Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Welkom in 2012, een gouden jaar

27-12-2011 Zilverpaul

QE3 in Europa is een feit. Natuurlijk, het beestje heeft een andere naam gekregen, maar het blijft een feit dat met het LTRO programma zo’n 500 miljard euro het systeem ingepompt wordt. Niet dat u er iets beter van wordt, integendeel. Het geld wordt tegen een recordlage rente van onder de 1 % uitgeleend aan de banken, die er vervolgens o.a. weer staatsleningen van opkopen tegen een vergoeding van een procentje of 6 a 7 van landen als Italie en Spanje. De banken verdienen er dus fors aan, en de ECB kan weer juichende persberichten de wereld in sturen dat dankzij de politieke besluiten in Brussel er weer een forse vraag is naar staatsleningen. En in dit programma wordt dit spel elke twee maanden herhaald! Kortom, iedereen blij, behalve de bevolking, want die ziet zijn opgespaarde vermogen verdampen in deze eurozondvloed.

Hoe is dit in tegenspraak met het beeld wat door de minister van financien en geleerde economen naar buiten wordt gebracht over de economie. Volgens hen wordt Europa belaagd door speculanten, die de euro onderuit willen halen omdat enkele Europese landen er slecht voor staan. Het enige wat Europa nu te doen zou hebben, is een dermate grote dam opwerpen van beschikbare euro’s in een noodpot dat het speculantenvolk zijn pogingen zou staken omdat men gaat beseffen dat er tegen die Europeanen toch niet op te boksen is.

Ik zou zeggen, wel te rusten heren. Er staan u, en daarmee helaas ook ons, nog de nodige onprettige verrassingen te wachten in 2012. Alle steunmaatregelen zijn tot nu toe vooral in de zakken van de banken en die overheden verdwenen die zo dom waren de banken te nationaliseren of garanties af te geven. De reele economie komt echter krakend tot stilstand, de opgeklopte cijfers over de economie ten spijt. Zo ligt de huizen- en kantorenmarkt op zijn gat, dalen momenteel de grondstofprijzen en geeft de overheid door bezuinigingen steeds minder geld uit aan haar bevolking.

Het kan dan ook niet anders, dat in 2012 de deflatievlag wordt gehesen wat het feestelijke startsein zal betekenen voor een potje hyperinflatie. Immers, aan deflatie hebben de heren bankiers een hekel, en bovendien hebben we in 2012 nog her en der wat verkiezingen, en dus moet de bevolking een fopspeen worden aangelegd door grote hoeveelheden euro’s de reeele economie in te pompen.

Ondertussen doet men er van alles aan om de prijs van goud en zilver te onderdrukken. Enerzijds wordt men hierin geholpen door het edelmetaal wat uit de kluizen van Griekenland en Italie door onze vrienden van Goldman Sachs wordt geroofd op de markt te brengen, en anderzijds om vrolijk door te gaan met het verkopen van papiertjes waarop staat vermeld “goed voor 1 ounce zilver/goud’. Daarnaast ondervindt de dollar op dit moment een opwaartse druk door de vlucht uit de euro, en onderdrukt dit gegeven de prijs van goud. Helaas wordt voor de centrale banken en westerse overheden de druk op hun pyramidespel steeds groter. Naast de aanhoudende grote vraag uit Azie is nu ook Sprott bezig een grote hoeveelheid zilver uit de markt te halen voor zijn zilverfonds, worden de kluizen van de ETF’s beetje voor beetje ontdaan van hun edelmetaal, ontstaat er een steeds groter prijsverschil tussen de officiele COMEX prijs voor goud en de prijs die voor fysiek goud moet worden betaald in grote hoeveelheden, en is volgens goedingelichte bronnen de top uit de bankenwereld als een gek goud en zilver aan het inslaan. Zo haalt men de kluizen leeg van de klanten, en vult men de prive-spaarpot.

En mocht de bank eens omvallen, wat maakt het uit? Het is immers slechts het geld van de klanten wat verdwijnt, dus waar maak je je druk om.En bang te zijn voor rechterlijke vervolging hoeft de top helemaal niet te zijn, dat laten de gebeurtenissen rond Corzine van MF Global wel zien. Ik wens de heren veel plezier met hun bezit. Het valt te verwachten dat de komende jaren een bovengemiddeld aantal ongelukjes zal plaats vinden in de hoogste regionen, want niet iedere partij zal deze ongehoorde roof over zijn kant laten gaan.

En wat te denken van de dollar, die haar status als wereldmunt snel aan het verliezen is. Juist werd de volgende nagel aan de doodskist van de dollar bekend, namelijk de afspraak tussen Japan en China om een deel van hun onderlinge handel niet meer in dollars te laten plaats vinden maar in de eigen muntsoorten.

Hoewel op dit moment goud en zilver door de prijsdalingen dus minder hot zijn mag je verwachten dat in 2012 de schade ruim zal worden ingehaald. Maar wellicht klopt dat ‘minder hot’  niet; volgens JimWillie van de Hattrick letter zijn krachten actief om de COMEX op lage niveaus rond de $1600 van haar goudreserves te ontdoen en zijn het op dit moment niet de Westerse banken die goud op een laag niveau van $1600 houden maar juist de tegenovergestelde partijen. De prijs blijft onderdrukt zolang het inkoopproces nog loopt. Zo wordt het westerse bankkartel van hun goud afgeholpen, een grandioze zet in het mondiale schaakspel om het ware geld.

