24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Zeven grafieken

Zoals u zult weten daalt de hoeveelheid geregistreerd fysiek goud op de Comex gestaag, en stijgt dientengevolge de hoeveelheid mogelijke claims op elke ounce vrolijk mee. De teller staat nu op 112, wat wordt weergegeven met de zwarte lijn in het onderste deel van deze grafiek:

112

Een gestaag oplopend aantal claims over de afgelopen twaalf maanden, maar wanneer we een en ander bekijken over een periode van twaalf jaar in plaats van twaalf maanden, wordt zichtbaar dat vanaf 2013 de boel pas echt in beweging is gekomen:

113

Nog slechts 370.000 ounce goud te gaan, en dan hebben de muizen vrij spel in de goudkluizen van de Comex. Dat wil zeggen in de kluizen waar het goud ligt waar andere partijen een claim op kunnen leggen. Voor zichzelf houden de banken echter genoeg goud achter:

COMEX_Gold_stock_eligible_2002_2014Heel anders gaat het toe in het Verre Oosten, waar de muizen in de kluis van de Shanghai Gold Exchange niet aan hun rust toekomen door een gestaag oplopende dagelijkse handel in goud. Vanaf 2007 tot nu is de handel in fysiek goud meer dan vertienvoudigd.

114

Dit alles is mede een gevolg van het beleid van de deze maand vertrekkende FED-baas Bernanke, die vandaag in een speech benadrukte dat de kwantitatieve verruiming niet heeft geleid tot stijgende prijzen. Het is maar goed dat hij dat er bij zegt, anders was men toch al snel op andere gedachten gekomen…….

inflatie

en tot slot van Sharelynx twee veelzeggende grafieken, die precies weergeven waar goud en zilver zich chart-technisch begeven:

COMEX_Gold_2003_2014

COMEX_Silver_2003_2014

Zeven grafieken, waar in feite slechts één conclusie bij past…..

 

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook