Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Weinig is wat het lijkt

20-10-2011 Zilverpaul

Afgelopen dinsdag is bekend geworden dat door de CFTC limieten worden ingesteld wat betreft het aantal shortcontracten wat spelers in de future- en swapmarkt in bezit mogen hebben. Dit kan grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld JPMorgan, die grote shortposities had in de zilvermarkt. Ik schrijf had, want uiteraard is dit besluit niet uit de lucht gevallen en is deze bank voorshands al begonnen de helft van hun positie af te sluiten.

Dat kon men doen door de daling van de zilverprijs, die geheel toevalligerwijze samenviel met de aanloop van het besluit van de CTFC om de shortposities in te perken.

Of de limitering van de posities uiteindelijk veel effect zal hebben valt overigens nog te bezien. Ten eerste hebben de Amerikaanse toezichthoudende autoriteiten een bijzonder slecht trackrecord wat betreft het controleren op het naleven van de eigen wetgeving, maar het zou ook mogelijk zijn dat de shortposities nu verdeeld worden over meerdere partijen in plaats van bij één of twee grote banken, waardoor er per saldo weinig verandert.

Toch heeft Damorgue nog een shortpositie van zilver gelijk aan twee hele jaren Silver eagles productie van de US Mint (75 miljoen ounce zilver). Een mogelijk scenario zou kunnen zijn dat men de zilverprijs naar de $40 laat stijgen, zodat er weer long partijen in de markt komen, die dan vervolgens in een laatste klap naar beneden van hun posities worden afgeholpen zodat Damorgue de laatste shortposities kan afbouwen.

Als klap op de vuurpijl werd echter woensdag bekend dat het wel een jaar kan duren eer de de limitering werkelijk effectief wordt, aangezien er allerlei bepalingen zijn ingebouwd of juist vaag zijn gehouden. Het was ook te mooi om waar te zijn; een overheidsinstantie die daadwerkelijk een vuist maakt tegen de grote spelers.

Verder hebben de grote Amerikaanse banken hun kwartaalcijfers in de openbaarheid gebracht. Een fraai voorbeeld is Banc of America, die een kwartaalinkomsten van $6,2 miljard bekend maakte. Hiervan was $4,5 miljard afkomstig van de post “fair value adjustment of structured liabilities”. Dit betekent in gewoon Nederlands dat men de rotzooi die AIG tot vallen heeft gebracht in de boeken heeft opgewaardeerd met $4,5 miljard. De andere 1,7 miljard komt van de post “Debt valuation adjustment”. Dit zijn de inkomsten die BoA zou mogen boeken wanneer zij haar schulden zou hebben afbetaald. U merkt het al, dit betreft hogere boekhoudkunde.

Verder heeft men nog een biljardje rottigheid in de schoenen van de Amerikaanse belastingbetaler weten te schuiven, en u zult begrijpen dat het management zijn kwartaalbonus dubbel en dwars verdiend heeft. Het wachten is tot de mensen die wereldwijd aan het demonstreren hier lucht van krijgen, want dan zijn de rapen gaar.

Verder weet u misschien nog dat in de VS de republikeinen in het begin van dit jaar bezuinigingsmaatregelen erdoor heen hebben gekregen. Naar nu blijkt heeft dit geresulteerd in een toename van de federale uitgaven van 5 %. En zo ziet u maar weer, links of rechts, men roept wat men al decennia roept, en het heeft niet altijd met de werkelijkheid te maken.

Ondertussen blijven Merkel en Sarkozy verwikkeld in een moderne economische paringsdans, waarbij de grootte van de Europese noodpot kan uitkomen op zo’n 2000 miljard, maar dat begreep ik helemaal verkeerd volgens de officiële media, want slechts een vijfde deel hiervan zou worden gebruikt en zou als garantie worden gebruikt opdat de rest van het bedrag niet zou hoeven te worden aangesproken. Als u het snapt hoor ik dat graag.

Verder las ik een kop in de krant een uitspraak van die aardige meneer Zalm dat we de banken niet mogen aanpakken, want dat zou funest zijn voor de economie. Onze anders zo goedlachse Gerrit maakt benauwde tijden zo te horen, en terecht.

Het zijn bizarre weken. Terwijl de afwaarderingen als rijpe appels uit de boom vallen en de rente op staatsleningen op een zeer breed front omhoog vliegen, blijven goud en zilver op een laag niveau liggen ten opzichte van eerder dit jaar bereikte niveaus. Niets is wat het lijkt. Sterker, alles is anders dan het wordt voorgeschoteld.

Want terwijl de grote banken aan hun zwanenzang bezig zijn, de CEO’s nog hun laatste bonussen binnenharken, zijn dezelfde toplui volgens Jim Willy van de Hattrickletter sinds kort zeer actief op de goud- en zilvermarkt om hun zuurverdiende privédollars om te zetten in klinkende edelmetaal munt, de bevolking in de Westerse wereld achterlatend met een failliet systeem en een lege portemonnee.

Misschien moest ik maar een studie rechten gaan doen, richting economische fraude, en dan in het rechtersklasje gaan plaats nemen. Ik weet wel een paar potentiële zaken die ik graag als rechter zou voorzitten.

Met dank aan le metropole cafe van de GATA,

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Reverend Sister Sarah Peterson

  Van het kantoor van PREMIE KAPITAAL LENING FIRM (PCLF)
  ADRES: St. Aloysius 20 PHOENIX ROAD, Euston, Londen
  +4470123456789
  Hallo,

  Heeft u een lening nodig hebt of u wilt uw huis te herfinancieren, uitbreiden van uw bedrijf en betaal uw facturen? Wij bieden een schuld consolidatie lening, zakelijke lening, thuis herfinanciering leningen, autoleningen, persoonlijke leningen, school leningen en bedrijf bij 2% rente per jaar. Indien u interesse hebt, neem dan contact met ons op. premiumcapitalloanfirm@accountant.com
  Reverend Sister Sarah Peterson
  Tel: +447012985949

 • Ethan

  infowars.com/tsa-now-searching-for-silver-and-gold/

  Okee..

 • Ethan

  Dit is olie op ’t vuur..


  A Marine veteran at Occupy Oakland was injured Monday night after being shot at point-blank range with bean bags or rubber bullets by police.

  “His name is Scott Olsen. He’s a 24 year old former marine, served 2 tours in Iraq and came home safe. Then, in Oakland, he was struck in the head by something that the Police likely fired at him, fracturing his skull. When people tried to help him, they were shot with rubber bullets and flash bang grenades.

  A friend of a friend of a friend is with him at the hospital, and has been since he arrived last night.” ~Stephanie Frame Herzog

  The doctor treating Olsen said: “I’m just absolutely devastated that someone who did two tours of Iraq and came home safely is now lying in a US hospital because of the domestic police force.”

  Breaking News Marine Corps Veteran Shot In Head By Police OccupyOakland
  youtube.com/watch?v=XT2KvJNfbSw

  reddit.com/r/occupywallstreet/comments/lqjx2/how_i_feel_as_a_united_states_marine_about_what/

 • Cinelux

  Ramona: Komende jaren gaat zeer moeilijk worden voor de huizenmarkt.Het aanbod loopt verder op.Hypotheekvoorwaarden worden strenger,economie in zwaar weer etc.

  Alleen is bij de meeste verkopers nog niet doorgedrongen als ze hun woning willen verkopen dat de prijs naar beneden moet.Je ziet nu soms al flinke prijsdalingen, maar dit zijn vaak woningen waar de eigenaar naar een bejaardenhuis is verhuist of is overleden (erfenis).Het grootste gedeelte is nog veel te duur.

  Vroeg of laat moet een deel van de verkopers hun (2e) huis gaan verkopen omdat ze de kosten niet meer op kunnen brengen.

 • WijRos

  re. De Graauwe blijft pessimistisch omdat de omvang van het noodfonds veel te klein is

  Die de Graauwe begrijpt nog steeds niet dat je schuldenproblemen niet op kunt lossen met nieuwe schulden. Maar ja zo zijn de economen tegenwoordig. Je moet geloven en dan zal alles goed worden, zoiets als het evangelie van Krugman zal ik maar zeggen. Ik heb al een aantal jaren aangegeven de Economische faculteiten onder te brengen in de Theologische faculteiten. Economie is geen wetenschap maar een geloof.

 • WijRos

  Ik zag net dat de ING bijna 15% gestegen is omdat ze 50% van hun Griekenland obligaties mogen afschrijven. Als jullie het begrijpen dan zou ik het graag even uitgelegd zien door iemand van jullie. Er is nu natuurlijk geen enkele bank die Griekenland obligaties bezit maar toen het er nog redelijk uitzag werden ze gepropageerd door vrijwel alle beleggingsadviseurs.

 • ramona

  @ RCPL ,Rene Tissen positief verrast!? (hebben die bedreigingen toch hun werk gedaan!) ;)

 • Fleur

  @ PP Ik heb het filmpje zojuist bekeken. Er zijn al veel van dit soort “dunne film”-achtige zonnecellen ontwikkeld. Het ziet er schitterend uit en biedt voor de (verre) toekomst veel potentieel. (mooi qua design en multi inzetbaar) Het probleem zit hem echter in het lage rendement (de efficiency). Het zal dus oogziens een nichemarkt blijven. Enerzijds is het mooi megenomen als de zonnecellen op je dak er strak uitzien, maar anderzijds leg je ze er toch vooral om je stroomrekening te minimaliseren en onafhankelijk te zijn. En dan kom je nog altijd bij de reguliere panelen terecht. Die markt groeit explosief (al zie je daar in NL weinig van). Vooral in Afrika, het Midden Oosten en Azie worden enorme aantallen Megawatts geinstalleerd per jaar. Voor zilver dus een zeer goede ontwikkeling.

 • RCPL

  De “gerenommeerde” Euro-sceptici beginnen ook langzaamaan te reageren op het plan van afgelopen nacht! Rene Tissen is positief verrast; De Graauwe blijft pessimistisch omdat de omvang van het noodfonds veel te klein is en ook Arnoud Boot is niet gerust:

  “In het akkoord ontbreekt een onvoorstelbaar belangrijk element: elke vorm van controle op de korte termijn. We moeten landen op korte termijn tot de orde kunnen roepen.”

  Boot waarschuwt verder: “Als we geen IMF betrekken en die echt macht geven, dan hebben we een onvoorstelbaar gevaarlkijk akkoord gesloten.” “De Europese landen moeten echt de concurrentie-positie versterken.”

  De rentes op de Zuid-Europese landen zijn gezakt, maar om nou te zeggen dat de onrust uit de markt is… lijkt me niet. Italië nog steeds op 5,8%.

  Ook de vluchthavens goud & zilver blijven stabiel in hun koersontwikkeling.

 • ramona

  @Gerard, Cinelux en Gordijnen bedankt voor het antwoord.

  Gelukkig gaat de situatie die ik schetste niet over mijn situatie,maar ken toch aanzienlijk aantal mensen die wel in deze terecht (gaan!) komen!(persoonlijk denk ik dat vrijwel iedereen die de laatste 5 jaar een huis heeft gekocht de pineut is mits ze niet de volledige aflossingstermijn hebben laten vastleggen!)

  Hoe denken jullie hierover?

