Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Zal goud, de dollar of de euro instorten?

09-01-2011 Bas

https://www.thesilvermountain.nl/img/euro-dollar-goud.jpg

Op dit moment zijn de goudprijs en zilverprijs dalende. De psychologische grens van $1.400 voor 1 troy ounce goud en $30 voor 1 troy ounce zilver blijken moeilijk te doorbreken, waar beleggers hun winst nemen en goud en zilver wordt verkocht. De schuldencrisis in Europa zorgt ervoor dat het einde van de Euro zoals we die vandaag de dag kennen ook nabij kan zijn. Aangezien de schuldencrisis in Amerika echter nog groter is, is het tijd om te vragen of deze drie vormen van geld zullen instorten…

Een instorting van de Dollar.

De afgelopen jaren wordt er gespeculeerd over het vallen van de Dollar. Het lijkt slechts een kwestie van tijd totdat de dollar valt, gezien de enorme staatsschuld die Amerika met zich meedraagt, die met regelmaat wordt vergroot met miljarden dollars per keer. Voor 31 maart moeten de limieten om geld te lenen worden vergroot, om een default op korte termijn te voorkomen.

Een instorting van de Euro

De problemen in de Eurozone worden echter ook niet opgelost. Elke dag horen we meer slecht nieuws. Zo wil Griekenland meer tijd om het verstrekte ‘reddingspakket’ terug te betalen, de regering in Ierland weigert de rente te accepteren horend bij hun ‘reddingspakket’ en landen als België dreigen ook stuurloos zonder regering af te glijden naar waar Ierland en Griekenland zich bevinden.

https://www.thesilvermountain.nl/img/Europa-schuld-euro.png

Als de EU ook de reddende hand moet toesteken naar Portugal, Spanje en Italië, zal dit de waarde van de Euro zwaar onder druk zetten. Uiteindelijk zou de wisselkoers kunnen oplopen naar $1, of zelfs lager (afhankelijk van hoe snel de Dollar haar waarde verliest). Het is nog steeds mogelijk dat deze onder schulden gebukte landen uit de Eurozone worden gezet, het is echter ook mogelijk dat Duitsland uit de EU stapt.

Een instorting van de goudprijs

Met zoveel beleggers hopend op economisch herstel lijkt de correctie in de goudprijs te duiden op het einde van de goud bull markt. Het goud zou dan weer worden verkocht en het vertrouwen in valuta als de euro en de dollar wordt herstelt. Ondanks het feit dat de dollar en de euro er niet goed voorstaan lijkt het er namelijk op dat in ieder geval op korte termijn er geen reden voor paniek is, waardoor de goudprijs niet meer zo explosief stijgt als afgelopen periode.

De dollar, euro en goud in de toekomst

Zowel de euro als de dollar lijken voorlopig stand te houden, waar de goudprijs gezond herstel vertoont. Volgens Yi Gang, plaatsvervangend gouverneur van de People’s Bank of China, zijn de Euro en de Europese financiële markt een belangrijk onderdeel van het wereldwijde financiële systeem. Deze markt zal één van de meest belangrijke gebieden zijn voor de Chinese deviezenreserves om te investeren. Hetzelfde geldt voor de 3.000 miljard dollar (!) die Amerika schuldig is aan China. Het is dus in het belang van China dat deze valuta blijven bestaan. Dit geldt voor alle andere landen ook, omdat niemand er beter van wordt zodra de dollar of de euro omvalt.

De rol van China

Een bijkomend voordeel van het bestaan van meerdere valuta is dat beleggers zo op zoek kunnen naar manieren om hun vermogen zoveel mogelijk veilig te stellen. Indien deze mogelijkheid niet bestond, was er minder handel onderling en waren beide valuta allang omgevallen.

Overheden en centrale banken hebben deze optie niet bij het voeren van internationale handel. Vanuit dat oogpunt is het voor China prettig de euro en de dollar te stimuleren, zodat China kan blijven exporteren, zodat de machtspositie wordt vergroot en vaste rente inkomsten gegarandeerd worden. Dit maakt bewegingen in wisselkoersen van de twee leidende, mondiale valuta erg belangrijk voor de winstgevendheid van de wereldhandel.

Voor zover er sprake is van een kans dat de goudprijs instort zouden we moeten kijken naar de unieke eigenschappen van goud om waarde te meten en alle wisselkoersen te negeren. De directeur van de Wereldbank suggereerde dat de goudprijs als referentiekader gebruikt kan worden om de waarde van valuta te bepalen en de directeur van de Duitse Bundesbank noemde goud recentelijk een “nuttige bescherming tegen de schommelingen van de dollar.”

Concluderend zou een instorting van de goudprijs alleen mogelijk zijn als de inherente waarde van zowel de euro als de dollar tot ongekende hoogtes stijgen ten opzichte van activa waaronder goud. Stelt u uw vertrouwen in de dollar en de euro om het vermogen te doen groeien naar nieuwe hoogtes? En kunnen we verwachten dat Indiase, Aziatische en Chinese beleggers vertrouwen in deze valuta’s in plaats van goud? Daarin ligt het antwoord op de vraag of er een instorting van de goudprijs gaat volgen.

 • http://www.valutacalculator.org Valuta calculator

  Is het beleggen in goud rendabel vrienden? Ik doe meer aan forex beleggen! Anticiperen op de dollar/euro koers en dergelijke! Best rendabel als je weet hoe je het moet doen! Is er een goede cursus te vinden voor het beleggen in goud en zilver?

 • http://www.goud-info.be woordslaaf

  Topperiode voor trouwringen met een diamant

  Het stond in de krant en dan zal het wel waar zijn: de maanden april en mei vormen traditioneel de topperiode voor de verkoop van trouwringen. En dit blijkt ook dit jaar weer het geval te zijn. Opmerkelijk: de klassieke trouwringen doen het nog altijd erg goed, en vaak kiezen vrouwen er voor om er één diamant in te laten verwerken.

  Koppels trouwen statistisch gezien het vaakst in de maanden juni en juli, en uiteraard wachten ze niet tot dan om tot de aankoop van hun meest intieme juweel over te gaan. Verkopers van trouw- en ook huwelijksringen halen niet minder dan 80% van hun omzet in die maanden.

  Meer huwelijken

  In deze periode van crisis blijkt het aantal huwelijken niet te dalen, integendeel zelfs. Dit jaar is er een duidelijke stijging in het aantal huwelijken van zowat 10% te noteren. Blijkbaar hebben mensen in periodes dat het moeilijker gaat net nood aan de verbintenis van een huwelijk, denken experts.
  Goed nieuws dus voor de juweliers, want een huwelijksring is een van de weinige items waar nooit op gespaard wordt. Vroeger was vooral de vrouw de persoon die de keuze van de ringen bepaalde, maar steeds meer weten nu ook de mannen wat ze wel en vooral niet willen.

  Geen gemakkelijke opdracht

  Het aanbod aan huwelijks- en verlovingsringen wordt steeds diverser. Waar vroeger vooral klassieke modellen werden aangeboden en uitgekozen, is nu ‘the sky the limit’.
  Volgens het principe ‘u vraagt, wij draaien’ maken juweliers er een erezaak van om van een huwelijksring een fantastische creatie te maken. Het is dan ook geen gemakkelijke opdracht, want een huwelijksring moet verschillende eigenschappen hebben. Uiteraard moet het gaan om een mooi en tijdloos juweel, want deze ring is bedoeld om een hele tijd (in het beste geval een heel leven) mee te gaan. Het is best geen al te trendy ring, want in de loop van je leven kan je smaak veranderen en de ring mag ook niet afsteken tegen de eventuele andere juwelen van de drager.

  Diamant

  Niet te verwonderen dus dat de klassieke modellen het nog steeds erg goed doen, en zelfs opnieuw in de lift zitten. Zo bestelt ruim 70% van de trouwers een ring uit wit goud op palladium en kiezen ze ook doorgaans voor een sobere ring.
  Opmerkelijk: vrouwen hebben graag één diamant in hun trouwring verwerkt. Dat is een opsteker voor de diamantindustrie, waar hier waren de algemene verkoopcijfers voor het eerste kwartaal van het jaar 2009 minder positief met een daling van zowat 15%.

  Inkoop van oud goud en juwelen stijgt

  Wie het wel goed doen zijn de handelaars die zich bezighouden met de inkoop van oud goud, juwelen, diamant en sieraden. Begrijpelijk, want veel mensen verkiezen er voor hun goud en juwelen te verzilveren in valuta die ze kunnen besteden, wat dan weer goed is voor de economie.
  De tijd is dus rijp om eens in de kasten of de brandkast te kijken of daar geen kostbaarheden liggen die u in cash kunt laten omzetten.

 • Gerard

  Juist Jullie, goudstandaard betekent deflatie. Daar zullen ze nooit en te nimmer aan beginnen.
  Van de andere kant, je bent goed de lul als ze de goudstandaard invoeren en je hebt een hoge hypotheek!
  Waarom hypotheek aflossen?
  Simpel. Je salaris blijft op 1 a 1,5 % per jaar in de CAO afspraken. Maak je daar meer geen illusies over. Maar de voedsel en energieprijzen zouden best kunnen verdubbelen in 2011. Denk daar eens over na.

 • Procambarus

  Een volledige ineenstorting van het valutasysteem zal er niet komen. De euro, dollar en overige westerse valuta zullen het zwaar krijgen, maar blijven overeind. Waarom? China zal, met zijn geleide economie, de yuan in eigen land redelijk stabiel kunnen houden en alle Aziatische landen rondom China klampen zich daaraan vast. Wel zal China het economische wereldleiderschap overnemen en zullen de beurzen van NY, Londen, Frankfurt en Parijs slechts bijkantoren worden van een kapitaalmarkt die vanuit Beijing gedirigeerd zal worden. Japan zal eieren voor zijn geld kiezen en als semi-onafhankelijke economie blijven functioneren. Consequentie is dan wel dat de yuan wereldvaluta wordt en de rol van goud en zilver wordt gemarginaliseerd. Wanneer? Ik denk uiterlijk binnen tien jaar.

 • Jullie

  Maar ‘zilver’

  Deflatie is juist een zegen, overheden zouden dat zich moeten beseffen. Deflatie is DE manier van de vrije markt, efficient, efficienter, efficientst. Maar ik neem aan dat je dit ook wel snapt.
  Financieel wangedrag zal tot het verleden behoren, crisissen zullen bijna uitgesloten worden, en op de lange termijn zullen ze uitgesloten worden.

  Deflatie van prijs is iets anders dan deflatie van waarde. Veel mensen snappen dat niet.

 • Wes

  Wat zal dit alles betekenen voor de (niet economie-) student met een studieschuld van rond de halve ton?
  Goedkoop geleend van de IB-Groep?
  Overigens is een groot deel van de lening niet aan bier opgegaan, maar aan maple leafjes :)

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @johan, rustig… ik versta nederlands….
  hoe zie jij dan een vlottende goudprijs? Wie bepaald dan de goudprijs?
  Dus vandaag goud 2000€, morgen 1500€ en overmorgen misschien 3000€
  En hoe gaan we dan een huis kopen? In vlottend goud, of in vlottend geld…. ;)
  Ik geloof er niet in…. als er iets vlottend afdrijft, dan is het een economie die vlot geld bijtovert

 • carine

  er zijn nog veel mensen die geen goud hebben . ik zou ze geen eten willen geven die geen goud hebben

 • carine

  kan ik beter mijne hyotheek af betalen maar het is maar 4 jaar meer .
  en heb dan ook geen voor deel meer bij de belasting meer.

 • carine

  O.K IK ZAL VEEL KOPEN WAAR KAN IK HET BESTE GOUD KOPEN , weet iemand raad

 • Johan

  @carine

  Dat roept men nu al 10 jaar, nou dan kan je beter in papier blijven ;-)

 • Johan

  @zilver

  Waar zie jij standaard staan in mijn post dan? VLOTTEND, mits je deze term begrijpt. Meer papier, hogere waarde goud, period.

 • carine

  zou jullie nu nog goud kopen aan deze prijzen?

 • High Five

  Zilver nu weer op 29,45. Blijft voorlopig binnen de steil stijgende trend

 • High Five

  Volgens de conspiratie insider (Linsey Williams) die de agenda van de bilderbergers kent, zal in 2012 de dollar kapot zijn, laten ze de markten crashen op het moment dat de olie op 150 – 200 dollar staat, wordt er een fascistische politiestaat gemaakt van de north american union, wordt er een wereld munt ingevoerd (mede) op basis van goud en begint de Eugenics. Toch NWO ?

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @johan
  een goudstandaard zorgt voor deflatie. Dat was ook de reden waarom men ooit van de goudstandaard af wilde.
  We mogen niet vergeten, dat onze bevolking toeneemt. Waardoor er minder goud per persoon komt naar gelang de evolutie vordert. Of toch zolang de wereldbevolking toeneemt.
  Nu neemt goud ook wel toe, door het verse gemijnde goud. Maar niet in verhouding tot de toenemende bevolking.
  Geen enkele overheid houdt een blijvende deflatie vol.

