24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

We zijn er weer !

De CEO van Wall Mart, de AH van Amerika, maakte vorige week bekend dat de verkopen in zijn winkels een piek te zien gaven wanneer aan het eind van de maand de steunbijdrage van de Amerikaanse overheid bij de mensen op hun credit card wordt bijgeschreven.

Zo worden de rijen voor de gaarkeuken uit de dertiger jaren vertaald naar modernere tijden.

Alle wereldbeurzen zijn de laatste tijd een een-op-een kopie geworden van de Amerikaanse beurs. Gaat de Dow omhoog, volgt de rest, en gaat de Dow omlaag, daalt ook de rest. Zelfs een beurs als die van China, die in het verleden een eigen route liep, loopt nu in de pas met de Dow Jones.

Een duidelijker teken van de verwevenheid van het financiële systeem in de hele wereld is nauwelijks denkbaar.

Onderstaande grafieken geven dit fraai weer, waarbij de groene lijn het verloop van de Dow aangeeft.

http://chart.finance.yahoo.com/z?s=%5EHSI&t=1y&q=l&l=on&z=l&c=%5EDJI&p=s&a=v&p=s%E3%80%88=en-US%C2%AEion=US

http://chart.finance.yahoo.com/z?s=%5EGDAXI&t=1y&q=l&l=on&z=l&c=%5EDJI&p=s&a=v&p=s%E3%80%88=en-US%C2%AEion=US

Vandaar ook dat de gang van zaken in de USA voor de hele wereld van groot belang is.

Op 2 november as zijn de Amerika de mid-term verkiezingen, die voor de machtsbasis van Obama en consorten van groot belang is. De verwachting is dat op enkele dagen later, wanneer de FOMC meeting gepland is, besloten wordt tot een tweede ronde van QE, Quantatieve Easing, oftewel het bijdrukken van zo’n twee triljard dollar om de tot stilstand komende Amerikaans economie weer in beweging te brengen. Het gevolg laat zich raden: een verdergaande waardedaling van de dollar en een verdere stijging van allerlei grondstoffen , met goud en zilver aan kop.

De waardevermindering van de dollar wordt ongetwijfeld gevolgd door maatregelen tot waardevermindering van de andere wereldmunten, waaronder de euro. Immers, met een in verhouding hoge euro zakt de export van Europa in korte tijd in.

En zo wordt gaandeweg het papieren geldsysteem vernietigd en tot zijn werkelijke waarde teruggebracht, namelijk nul.

Mocht u denken dat ik de enige ben die een optimistische blik op de wereldeconomie heeft, wil ik u graag verwijzen naar het gedrag van de insiders, dat wil zeggen de toplui van de grote bedrijven. Hun koopgedrag wat betreft aandelen wordt nauwkeurig bijgehouden, en wat blijkt? Men ver- koopt ruim 1400 keer meer dan wat men koopt! Een historisch hoog cijfer, wat aangeeft welke kant het opgaat met de economie en de aandelenmarkt wat deze luitjes betreft.

Geen wonder dan ook dat de vraag vanuit investeerders naar goud verdubbeld is in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Tot slot een aardige anekdote.

Een kennis van mij wil zijn vermogen omzetten in goud, en zocht contact met zijn bank hoe en waar hij het best fysiek goud kan kopen. Hij kreeg de volgende reactie:

Kom nog een keer terug op mijn bericht van 10 dagen geleden. De adviesafdeling maakte een nieuwe analyse, en ook al is de recente hausse niet op reële waarden gebaseerd en erg speculatief, toch wordt in de markt een decorrelatie met munten en andere markten vastgesteld, wat erop neer komt, dat goud nog zou kunnen verder doorstijgen op korte termijn tot boven de 1300 à 1400 usd. Op 12 maand daarentegen, is de voorspelling nog steeds 1075 usd/goud
Ik wilde u dit toch nog meedelen, mocht u hierop willen speculeren?

Altijd goed voor een gulle lach, die banken.

Tot slot nog de week grafiek van goud. Het bijzondere is wat er op 28/9 plaats vond: Goud werd weer naar beneden gewerkt, tot er blijkbare een erg machtige marktpartij wakker werd en de koers omhoog vloog!

http://www.galmarley.com/ChartApp/Images/USD_Line_1week_300x150.gif

Het begint er steeds meer op te lijken dat de onderdrukkers van goud en zilver het wel erg moeilijk krijgen. Dus ik zou zeggen: Heren, sprayen die oksels!

Bekijk ook