Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Zilver blijft maar stijgen in waarde; hoe lang stijgt de zilverprijs nog?

21-04-2011 Bas

Hoe hoog staat de zilverprijs op 1 mei (per troy ounce) ?

 • $46 tot $50 (42%, 178 Votes)
 • $51 tot $55 (24%, 100 Votes)
 • Boven $60 (11%, 48 Votes)
 • $41 tot $45 (9%, 37 Votes)
 • $55 tot $60 (7%, 29 Votes)
 • $36 tot $40 (5%, 19 Votes)
 • $30 tot $35 (2%, 7 Votes)
 • Onder $30 (1%, 4 Votes)

Total Voters: 422

Loading ... Loading ...

Zilver is in een maand tijd met zo’n 28% gestegen (gemeten in Euros) en is bezig aan een ongekend sterke fase. De stijging van de zilverprijs zal veel investeerders hebben verrast en is slechts door weinigen aan zien komen. Hoewel zilver ook veel industriële eigenschappen bevat en daardoor veelal als een grondstof wordt gezien is de huidige stijging van de zilverprijs te danken aan de enorm grote vraag naar zilver als belegging. Beleggers en investeerders zoeken naar relatief veilige beleggingen in economisch onzekere tijden en zilver wint aan populariteit ten opzichte van goud.

Goud vs zilver

Hoewel in het nieuws enkel melding wordt gedaan over de stijging van de goudprijs (gemeten in dollars in plaats van in euro’s) hoor je zelden nieuwsberichten over zilver. Desondanks heeft zilver een veel sterke periode achter de rug en is de zilver goud ratio inmiddels gedaald tot 1 op 32. Dit betekent dat je met 1 kilo goud 32 kilo zilver kunt kopen. Historisch gezien lag deze verhouding op 1 op 16, waarbij de verhouding tot stand kwam aan de hand van de wereldwijd beschikbare hoeveelheid goud en zilver zoals geschat werd dat deze in de aardkorst beschikbaar was. Afgelopen jaren was deze ratio echter veel hoger, wat zilver ondergewaardeerd maakt en goud overgewaardeerd. Naar verwachting zal de ratio nog verder kunnen afnemen omdat er veel meer vraag naar zilver is dan wat er beschikbaar is om aan deze vraag te voldoen.

De vraag naar zilver komt vooral voort uit de beleggersmarkt. De US Mint, een van de grootste munthuizen ter wereld waar zowel gouden als zilveren munten worden geslagen, heeft dit jaar inmiddels meer dan 13 miljoen troy ounce zilver verkocht. Het aantal troy ounces goud dat in dezelfde periode is verkocht bedraagt 370.000 stuks. Met een zilverkoers van $46 per troy ounce en een goudkoers van $1500 is de omzet in zilveren munten dus vergelijkbaar met de omzet in gouden munten, waar doorgaans veel meer goud wordt verhandeld dan zilver. Ook grote handelaren wereldwijd, zoals Sprott Money en Goldmoney, berichten dat er meer zilver wordt verkocht dan goud.

Verwachting goud zilver ratio

Waar vroeger werd ingeschat dat er zo’n 16 a 17x meer zilver dan goud in de aarde zat, blijkt dat het afgelopen jaar deze verhouding heel anderes lag. Volgens de bekend gemaakte cijfers is er in 2010 zo’n 736 miljoen troy ounce zilver en 85 miljoen troy ounce goud uit de grond gehaald. Daarnaast zijn er 215 miljoen troy ounces zilver en 53 miljoen troy ounces goud teruggewonnen door recycling. Gezamenlijk zou er dus 951 miljoen troy ounce zilver en 139 miljoen troy ounce goud zijn verkregen. Als vervolgens de ratio uitgerekend wordt komt dit uit op een ratio van 1 op 9.

Volgens gegevens van de U.S. Geologic Survey is de verhouding tussen de wereldwijde reserves goud en zilver met 1 op 10 vergelijkbaar aan bovenstaande ratio. Als ook in ogenschouw wordt genomen dat zilver veel in de industrie wordt gebruikt lijkt het slechts een kwestie van tijd totdat zilver weer terugkeert naar de historische ratio van 1 op 16 en misschien nog wel verder in waarde toeneemt ten opzichte van goud.

Meer lezen? Klik hier voor de bron: Silverbearcafe

 • Kees

  @Johan9
  Ha Johan,

  Kies voor de maple leaf. Het is de goedkoopste en heeft 99.9 zilverpercentage. De afbeelding is simpel. De Eagle is mooier maar wat maakt dat uit? Koop op marktplaats ( altijd halen of brengen
  anders kan je opgelicht worden) ssheelt op 1 kilo snel Euro 100

 • Jan

  I.p.v zilveren bullion coins die ik wel heb beleg ik ook in oud zilvergeld uit diverse landen. Je kunt op die manier zeer goedkoop aan fysiek zilver komen. Via coincat kijk ik altijd naar wat de zilverwaarde van diverse zilveren munten uit diverse landen is.

  In Nederland is iedereen wel bekend met de zilveren guldens en tientjes en daalders. Die kun je naast maple leafes of silver eagles zeker binnen Nederland vrij makkelijk kwijt bij de edelmetaalhandelaren.

  Maar ook amerikaanse zilveren dollars en halve dollars e.d. zijn wereldwijd vrij bekend om hun hoge zilverwaarde van 90% Deze zijn wereldwijd nog makkelijker te verhandelen. Als kunnen ze vrij eenvoudig het zilvergehalte van een buitenlandse munt vast stellen.

  Ok de bullion coins die wereldwijd geslagen worden zijn misschien nog makkelijker te verhandelen. Maar het kost ook niet zoveel moeite om belgische Nederlandse of amerikaanse zilveren munten te verkopen met een bepaalde zilverwaarde. De meeste zijn vrij eenvoudig op te zoeken in catalogi met hun zilverwaarde in grammen erbij!

  Dus wellicht ook een optie om in zilver te beleggen. Een kilo guldens of dollars raak je best kwijt hoor!

 • Rik

  @Michiel

  In de koersbewegingen is geen vaste regel te ontdekken. Maakt ook niet uit, de langere termijn doelen voor het zilver staan allemaal nog op positief. Enig advies: kopen met zoveel mogelijk euro’s die je kunt missen en tegen welke prijs maakt eigenlijk niet uit. Het gaat er steeds meer op lijken dat er steeds moeilijker zilver tegen een redelijke prijs is te verkrijgen, zelfs via een site als Marktplaats.

 • Michiel

  hey,

  Iedereen goede Pasen gehad?

  Klopt het dat de beurzen in de vroege ochtend iets naar beneden zakken om verder in de ochtend omhoog te gaan en in de namiddag weer iets omlaag?
  Lijkt wel ofdat de koersen het meeste stijgen wanneer men actief is op de beurs…..

  mischien een stomme vraag, maar ben een beetje aan het investeren in zilver.

 • Ethan

  En nu weer vrij rap naar beneden.

  Van mij mogen ‘ze’ wel even doorgaan op deze manier. Mooie kans om dan nog wat even te gaan bijkopen. Bijna salaris binnen! ;)

 • greetjes

  @ZackZilver
  ik geloof dat champagne het gangbare drankje is… ;-)

 • ZackZilver

  Johan9 :Beste mensen,Ik wil fysiek zilver kopen. Maar ik heb hier geen ervaring mee. Ik wil munten kopen die ik over een tijdje ook weer kan verkopen. Maar ik weet niet voor welke munten ik moet kiezen? Maple Leaf of? Alvast bedankt.

  Maples, Philharmoniker, Eagles, oud Neerlands zilvergeld is iig goed mi.

 • ZackZilver

  Ethan :Wow, ik stik ook bijna in een paaseitje nu ik de koersgrafiek zie :O
  Zweet breekt me uit, aan de ene kant is het leuk voor de return on investment om hogere koersen te zien, maar de drijfveer achter de hogere koersen (zwakte van dollar/euro/landen etc) een duidelijkere realiteit zien worden is gewoon nooit echt leuk.
  Zeg nu zelf: we zitten allemaal liever in een stabiele economie i.p.v. een depressie waar straks mogelijk voedseltekorten e.d. gaan ontstaan..

  Tja Ethan, er gaan spannende tijden aankomen, zoveel is wel zeker. Alleen voor wie en wanneer is natuurlijk de vraag. En daarbij, tijdens WOI en WOII waren er ook vele, vele miljoenen mensen op de planeet die simpelweg een heel prettig leven hadden.

 • ZackZilver

  greetjes :Als je kijkt naar de exchange rates op Kitco, dan zie je dat de spotprijs vooral in $ omhoog gaat, de andere currencies vallen wel mee.

  Jaaaaaaa greetjes, momenteel slechts 4% omhoog in euro’s. Valt allemaal wel mee. Laten we nog een paar weken van dit soort bescheiden stijgingen hebben. Dan zie ik je wel in Monaco …

 • greetjes

  Als je kijkt naar de exchange rates op Kitco, dan zie je dat de spotprijs vooral in $ omhoog gaat, de andere currencies vallen wel mee.

 • greetjes

  @Ethan
  met je eens Ethan, enerzijds fijn dat we een goede beslissing hebben genomen, maar het impliceert natuurlijk ook dat heel veel mensen het heel erg moeilijk gaan krijgen met alle economische gevolgen die eraan zitten te komen. Dat tempert de blijdschap dan meteen weer.

 • Johan9

  Beste mensen,
  Ik wil fysiek zilver kopen. Maar ik heb hier geen ervaring mee. Ik wil munten kopen die ik over een tijdje ook weer kan verkopen. Maar ik weet niet voor welke munten ik moet kiezen? Maple Leaf of? Alvast bedankt. :)

 • temp242

  Ja beste Ethan, zilver is actueel dé kanariepiet van dienst inzake het failiet van een systeem aan te tonen.

 • Ethan

  Wow, ik stik ook bijna in een paaseitje nu ik de koersgrafiek zie :O

  Zweet breekt me uit, aan de ene kant is het leuk voor de return on investment om hogere koersen te zien, maar de drijfveer achter de hogere koersen (zwakte van dollar/euro/landen etc) een duidelijkere realiteit zien worden is gewoon nooit echt leuk.

  Zeg nu zelf: we zitten allemaal liever in een stabiele economie i.p.v. een depressie waar straks mogelijk voedseltekorten e.d. gaan ontstaan..

 • temp242

  Aan alle Banksters, Zalig Paasfeest! Ze gaan nog héél véél bankholidaytjes nodig hebben, me dunkt. De komende drie maanden, of is het de komende drie dagen??? gaan cruciaal worden.

 • ZackZilver

  Zilver :+1 voor alle silverbugs en gefeliciteerd met het nieuwe ATH.Ik ken 1 bitch die geen gezellige pasen zal hebben

  Wat is het een lelijke bitch, die Zuid-Engelse tuthola. Al bij 10 overigens. Waarschijnlijk frot ze d’r neus vol coke-paaseitjes om het op haar manier gezellig te houden.

 • high five

  @Zilver Die ken ik ook :-)

 • greetjes
 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  +1 voor alle silverbugs en gefeliciteerd met het nieuwe ATH.
  Ik ken 1 bitch die geen gezellige pasen zal hebben :)

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  Zo ik verslik me bijna in mijn paasbrood! Wat een koers. De prijzen zijn inmiddels aangepast… Gaan we dan toch nog boven de $50 mei beginnen?

 • high five

  Zeker weten Zack, de partijen willen nu het zilver zien, die backwardation gaat pas weg als alle partijen precies weten hoeveel zilver er nog is in de voorraadschuren.

 • ZackZilver

  @high five
  Hi high, wanneer backwardation maar blijft voortduren moeten bepaalde partijen toch zenuwachtig zijn. Of simpelweg weten dat zilver hoogstwaarschijnlijk nog veel duurder gaat worden.

 • greetjes

  Wat heeft de euforie over de pm’s te betekenen als de gevolgen van Fukushima zich ophopen? Ik vond dit artikel op Zerohedge met een aantal zeer interessante links: http://www.zerohedge.com/article/radiation-expert-sr-90-and-uranium-and-particulates-will-be-building-usa-and-europe-now-i-th

 • high five

  Zelfs bij deze zilverprijzen is de markt nog in backwardation. Als zilver boven de 48 nog wat eindigt dan is de oude alltime high uit 1980 verleden tijd. Dat moet toch heel wat media aandacht geven en de aandacht op zilver leggen. Wat weer een positieve invloed heeft op de prijs.

 • greetjes

  Lezen! The end of the Keynesian experiment is upon us van Along The Watchtower! Met goeie links: http://tfmetalsreport.blogspot.com/2011/04/easter-sunday-evening.html

 • greetjes

  @didi
  Volgens Willem is dit de reden dat van de stijging: Brekend:April 24, 2011, 0930 PDT — BREAKING — China wil dollarbelangen sterk afbouwen, $ sterk lager en goud en zilver hoger vannacht (zie Twitter)

 • greetjes

  Dit zijn alleen nog maar de Oosterse markten die open zijn gegan, wat gebeurt er als de VS open gaat? Daar ben ik benieuwd naar. Maar wel een mooie ochtend jongens ;-)

 • ZackZilver

  Als Rolf nou eens van achter dat paasontbijt vandaan komt en de zilverprijzen aanpast op zijn site. Maar wellicht dat ie inmiddels op de Bahama’s ligt met zijn gezin.

 • high five

  temp242 :
  Diddi, wel even jouw mening nav wat High Five al stelde: als zilver door de 50 grens breekt, wil dat iets zeggen over de dollar die op het punt staat om te vallen of niet? Graag je mening hierover.

  $48,9 op dit moment en zo te zien is er niks bijzonders/extreems gebeurd met de dollar. Dan heeft deze prijs (explosie) toch te maken met spanningen op de zilvermarkt.
  Wat zou de werkelijke koers van zilver moeten zijn op dit moment, indien er geen futures en optie markt zou zijn en zonder frauduleuze zilver trackers en zilver rekeningen die niet het zilver bezitten, wat ze zouden moeten bezitten.
  Gaan we in Mei meemaken dat de crimex breekt.?

 • Peter330

  Welk weldenkend mens gaf er tien jaar geleden om zilver? Ik ken iemand die in 1979, dus 32 jaar geleden een leuke aankoop heeft gedaan voor Fl. 1385,00 p.kilo. Jammer dat het toen een heel klein beetje gedaald is. Het was mijn eigen vader. Ik heb de boel begin december vorig jaar overgenomen voor € 640,00 p.kg. Hij was heel blij na al die jaren dat hij zijn geld terug had. Ik geloof dat ik ook blij ben.

 • x.

  Goedenmorgen! Zonnetje scheint Volgetjes fluiten. En de zilver prijs doet het super!

  Jammer dat ik een van de gelukkigen ben die mag werken vandaag. Maar ga er nu wel met een glimlach naar toe dat scheelt! Bedankt zilver!

  De gene die hebben gestemd op 50-55$ ik zelf ook.. we hebben nog een hele week om daar tussen te komen! En wie gaat er deze week nog bijkopen?

 • ZackZilver

  Goh, tien jaar geleden kon je ongeveer een troy ounce kopen voor de stijging die er nu op een dag is als het dit niveau een beetje vast blijft houden. Maar ja, welk weldenkend mens gaf er tien jaar geleden om zilver …

  En de huidige weldenkende mensen maar denken dat zilver nu duur is …

  Wat is dat toch met die “weldenkende mensen”? Oh ja, die zijn naar school gegaan. Just other bricks in da walls.

 • Peter330

  Dat is leuk wakker worden op Pasen. Goedemorgen allemaal. Beetje heftige opening geloof ik, dit kan wel eens een leuk dagje worden.

 • http://zilver.2link.be zilver

  ok, nog even doorgestegen naar 49.80 en nu gedaald naar 48.61$
  voor ene keer ben ik blij dat we terug iets zakken. Van te hard stijgen krijg je ook schrik

 • http://zilver.2link.be zilver

  49.10$ in een paar uur. Dit is gewoon gek….
  oei, tegen ik 10woorden hier heb neergezet, zegt de teller 49.27$
  en we blijven stijgen

 • ZackZilver

  Sn :Kun je wel van fysiek zilver afkomen als het parabool gaat? :p

  Geen enkel probleem. Zilver gaat parabool om op grote hoogten te blijven. Uiteraard met tijdelijke correcties maar die vinden dan plaats op hoge of steeds hogere niveaus.

  Er is iets anders aan de hand dan de tijdens de onschuldige jaren zeventig …

 • Sn

  Kun je wel van fysiek zilver afkomen als het parabool gaat? :p

 • Gerard

  De zilverprijs zal nu fors stijgen of fors corrigeren, dat is de vraag. Zijwaarts is het laatste waar ik in geloof.
  Een prachtige kans voor een “long strangle” doet zich hier voor op SLV.

 • Gerard

  temp242 :Diddi, wel even jouw mening nav wat High Five al stelde: als zilver door de 50 grens breekt, wil dat iets zeggen over de dollar die op het punt staat om te vallen of niet? Graag je mening hierover.

  Zo helemaal zwart/wit is het ook weer niet, maar boven de 50 mag je wel degelijk zorgen gaan maken. Bovendien zien we dan wel een duidelijk begin van de parabolische stijging! Dat is een slecht teken. De eerstvolgende dagen zijn spannend.

  Wat betreft de daling van de zilvermijn-aandelen is zeker erg ongewoon. Mogelijk dat hier ook wat correctie in zit? Vergeet even niet, van september 2010 tot februari 2011 zijn ze minimaal met 100% tot over de 400% gestegen. Even een correctie mag dan wel even. Maar vergeet niet, miners profiteren lang niet altijd mee met de zilverprijs. Er spelen te veel overige factoren een rol.
  Ze zijn wel zwaar oversold, dat is en feit. Dit is een correctie en we krijgen nog mooie koopmomenten. Een andere verklaring heb ik even niet.

 • temp242

  @didi, beste dank voor de uitleg.

 • werner

  zilveren guldens zijn nu zonder premie en op de spotprijs geprijsd: https://www.thesilvermountain.nl/400x-zilver-guldens-p-215.html?language=du

 • didi

  @temp242

  De dollar valt zowiezo en daar heeft de 50$ zilvergrens niks mee te maken.
  Je haalt oorzaak en gevolg een beetje door elkaar denk ik.

  De totale zilvermarkt is even groot als 1/3 van de marktkapitalisatie van Mc Donals (yep, de hamburgers)

  Het is niet zilver dat de dollar doet vallen, maar omdat de dollar valt stijgt zilver..
  Dat, + de markt die zich begint te realiseren dat de zilverprijs 30 jaar werd onderdrukt + het feit dat de toenmalige voorraad van 10B ounces industrieel helemaal opgebruikt is + het feit dat de zilverprijs zich pas gaat stabiliseren op een bedrag waar het rendabel wordt om het te recycleren + het feit dat er nu ongeveer 10x meer dollars in omloop zijn dan in 1981 toen zilver 51$ haalde + het heit dat er maandelijks evenveel investeringsdollars in de zilver als in de goudmarkt gaat met als gevolg dat de vraag naar fysiek zilver exponentieel stjgt en de kans op een Comex default dus ook + het feit dat er fysiek veel meer goud dan zilver bovengronds is + de historische 1/16 verhouding + het feit dat die verhouding wel eens 3/1 kan worden + …. ik kan nog wel een tijdje doorgaan zo hoor…

 • werner

  de kitco koers werkte vrijdag niet want toen steeg de prijs ook al terwijl USA niet open was. Nu rond de EUR 1.050 per kilo zilver…

 • temp242

  @didi, Thanks, slik.

 • didi

  @temp242

  slik… no problm :-)

 • temp242

  Diddi, wel even jouw mening nav wat High Five al stelde: als zilver door de 50 grens breekt, wil dat iets zeggen over de dollar die op het punt staat om te vallen of niet? Graag je mening hierover.

 • temp242

  Ja Beste Didi, ik heb het net nagekeken je hebt (slik) gelijk, ik heb me vergist door te kijken naar openingkoers en daling daarna, zonder rekening te houden met de slotkoers. Weliswaar mooie vaststelling dat hij stijgt hé? Mijn excuses, slik.

 • didi

  @temp242

  Zilver is vrijdag op 46.68 gesloten en staat nu 47.58..

  Is dat niet snoeihard gestegen dan ???

 • temp242

  High Five, stijgt het zilver NU snoeihard, ik dacht even van niet?

 • temp242

  Voila!!! Dank u Beste High Five, dat is nu het meest zinnigste antwoord van vandaag!
  Als zilver door de 50 heen spuit, dan is er iets mis met de dollar, dàt is de kern! En daar ligt actueel nu nét de rol van zilver in, hij is de kanariepiet, méér dan goud om het failliet van een systeem of als je wil systemen bloot te leggen.

 • didi

  @temp242

  Hij stijgt makker, hij daalt niet… !!

  Kitco en 24h Gold….

  Waar kijk jij dan ?

 • high five

  koers gewoon op 47,5. Normaal scenario. daarna bij 48/49 een correctie. Laten we reeel zijn 150% in een half jaar is buitensporig.
  Als zilver door de 50 heen spuit, dan is er iets mis met de dollar.

 • temp242

  @Diddi, zeg mij dan ook even bij welke site hij zo snoeihard stijgt?

 • temp242

  Ik zeg je dat hij daalt, jazeker, maar op het einde van morgen(avond) heeft hij terug een stijging achter de rug, ik heb misschien??? gedronken, maar jij kan blijkbaar niet lezen.

 • didi

  @temp242

  Gast, heb jij gedronken ofzo ?

  Ik weet niet waar jij aan ’t kijken bent maar de zilverprijs stijgt snoeihard op dit ogenblik hoor !!

  Voor de beurs open is zie jij de prijs stijgen en als ik zeg dat je aan ’t gokken was zie jij hem dalen terwijl die net pijlsnel omhoog gaat…

  Rare jongen jij….

 • temp242

  O.K. hij daalt nu ‘even’ maar kijk maar naar morgen(avond) en lees de post van 00.09 nog eens. MVG.

 • didi

  @temp242

  Ok, was gewoon een gokje dus…

 • temp242

  Didi, ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, maar de komende drie maanden ga je gewoon stijgingen zien, teveel stijging eigenlijk, maar zilver kan er ook niet aan doen dat het actueel dé kanariepiet van dienst is hé.

 • temp242

  Ja koos, we zullen elkaar morgen of in de loop van de week eens spreken.
  Dinsdag is de bank terug open en kan JIJ er gaan werken.

 • didi

  @temp242
  I stand corrected :-)

  Waar zag jj het dan eerder stijgen, of was dat gewoon een gokje ?

 • koos

  @temp242
  Volgens mij klets jij gewoon een eind weg.

 • temp242

  Ja beste Greetjes, straks lekker gaan slapen en wakker worden met een stijgende zilverpijs, want zilver, meer dan goud is tegenwoordig de kanariepiet in het failliet van Fantasieland.

 • greetjes

  Kitco staat stil hoor, Amsterdam Gold doet het wel. Lekker slapen en morgen opnieuw checkuh!

 • temp242

  Neen Didi, hih gaat lekker stijgen hoor, geen probleem jongen.MVG.

 • didi

  @temp242

  -1.24% in Euro dus de glitch is er terug af.
  Waar in hemelsnaam zie jij het stijgen ?

 • greetjes

  Jah! Kitco liep vrijdag achter, brrr…

 • greetjes

  Ja tempie, waar dan? Want op spot gold zie ik ook nog niks moven…

 • temp242

  Beste Zarathustra, gewoon die ouderwetse gezellige KITCO en ook wel de site van de gouwe ouwe mr. Middelkoop Amsterdamgold.MVG.

 • Zarathustra

  @temp242 Waar zie jij dat dan temp? Op goldprice enzo zit er nog geen beweging in.

 • temp242

  En ja hoor hij gaat lekker omhoog!!! Euh de zilverpijs uiteraard.