  Naar mijn gevoel (had ik ook al eens op nujij geplaatst), zou er beter een mens-standaard komen. Waarmee ik dan bedoel :
  Er mag bvb 10000 geld gecreeerd worden per levend persoon. Neemt de bevolking toe, dan stijgt wel de geldhoeveelheid, maar niet de inflatie, want het aantal geld per persoon blijft gelijk.
  Neemt de bevolking af, dan moeten overheden (of whatever) geld uit omloop halen.

  Het enigste probleem dat ik hierbij zie : gaan overheden wel eerlijk omgaan met hun bevolkingsaantal.

 • RB

  @ zilver

  Prima beslissing.

 • Johan

  Ja, wat jullie allemaal beweren dat die banken me toch een probleem gaan hebben! Nou, daar ben ik ook enorm bang voor hoor!! Natuurlijk niet mensen, men heeft altijd in de kluis nog de gele joker liggen (hun wel). Dus wat is er nu eenvoudiger dan allee papieren rommel bij elkaar op te tellen, dit te delen door het goud in de wereld en dan verder te gaan met een vlottende goudprijs?

  Dat is voor iedereen de beste oplossing. Er komt nooit hyperinflatie meer, zover gaat het niet mogen ontwikkelen. Deze crisis is voorzien, en de oplossing ligt in de ECB strategie destijds gekozen. Simpel as that.

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  5à6 jaar geleden toen ik mijn laatste huis kochte, heb ik getwijfeld.
  Ofwel leende ik 80% en de rest van mijn spaarboekje
  Ofwel leende ik 100% en van mijn geld kocht ik zilver of goud.
  Ik ben voor het laatste gegaan en heb me nog geen seconde beklaagd.

  Ik heb toen aan goedkope rente kunnen lenen. Mijn huis is ook verder gestegen in waarde.
  Mijn belegging in pm is bijna verdubbeld in waarde.
  En ik denk dat er nog geen einde is, op deze goede weg, die mijn beslissing bewandelt

 • Pieter

  Aflossen is nooit verkeerd, maar dan moet je wel af kunnen lossen. Dus voorlopig gok ik er maar op dat PM’s nog door stijgen zodat over een tijdje algehele aflossing tot de mogelijkheden behoort.

 • High Five

  oeps, ik bedenk me dat de banken een probleem krijgen, ook bij hyperinflatie, omdat de obligaties die ze op hun balansen hebben sterk gaan dalen. De obligatie markt is de grootste markt, dus de balansen van de banken gaan ook bij (hyper)inflatie achteruit, hmm dat is vervelend, dus zelfs bij inflatie kunnen de banken insolvabel worden.
  Aflossen is noot verkeerd

 • High Five

  @wortelbea Ik denk dat ze dit aanbevelen omdat als de bank failliet gaat, jij je spaargeld kwijt bent. Ik laat de bankgarantie even buiten beschouwing. De hypotheek die je hebt bij de bank wordt gezien als een vordering. De schuldeisers zullen bij faillissement de hypotheek portefeuille overnemen van de bank en je mag verder aan hun betalen. Je vorderingen op de bank ben je kwijt en de schuld bij de bank ben je niet kwijt.
  In een situatie van hyperinflatie ben ik niet zo bang dat de banken failliet gaan, omdat de bezittingen op de balansen van de bank door de inflatie waarde blijven houden en de bank dus solvabel blijft..
  Ingeval van hyperinflatie, waarbij de lonen ook stijgen, kun je beter niet aflossen en kun je beter zilver of goud kopen.

  Het kan ook zijn dat ze -na de inflatie- de banken voor een dag of 3 dicht doen (bankholiday) en dat je daarna al je spaargeld kwijt bent.
  Ik zou zeggen nooit meer dan 100.000 euro bij één bank en omdat het onzeker is of het bankgarantie stelsel totaal dekkend is bij een catastrofe, beter wat aflossen en goud en zilver kopen

 • Pieter

  Volgens mij is mijn hypotheek akte in euro’s, dus dat is wat ze van me terug krijgen en anders niks.
  Want denk je nu echt dat als je spaargeld hebt, je daar goud voor terug krijgt bij een hyperinflatie?
  Zeker weten van niet.

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @rb je hebt mogelijk gelijk. Dat onze overheden geen brave mannetjes zijn, ben ik ook wel van overtuigd.
  Maar stel dat je gelijk hebt, dan zouden overheden zelf weer een goudstandaard inroepen. Want als schulden gekoppeld zijn aan goud, dan is ook weer geld gekoppeld aan goud.

  Ik vermoed dat ze niet staan te springen voor terug een goudstandaard.

 • RB

  @ zilver

  Nu hebben we allemaal wel zo’n beetje de video “Debt = Money” gezien. Denk je nu echt dat begerige schuldeisers als banken – die allemaal de Weimar perikelen tot in den treure hebben bestudeerd – zomaar de schuldenberg door inflatie laten verdampen? Ik denk dat Johan gelijk heeft en dat dit soort plannen om schulden aan goud te koppelen al lang op de plank liggen. Verder denk ik dat het naief is om te veronderstellen dat dit soort spelletjes eerlijk zal worden gespeeld. Het was smerig, is smerig en zal altijd smerig zijn. Het gaat wel om geld, he? ;-)

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @johan
  maar de weimar periode, was ook in de periode dat er nog een goudstandaard was. En die is er nu niet meer.
  Ik ben dus wel redelijk akkoord met Fix

 • RB

  Initiatief van Willem: een forum dat dient als denktank voor het treffen van noodvoorzieningen, met o.a. noodpakketten, boekentips, downloads en nog veel meer fraais. Bij het moment van starten is er uiteraard nog niet heel veel content, maar daar gaan we met z’n allen wat aan doen. ;-)

  Link: http://eindspel.forum2go.nl/

  Voor geinteresseerden: even registreren met (al dan niet echte) naam en email.

 • Johan

  @Fix

  Fix :
  Los je hypotheek af is dat slim? Bij hyperinflatie is je hypotheek zo goedkoop dat je het zo kunt afbetalen en dus veel goedkoper dan nu.

  Tja zou je denken, misschien in een pretpark!? Tijdens de Weimar hyperinflatie werden leningen gekoppeld aan een waardevast iets, laten we zeggen Goud. Dus zo makkelijk gaat het niet worden, haha!

