24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Zilver $49,80

Met de explosieve stijging van zilver worden we de laatste week in toenemende mate getrakteerd op artikelen van allerlei lieden die een een forse daling in de zilverprijs voorzien. Deze zgn. top callers voeren hierbij een breed scala aan argumenten aan, maar de onderliggende boodschap is dat zilver te hard is gestegen.

Speciaal voor deze lieden de onderstaande tabel.

https://www.thesilvermountain.nl/img/dow-jones.gif

Wat zien we? De zilverprijs loopt netjes parallel aan de hoeveelheid geld die de FED het systeem in heeft gepompt. Zilver is vooralsnog een ideale bescherming tegen de geldontwaarding, en heeft zeker nog geen verontrustende voorsprong genomen.

Wat uiteraard niet wil zeggen dat de zilverprijs niet tijdelijk een pas op de plaats kan maken of kan dalen. In de nacht van tweede Paasdag heeft zilver in Azië de $50 net niet aangetikt. $50 is een psychologische grens vanwege het mooie ronde getal, en wellicht zal het edele metaal hier een rustpauze inlassen. Bovendien is deze beweging gepaard gegaan met een stijging van meer dan 5 %, wat op enige overdrijving kan wijzen. Reden om om uw zilver de deur uit te doen?

Ik zou het er niet op wagen. Binnenkort wordt officieel bekend dat de Griekse staatsleningen met minimaal 50 % worden gekortwiekt. Voor wat dit gaat betekenen wil ik verwijzen naar onderstaande plaatjes. Weliswaar al wat verouderd, maar het geeft prima de onderlinge verwevenheid weer van de landen die deel uitmaken van ons financieel systeem. Er kan slechts één conclusie gelden, nl. dat met het afwaarderen van de Griekse staatsleningen de overige landen, banken, pensioenfondsen en verzekeraars ook een flinke knauw zullen krijgen.

https://www.thesilvermountain.nl/img/schulden-landen.gif

Als we nog even speciaal inzoomen op Griekenland zien we dat ook dat Nederland in verhouding flink in de prijzen gaat vallen:

https://www.thesilvermountain.nl/img/schulden-griekenland.gif

En wie denkt dat het daar bij blijft; ook Ierland staat op het lijstje. En Portugal zal niet lang daarna volgen.

Kortom, een overdreven angst wanneer zilver de $50 nadert; ik zou uw angst bewaren voor wanneer de nood daadwerkelijk aan de man is.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

Bekijk ook