  Zag dat er nieuw onderwerp is,plaats ik m daar ook wel even,want ben zeer benieuwd naar jullie meningen! ;)

 • Snel

  @WijRos
  Beste Wijros,ik bedoel natuurlijk ook de helft van de staatsschuld wegstrepen in Nederland. Dan praten we wel over gelijke kappen. Op deze manier zoals het nu gaat zijn we in Nederland goed de klos want de prive schuld in de zuidelijke landen is idd veel lager. Wij kunnen nu opdraaien voor een deel van de zuidelijke staatsschulden. Straks heeft geen enkel noordelijk land een AAA status meer en verdrinken wij ook in onze staatsschuld. Daarbij komt nog de 600 miljard hypotheekschuld en zijn we dus eerder failliet dan de meeste zuidelijke landen.

 • WijRos

  @Snel
  Beste Snel,
  In Nederland hebben we met name privé schulden. Dat is iets heel anders dan in Griekenland. Hier zal geen kwijtschelding gebeuren. Hier laat men de (edelmetaal) sparende burger er voor op draaien. Bedenk wel dat onze schuld het veelvoudige is van de Griekse schuld zowel absoluut als per hoofd!
  Het zijn dus geen gelijke monniken en dus ook niet dezelfde kappen.

 • Gebakken Zak

  @PP
  Stel dat het uitkomt wat je schrijft, en dat zou natuurlijk kunnen, dan lijkt me dat voor de zilverprijs niet heel belangrijk. Relevant is mi met name hoe het er in wereld van het fiatgeld aan toe gaat. En daar zien we dat steeds minder buitenlanders USTbills afnemen. Dat lijkt me een belangrijke reden voor verdere opwaardering voor de prijzen van zilver en goud.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  @ Gebakken Zak

  Klopt wel wat je zegt maar ik zie dit als het begin van een nieuwe richting met de bijhorende evolutie. De eerste waren de zonnepanelen en nu dit. Vergelijk het met de eerste computers en kijk waar we nu op tokkelen. Waar je vroeger tonnen materiaal voor nodig had (eerste computers) stop je ondertussen al in je broekzak (smartphone) of draagtas (laptop). Ik bedoel maar dat ze ergens aan beginnen en steeds verder evolueren.
  En wat nu slecht werkt zal verbeteren of compleet verdwijnen.

 • Gebakken Zak

  @PP
  Ik vraag me altijd af hoe toepasbaar een uitvinding is. Je ziet nogal eens dat de toepassingen beperkt zijn en de kwaliteit afgezet tegen het origineel, in dit geval zonnecellen met zilver, laag is. ’t Valt nogal eens erg mee, beter “tegen”, met die “grootse vindingen”.

 • StefanB

  Ja jongens, ik heb ook totaal nog geen vertrouwen hoor.
  We moeten het gewoon maar even afwachten.

  Iedergeval hoef ik geen winst te maken op mijn edelmetaal. Als het gebeurd dan is dat mooi natuurlijk! Maar met mijn edelmetalen in de kluis voel ik me beter op me gemak dan met veel euro’s op de bank. De meesten van ons wel denk.

  En natuurlijk hebben de hoge heren goud in hun kluizen. Ze doen zich dommer voor dan dat ze zijn hoor! Hou ze goed in de gaten. Ze spelen wel met onze centen. En ze zijn nu echt bezig met Russische roulette.

  We wachten af. Misschien duurt het nog wel wat jaartjes.

 • Gebakken Zak

  @Jan
  Oh, over die 4,5 miljard jaar qua ouderdom v/d aarde; dat is ook wat de Vedische geschriften min of meer aangeven. Kijk, daar vinden we elkaar dus. Wat mij betreft dan he. :-)

 • Gebakken Zak

  @Jan
  Je begrijpt kennelijk nog steeds niet dat je volstrekt geen autoriteit bent en waarnaar je verwijst dat ook niet is. Althans voor mij niet en velen met mij niet. En ik volg kritisch beste man, alleen van dictatoriale eisers met valse claims houd ik niet zo. Blijf jij maar lekker in je dogmatische theorietjes en definities hangen. Veel succes!