 • New World Order

  @ silverstar

  Ik zou graag nog iets willen toevoegen aan silverstar’s samenvatting van de cd van lindsey williams.

  Dat is dat de Elite waarschijnlijk weer een 9/11 attack gaan gebruiken (persoonlijk denk ik door wikileaks in maart) om dit totale ineenstorting te doen veroorzaken. (voicover stukje van Glen Beck, zie deel 2/12 van de cd van lindsey williams) http://www.youtube.com/watch?v=Si8txZnjn78 vanaf minuut 5:37 tot einde van dit deel

  waardoor de mensen het vertrouwen in de valuta gaan verliezen waardoor daardoor de rentes gigantische zullen gaan stijgen en dat daardoor de dollar eind 2012 100% helemaal kapot is (Dood) Alle markten zullen compleet ineenstorten van azie tot europa to amerika. Dit gaat al dit jaar gebeuren.

  Het gaat echt binnenkort spannend worden!

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  wortelbea :

  Gerard :@Silverstar 3. Los je hyotheek af.De “zoveelste” die het zegt. Je wilt niet weten hoeveel mensen dit niet snappen!

  onze lonen zouden toch bij sterke inflatie (al is het maar gedeeltelijk) moeten meestijgen ?

  ja, dat zou moeten, maar er is een verschil tussen echte inflatie en officiele inflatie

  http://www.goldonomic.be/index.php?option=com_content&view=article&id=179%3Ahoe-zit-het-nu-echt-met-de-inflatie&catid=100%3Aeuro-a-dollar&Itemid=45

 • Rudolf

  René :Iemand ervaring met zilverlingen kopen in Duitsland?

  Ja, onlangs 200 ounce maple leafjes besteld bij Andreas Heubach. Scheelde in mijn geval ruim 600,- met Nederland! De moeite waard dus zolang het nog kan.

 • wortelbea

  Gerard :@Silverstar 3. Los je hyotheek af.De “zoveelste” die het zegt. Je wilt niet weten hoeveel mensen dit niet snappen!

  jajaja… maar eeuh zilver kopen, voeding reserves, lening afbetalen,…..
  graag, kan iemand van jullie mij wat geld lenen om dat te doen ? :-)
  ik heb zo geen ezeltje dat goudmunten sch…t
  bovendien, ik zit ook wel met dezelfde opmerking als Fix. iemand een antwoord daarop ?
  onze lonen zouden toch bij sterke inflatie (al is het maar gedeeltelijk) moeten meestijgen ?

 • Fix

  Los je hypotheek af is dat slim? Bij hyperinflatie is je hypotheek zo goedkoop dat je het zo kunt afbetalen en dus veel goedkoper dan nu.

 • Gerard

  @Silverstar
  3. Los je hyotheek af.
  De “zoveelste” die het zegt. Je wilt niet weten hoeveel mensen dit niet snappen!

 • Silverstar

  Beste mensen, even over die cd’s van Lindsey Williams waar New World Order ons op tipte. Ik heb ze allemaal beluisterd. Het kost veel tijd maar dit is mijn samenvatting: Williams is een behoorlijk christelijke senior die claimed inside info te hebben van mensen die hij de Elite noemt. Zijn Elite mensen zijn mi synoniem met bv de Bilderberg Groep . Thema is dat deze club, die oa de FED als uitvoeringsvehicle heeft, de totale controle wil over, eerst de USA en daarna de hele wereld. Hun agenda expireert in 2012. Zij doen dit door crises te creeren. Financieel, militair maar ook religieus. Uiteindelijk willen ze alles voor bijna niets in handen krijgen en wereldbazen worden met de USA als homeland. Deze nieuwe USA zal dan weer zijn oude glorie terugkrijgen. Deze hele agenda voeren zij thans uit en de details zijn op de cd’s te beluisteren. Op de laatste cd (nr 12) zou Williams een twaalftal adviezen geven om te overleven. Ik heb er helaas niet meer dan drie of vier geteld: 1. zorg voor 6 maanden voedsel en water, 2. wegwezen uit Wall street en daarmee uit alle papieren securities en investeer in fysiek goud en zilver, . 3. Los je hypotheek af 4. ga zo mogelijk weg uit de grote stad. Op zich geeft de totale presentatie wel overtuigende details over hoe het met bv de dollar en de Euro zal gaan en zo. Al met al wel de moeite waard maar ik ga morgen geen extra boodschappen doen. Ik hoop jullie hiermee van dienst te zijn geweest

 • RB

  @ René

  Ja hoor, gaat prima. Gewoon per email bestellen bij bijv. Kronwitter, poet overmaken en een paar weken later heb je de handel voor de deur.

 • René

  Iemand ervaring met zilverlingen kopen in Duitsland?

 • zilver goud

  Let even niet op nu.nl maar lees het artikel waar deze link naar verwijst.
  Heb nog wel een leuk linkje over de euro gevonden.
  Kost wel wat tijd om te lezen maar zeer de moeten waard.
  http://www.nujij.nl/waarom-de-euro-niet-kan-werken-en-de-voordelen.10943551.lynkx

 • zilver goud

  Vergeleken met de afgelopen jaren viel tegenlicht er tegen deze keer Helaas.

 • High Five

  Nu we het toch over Hitler hadden. Jesse Ventura and Fema (concentratie) camps

  http://www.youtube.com/watch?v=HtI72nZLw2s&feature=watch_response

 • temp242

  Beste RB, hopelijk kunnen ze het papier en de inkt nog betalen. Of anders lenen op de financiële markten (lol).

 • RB

  Leuk biljetje. Daar kan de Vervelende Staten van Zimbabmerica wel een weekje mee verder. ;-)

 • High Five

  @Jullie Verplichte kost voor iedereen.
  Trouwens wat vinden jullie van het nieuwe dollar biljet.
  1 trillion
  http://lxixixl.com/keyword/20%20Dollar%20Bill:%2020%20Dollar/0/2/

 • Niels

  @New World Order
  @NWO geen dank!
  Met Linssey Williams kom ik niet verder dan deel 2. In deel 1 is hij minuten bezig om te vertellen dat de elite hem informatie geeft, maar na deel 2 ben ik nog niet veel wijzer geworden… Als jij de serie wel hebt uitgeluisterd zou ik graag willen horen wat voor nuttige informatie hij had.
  Hij ziet er trouwens uit als iemand die de elite niet heeft verlaten, als ik kinderen had liet ik hem er niet op passen.