 • temp242

  Beste Greetjes, Oh ja die beste mr. Tissen, de hoogleraar ja, die mensen MOGEN NIET GELOVEN IN ZILVER! Die zijn daarvoor betaald.

 • greetjes

  Wah! Als je met deze materie bezig bent, dan wéét je dat er dit weekend paniek achter de schermen is geweest. Net een stuk van René Tissen gelezen, die ik meestal erg goed kan volgen, maar hij gelooft niet in zilver! Nah! :-o http://www.youtube.com/watch?v=k91sG2a9S1M&feature=player_embedded

 • temp242

  Beste Greetjes, volledig juist. En inderdaad spannend, want de dominosteentjes gaan vallen, men kan én zal trachtten deze niet te fel te doen vallen, maar het zal moeilijker worden.

 • greetjes

  @temp242
  Vlg mij gaat de beurs in Sydney zo meteen open temp242, morgenmiddag de VS. Maar wel spannend!

 • temp242

  Pfff de ‘oorlog’ in Libië, gewoon afleiding, leuk om vast te stellen hoe wanhopig kleine Napoleon en Dekhengst zijn, al die brave mensen die D E M O C R A T I E willen komen aan hun deur kloppen, maar ze zijn wel NIET welkom???

 • greetjes

  En hier nog een leuke bijkomstigheid van het voeren van oorlog met Libië: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=24479

 • temp242

  Ja beste mensen, de beurs is OPEN in Amerika.
  Laat het vuurwerk maar beginnen.
  De Europese Banksters hebben een héél druk paasweek-end achter de rug.
  Portugal écht failliet.
  Dexia gaat omvallen.
  Griekenland gaat voor een schuldherschikking.
  Ierland gaat zeggen FYE!
  En de Ware Finnen gaan ook zeggen FYE!
  De Duitsers en de Nederlanders zijn het OOK grondig beu hun verzorgingstaat op te offeren aan de Zuiderse Levensgenieters.
  De komende drie maanden gaan C R U C I A A L worden.

 • Piet3

  Leuk ‘beertjes’ lookalike filmpje over de mogelijk zilverprijs:

  http://www.youtube.com/user/BrotherJohnF#p/c/D07B75BC35E21DEB

 • greetjes

  @high five
  ja, ik ook ;-)

 • high five

  @Zilver wow dat zou opwindend zijn.

 • high five

  @Greetjes. Jim heeft het over een parabolische koersbeweging als de zilverprijs dit jaar naar triple digit, zeg $150 gaat. Iedere parabolische koersbeweging is gedoemd om te crashen.

  Volgens mij kan zo’n parabolische koersbeweging naar $150 dit jaar alleen ontstaan als voldaan wordt aan de voorwaarden van een bubble zoals eerder gesteld.

  Echter als de dollar (en het andere het fiat geld) crashed dit jaar, dan is er bij $150 geen sprake van een bubble.
  Zo heb ik Jim begrepen.

 • Zilver

  Ik neem aan dat de markt vanavond om 12 uur gewoon open gaat?

 • Zilver

  Silver hits $51.12/oz in Mumbai, India Saturday April 23. Or have I missed something?

  Latest quote I found for USD/INR is 44.395, for April 22.
  72,980/44.395 = $USD 1643.88/kg.
  That’s $USD 1.64388/g. * 31.1g./troy oz. = $51.12/oz.

  Gold, silver scale new highs Published: Saturday, Apr 23, 2011, 17:50 IST Place: Mumbai | Agency: PTI

  http://www.dnaindia.com/money/report_gold-silver-scale-new-highs_1535324

  Silver also spurted on strong speculative build-up to reach the Rs72,980 a kilo mark. Standard gold(99.5 purity) shot up by Rs205 per 10 grams to close at Rs22,030 from Friday’s closing level of Rs21,825.

 • greetjes

  @ highfive: mogelijke zilver bubble kan óók ontstaan (geldt ook voor goud) als hefboomwerking met fiat volledig uit balans raakt of zelfs ontbreekt. Zo bedoelde Jim Rogers dat. Ik ben het met je uitleg over bubbles eens, maar de pm’s hebben wel die extra voorwaarde.

 • high five

  De maand Mei is bekend als een zwakke maand voor de markten.
  Vorig jaar hebben we een mini crash gehad. Het congress in amerika vergaderde toen over de to big too fail banken en de bankiers moesten even laten zien wie de baas was. Natuurlijk werd er uiteindelijk geen wetgeving aangenomen tegen de too big to fail. Als verklaring voor de crash werd gegeven dat iemand per ongelijk op de billion knop had gedrukt ipv op de million knop. Weet je nog, dat was wel lachen.

 • high five

  Hoge grondstof prijzen geven altijd geopolitieke spanningen en stress in de wereld. Oorlogen zijn (vaak) het gevolg.
  En oorlogen op hun beurt zijn weer enorm bullish voor grondstofprijzen. Dat is dus een opwaartse cirkel voor grondstofprijzen.
  dus….Die straaljagers gebruiken behoorlijk wat brandstof en met ieder tomahawkje spat zowieso 15 kg zilver uit elkaar.

 • high five

  Dit is inderdaad heel lastig te verklaren. Als ik op dit moment aan mijnbouw aandelen denk, denk ik onmiddelijk aan 2 personen.

  Mike Maloney: De dividend yield is nog nooit zo hoog geweest als nu en daardoor zijn de aandelen in zijn visie overgewaardeerd. Als de beurs naar beneden gaat, dan is het met de data uit het verleden (als de beurs daalt, dan daalt 90% van de aandelen) moeilijk voor te stellen dat mijnbouw aandelen (hard) stijgen. Aan de andere kant, in geval van (hyper) inflatie ben ik niet zo bang voor een beursval. (onroerend goed en obligaties moet je vanwege stijgende rentes helemaal niet hebben en dus stroomt geld van deze sectoren in de aandelen die de inflatie nog enigszins kunnen compenseren met hogere verkoopprijzen)

  Jim Rogers: Met mijnbouw aandelen kun je alleen meer verdienen dan met de grondstoffen zelf als je heel goed je huiswerk doet en een goede markettimer bent. In alle andere gevallen kun je verdien je meer als je in de grondstoffen zelf investeert.

  Als grondstoffen duur worden, dan krijg je altijd dezelfde problemen. (Uigebuite) mijnwerkers gooien het werk neer omdat ze macht voelen-er valt wat te halen, ze willen een deel van buit. Politieke leiders willen ook een deel van de buit en ze gaan de industrie nationaliseren en reguleren.(noem ze maar op Putin, Hugo Chaves, Morales, Ghaddafi had plannen voor zijn olie industrie, export verboden denk aan china enz.)

  Voorwat betreft mijnbouwaandelen zou ik nog lekker wachten op een eventuele aandelen crash.
  Voor wat betreft fysiek zilver zou ik nu ook voorzichtig zijn. Blythe gaat in de loop van volgende week toch een poging doen om de prijs naar beneden te krijgen. Zo arrogant zijn ze wel bij JPM.

 • high five

  Over een bubble gesproken. Deze in China is er zeker één
  http://www.youtube.com/watch?v=pbDeS_mXMnM

 • high five

  Voor de beeldvorming van wat een bubble is:
  1. Er is sprake van een populaire hype. (al je vrienden hebben zilver)
  2. Men steekt zich in de schulden om het te kopen. (zoals onroerendgoed markt/aandelen in 2000)
  3. Men bedriegt zichzelf. ( je weet dat je teveel betaald, maar toch koop je het omdat je denkt dat je het voor meer aan een ander kan verkopen)
  4. Op de markt is sprake van hoge volumes bij prijzen ver boven de intrinsieke waarde. (de mensen staan in de rij voor de (virtuele) munten winkels om te kopen.
  5. Misallocatie van middelen. (overal in de wereld wordt er naar zilver gezocht)
  6. Consumptie toename omdat men zich rijk voelt. (op basis van de onderliggende waarde koopt men een bv een 2e huis in frankrijk)

  http://www.youtube.com/watch?v=3lVCtIiMveE&feature=related

 • Nico
 • Nico

  Nieuwe all time high voor goud in dollars>>>>

  Goud 1500 dollar en gezakt of gestegen?
  Deze week startte dus heel mooi en verder elke dag wel een All Time High in dollars en in euro’s een opleving van 1005 naar 1045 euro. Toch moest goud in euro’s weer terug naar aan het einde van de week rond de 1036.
  Deze week weer heel veel berichtjes dat goud boven 1500 dollar heeft getopt, niemand die rept over de europrijs, onze prijs dus.