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  Gaat dit grote invloed hebben op het verbruik van zilver?

  http:// http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/journaal/2.18444/2.18445/1.1141541

  Zonnecellen voor elektriciteit gaan “gedrukt” worden. Ik weet niet of hier nog veel zilver aan te pas komt.

 • Jan

  @Gebakken Zak: dat je een zeer controversiële journalist zonder biologische opleiding als een betrouwbare bron aanneemt zegt genoeg… Jij ziet en hoort alleen wat je wilt zien en horen en alles wat tegen jouw vooroordelen ingaat wordt meteen en zonder scrupules van tafel geveegd. Als er hier iemand dom is dan ben jij het wel: ik heb geargumenteerd, jij hebt alleen maar over jouw vooroordelen georeerd zonder ook maar één keer op mijn argumenten in te gaan. Aangezien je toch zo van spirituele kennis houdt: ‘zalig de armen van geest, want zij zullen het rijk gods zien’.

  Dit is het laatste wat ik hierover ga zeggen aangezien deze hele discussie off-topic is en discussies met onredelijke mensen tijdverspilling zijn.

 • Dave

  @Stefan

  Ik ga het wel verkopen want papier blijkt toch meer waard. Kijk eens naar het vertrouwen van de beleggers op de beurs…. lol

 • Jan

  @Safi: die man claimt ook dat de aarde maar 175.000 jaar oud is terwijl de geologie aantoont dat de werkelijke leeftijd rond de 4,5 miljard jaar ligt. Dat zou genoeg moeten zeggen over ’s mans geloofwaardigheid: wie oren heeft die hore. Milton is een intellectuele bedrieger zonder achtergrond in biologie (dat hij Lamarcke nog altijd aanhangt zegt genoeg) en de controverse nastreeft omwille van doelen die niets, maar dan ook niets met wetenschap te maken hebben. Ik heb dat boek niet gelezen, maar die tekst zegt al genoeg: er is juist zeer veel genetisch bewijs voor de evolutietheorie, in zoverre dat men een phylogenetische boom kan opstellen a.d.h.v genetisch materiaal die een exacte kopie vormen van andere bomen in bv. de vergelijkende anatomie, paleontologie e.d, wat ten overvloede bewijst dat evolutie een feit is en de theorie erachter een afdoende verklaring vormt. Zie de link die ik enige tijd geleden heb gepost.

  Tip: richt u op het bewijs voor de evolutietheorie i.p.v de quatsch van pseudowetenschappers en fantasten als Milton te lezen, met een beetje kritisch nadenken zal u al vlug tot de conclusie komen dat er geen speld tussen te krijgen is en dat evolutie wel degelijk een feit is. Wetenschap is per definitie open in de zin dat ze evolueert en zwakke theorieën verdwijnen, gesloten wetenschap bestaat niet aangezien men dan niet meer over wetenschap, maar over pseudowetenschap spreekt.

 • gordijnen

  @ramona

  Commentaar van Cinelux is juist vwb de hypotheek. Wel is het nadeel dat je geen hypotheek meer kan krijgen bij een andere bank. Scheelt dan ook weer taxatiekosten en afsluitkosten en notariskosten. Nadeel is dat de bank misschien het tarief wat zal aanpassen, omdat ze weten dat je nergens ander terrecht kan. Dit zelf ook ondervonden.

 • x

  @StefanB

  Haha sprookjes zijn niet echt hé! Als Pinokio in de politiek zat hadden we geen bomen meer hoeven kappen het hout wat voortkwam uit ze leugens konden we dan de hele wereld van voorzien.

 • Gebakken Zak

  @StefanB
  Ik denk dat nogal wat van die heren in hogere functies heimelijk goud/zilver hebben aangeschaft. Zij weten nl. in wat voor tragische situatie iig de westerse economien zich bevinden. Voor het oog van het kerkvolk spelen ze het spelletje mee. En er is veel gelovig kerkvolk. Maar ja, dat zie je in het “moderne” westen op meer gebieden.