 • Fix

  Bedankt voor tip, zilvergoud.

 • New World Order

  De nieuwste info van lindsey williams (Elite insider) is vandaag uitkomen

  chek de link : 160 minuten elite info : http://www.youtube.com/user/iHelo58

 • Jullie

  Zilver goud, wow, ondanks dat ik het hele verhaal al ken, gaat me bloed er toch weer van koken.

  Fantastische animatie !

 • zilver goud

  Ook heel erg verhelderend uitleg over de € neem wel je tijd om het te lezen?
  Dit artikel bevat een eenvoudige uitleg waarom de euro niet kan werken en toont de voordelen van een overgang naar staatsgeld.
  Uit de euro! De euro heeft een onoplosbaar probleem. De landen die nu ernstig in de schulden zitten, zullen, als ze er in slagen deze terug te brengen door bezuinigingen, voorspelbaar weer in de schulden belanden. http://www.spraakloos.nl/?p=1669

 • zilver goud

  Voor dat je naar tegenlicht gaat kijken zal je eerst dit filmpje eens moeten zien!
  De Amerikaanse droom is een 30 minuten durende animatie film
  dat aantoont hoe u wordt opgelicht door uw regering
  en de banken die uw regering controleren.
  http://www.youtube.com/watch?v=ZPWH5TlbloU

 • High Five

  Tegenlicht is voorzover het enige programma wat de waarheid durft te vertellen, het is toch triest gesteld met onze media

 • New World Order

  @ niels

  Nog bedankt voor de link!
  Zeer interresant!

 • New World Order

  @ zilver goud: ook bedankt voor de tip, ik ga kijken vanavond.

  @jullie: Ik ben het helemaal met je eens, die Roubini vertrouw ik ook voor geen meter. Hij speelt absoluut dubbel spel.

  Voor de rest heb ik nog een mooie youtube channel (zilver nieuws) hier kijk ik dagelijks op. zie link: http://www.youtube.com/user/SGTbull07?feature=chclk#p/u/12/j7_7IYukg04

  zilver stijgt vandaag eindelijk weer!

 • wil.

  @Zarathustra
  nee, ik geloof alleen gediplomeerde historici, verkozen politici en gedimlomeerde economen en de paus, daarom zit ik op dit forum. Ik zeg gewoon dat het niet uitmaakt wie het zegt, maar wat er gezegd wordt en waar ze het halen. Om toch “gekende” en “gerespecteerde door hun collaga’s” te noemen zoals jij dat zegt: Paul d’hoore heeft fortis aangeprezen om te kopen net als andere bankaandelen…..hij is bekent, zat hij juist……NEEN. Is zijn reputatie om zeep, dacht het niet. Ik ken er verder ook niks van hoor, ik zei gewoon dat ik het een rare redenatie vondt om te toetsen afhankelijk van wie het zegt ;-)

 • Jullie

  Jim Rogers, Marc Faber en Gerald Celente dus.

  Roubini (Dr. Doom) vertrouw ik overigens niet, ik heb heel erg het idee dat hij ‘dubbelspel’ speelt.
  Voor hem persoonlijk het slimste dat je kunt doen, vrienden bij zowel de FED als bij de ‘wantrouwers’ . Maar als buitenstaander vind ik zijn advies en visie echt waardeloos, hij zegt eigenlijk nooit wat en durft geen positie in te nemen naar de buitenwereld toe.
  Ja, hij is sceptisch, maar hij kaart het probleem niet of nauwelijks aan, laat staan met alternatieven komen.

  Gerald Celente is overigens de held naar mijn idee, scheld op alles dat ‘federaal’ is of wat met Central Banking te maken heeft, Rogers pakt het wat slimmer aan, Faber weet ook goed waar hij het over heeft. Maar nogmaals, Roubini vertrouw ik niet. Ik weet niet wie er nog mee zo over denkt….

 • RB

  @ zilver goud

  Dank voor de tip. ;-)

 • zilver goud

  KIJK VAN AVOND VPRO TEGENLICHT 20:55 NL2
  DATUM VERGETEN 10-01-2011

 • zilver goud

  KIJK VAN AVOND VPRO TEGENLICHT 20:55 NL2
  Thema:Economische visie op 2011. Al jaren komen een aantal heren met voorspellingen over het komende jaar aan het woord. De economen en andere deskundigen van afgelopen jaren hadden het vaak bij het rechte eind. De soms verbazingwekkende voorspellingen bleken vaak uit te komen.

 • Jullie

  Jongens, kunnen we het a.u.b. een beetje edelmetaal gerelateerd houden ?
  We weten al die meuk over Rothschild, de FED, en het systeem wel, dieper hierop ingaan heb je tal van andere fora voor.
  Als we er gewoon een professioneel platform van kunnen maken waarin nuttige actuele informatie wordt gedeelt, helpen we elkaar wat beter. Wanneer een goed instap moment is en wat we op de korte en middel lange termijn kunnen verwachten, dat lijkt me het meest relevant omdat we het toch wel allemaal eens zijn over de lange termijn.

  Goed, dat gezegt hebbende, hier mijn nieuwe info van vandaag : Laatste Poll in Duitsland zegt dat nog maar 30% van de Duitsers de Euro steunt. !
  Link : http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,736680,00.html

  En ook nog een brief gehad van Ted Butler, wegens copyright zal ik hem niet plaatsen, hij ziet zeer vreemde bewegingen bij de COMEX, het fysieke spul vliegt erin en eruit, hoogst ongebruikenlijk, hij denkt dat de COMEX niet lang meer zal leven en dat de grootste short-squeeze in het zilver eraan zit te komen.
  Goed, kleine deel dan :

  Here is now what you have to consider. If my analysis is correct, and the era of silver pricing being dominated by a big COMEX silver short is ending, what will the silver pricing landscape look like in the future? The answer is that the landscape will be radically different, in order to reflect such a radical structural change. Removing the dominant pricing force on the COMEX is as radical a change as putting LeBron James on a high school basketball team. It changes everything. That’s what I see as the significance of JPMorgan stepping out of its role as the prime silver manipulator. Without an ultimate price capper, the price of silver should be free to soar. It should truly be a new era in silver. Volatility will remain high and the crooks will revert to their usual dirty tricks for a while, but the game will have changed.

 • Pieter

  Zo eens kijken of ik mijn naam kan aanpassen, want een andere Piet maakt hier opmerkingen die ik niet zo willen maken.
  Voor die Piet even een opmerking probeer eens op Google je vragen beantwoordt te krijgen, b.v. de maten van een kilo munt kun je daar perfect vinden.
  Groet Pieter die eerst wel eens reageerde met Piet.