Maar ook al blijkt het dat men ook in 2012 nog allerlei trucs uit de hoed kan toveren zodat uw geduld nog langer op de proef zal worden gesteld, het enige wat telt is het eindresultaat. En wat is er nu mooier om mee te doen aan een spelletje poker waarbij u als bezitter van edelmetaal zeker weet dat u de winnende combinatie in uw hand heeft?

Het enige wat u nodig heeft is geduld, en twijfelt u tussentijds is het handig om nog eens goed naar uw kaarten te kijken. Niets is zeker in het leven, maar het bezit van wat edelmetaal lijkt er redelijk dicht bij in de buurt te komen. We gaan het zien!

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 • Pingback: Laat u niet ontmoedigen, goudprijs zet herstel in « € Fininfo-be €()

 • Mick

  @Fininfo-be
  Eentje heb je alvast fout: Amerika kan in 2012 geen nieuwe president krijgen :p
  Maar verder ook een gelukkig nieuwjaar!

 • Enrico

  Ook van mij voor iedereen hier de allerbeste wensen, dank voor jullie posts die ik met heel veel interesse lees! Mijn ogen zijn mede door dit blog hier inmiddels wel geopend…

 • Nico

  If Silver Goes Down All Hell Will Break Loose In The Physical Market: Silver Investment Update

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xCCuLMgyUgY#!

  Zilver heeft in mijn ogen nog steeds het grootste potentieel.

 • Henk

  Iedereen die deze blog volgt een voorspoedig en gezond 2012 gewenst.
  Blijf je gezond verstand gebruiken, blijf flexibel, blijf kritisch t.o.v. overheden en houd je vermogen gespreid.

 • Rudolf

  Ook vanhier de beste wensen voor iedereen en dat financieël gezien het voor ons allemaal positief gaat uitpakken. Graag wil ik even van de gelegenheid gebruik maken om de eerste poll van 2012 te starten. Graag zou ik jullie mening horen over het volgende:

  Duim omhoog:
  Zal dit jaar de Euro definitief in elkaar storten en zal er een totale “reset” komen en keren we terug naar de gulden of wellicht een nieuwe Dmark, Neuro of Zeuro?

  Duim omlaag:
  Of zal het allemaal zo’n vaart niet lopen en blijven we gewoon doormodderen en blijft de geldstroom richting het zuiden onverminderd doorgaan en blijft men geld creëren uit het niets, net zoals de Amerikanen al jaren doen?

 • high five

  Iedereen een glanzend en blinkend 2012 toegewenst. Ik heb gedronken op een goede gezondheid, geluk en bubbles in zilver en goud.

 • io

  beste wensen allemaal !! het is melig maar toch allen een goede gezondheid ;-)

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Beste wensen voor het nieuwe jaar. Moge 2012 even interessant en spannend worden dan 2011, al twijfel ik daar niet zoveel aan :-)

  Hier alvast 11 voorspelling waar ik van overtuigd ben dat ze zullen uitkomen:
  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/01/01/welkom-in-2012/

 • WijRos

  Allemaal een voorspoedig en gezond 2012 toegewenst

 • Jan

  Gelukkig nieuwjaar iedereen, laat ons in de eerste plaats hopen dat het economisch allemaal zo’n vaart niet zal lopen en Europa niet collectief zal verarmen. Over goud & zilver maak ik me allang geen zorgen meer: als de koers daalt dan daalt ze, omgekeerd is natuurlijk beter maar dat zal ook betekenen dat anderen een stuk armer worden en dan meestal zij die het al niet breed hadden dus dat is ook geen onverdeeld genoegen. Ik heb mij in elk geval goed geamuseerd gisteren, ik hoop van u hetzelfde.

 • Nico

  een voorspoedig en vooral gezond nieuwjaar allemaal

 • Ethan

  Iemand hier die van zn collectie af wilde?!? ;o

  http://nos.nl/artikel/326724-koffer-met-goud-in-parijse-metro.html

 • jeroen w

  een gelukkig en blinkend nieuwjaar allemaal

 • Ethan

  Gelukkig nieuwjaar allemaal!! :)

 • Maria

  Voor allemaal een gezond en uitmuntend 2012 gewenst.

 • Ethan

  Touche m.b.t. de Euro-crisis en de Chinezen door Youp. ;)

 • Ethan

  @Theo

  Zittend in een hotel en met een kamer die gestofzuigd moet worden? ;) :P

 • Theo

  Nu even youp van het Hek kijken
  De besten wensen uit het zonnige Portugal.

 • ramona

  Das een leuke om het jaar mee af te sluiten! ;)

  “Aliën op Canadese $20 zilveren munt?”

  http://www.earthwatcher.nl/et/6666.html

  allemaal het beste toegewenst! :)

 • Ethan

  @Ethan

  Interessant hoe 50-50-achtig het op gaat..

 • io

  Ik betaal 30 euro per jaar bij mijn bank verzekerd tot 50k.

 • Ethan

  Oh ja, nog even een kleine poll:

  – het is nu een goed bijkoop-moment voor goud & zilver: duim omhoog
  – het is nu niet een goed moment voor de aanschaf van goud & zilver (misschien even wachten?!): duim omlaag

  Tekstuele feedback is welkom :P

 • Ethan

  Crisis: Who is Pulling the Strings? (Daniel Estulin, European Parliament, 01.DEC.2011)
  youtube.com/watch?v=rgzu9FRCw8Y

  Geniaal en zeer to the point!