 • StefanB

  Zo jongens het konijn is uit de hoed!
  Het gaat allemaal goed komen!

  Het zilver en goud kan weer ingeruild worden voor die waardevolle euro!
  Ja Jongens zo zie je maar weer, dat het nog heeeeeel lang uitgesteld kan worden.

  De heren hebben zelf veel eurotjes op de bank, en willen echt niet dat de euro valt hoor. Nooit niet

  Trouwens ik verkoop me edelmetaal nog niet hoor. Weet niet wat jullie doen.

 • Gebakken Zak

  @Safi
  Deze Milton lijkt me een integer materieel wetenschapper. Heel belangrijk dat deze mensen er zijn. Spirituele kennis is voor sommige mensen simpelweg voorbij hun mogelijkheden. Wel kunnen ze duidelijk krijgen middels publicaties van bv deze Milton dat bv darwinisme slechts een incompleet, zeer beperkt geloof is. Bedankt Safi!

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Safi
  http—www.2think.org/darwinism.shtml

 • Safi

  @Gebakken Zak en anderen

  Een interessante titel voor jullie kan zijn:

  ‘Shattering the myths of darwinism” van Richard Milton. Milton is een science journalist. Heb het zelf nog niet gelezen, maar wel een artikel erover.

  Een citaat (zie achterkant boek):

  “Shattering the myths of Darwinism exposes the gaping holes in an ideology that has reigned unchallenged over the scientific world for a century. Darwinism is considered to be hard fact, the only acceptable explanation for the formation of life on Earth, but with keen insight and objectivity Richard Milton reveals that this theory totters atop a shambles of outdated and circumstantial evidence that in any less controversial field would have been questioned long ago.
  Darwin’s theory of evolution relies on the idea of random genetic mutation, coupled with natural selection, altering species over the course of 3.8 billion years. But all experimental evidence indicates that the extent of genetic change wrought by natural selection is quite limited.”

  Het boek staat bij mij op de leeslijst.

  Ik denk overigens dat er twee vormen van wetenschap zijn. Een is gesloten, de andere is open.

 • Gebakken Zak

  @Rien
  De USD is natuurlijk ook bagger. Soms lijkt of is de ene munt meer bagger dan de andere om na een poosje weer te ruilen van positie. Per saldo zullen alle politiek geloofsgeld munten veel minder waard worden dan goud en zilver. En na een poosje verdwijnen ze, dat wijst de geschiedenis uit.

 • Edwin

  Grappig, ze roepen allemaal dat een grieks faillisement is voorkomen.
  50% afschrijving van schulden klinkt als failliet, ziet er uit als failliet, voelt als failliet …. Dus is het ook een failliet. Ondanks alles wat politici roepen.
  Benieuwd wat de CDS gaan doen. En het blijft schulden met schulden bestrijden, totale waanzin.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Euro weer boven USD 1.40
  Hmm, wat is er met de USD aan de hand? Iedereen “weet” dat de euro op omvallen staat. Wat volgt hieruit voor de USD?

 • Snel

  @Gebakken Zak
  Wat dacht je ven Nederland? Wij willen ook wel een aanzienlijk deel van onze schuld afschrijven. Gelijke monniken gelijke kappen.

 • Gebakken Zak

  Slechts een biljoen om euro-probleemlanden te ondersteunen en feitelijk slechts 28% haircut (info ZeroHedge) voor de banken/pensioenfondsen inzake afschrijving van de Griekse obligaties. Dat is uitkomst van “de meest belangrijke dag voor de euro”. Nou, die zullen er nog vele volgen.
  Het is allemaal veel te weinig en veel te laat. Daarnaast reden voor Portugal, Ierland, Italie en Spanje om ook afschrijvingen te eisen. De eurozone is doomed. Wanneer IMF/China/US niet snel bijspringen valt het megalomane project binnen enkele maanden uit elkaar. Ondertussen nog steeds geen woord over goud en zilver als betrouwbaar, solide geld binnen de mainstream media.

 • Cinelux

  Of je hem nog kan verlengen hangt af van verschillende factoren.

  Wat wel mogelijk is, dat de bank een storting kan gaan eisen i.v.m. de lagere waarde van het onderpand (staat meestal bij de kleine lettertjes ;-)

  Nu zullen ze dit niet zo snel doen om de bankbalansen er voor de buitenwereld nog een beetje rooskleurig uit te laten zien.

 • Gerard

  @ramona
  Dan krijg je geen hypotheek meer. 1. Er zijn wettelijke regels voor aangescherpt. 2. Banken durven het risico niet meer aan.

 • ramona

  Kan je dan nog een lening krijgen bedoel ik!? ;)

 • ramona

  @Gerard(of iemand anders!),nu heb je het over schuld.

  Wat gebeurd er als de huizenprijzen zakken en dus de(top) hypotheek eigenlijk een te hoge hypotheek voor het huis is en je wilt de hypotheek verlengen?

  (Zeg bijv dat je een hypotheek hebt van 200.000 en je huis nog maar 150.000 waard is!)

 • Gerard

  @ramona
  Ja dat kan ik wel uitleggen. Het “spel” der politici gaat na de default gewoon door!
  Politici zijn nu eenmaal verslaafd aan schuld, schuld, schuld.

 • ramona
 • Gerard

  @Jullie
  “… ik heb echt geen flauw idee hoe dit (op de korte termijn) uit gaat pakken.”

  Dit weet ook niemand. Het is totaal nieuw in de geschiedenis. Grote revoluties werden al voor veel minder drama uitgevochten.
  Het is in ieder geval een dramatisch verlies aan welvaart. Ik vrees dat we nog niks hebben gezien van de crisis.
  “Kicking de can down on te road again” lukt niet meer! Het blikje gaat niet meer verder. Blijft nu stilliggen tegen een grote berg “debt”. Erg jammer voor de politici, want het is nog geen verkiezingen. Maar voorlopig lekker Gamba’s eten in Brussel.

 • ramona

  Goud en Frauduleuze vallen:(als ik het goed vertaald heb!) ;)

  http://news.goldseek.com/GoldenJackass/1319659200.php

 • ramona

  Kan iemand me uitleggen hoe het mogelijk is dat ze schulden willen kwijtschelden en ondertussen weer geld willen uitlenen aan griekenland?!

  http://www.nu.nl/algemeen/2651946/geen-akkoord-griekse-schulden.html

 • Gerard

  @temp242
  “Persconferentie van Mister Euro uitgesteld tot morgen.
  Dat ziet er echt goed uit.”

  Geweldig hoe het gaat!
  Ze zijn allemaal te druk aan het vergaderen om “anderen” de schuld te geven. Zelf hebben ze NOOOOOIT iets verkeerds gedaan. Anderen moeten het probleem oplossen. Zelf zijn ze echt niet bereid om ook maar EEN Eurocent zuiniger aan te doen. Oke, op Merkel en Rutte na dan.
  De enige twee die eerlijk zijn. De rest moeten ze maar aan de ketting leggen. Zarkosi is al net zo corrupt als Papandreo.

 • Gerard

  @ramona
  Goede link! Ik kan me best voorstellen dat het zo gaat.
  Mooi is o.a. dat ze “eindelijk” de corrupte accountants eens durven noemen!
  Deloitte ! Dat zijn meestercriminelen. Mederwerkers van deze firma zijn de grootste boeven die Nederland rijk is. Sterker nog, als je een eerlijke accountant bent, mag je niet eens bij Deloitte werkzaam zijn. Dit kan ik zelfs “zwart op wit” bewijzen.
  Het was dan ook niet zo moeilijk te raden wie de accountant was van Dexia!
  Je moet ook oppassen met beleggen in bedrijven die Deloitte als accountant hebben. Een eerlijk bedrijf zal Deloitte nooit kiezen.

 • ramona