 • Niels

  @RB,
  Ik heb het niet gelezen maar kan mij de grote lijnen wel een beetje voorstellen. Dat Al-Qaeda klein toilet betekend wist ik niet, maar dat de Mossad(of welke organisatie dan ook) zulke blunders maakt geloof ik niet zo. Of het is arrogantie, of het zal wel een diepere betekenis hebben. Zou beerput dezelfde betekenis hebben?;)

  Meneer Bull heeft weer een info filmpje geupload..>
  http://www.youtube.com/user/SGTbull07?blend=2&ob=1#p/u/12/j7_7IYukg04

 • High Five

  Berkshire Hathaway Inc., the Omaha, Nebraska-based holding company controlled by billionaire Warren Buffett, and General Electric Co.’s finance unit led companies selling a record $48.5 billion of bonds in the U.S. last week as relative yields on investment-grade debt shrank to the narrowest since May.

  http://www.bloomberg.com/news/2011-01-10/wall-street-dumps-most-treasuries-since-2004-as-dealers-betting-on-growth.html

  Buffet de waardebelegger uit de obligaties.

 • High Five

  Zilver blijft vandaag goed liggen tov aandelen.

 • RB

  @ Niels

  Ik heb destijds het boek “George W. Bush en de mythe van al-Qaeda” aangeschaft. Iets van wat er in stond wist ik al, veel vermoedde ik en heel veel wist ik nog niet. Dat boek is een behoorlijke eye-opener. Zo kom je te weten dat “al-Qaeda” klein toilet betekent in Arabische slang – en zeg zou zelf, welke zichzelf respecterende internationale terreurgroep noemt zich nou klein toilet? Was een beetje een blunder van die Mossad oenen. ;-)

 • Johan

  sit artikel is simpelweg vertaald van goldforecaster Dhr Phiplips. Zet dit er even in het vervolg bij Bas, dat is wel zo netjes.

 • Johan

  huh?

 • Niels

  @RB
  Je zou nog een ander boek kunnen lezen van Robin de Ruiter; de 13 satanische bloedlijnen
  http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-13-satanische-bloedlijnen-druk-1/1001004006396143/index.html

  @NWO Deze link zal jou wel interesseren

  http://forpressfound.livejournal.com/36667.html

 • RB

  @ NWO

  Goh, goeie vraag. Ik zou zeggen: ga het eens onderzoeken.

 • JP

  @Piet

  Wat nergens op slaat is dat jij zegt dat iets nergens op slaat terwijl je geen kennis van zaken hebt over het geen wat volgens jouw nergens op slaat, anders zou je het niet zeggen. Het is de de ingenieur die een boer gaat bekritiseren op hoe de boer zijn koeien melkt

 • New World Order

  @ RB

  Zouden ze Hitler echt zo’n opleiding hebben laten genoten, en dat hij vervolgens zijn leven ging riskeren om mee vechten in de WOI met de kans om dood geschoten te worden?

 • RB

  @ Zarathustra

  Je verwacht je dat andere mensen bronnen aanleveren zodra jij daar om roept, terwijl je er veel meer van opsteekt door zelf op onderzoek uit te gaan. Maar vooruit, hier is een bron (maar er zijn er veel meer, dus google er maar op los): Robin de Ruiter. Deed tientallen jaren onderzoek naar Rothschild en andere duistere figuren. Uit “Het Derde Rijk”:

  “Mijn politieke tegenstanders mogen niet weten waar ik vandaan kom
  en wat mijn familiegeschiedenis is.” Adolf Hitler

  Uit DNA-onderzoek bij verwanten van Adolf Hitler is gebleken dat de voormalige nazileider tot de zogenoemde haplogroep E1b1b hoort. Deze groep is in West-Europa zeer zeldzaam en komt onder anderen voor bij Asjkenazische joden. Komt hiermee een einde aan jarenlang speculeren over Hitlers eventuele joodse achtergrond?

  Van januari 1911 tot en met 24 mei 1913 ontbreekt ieder spoor van Hitler. Historici staan nog steeds voor een raadsel. Aan de hand van exclusief bronnenmateriaal wordt aangetoond dat Hitler een speciale training volgde aan de door de Rothschilds gecontroleerde Britse Military Psych-Ops War School in Tavistock. Hier begon Hitlers voorbereiding op zijn toekomstige rol als dictator.

  Link: http://www.boekhandelvandervelde.nl/Boek/Ruiter-Robin/Adolf-Hitler-Het-Der…/9789079680115.html

 • High Five

  @New World Order Dat olie naar de 150-200 dollar gaat verwacht ik ook, de reden is dat het fiat geld zijn waarde verliest. De dollar crasht zowiezo. Ieder fiat geld met rente crash op den duur. De elite weet dit als geen ander en maakt er OPTIMAAL, echt optimaal, gebruik van. Alleen mensen die wakker zijn zoals wij weten dat ook. Wij zijn nog geen 2% van de bevolking.

  @JP Is dit de eurokoers tov een mandje van andere munten of ?

 • Zarathustra

  RB :@ Zarathustra
  Dan niet. Je moet geloven wat je wilt geloven. Maar te lui zijn om zelf geen research te doen is nooit een excuus.

  En waar heb jij je informatie vandaan? Naar google verwijzen als bronvermelding is pas echt het toppunt van luiheid… Uit je reactie concludeer ik dat jij in het geheel geen serieuze research hebt gedaan en dus in het ijle lult. Dit is echt een volkomen zinloze discussie.

 • High Five

  Volgens David Morgan zijn er op dit moment een miljard ounces zilver op voorraad. Ik denk dat dit niet de totale hoeveelheid beschikbaar is bij dealers. Ik denk dat die miljoenen ounces vastgelegd in ETF’s hier nog van af moeten en ook de 190 miljoen ounces van warren buffet.

  Vraag en Aanbod van zilver ongeveer 650 miljoen ounces per jaar.
  In totaal is er in de loop der tijd voor ongeveer 40 miljard ounces uit de grond gekomen.

  http://www.youtube.com/watch?v=Bvp2Ds0o6ro

 • Piet

  Ik vind dat zo grappig dat lui van die lijntjes gaan tekenen in grafieken zoals het ‘hoofd-schouder patroon’.

  Dat slaat toch gewoon nergens op.

 • Zarathustra

  wil. :

  Zarathustra :

  RB :Interessant historisch feitje (goed onderzocht en bewezen): Hitler was voor een kwart Rothschild.

