24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Welkom in 2011

artikelDe afgelopen twee weken lijken een voorbode voor het vuurwerk wat ons te wachten staat. Vlak voor het vallen van het oude jaar twee opmerkelijke gebeurtenissen: een wetsvoorstel in de maak op een verbod op het oproepen van een bankrun en de middelvinger van oom Noud. Om met dat laatste te beginnen: Zoals u wellicht nog zal weten heeft in mei 2010 commissie de Wit een rapport uitgebracht over de financiële crisis waarin met name een toezichthouder als de Nederlandse Bank lijdend onderwerp was. Het was geen parlementair onderzoek, dus de getuigen mochten jokken zonder gevaar op strafvervolging. Desondanks stond er kritiek te lezen in het eindrapport op de DNB en haar voorzitter. De DNB heeft zeven maanden gedaan om een reactie te geven, en ja hoor; 28 december kwam de schriftelijke reactie dat men zich niet kon vinden in de kritiek met betrekking tot het debacle bij Icesave en de overname van ABN AMRO!

De DNB waant zich blijkbaar oppermachtig, en wellicht zijn ze dat ook.

In dat verband ook het wetsvoorstel wat er aan zit te komen: we mogen niet meer oproepen om uw geld van de bank af te halen. Officieel is het om gedoe zoals met de DSB is gebeurd te voorkomen, maar was het niet de Nederlandse Bank die de stekker eruit heeft getrokken? En wat vreemd eigenlijk; eerst zetten we ons geld op de bank, en als je dan je geld er af wilt halen omdat de boel op instorten staat mag je vier! jaar wegkwijnen in een van hare Majesteits bajessen. Belangrijker is echter mijn inziens het feit dat aan de wet gewerkt wordt: blijkbaar zijn de banken zo fragiel dat men bang is dat het systeem omvalt. Als u maar weet, van mij heeft u het niet gehoord!

En dan, tot veler verrassing, en zeker ook voor mij, de uitwerking van de BTW verhoging voor de kunsten. Het vergt enige cerebrale lenigheid om de relatie met zilveren muntjes te leggen, maar blijkbaar is het een kunst om in zilver te beleggen. Sterker nog, het is blijkbaar een veel grotere kunst om in zilveren muntjes te beleggen dan in gouden muntjes, waar daar wordt helemaal geen BTW over geheven! Het is dat ik van nature niet achterdochtig ben, anders zou ik toch gaan denken dat een en ander misschien iets te maken heeft met een dreigend tekort aan fysiek zilver.

In dat verband kan ik dit filmpje aanbevelen: wellicht een beetje schreeuwerig, maar de boodschap is helder.

https://www.thesilvermountain.nl/img/2011.jpg

Ondertussen heeft de ECB in de laatste week van 2010 nog even 164 miljoen aan staatsleningen aangekocht van de zwakkere Europese broeders. Dat zal komende weken wel weer hoger worden, als de Amerikaanse druk op financieel Europa weer wordt opgevoerd om de dollar nog even te redden ten koste van de euro. Ik ben ook benieuwd hoe het België zal vergaan in 2011. Waren onze zuiderburen voorheen financieel de zwakste onder de sterkere landen, nu dreigt het land meer en meer in de gevarenzone te geraken.

Waar ik ook benieuwd naar ben wanneer de Nederlandse overheid een greep gaat doen uit de pensioenpotten. In een aantal andere Europese landen is men al bezig om een deel van de pensioengelden te gebruiken voor het verplicht laten opkopen van allerlei junk, zoals staatsleningen die verder geen hond meer wil hebben. Zie deze link.

Een vast gegeven de laatste jaren in de nieuwsarme periode rond de kerst en jaarwisseling zijn de artikelen die verschijnen met als thema dat beleggen in edelmetalen een heikele zaak is. Het meest vermakelijk vond ik zelf dit artikel.

Hoe ik zo zeker ben dat goud en zilver zullen blijven floreren?

Er is in de voorbije jaren niets, maar dan ook helemaal niets gedaan aan het oplossen van de financiële crisis. Het westers financieel bulkt van de schulden, wat opgelost wordt door nog meer schulden te maken, de overheden zijn geïnfiltreerd door de banken, in Europa wordt bezuinigd op de voorzieningen voor de bevolking terwijl tegelijkertijd ons geld in grote hoeveelheden door de ECB wordt uitgegeven om de Europese unie draaiende te houden, in Amerika is het nog beroerder etc etc.

Zolang het papieren geldsysteem in stand blijft, gedekt door niets anders dan de belofte van de bankiers en politici, weet ik wel voor welke munt ik kies.

Ondertussen hebben zowel zilver als goud hun weerstand beslecht van respectievelijk $30 en $1400. En aan het fundamentele verhaal kan geen tussentijdse correctie tornen, zoals dat nu, op 4 januari, plaats vindt.

Geschreven door Zilverpaul. Silverstocks.nl

Bekijk ook