24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Wat is uw verwachting voor de goudprijs?

goudprijs28juni

De goudprijs is de afgelopen periode uitermate volatiel geweest. Handelsdagen waarop het goud heen en weer vloog met honderden euro’s per kilogram waren geen uitzondering en er lijkt veel onzekerheid te zijn voor de korte termijn.

Waar op 1 januari van dit jaar nog ruim 41.000 euro voor een kilo goud op de borden stond, daalde de goudprijs vandaag tot iets meer dan 29.000 euro; een daling van bijna 30%. De goudprijs daalde eerst al medio april om dat afgelopen dagen nog een keertje over te doen, na de speech van Bernanke waarin werd aangegeven dat het streven is om in 2014 minder dollars bij te drukken.

Goud noteerde zelfs even onder $1.200 per troy ounce, waarmee de eerste goudmijnen al in de problemen komen aangezien de productiekosten voor het goud hoger liggen dan deze $1.200.

Het lijkt erop dat de goudprijs weer wat stijgt, de grote vraag is natuurlijk of we de bodem al hebben gezien of dat goud binnenkort nog lager noteert.

Verwachting voor de goudprijs

Een recente poll van Therealasset.co.uk wees uit dat na de prijsdaling van april nog 73% van de goudbeleggers positief was over het toekomstperspectief voor goud. Slechts 2% van de beleggers gaf aan actief goud te verkopen; iets wat overeenkomt met de ervaring die wij in april hadden, waar ongeveer 10 keer meer kopers waren dan verkopers.

goudprijs-verwachting-poll

Wat is uw verwachting voor het verloop van de goudprijs? Is het goud allemaal niks meer waard, of biedt deze situatie een koopkans en kan het goud nog veel verder stijgen in waarde? Stem mee middels onderstaande poll en laat uw mening achter bij de reacties.

Wat gaat de goudprijs doen?

View Results

Loading ... Loading ...

 

Disclaimer: dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Bekijk ook