  Op het internet kan om het even wat beweerd worden, ik kan je gemakkelijk tientallen websites geven waarop beweerd wordt dat aliens geland zijn en in het geheim de macht hebben overgenomen. Zolang je mij geen boektitel kan geven, geschreven door een respectabele historicus zie ik niet in waarom ik enig geloof zou moeten hechten aan jouw bewering. Daarbij: zelfs al zou het waar zijn dan is het niet meer dan een fait divers.

  Het gaat er dus om WIE het zegt ??? rare redenatie.

  Meen jij dat nu? Het gaat niet om wie het zegt maar of het waar is: als een historicus een boek schrijft dan moet hij de historische methode volgen en bewijzen aandragen voor wat hij zegt. Als hij dingen beweert die manifest onwaar zijn of een foute onderzoeksmethode volgt dan zal hij daarop afgerekend worden door zijn collega’s en is zijn reputatie als onderzoeker om zeep. Op het internet is er geen enkele vorm van kwaliteitscontrole (iedereen kan om het even wat op het web zetten) en worden de meest absurde dingen beweert zonder een flard bewijs. Als informatie niet verifieerbaar is, dan is ze onbetrouwbaar. Of geloof jij echt alles wat je leest of wat iemand je vertelt?

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  Piet :
  Hoe groot is zo’n 1 kilo zilveren munt eigenlijk wel niet? Moeilijk te zien aan het plaatje maar heb zo’n vermoeden dat het best groot is?

  de grote van een kg kookaburra is 101mm

 • Piet

  Hoe groot is zo’n 1 kilo zilveren munt eigenlijk wel niet? Moeilijk te zien aan het plaatje maar heb zo’n vermoeden dat het best groot is?

 • New World Order

  @ zarathustra

  In december 2012 zullen we zien we er gelijk had.

  Trouwens Lindsey williams verdiend alle aandacht omdat hij in het verleden al bewezen heeft echt betrouwbaar te zijn omtrent de info van de Elite. Hij komt niet voor niets op de Alex jones show! Alex wil toch ook geen onzin kramers op zijn show hebben. Hier voor moet je echt onderscheidings vermogen hebben.

  als je tussen juni en october een olie prijs ziet tussen de 150-200 weet dan dat hij weer gelijk had!

  Als je wil weten waarom de Elite het hem verteld moet je al die dvd’s maar is even goed gaan bekijken voor dat je met zo’n uitspraak komt.

  De Elite wil dat de economie crasht. Iedereen moet afhankelijk worden van hen. Zij hebben straks het goud en zilver zoals lindsey zegt. De rest van de wereld heeft straks waardeloze papiertjes. En wie het goud heeft maakt de regels.

  De Elite heeft lindsey williams ook verteld dat de prijs van zilver veel meer zal gaan stijgen dan die van goud. Vandaar dat ik ook in zilver zit.

  ik noteer alvast 2000 dollar voor mijn zilveren muntjes.

  het beste

 • JP

  kan je hier ook plaatjes plaatsen die je in de comments zelf ziet? Hoe doe je dat?

 • JP

  Maakt mij weinig uit of Hitler een rotkind was. Iedereen hier weet wel dat de wereld niet werkt zoals ons voorgespiegeld word. Waarom dan niet gewoon daar rekening mee houden en je daar op aanpassen? Er veranderd toch niks aan zolang de massa gewoon verder blijft dromen.

  Over de Euro, hier een bearish teken vanuit een ander perspectief. De Euro tekent op het moment een hoofd en schouder patroon (http://nl.wikipedia.org/wiki/Koerspatronen#Hoofd-en-schouderpatroon), zie deze grafiek voor het complete plaatje en mogelijk gevolg van de euro koers: http://www.picturestack.com/661/63/4jkeuro0cQ.jpg

  Dit is puur technische analyse natuurlijk, maar de fundamenten van de euro staan er nou ook niet bepaald goed voor.

 • High Five

  @RB Hou op met die onzin. Bronnen vermelden als je een stelling poneert. Ik heb vroeger wel eens gezocht naar bewijzen dat Hitler joods zou zijn, dat is zelfs nergens hard te maken. Laat staan dat het een Roodschildje is.

 • wil.

  Zarathustra :

  RB :Interessant historisch feitje (goed onderzocht en bewezen): Hitler was voor een kwart Rothschild.

  Op het internet kan om het even wat beweerd worden, ik kan je gemakkelijk tientallen websites geven waarop beweerd wordt dat aliens geland zijn en in het geheim de macht hebben overgenomen. Zolang je mij geen boektitel kan geven, geschreven door een respectabele historicus zie ik niet in waarom ik enig geloof zou moeten hechten aan jouw bewering. Daarbij: zelfs al zou het waar zijn dan is het niet meer dan een fait divers.

  Het gaat er dus om WIE het zegt ??? rare redenatie.

 • RB

  @ Zarathustra

  Dan niet. Je moet geloven wat je wilt geloven. Maar te lui zijn om zelf geen research te doen is nooit een excuus.

 • Zarathustra

  RB :Interessant historisch feitje (goed onderzocht en bewezen): Hitler was voor een kwart Rothschild.

  Op het internet kan om het even wat beweerd worden, ik kan je gemakkelijk tientallen websites geven waarop beweerd wordt dat aliens geland zijn en in het geheim de macht hebben overgenomen. Zolang je mij geen boektitel kan geven, geschreven door een respectabele historicus zie ik niet in waarom ik enig geloof zou moeten hechten aan jouw bewering. Daarbij: zelfs al zou het waar zijn dan is het niet meer dan een fait divers.

 • RB

  @ High Five

  Google. Bronnen zat.

 • High Five

  @RB Graag de bronnen vermelden. Voorzover ik weet is dit niet meer dan speculatie. De moeder van Hitler werkte inderdaad in huizen van rijke weense aristocraten, maar volgens mij is nog niet eens bewezen dat ze in het huis Rothschild werkte.

 • RB

  Interessant historisch feitje (goed onderzocht en bewezen): Hitler was voor een kwart Rothschild.