 • Nico

  Jim Rogers on chances of $100+ Silver in 2011 (als het met deze snelheid doorgaat met af en toe een kleine correctie dan is dat niet ondenkbaar ):
  http://www.youtube.com/watch?v=3aGtUyTLvwE&feature=player_embedded

 • high five

  @greetjes Lijkt erg op het scenario voor zoals wij het ook zien :-)

 • greetjes
 • high five

  @ZackZilver De (landelijke) media is net de fabeltjes krant, snaveltje toe en slaap lekker. De opdracht is om de mensen onwetend te houden. De corporatieve massa media neem ik totaal niet serieus. Objectiviteit hoor je toch niet.
  Dat zegt Robert Kyosaki ook in die vid die ik gepost heb. Ben je bewust welke informatie je tot je neemt. Over heel veel zaken wordt je regelrecht voorgelogen en heel veel zaken hoor je ook niet.
  BV Niks over de private Federal Reserve bank en niks over de manipulatie van goud en zilver markt. Verder vind onze media de bombardementen op libische doelen (met depleted uranium wat ze niet vermelden) humanitair.
  Zij bepalen inmiddels collectief hoe wij de wereld moeten zien en Het scheelt niet veel of onze media is vergelijkbaar met het politburo in rusland.

  Hoe dom denken ze dat we zijn.

 • Jullie
 • RK

  Gerard :
  Sorry, RK natuurlijk.

  :) haha. We hebben ook nog een RB idd.

 • ZackZilver

  @high five
  Hi high five,
  Mee eens. Wel zie ik de laatste maanden een acceleratie wat “huizen te koop” betreft. De laatste weken zelfs een forse acceleratie. En d’r is nauwelijks iets te vinden in de mainstream media over het gegeven. Alsof het wel overwaaid of berichtgeving hieromtrent simpelweg not done is … Of dat je/men n-o-o-it kan weten hoe de markt zich ontwikkeld volgens “de kenners”.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @ZackZilver Beste Zack. De onroerend goed markt is in Nederland sinds het voorjaar van 2008 de lange termijn bearmarkt in gegaan. De malaise in deze markt is net begonnen en gaat nog jaren en jaren duren.
  Zilver heeft 30 jaar lang niks gedaan. Onroerend goed heeft een 30 jarige bullmarkt achter de rug. De cycles zijn nu omgedraaid. Zilver/goud cq grondstoffen op, Onroerend, obligaties goed naar benenden.

 • Procambarus

  We moeten ons niet gek laten maken over alle speculatieve opmerkingen over de enorme potentie van zilver. Ik houd mij vast aan twee gemiddelden waar redelijke consensus over bestaat. De aanwezigheid van zilver en goud in de aardkorst 18,5 : 1 en de industriële toepassing van zilver 50% en goud 5%. Een op termijn “veilige” ratio lijkt mij dan 20 : 1 en zolang dit cijfer nog niet is bereikt en de goudprijs niet noemenswaardig daalt kan er m.i. rustig long gebleven worden in zilver. Er zullen nog stormen van speculatieve aan- en verkopen komen, maar ik denk dat een buy-and-hold strategie voor zilver tot de ratio van 20 : 1 de verstandigste is.

 • ZackZilver

  ZackZilver :In versneld tempo komen er meer en meer huizen op de markt. Het lijkt simpelweg richting een crash of toch minimaal zeer, zeer zwaar weer te gaan. Binnen de media is er mi nauwelijks aandacht voor deze “ramp in ontwikkeling”. Alsof ZE het kunnen tegenhouden …

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Verteld door volgens mij een behoorlijke nerd :-).
  Technisch lange termijn plaatje van zilver.
  http://www.youtube.com/watch?v=JZ5C-UQsCSE&feature=fvwrel

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Robert Kyosaki: you have to take control of what you put in your head.
  http://www.youtube.com/watch?gl=NL&v=G8pMei50VUA

 • ZackZilver

  In versneld tempo komen er meer en meer huizen op de markt. Het lijkt simpelweg richting een crash of toch minimaal zeer, zeer zwaar weer te gaan. Binnen de media is er mi nauwelijks aandacht voor deze “ramp in ontwikkeling”. Alsof het kunnen tegenhouden …

 • Mexican Seastar

  De grafiek van vandaag doet raar: rechte lijnen… Someone an explanatation?

  Happy to be into this with y’all.
  No doubt about this!

  Tegen eind 2011 op 100: mogelijk?

 • tinus

  let’s go 2 the $75,44

 • Jullie

  Nog 2 Dollar en 40 cent, en we kunnen Blythe’s status ook weer ‘downgraden’

  http://dont-tread-on.me/blythe-masters-of-jp-morgue-rides-the-silver-rocket/

  Can’t wait….

 • x

  https://www.amsterdamgold.nl/koers-detail.asp?id=z6

  Wie kan dit nog snappen?
  Ooit een stuk over algoritmes gezien en de enorme computer honken in USA.

  Als ik dit zo zie zal je haast denken dat iemand vandaag heel rijk geworden is? verkopen kopen verkopen kopen….

  of is er een goede verklaring voor?

 • Zarathustra

  Ik denk dat de zilver en goudprijs die weergegeven worden vandaag een beetje bugged zijn, misschien vanwege goede vrijdag.

 • Jullie

  Holy crap zeg he…

  kijk zilver eens in USD op de 24hours chart.

  http://www.goldprice.org/spot-gold.html

  De 46.60 downward weerstand lijkt onmogenlijk te doorbreken, geweldig.
  Lijkt me een prima koop moment, onwaarschijnlijk dat hij nu nog lager gaat, en gaat hij toch lager, zal dat van korte duur zijn.

  Geweldig mooi.

 • greetjes

  Zerohedge heeft gisteren al voorspeld dat de banken dit lange weekend zouden gaan gebruiken om de pm’s te manipuleren. Ik kon het artikel niet meer terugvinden, maar uitlsuiten dat sommige banksters een erg druk weekend ingaan, dat doe ik niet…

 • Gerard

  M.D :Tja die media toch met berichten over verkopen van zilver, kmoet er altijd een beetje om lachen…Voor wie psygologie een beetje verstaat dan zegt dit iets meer over de tegenpartij!KBC bank Belgie gaf donderdag in de krant sterke aanbeveling om goud te verkopen, ik weet niet wie hier dom is.Ben zelf eenvoudige bouwvakker zonder enige studie maar slim genoeg.K’ging vorig jaar de bank voor lening gewwest voor nieuw huis maar werd alleen maar boos bij de gedachte om weer dertig jaar slaaf te worden van de bank!K’heb toen maar men kleine huisje die bijna afbetaald was met dubbele winst verkocht en alles in fysiek zilver en goud belegt alhoewel de bank en familie dit geen slim idee vond.Vraag me af of ze dit nog steeds denken!!! Hi HiIk weet niet zo goed wanneer correctie komt allen zal die volgens mij veel minder zijn dan wat meeste verwachten, ik verkoop mijn papieren zilver tussen 48a49 dollar.

  Als je met de opbrengst nu weer een huis kunt kopen, dan heb je het goed gedaan. Wel moet ik toegeven dat het risico wat je nam wel heel erg groot was!
  Ooit gezien hoe hard zilver kan zakken? Kijk eens naar 2008…
  Of kijk naar 1980…
  Het gaat mij zeker te ver je eigen huis in te zetten voor stijging op zilverprijs.
  Ik zou zeker NIET het onderste uit de pan willen, als ik jouw was. De kans met de deksel….

 • RB

  En toch denk ik dat het dit jaar – de zomer waarin de dollar de nek wordt omgedraaid – allemaal anders wordt.

 • Gerard

  @M.D
  Verkoop adviezen kunnen ook slaan op de tijd van het jaar. Velen advizeren wel eens om eind april tot half augustus uit goud te stappen. Dit vanwege de lagere vraag in die maanden.

 • Gerard

  P.s.
  Niet alles is gesloten. Enkele in Azie waren open. Als ik het ooit goed begrepen heb, komt de prijs van 3 bronnen welke elkaar 24 uur per dag overlappen.

 • didi

  @M.D

  Goede vridag is een feestdag in de VS en de beurzen zijn gesloten…
  Niet heel zeker waar die 47.59 vandaan komt op 24hGold maar ik vind het wel mooi om naar te kijken :-)

 • M.D

  Tja die media toch met berichten over verkopen van zilver, kmoet er altijd een beetje om lachen…
  Voor wie psygologie een beetje verstaat dan zegt dit iets meer over de tegenpartij!
  KBC bank Belgie gaf donderdag in de krant sterke aanbeveling om goud te verkopen, ik weet niet wie hier dom is.
  Ben zelf eenvoudige bouwvakker zonder enige studie maar slim genoeg.
  K’ging vorig jaar de bank voor lening gewwest voor nieuw huis maar werd alleen maar boos bij de gedachte om weer dertig jaar slaaf te worden van de bank!
  K’heb toen maar men kleine huisje die bijna afbetaald was met dubbele winst verkocht en alles in fysiek zilver en goud belegt alhoewel de bank en familie dit geen slim idee vond.
  Vraag me af of ze dit nog steeds denken!!! Hi Hi
  Ik weet niet zo goed wanneer correctie komt allen zal die volgens mij veel minder zijn dan wat meeste verwachten, ik verkoop mijn papieren zilver tussen 48a49 dollar.

 • pietje

  Weet iemand wat er aan de hans is?????????
  Kitco staat al de helle morgen een rechtte lijn was gisteren ook al voor een deel van de dag zo.
  JP Morgen maakt verschrikkelijk veel verlies op zilver op het moment een paar % er bij en er gaan weer zo veel miljoenen af bij JP.
  Zal dit er iets mee te maken hebben?
  Wie het weet mag het zeggen!

 • RB

  @ zilver

  Moet je snel zijn. De prijs bij Rolf gaat ook met het uur omhoog. Nu al 19.350 : 500 = € 38,70 per zilveren Maple Leaf.

 • http://zilver.2link.be zilver

  gefaulten = defaulten

 • http://zilver.2link.be zilver

  Er is iets aan de hand jongens…. http://www.24hgold.com/english/Gold_silver_prices_charts.aspx?money=Euro

  ik ga nog vlug even kopen…. ik heb het gevoel dat de comex gaat gefaulten

 • RB

  @ high five

  Ja. En je vrouw, voordat je samen het bed induikt. ;-)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @RB Om je voedsel en je drinken door te meten op radioaktiviteit ?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Bij todays brokers met het interbrokers platform heb ik vreemd genoeg geen koersinformatie, krijg ze ook niet te pakken en bij kitco staat de koers op 46,6

 • RB

  @ high five

  Betaalbare & betrouwbare geigertellers. Ook een goede investering. Wat een wereld.

 • Ilikesilver

  @high five
  Waar zie jij dat? Op kitco livesilver blijft alles staan op 46.63$

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  zie ik dat goed. zilver boven de 47,5. Nog even goed in mijn arm knijpen. ja ik ben wakker.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Waar ik zei: mijn persoonlijke mening is dat ze inflatie willen, moet zijn het is een feit dat ze inflatie willen. Er zijn talloze interviews met Bernanke en Geithner waarin ze zeggen dat ze inflatie willen.
  Als alternatieven voor zilver naast goud.
  Alles wat te maken heeft met energie en landbouw zal het goed doen.
  Koop een pallet met blikken zalm, een pakhuis met koffiebonen, een silo graan, een tank met een paar duizend liter olie, landbouwgrond noem maar op. Allemaal goede investeringen.

 • Gerard

  @high five
  De voedsel- energie-inflatie staat in de VS al op 15% op minder dan een half jaar! Voedsel en energie zijn de soepkruiden voor hyperinflatie. Nu duurt het een tijdje voor het doorkoken van die soep.

  Kijk eens naar mijn mening zeer goede visie op inflatie door Aslander:
  http://www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EFpFFlEyZZogREYUuZ.shtml

 • Gerard

  Vind het overigens wel knap indien iemand een lange termijn patroon kan ontdekken uit een chart. Want ze zijn er vaak WEL. Kijk maar eens naar de bekende “levenslijn” op de indexen. Een startpunt van 1952 of ook wel 1936 wordt gebruikt. Sterker nog, je kunt hier de geldhoeveelheid sindsdien aan aflezen.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Gegeven het feit dat de FED geen rente verhoging doorvoert en de ECB met baby stapjes de inflatie omhoog volgt. Gegeven het feit dat nu overal en definitief de prijsinflatie het systeem is binnen is geslopen. Zoals je al aangaf ze kunnen niet met de rente omhoog, of althans ze moeten negatieve rentestanden handhaven willen ze voorkomen dat het financiele systeem implodeert. Mijn persoonlijke mening is dat ze ook inflatie willen, maar dat is een ander verhaal.
  Mijn geloof in prijsinflatie en dus ook mijn geloof in zilver is deze week van 99% naar 100% gestegen. De dip is wat mij betreft tijdelijk. We gaan veel hogere zilverprijzen zien dit jaar.

 • Gerard

  Rien :@Gerard
  Ik heb al een tijdje die $48 in het vizier. Maar er begint nu toch wel een beetje te veel consensus over dat getal te komen. Nog ben ik OK met dit getal, maar ik geef nu ook het gebied tussen $54 en $62 een kans van 20% (op 48 zet ik nog steeds 50%).
  Mogelijke scenario’s:20%: $48 – $44 – $54/62 (blowoff) – $28 (jul/aug) – >$40 (dec) {normaal trading patroon met blowoff}50%: $48 – $28 (jul/aug) – >$40 (dec) {normaal trading patroon}20%: >$150 (dec) {i.e: we zijn de collapse van de USD nu begonnen}10%: de rest

  Rien, die consensus is nu net het leuke aan technische analyse!
  Dat maakt nou juist dat je zo vaak die steunlijnen kunt vertrouwen.

 • Gerard

  @high five
  “mensen met zwakke knieen”, oke, maar dan zitten wij met onze “sterkere knieen” met fors lagere koersen. Tijdelijk? Altijd het delemma.

 • Gerard

  Sorry, RK natuurlijk.

 • Gerard

  @RK
  Bedankt RB. Ik vind dit een goede analyse. Geen garanties natuurlijk, maar ben wel benieuwd of dit uitkomt op 48. Ik denk van wel.
  Tenzij er andere faktoren een rol gaan spelen. Dat zou de harder wegzakkende USD kunnen zijn.

 • didi

  @RB

  Nice post RB !

  De huidige situatie in een notedop…

 • RB

  @ PieterP

  Over zelfredzaamheid gesproken. Wij waren een aantal jaren geleden in Portugal op vakantie in een huisje in een bebost achteraf gebied. Het was de tijd van die krankzinnige bosbranden daar en op een dag hadden we er ook eentje voor de deur. Letterlijk – want er zat alleen nog een meer tussen. We zijn de hele nacht opgebleven, elkaar aflossend en naar frisse lucht happend. Ondertussen stond onze auto al bepakt en bezakt met de neus in de goede rijrichting. Aan de andere kant van die vakantiewoning zaten ook Nederlanders. Ze waren er rotsvast van overtuigd dat de beheerder van het terrein (of de politie van 15 km verderop!) hen zou waarschuwen als het toch maar beter was om te vertrekken. Ik denk zelf dat, als het er echt van zou zijn gekomen, wij als tweede van het terrein af waren – bumper aan bumper met de auto van de beheerder. Moraal van dit vakantieverhaal: gezond verstand, zelfredzaamheid en een flinke dosis wantrouwen als het gaat om officiele instanties. En met name dat laatste ontbreekt nog wel eens ons NL-ers.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  My best (educated) guess voor de korte termijn:
  Technische analyse onzin of niet. Ik zou ook rond de $48 mijn (gehedgede) papieren zilver tijdelijk verkopen. Of als ik een plotselinge harde daling zie. Mijn verwachting is dat Blythe in aanloop van de leveringsmaand weer een poging zal doen om de zilverprijs naar beneden te krijgen. Wereldwijd zijn er artikelen in de krant verschenen dat zilver een bubbel is, dus Blythe kan hopen op mensen met wat zwakke knietjes die hun fysieke zilver inleveren. Dat gaat echter niet gebeuren: de 1 a 2% die fysiek zilver heeft, is geïnformeerd en gaat het zilver niet verkopen.
  Als we de daling inderdaad krijgen zien we later wel weer wat een goed instap moment is.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  My best (educated) guess voor de korte termijn:
  Technische analyse onzin of niet. Ik zou ook rond de $48 mijn (gehedgede) papieren zilver tijdelijk verkopen. Of als ik een plotselinge harde daling zie. Mijn verwachting is dat Blythe in aanloop van de leveringsmaand weer een poging zal doen om de zilverprijs naar beneden te krijgen. Wereldwijd zijn er artikelen in de krant verschenen dat zilver een bubbel is, dus Blythe kan hopen op mensen met wat zwakke knietjes die hun fysieke zilver inleveren. Dat gaat echter niet gebeuren: de 1 a 2% die fysiek zilver heeft, is geïnformeerd en gaat het zilver niet verkopen.
  Als we de daling inderdaad krijgen zien we later wel weer wat een goed instap moment is.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  My best (educated) guess voor de korte termijn:
  Technische analyse onzin of niet. Ik zou ook rond de $48 mijn (gehedgede) papieren zilver tijdelijk verkopen. Of als ik een plotselinge harde daling zie. Mijn verwachting is dat Blythe in aanloop van de leveringsmaand weer een poging zal doen om de zilverprijs naar beneden te krijgen. Wereldwijd zijn er artikelen in de krant verschenen dat zilver een bubbel is, dus Blythe kan hopen op mensen met wat zwakke knietjes die hun fysieke zilver inleveren. Dat gaat echter niet gebeuren: de 1 a 2% die fysiek zilver heeft, is geïnformeerd en gaat het zilver niet verkopen.
  Als we de daling inderdaad krijgen zien we later wel weer wat een goed instap moment is.

 • PieterP

  @RB
  Ik ga er niet vanuit dat alles ineens zal verdwijnen, maar dat er schokken zullen zijn in de manier waarop e.e.a. zich zal ontwikkelen. Of je nu wel of geen PM`s zult hebben mijn visie is dat zelfredzaamheid nog belangrijker zal worden dan te hopen dat er wel voor gezorgd zal worden.
  Daarbij sluit ik eigenlijk ook nooit uit dat het in de toekomst allemaal wel eens mee zou kunnen blijken te vallen. De toekomst blijft immers (gelukkig!) ongewis en is nooit exact te voorspellen.
  Verder sluit ik me aan bij de post van Jorrit, ik vind het enorm leuk om met simpele dingen bezig te kunnen zijn, mijn focus weerleggen van binnen naar buiten zeg maar.

 • Rik

  Als ik de grafiekjes van kitco van het goud en zilver naast elkaar zie dan valt het mij op dat het zilver volledig horizontaal acteert en het goud een wat normalere op en neer gaande beweging laat zien. Kan iemand mij wellicht vertellen wat daar de mogelijke oorzaak van kan zijn?

 • RK

  @Gerard,

  Vorige draadje vroeg je om info, bij deze.

  Die had ik geplaatst. Zal hem even voor je uit mijn mail halen.
  Volgens de TA vanaf $48. De stijl oplopende koers is een patroon die zich eens in de zoveel tijd voordoet. Zilver schiet dan buiten de trading channel.
  Ik ben uitgestapt omdat ik dinsdag pas weer traden kan. 4 dagen onder deze condities niet kunnen traden vindt ik link, dus ben op $46+ uitgestapt.
  “Ik heb de zilverprijs bestudeerd en ik heb fibonacci retracement niveaus getrokken vanuit de bodem van 1993 (dus niet zoals velen kijken naar de bodem 10 jaar geleden.)
  Zoals we kunnen zien uit de grafiek heeft de koers altijd weerstand gehad bij een 38.20% niveau.
  Eenmaal dit niveau gesloopt werd, ontstond er een enorme rally, meestal gaande tot het 100% niveau, behalve in 2008, waarbij zilver gedumpt werd vanwege de liquiditeitscrisis. Dit riep een halt toe aan de stijging van de zilverprijs en de grondstoffen in het algemeen. Zilver stootte toen op het 61,8% niveau.
  Deze trend werd echter weer hervat in 2009, nadat zilver gebodemd was rond 8-9 dollar.
  In 2010 ondervond de koers weer weerstand bij het 38.20% niveau, en eenmaal deze werd doorbroken, ontstond er wederom een enorme rally.
  We zijn inmiddels het belangrijke 61,80% niveau gepasseerd, waardoor alle deuren openstaan voor een rally tot het 100% niveau, dat momenteel op ongeveer 48 dollar per ounce ligt.
  Dat betekent dat zilver nog meer dan 30% potentieel zou hebben, ondanks de forse stijging afgelopen najaar.
  (wil je de grafiek groter zien, klik er dan op)
  http://profitimes.com/wp-content/uploads/2011/03/silver3.png“

 • RB

  @ Jorrit

  O, ik vind het wel verstandig wat Pieter doet, daar gaat het niet om. Alleen vind ik het raar dat mensen er maar van uitgaan dat bij een crisis alles verdwijnt, zoals je woning en gereedschappen. Waarom zou je je hele gereedschapskist niet meenemen? Een generator met wat handige elektrische apparatuur? Een kettingzaag met een jerrycan erbij? Waarom zou je niet een prefab blokhut kopen (van je zilver, natuurlijk ;-) ) en die ergens neerplempen i.p.v. zelf bomen te kappen, een boswachter achter je aan te krijgen of tegen een plafond van kromgetrokken balken aan te staren? Het is allemaal bijna neo-romantisch te noemen. Alsof we hier in Canada zitten met oerbossen tot aan de horizon. Dit is Nederland. En dus moet je van Nederlandse situaties uitgaan. Overleven in je eigen omgeving – en daarbij zijn je belangrijkste gereedschappen Hollandse nuchterheid en gezond verstand. Kortom, kom eens kijken op http://eindspel.forum2go.nl/ dan weet je wat ik daarmee bedoel.

 • Jorrit

  RB,
  Ik doe dezelfde dingen als Pieter. Het geeft een enorm gevoel van vrijheid en levenslust voor mij om dit soort basisvaardigheden te proberen. Het is ook een mooie afwisseling van het staren naar het computerscherm. Zilver, goud en olie gaan omhoog, dat weten we allemaal wel. Het kan vrij lamlendig worden om naar de nummertjes op het scherm te blijven staren en de portfolio te refreshen om te zien hoeveel duizend er weer bij zijn gekomen….

 • RB

  @ PieterP

  Vertel mij toch eens waarom iedereen bij een crisis de natuur in wil vluchten. Op de eerste plaats hebben wij in Nederland geen natuur, tenminste niet in die zin dat je er een bestaan kunt opbouwen. Als een stel oerossen op de Veluwe zichzelf niet eens in leven kan houden zonder te worden bijgevoerd, wat heeft een moderne Homo Sapiens dan nog in het wild te zoeken? Bambi’s schieten met een 4.5 mm luchtbuks? Dat vinden die herten hilarisch. Een blokhut in Nederland is niets meer of minder dan een handige stapel haardhout met een gat erin.

 • PieterP

  Zucht, even kijken hoor dus goud en zilver zouden een bubble zijn?
  Ons financiële genie dhr. Wellink verplicht een pensioenfonds afstand te doen van aangekocht goud, want te volatiel. Buiten de manipulatie heb ik het idee dat emotie een grote rol spelen bij het verhaal.
  Wat echter staat is dat dit systeem het schuldenprobleem op probeert te lossen door nog meer schuld er tegenaan te gooien. Benzine op een kampvuurtje gooien zeg maar.

