Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Zilver $49,80

25-04-2011 Zilverpaul

Met de explosieve stijging van zilver worden we de laatste week in toenemende mate getrakteerd op artikelen van allerlei lieden die een een forse daling in de zilverprijs voorzien. Deze zgn. top callers voeren hierbij een breed scala aan argumenten aan, maar de onderliggende boodschap is dat zilver te hard is gestegen.

Speciaal voor deze lieden de onderstaande tabel.

https://www.thesilvermountain.nl/img/dow-jones.gif

Wat zien we? De zilverprijs loopt netjes parallel aan de hoeveelheid geld die de FED het systeem in heeft gepompt. Zilver is vooralsnog een ideale bescherming tegen de geldontwaarding, en heeft zeker nog geen verontrustende voorsprong genomen.

Wat uiteraard niet wil zeggen dat de zilverprijs niet tijdelijk een pas op de plaats kan maken of kan dalen. In de nacht van tweede Paasdag heeft zilver in Azië de $50 net niet aangetikt. $50 is een psychologische grens vanwege het mooie ronde getal, en wellicht zal het edele metaal hier een rustpauze inlassen. Bovendien is deze beweging gepaard gegaan met een stijging van meer dan 5 %, wat op enige overdrijving kan wijzen. Reden om om uw zilver de deur uit te doen?

Ik zou het er niet op wagen. Binnenkort wordt officieel bekend dat de Griekse staatsleningen met minimaal 50 % worden gekortwiekt. Voor wat dit gaat betekenen wil ik verwijzen naar onderstaande plaatjes. Weliswaar al wat verouderd, maar het geeft prima de onderlinge verwevenheid weer van de landen die deel uitmaken van ons financieel systeem. Er kan slechts één conclusie gelden, nl. dat met het afwaarderen van de Griekse staatsleningen de overige landen, banken, pensioenfondsen en verzekeraars ook een flinke knauw zullen krijgen.

https://www.thesilvermountain.nl/img/schulden-landen.gif

Als we nog even speciaal inzoomen op Griekenland zien we dat ook dat Nederland in verhouding flink in de prijzen gaat vallen:

https://www.thesilvermountain.nl/img/schulden-griekenland.gif

En wie denkt dat het daar bij blijft; ook Ierland staat op het lijstje. En Portugal zal niet lang daarna volgen.

Kortom, een overdreven angst wanneer zilver de $50 nadert; ik zou uw angst bewaren voor wanneer de nood daadwerkelijk aan de man is.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 • tradewind

  a High 5/Gordijnen nav vragen gisteravond

  1) leuk dat je ook bij seminar Jim Rogers was in A’dam, ik was er destijds ook met mijn eega Ik ga vanond ff bij Jaap van Duyn luisteren in Maassluis, nieuwe boek ‘de schuldencrisis’
  Jaap is net al ik een Kondratev cxyclus aanhanger, maar hanteert een vaste tijdsperiode ittt tot mijn live-cycle benadering, die beter is, maar dat terzijde! ;-))

  2) CFD handel kun je starten op een proef/demo account bij RBS marketindex, PLUS500 of Saxobank, RBS werkt het lekkerst. CFD werkt éen op éen met de markt maar je kunt kiezen voor een hefboom van 10, 20 of zelfs 50. dat werkt zowel voor als tegen je. Strakke sl en trailingstop zijn vereist, maar moet je proberen in de demorekening te behandelen.

  3) Uitermate geconcentreerde handel, voordeel geen premie/tijdsverlies, nadeel op je scherm blijven zitten. PS zit nu met veel k zilver long

 • shamrock

  http://www.biflatie.nl/artikelen/58-crisis/13344-economen-waarschuwen-voor-nieuwe-bankencrisis

  Dus…..hoe was het spreekwoord….als het kalf verdronken is dempt men de put….

 • temp242

  Ja beste RB we worden met z’n allen meegezogen.

 • RB

  Totaal off topic, maar het zal ons binnenkort allemaal aangaan.

  Can WISE Find the Hypothetical ‘Tyche’?
  ‘So far, the mission’s discoveries of previously unknown objects include an [u]ultra-cold star or brown dwarf[/u], 20 comets, 134 near-Earth objects (NEOs), and more than 33,000 asteroids in the main belt between Mars and Jupiter.’

  http://www.nasa.gov/mission_pages/WISE/news/wise20110218.html

  NASA geeft op 18 februari van dit jaar op de eigen website toe dat ze een heleboel spulletjes hebben gevonden tussen Mars en Jupiter. Daaronder bevindt zich een koude ster of “bruine dwerg”. En zo’n enorm geval heeft een enorme massa wat overal in het zonnestelsel aan planeten staat te trekken. Hmm, moet dit geen wereldnieuws zijn i.p.v. het zoveelste nep geboortebriefje van Barry Soetoro alias Barack Obama?

 • koos

  Las net op BEURS.COM dat MAARTEN VERHEYEN j.l. maandag volledig uit zilver is gestap om goedkoper terug te kopen…… Ben benieuwd of hem dat lukt…..

  http://www.beurs.com.2011/04/27.

 • temp242

  Zilver stijgt netjes, in afwachting tot morgen.
  En er nog altijd NIETS OFFICIEEL gebeurd.
  Dat zal wel eens gebeuren als je op een goede morgen opstaat, je potje koffie zet, de radio aanzet en te horen krijgt dat ‘het’ gebeurd is. Tja.

 • temp242

  @High Five, of helder als glas, hihi.

 • high five

  @temp242 Jim is altijd glas helder :-)

 • temp242

  Beste High Five, JIJ WAS BIJ DEZE SEMINAR!!! Gelukszak!
  Ik waardeer deze man ook, meer bepaald om zijn rechtlijnigheid en rechtschapenheid en niet te vergeten zijn, droge wijse humor met steeds een verhulde boodschap in.

 • high five

  Hi Temp. Ik heb gehoord dat Marc Faber een topper is.
  Over 10 jaar is de dollar behang.
  http://www.youtube.com/watch?v=9Wof7cn3nEk

  Wissel je fiat in voor zilver en goud. Natuurlijk kan zilver nog terug naar $30, maar de kans is ook groot dat zilver weg loopt naar de $60. Dus nu instappen en bij iedere correctie bijkopen.

 • high five

  Hi Temp. Ik heb net gehoord dat Jim Rogers een topper is. (ik ken de man al 5 jaar en ik kan hem dromen)
  http://www.youtube.com/watch?v=mIYDu4YKsko
  Luister goed wat hij zegt. Ik was trouwens bij deze seminar en dat was in 2008. Het you tube filmpje is van 2009.

 • EnJoy

  cp :
  vanmorgen had ik bij plus500 nog een -7000 staan.. en nu +2000
  wat een ongelofelijke dag!

  @CP waar handel jij in? Ik ben naast fysiek zilver nu ook opzoek naar een goed alternatief om op korte termijn op schommelingen in te spelen.

  Je geeft ook aan plus500, is het alleen daar te verhandelen of ook bij ‘gewone’ brokers als alex / lynx?

  Bij voorbaat dank voor je info

 • temp242

  @x, dat is een goeie!MVG.

 • x

  @temp242
  Zal je denken?,,, weer eentje extra!

  Lijkt trouwens op mijn gedrag van vroeger, Na 7 dagen valt de nieuwe Donald Duck op de mat HOPELIJK is dat snel! Benieuwd naar de dag van morgen.

 • temp242

  Na reactie 300 komt er H O P E L I J K een nieuw artikel van Zilverpaul.

 • x

  Heb zelf net ook besteld morgen aflevering. ( via elders.)

 • cp

  Ik denk dat Rolf het morgen druk krijgt met bestellingen :) Hopen dat ie kan leveren..

 • Rik

  Met de aankondiging van het nieuwe programma “Boer zoekt zilver” in de telegraaf van vandaag lijkt dit misschien ook wel de oplossing zoals JP Morgan zich die straks zal wensen.
  Gewoon delen door de factor 10 en verder niet zeuren. Trouwens Rabobank, was dat ook niet een fusie met de Boerenleenbank? Wordt alles toch nog duidelijk, nietwaar?

 • high five

  cp :
  vanmorgen had ik bij plus500 nog een -7000 staan.. en nu +2000
  wat een ongelofelijke dag!

  Wat een volatiliteit he. Ik hoop dat je goed verdiend jongen :-)

 • Jullie

  Trouwens, ik weet niet of jullie het laatste commentaar hebben gehoord op C-Span, maar het kwam aardig revolutionair over.
  Iedereen die aan de lijn kwam was de FED meer dan zat, Ron Paul werd zelfs nog bedankt, omdat iemand ervan overtuigt was dat de FED deze vrijwillige persconferentie hield omdat de sociale druk op de FED te groot word, mede door Ron Paul die dit onderwerp bespreekbaar en onder de aandacht heeft gemaakt voor het volk.
  Ook werden de Founding Fathers genoemd, en hun afkeer naar een private Central Bank.

  Het zal eerdaags wel op youtube verschijnen, maar ik weet niet, misschien kan je het terug kijken op C-span, was net nadat Ben klaar was met praten/vragen beantwoorden, toen konden de mensen vragen of opmerking maken aan C-Span.
  Is wel de moeite waard om even te zien, het klonk zeker revolutionair, ik durf nu (voor het eerst) stellig de positie in te nemen dat het Amerikaanse volk is ontwaakt, en hoogstwaarschijnlijk dus stappen aan het ondernemen is om van de FED af te komen (zoals het aankopen van goud en zilver)

 • Jullie

  temp242 :
  Beste Jullie, serieus meen je dit? Wél ‘oneindige’ QE3,4,5,…BOEM!!!???

  Nee… niet serieus…

  Maar hij zei dat ze monetair blijven verruimen zolang als nodig is.

  Dus nogmaals, QE to infinity ! komt het op neer…

 • high five

  Wat de bankiers vergeten is dat er een groeiende groep mensen wakker wordt en zich bewust is van de financial terrorists. Het is niet direct mijn stijl, maar dit is toch de realiteit.
  Let me hear your war growl.
  http://www.youtube.com/watch?v=tT3BAszUBSw&feature=related

 • RK

  Aldus Stansburry Reasearch wacht de Fed even met QE3 totdat de banken weer ontwenning verschijnselen gaan vertonen, bibberen en schudden. Dat is een goed excuus om te vervolgen met QE2 naar QE3.
  Ondertussen zorgen slechte Amerikaanse economische resultaten ervoor dat de wereld van de Dollar begint af te stappen. Dit zorgt voor een grote instroom van Dollars in Amerika, wat ook tot inflatie zal lijden. Maar dan meer gelokaliseerd in Amerika. QE’s hot money vloeit vaak naar booming economieën zoals China, wat indirect en wereld weid voor inflatie zorgt.

 • Ethan

  “Meet Your Strawman” is misschien nog beter als intro:
  http://www.youtube.com/watch?v=4lwc2WazClE

 • cp

  vanmorgen had ik bij plus500 nog een -7000 staan.. en nu +2000
  wat een ongelofelijke dag!

 • temp242

  Juist Silverman, graag uitleg, allez voorruit Onze Paul!

 • Block

  Silverman,

  Wat Bernanke toch hard liet uitschijnen tijdens het vragenvuur is dat de fed niet alleen de financiele crisis op de rails kan krijgen.

  Dat je de schuldenberg niet meer kan negeren, maar hij stelt ook geen mogelijke oplossing voor.

  Wat medeleven tonen met fukushima en de tijdelijke gevolgen voor de VS

  Hoe belangrijk een sterke dollar is voor de VS.

  Maar echt harde acties heeft hij niet voorgesteld, dus ik denk wel dat de zilverprijs zal stijgen.

 • high five

  holy cow, als dit niet bullish is, dan weet ik het ook niet meer. Ik denk dat de call van gordijnen voor zilver meer dan $70 in december niks overdreven is.

 • silverman

  wie ka nu uitleggen welke gevolgen de uitspraak van bernanke zal hebben in de komende weken op de zilverprijs? en liefst gedetailleerd. ik ben nog niet zoo slim

 • temp242

  Beste Jullie, serieus meen je dit? Wél ‘oneindige’ QE3,4,5,…BOEM!!!???

 • Block

  Wat gaat het plots erg hard, we zitten al terug boven de 48.

  Dit had ik gisteren eigenlijk niet echt verwacht.

 • gordijnen

  @High Five

  Dank je voor de informatie en de rekensom. Weet ik tenminste waar ik over welk bedrag ik praat.

 • ZackZilver

  pietje :de dip is over 3,5% er bij in nog geen twee uur.en wat zecht ZACK!

  Hee pietje, ook weer back in da Silver Ghost Town? Leuk joh!

 • pietje

  de dip is over 3,5% er bij in nog geen twee uur.
  en wat zecht ZACK!

 • Jullie

  lol, luistert dat commentaar is, hulde !

  http://www.cspan.org/Live-Video/C-SPAN/

 • Jullie

  Whooppss…. ‘bump’

  Waarschijnlijk valt hij nu terug, best toevallig, net nu Ben klaar is.

 • Block

  Erg positief was het allemaal niet wat Ben B. te vertellen had.

  >> REPORTER: Fox business network, Mr. Chairman. Last week standard and purse put the United States debt on a negative watch for the very first time ever. What is your reaction to that? And are you concerned? Are you worried that the United States is going to lose its AAA credit rating?
  >> CHAIRMAN BERNANKE: Well, in one sense sp’s action didn’t — S & P’s action didn’t really tell us anything. Anybody who read a newspaper knows that the United States has a very serious long-term fiscal problem.
  That being said I’m hopeful that this event will provide at least one more incentive for Congress and the administration to address this problem. I think it’s the most important economic problem at least in the longer term that the United States faces.
  We currently have a fiscal deficit which is simply not sustainable over the longer term. And if it is not addressed it will have significant consequences for financial stability, for economic growth, and for our standard of living.

 • temp242

  @Mike: ben benieuwd hoe morgen de rest van de financiële wereld de op komst zijnde hogere inflatie, zelfs een light hyper-inflatie gaan interpreteren, en ik dacht begrijpen te hebben dat de FED de 600miljard dollar ook nog eens op haar balans gaat houden???

 • Jullie

  temp242 :
  Uncle Ben heeft gesproken:
  Hoge(re) inflatie en geen QE3.

  Beter luisteren : het kwam meer neer op : infinite QE to eternity.

  Goud en Zilver spiked.

  Ben is net klaar met praten, eens kijken wat er nu gebeurd, op het crashed terug, of het gaat nog harder omhoog :)

 • Mike

  Rechte streep omhoog weer :0)

 • temp242

  Uncle Ben heeft gesproken:
  Hoge(re) inflatie en geen QE3.

 • high five

  @ZackZilver Alsof ze uit een ei komen.

  Gebouw 7 valt spontaan in vrijeval snelheid in zijn eigen voetafdruk en nog houden ze stug vol dat 9/11 door een stel holbewoners uit afghanistan is uitgevoerd. :-)

 • cp
 • ZackZilver

  high five :haha Zilverprijs manipulatie is altijd ontkend tot aan de CFTC verhoren vorig jaar, tot die tijd was het conspiracy. Weet je wat het is Joop, knalhard bewijs ontbreekt vaak omdat geheime plannetjes niet makkelijk worden prijs gegeven. In 2005 bleek dat het tonkin incident uit 1964, wat aanleiding was om de oorlog in vietnam te beginnen, ook nooit heeft plaats gevonden. De waarheid komt in dit geval 41 jaar later boven.

  Dat gezeur over keihard, ondubbelzinnig, absoluut en minimaal vijfvoudig bewijs kom je ook tegen binnen de Nederlandse rechtspraak. En dan een formvoudtje en zelfs dat is niet voldoende. LEVE de westerse mindset! Rijp veur de sloop dat zelfopgelegd paranoide Stalinisme … OMG, wat een flapdrolletjes!

 • high five

  haha Zilverprijs manipulatie is altijd ontkend tot aan de CFTC verhoren vorig jaar, tot die tijd was het conspiracy. Weet je wat het is Joop, knalhard bewijs ontbreekt vaak omdat geheime plannetjes niet makkelijk worden prijs gegeven. In 2005 bleek dat het tonkin incident uit 1964, wat aanleiding was om de oorlog in vietnam te beginnen, ook nooit heeft plaats gevonden. De waarheid komt in dit geval 41 jaar later boven.

 • RB

  On Wednesday, April 28, Ben Bernanke will hold a press conference. It will be held at 2:15 in the afternoon, Eastern Daylight Time.

  Opa Ben vertelt. Tijd: 2.15 uur US = 20.15 uur NL

 • ZackZilver

  high five :WTF is going on. zilver staat plotseling weer op $47

  High, volg ’t actuele nieuws gewoon! Zodadelijk gaat chromosoom+ Bernanke ook nog een babbeltje houden.

 • Sander

  @high five
  en de dollar onder de €0.68 nu

 • Joop

  Zilvermanipulatie was volgens mij nooit een fabeltje.

  We staan trouwens alweer op 47. Bijna op het slot van vrijdag.