 • Zarathustra

  New World Order :Dit jaar zal de euro vallen vanwege de gigantische problemen.Het zal vooral te maken hebben met de stijgende rente over de schuld.Dit is mij verteld door de Elite
  wanneer de euro valt duurt het dan nog zo’n 2 a 3 weken dat de dollar valt.
  Toon je gereed goud en zilver gaan naar ongekende hoogtes

  Hoe lang ben jij dit al aan het beweren? Dat het economisch slecht gaat akkoord en dat het een goed idee is je daartegen te wapenen akkoord, maar het machtigste land ter wereld zal echt niet zomaar failliet gaan en de voordelen van het handelsblok van de EU zijn m.i nog altijd groter dan de nadelen (bail-outs). Zelfs als wat jij beweert waarheid wordt dan zal het niet op zo’n korte termijn zijn. Ik begin hoe langer hoe meer het land te krijgen aan dit soort van de pot gerukte samenzweringstheorieën (jij verkondigt in wezen niets anders dan die gekke dominee Lindsey en bepaalde groeperingen binnen extreem rechts, fundamentalistisch Amerika). Waarom zouden we jou in godsnaam geloven: omwille van de stemmen in je hoofd? Als er zo’n schimmige ‘elite’ zou bestaan die aanstuurt op een wereldregering d.m.v economische crisissen en devaluaties dan gaan ze dat plan echt niet aan jouw neus hangen. Dit is gewoon simplisme en fantasie tot in de hoogste graad… Hitler beweerde het trouwens ook uit goede bron te hebben dat een joods-communistisch-kapitalistische ‘elite’ de wereld ging overnemen.

 • RB

  @ NWO

  Een inhoudelijke bijdrage zonder uitroeptekens? M’n complimenten! ;-)

 • New World Order

  Dit jaar zal de euro vallen vanwege de gigantische problemen.
  Het zal vooral te maken hebben met de stijgende rente over de schuld.
  Dit is mij verteld door de Elite

  wanneer de euro valt duurt het dan nog zo’n 2 a 3 weken dat de dollar valt.

  Toon je gereed goud en zilver gaan naar ongekende hoogtes

 • High Five
 • Fix

  Natuurlijk weten ‘ze’ wat ze aan het doen zijn in Amerika. Is echt niet per ongeluk.

 • RB

  Central Banks are Acquiring Gold, Dumping US Dollars

  There is evidence that central banks in several regions of the World are building up their gold reserves. What is published are the official purchases. A large part of these Central Bank purchases of gold bullion are not disclosed. They are undertaken through third party contracting companies, with utmost discretion.

  Hele artikel: http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=22672

 • http://goudportal.nl Richard

  Goud zit nog net in zijn eerste fase van een 30 jaar durende bull market. Het is afgelopen met fiat currency. Einde oefening omdat we in een neerwaardse spiraal zitten. De VS weet niet meer wat het moet doen. Vorig jaar riepen ze allemaal: stimuleren! Nu roepen ze ineens: bezuinigen! Ze weten het niet meer. En alleen China kan de boel nog in tact houden. Als het in China mis gaat, gaat het overal mis.

 • Joep

  Het is voor mij heel simpel: val van de dollar betekend de run op zilver. Er is alleen geen zilver meer dus straks $2000 voor een muntje.

 • Jan

  Niets gaat in een rechte lijn naar boven. Een 10% correctie is normaal. En een 20% correctie is ook niet uitzonderlijk. Wie trouwens alleen edelmetalen koopt om ‘winst’ te maken , zal wellicht andere keuzes maken dan wie het doet om zichzelf tegen financieel wanbeleid te beschermen.

 • Johan

  @werner

  Heb het inmiddels nogmaals herlezen en pakte inderdaad niet de ironie in de laatste zinnen. Sorry hiervoor.

  Over je dollar en euro verhaal dat dat gaat stijgen bij stijgend vertrouwen durf ik al mijn geld om te verwedden dat dat nooit meer gaat gebeuren.

  All currency;s will devalue against gold, period.

 • zilver goud

  De mensen die de macht hebben zullen er alles aan doen om die te behouden.
  Er zullen nieuwen wegen gevonden worden om de euro en de doller in stand te houden.
  Want als ze dit niet doen verliezen ze zelf de controle over het spel dat ze spellen.
  Dus bas heeft wel degelijk een punt in zijn verhaal.

 • werner

  @Johan, het lijkt me vrij duidelijk dat Bas hiermee aangeeft dat al die berichten over een goudprijs die gaat crashen nergens op slaat omdat beleggers niet vertrouwen in de euro en de dollar en daardoor zal de goudprijs stijgen. Die conclusie is natuurlijk helder: De dollar en de euro zullen pas stijgen als dat vertrouwen er is en daar is nu geen enkele reden toe.

 • Johan

  Leuk artikel Bas. Ik weet het natuurlijk ook niet, maar wat je stelt dat de goudprijs wellicht kan gaan instorten…..tja, zoveel geluk hebben we vast niet! Wanneer Indiase en chinese investeerders vertrouwen krijgen in valuta boven Goud? Ja, dan weet je dus simpelweg echt niet waar je over spreekt. Deze landen kennen flinke inflatie en weten genetisch niet beter dan alle papier zo snel mogelijk om te wisselen voor goud! Ze gaan flink lachen en kopen wanneer de papieren prijs van goud gaat dalen.

  Mij lijkt het meest waarschijnlijk dat in dit jaar (nu al benoemd tot jaar van het aandeel) dit bevestigd gaat worden met iets hogere rentetarieven en een dalende goudprijs. Echter dit gaat IMO hoogstens tot eind februari duren. En dan begint de ellende weer van herfinancieringen van overheidsschulden en wat al niet meer. Mijn mening is dus kopen in deze maanden want als we vertrokken zijn gaat het weer duren tot de gebruikeleijk zomerdip.

  Het opkopen van europese obligaties door de chinezen is niet meer dan het volgende. Dumpen van $’s tegen Euro’s omdat het fundament van deze munt totaal anders is dan die van de $. Naast Rusland dat aangaf ooit wellicht bij de Euro te willen behoren, zoekt China op deze manier ook toenadering tot haar grootste handelspartner, Europa. Verwacht eigenlijk dit jaar dat de laatste partij (Saudi’s) op 1 of andere manier ook ivm de Euro gebracht gaan worden…..let hier op.

  Voor de rest moet iedereen zelf beslissen waar men meer vertrouwen in heeft, papier of Goud.

  Free Markets will ALWAYS win!

 • ZackZilver

  “Met zoveel beleggers hopend op economisch herstel lijkt de correctie in de goudprijs te duiden op het einde van de goud bull markt.”

  Mij lijkt dit meer op 100% onvervalste vers uit de poepert van de bull … shit.

  Zolang we deze grappen en grollen nog lezen is er nog een lange weg opwaarts te gaan voor de goudprijs.