozen hadden in eerdere tijden.

 • temp242
 • WijRos

  @Henk
  re. Argentinië stond voor 2000 in de top 10 van wereldeconomieën !

  Beste Henk, Ik denk dat dit gold voordat Perron kwam in de veertiger jaren.
  Ik heb het stuk nog niet kunnen zien dus moet wachten tot morgen.
  Ik weet wel dat we in Argentinië nu verder failliet zijn dan in 2001 !!!

 • greetjes

  Ranting Andy: Ranting Andy says Don’t Worry About Confiscation, Worry About Iran

  http://dont-tread-on.me/?p=13758

 • high five

  Het is weer feest bij de bankiers.
  Europa gaat hoogst waarschijnlijk Griekenland uitkopen.
  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9092320/Germany-bows-to-global-pressure-and-signals-Greek-rescue-deal.html

 • greetjes

  @Andreas

  Dat was ‘mijn’ Carlos, die dat zei. Die man was er goed doorheen gerold, erg goed zelfs. Een crisis bood ook veel mogelijkheden en die heeft hij gepakt.