  Ik ben inmiddels zo ver dat ik mijn kennis wanhopig aan het opkrikken ben wat betreft het verbouwen van eigen groenten. Het zelf in elkaar zetten van een blokhut met zeer beperkt gereedschap en ga zo maar door. Mogelijk heb ik daar in de toekomst nog wat aan.

  Als je denkt dat je met goud dan wel zilver in de toekomst een hele piet bent heb je het volgens mij mis. Staat tegenover dat je beter wel iets kunt hebben, want geld is dus in versneld tempo monopoly geld aan het worden.

  Mogelijke scenario`s:
  Hangt er van af hoe snel het gaat natuurlijk, maar $ 50 voor het einde van dit jaar lijkt me eigenlijk conservatief.

 • didi

  @Rien
  Pardon my french maar wat een hoop flauwekul man !!

  Technische analyses werken al niet in een systeem met stabiele randvoorwaarden, laat staan dat je ze gaat gebruiken in een omgeving waar de reservemunt over de klif gaat, de eure ineenschrompelt, de olie ongekende hoogtes bereikt en iedereen tegelijkertijd vlucht in het echte geld.

  Veel ‘analysten’ zit te wachten op die zg correctie maar die ‘analysten’ zijn totaal blind voor het feit dat deze opwaartse assymtotische beweging DE CORRECTIE zelf is…

  Je kan je niet langer baseren op tradingpatronen uit het verleden dus hou aub op met dat technisch gezeik en probeer asap van je normalcty bias af te geraken…

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard

  Ik heb al een tijdje die $48 in het vizier. Maar er begint nu toch wel een beetje te veel consensus over dat getal te komen. Nog ben ik OK met dit getal, maar ik geef nu ook het gebied tussen $54 en $62 een kans van 20% (op 48 zet ik nog steeds 50%).

  Mogelijke scenario’s:
  20%: $48 – $44 – $54/62 (blowoff) – $28 (jul/aug) – >$40 (dec) {normaal trading patroon met blowoff}
  50%: $48 – $28 (jul/aug) – >$40 (dec) {normaal trading patroon}
  20%: >$150 (dec) {i.e: we zijn de collapse van de USD nu begonnen}
  10%: de rest

 • Gerard

  Ik kwam per toeval een interview tegen met Ian Gordon.
  Voor wie de eindfase van de cyclus nog niet doorheeft, absoluut de moeite van het lezen waard!
  Overigens ziet hij ook het vastlopen van het monetair systeem in 2011 gebeuren. Op dit moment ben ik daar nu ook van overtuigd.

  Aan het eind van het verhaal gaat hij nog diep in op zo’n 10 junior goudmijnen die hij aanbeveeld.
  Hij mag wel gezien worden als een kenner. Niet al zijn tips lijken mij goed, maar er springen wel een paar hele goede uit. Wel even goed bestuderen indien je hier iets mee wilt.

  Huiver zelf:
  http://www.resourceinvestor.com/News/2011/1/Pages/Ian-Gordon-Bundle-Up-for-Kondratieff-Winter.aspx

 • Sn

  Wat is een goede broker trouwens? Welke gebruiken jullie zoal?

 • Sn

  Natuurlijk weet de FED en ECB wat ze aan het doen zijn.

  Net alsof dit allemaal per ongeluk verkeerd gaat.

  Je moet wel heel naief zijn als je dat denkt.

 • Gerard

  Ik begin nu ook te geloven dat de correctie op 48 USD uitkomt op zilver.
  Iemand hier had die link gegeven van de technische analyse van de laatste 10 jaar.
  Wat je hieruit soms wel eens kunt opmaken is een bepaald patroon. Dat hadden ze op die site heel mooi gedaan. Ik had dat nog nagekeken en klopte volgens mij behoorlijk goed!
  Hier kwam ook die 48 uit als eerste zware weerstand.
  Ik zie die link niet meer. Wie heeft hem nog?

 • Gerard

  high five :@Gerard, in mijn ogen ben je een financieel genie. Werk je voor een bank of ben je ook ondernemer….financiële systeem is wanhopig.

  High Five, ik ben wel ondernemer geweest, hoewel als miljoenenbedrijf verkocht, heb ik er door allehande ontwikkelingen niks aan over gehouden. Had er ook geen zin meer in met al dat gedoe met de Fiod en zo. Je wordt prive aangeslagen voor fraude door zelfstandig personeel in het bedrijf waar je onmogelijk zicht op kan hebben (kantorten in het buitenland). Heb daarna nog even doorgewerkt maar ben daarmee gestopt toen ik erachter kwam dat ik met beleggen veel meer verdiende.
  Werk nu al een tijdje niet meer. Heb zeker niet voor een bank gewerkt, maar ik was wel altijd zo slim om de bank zo snel mogelijk uit te schakelen bij alles wat ik deed. Dat kan ik iedereen aanraden. Veel mensen beseffen nog steeds niet: de bank is er niet voor jouw, jouw is er voor de bank.

  Financieel genie vinden wel meer mensen van mij, maar zo zie ik mijzelf niet meteen. Wel vind ik het leuk veel te leren en te bestuderen. Zo in ieder geval de economische geschiedenis, het meest belangrijkste. Zo kwam ik al heel vroeg in de ban van goud. Bij Middelkoop was ik een van de eerste klanten. Kwam erachter dat hij dezelfde leidraad volgde als ik, maar daar al veel eerder in thuis was.
  Vanaf dat moment wilde ik letterlijk alles weten van het systeem. Daar doe ik nu behoorlijk mijn voordeel mee.
  Maar de meeste tijd houd ik mij vooral bezig met beleggen in aandelen, opties, futures en forex. Vooral grondstoffen en valuta.

  Je laatste zin is de spijker op z’n kop!!
  Herhaal: “financiële systeem is wanhopig.”
  Insiders binnen FED en ECB weten allang dat er GEEN oplossing is.

 • sell

  high five for high five, een verademing om elke keer weer je posts te lezen. Geen blad voor de mond:) Gerard geweldig hoe jij op een soort kalme en duidelijke schrijf toon je boodschap kan overbrengen…

 • Nico

  De Cook Islands 5 kg munt kost 6100 euro
  Omgerekend naar de actuele spotprijs + 19% BTW kom ik op hetzelfde bedrag.
  Worden deze munten verhandeld zonder enige marge ?

 • greetjes

  @high five
  ik doe het nog mar een keer. Willem Middelkoop twitterde een uur geleden dat hij hoopte dat dit bericht niet waar was: April 21, 2011 Steve Quayle

  One of the worlds largest precious metal distributors, whom I have been doing business with for over 30 years, has just advised me that they have suspended sales on all their Hallmark silver one ounce rounds, 10 ounce bars and 100 ounce bars indefinitely. This will effectively drive the premiums through the roof on all available market place silver products. I can tell you point blank, this has never happened before. You’re going to be surprised and amazed at the rate of increase in the price of silver.

  Delivery is your primary concern. Period!

  Voor de rest van het artikel: http://www.stevequayle.com/News.alert/11_Global/110421.alert.Steve.silver.html Er wordt niet meer geleverd. Fysieke zilvervoorraad droogt op.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Andrew Zo gek is dat niet Andrew. Zilver is betaalbaarder en- gemeten naar per direkt beschikbare hoeveelheid voorraad- schaarser. Bovendien is zilver ik dacht 7x sterker onderdrukt door de banken dan goud en daardoor heeft zilver betere fundamentals dan goud.

 • Daaf

  high five :Daar ben ik weer, net even naar de sportschool geweest, lekker geil vrouwtje naast me op loopband. Toch beter dan achter je laptop. Ik hoop wat minder tijd achter dat ding door te brengen en wat meer progressief bezig te zijn@Gerard, in mijn ogen ben je een financieel genie. Werk je voor een bank of ben je ook ondernemer.@zilverpaul, zonder schroom zeg ik dat ik dit heb zien aankomen.
  Het systeem is wanhopig.
  Mensen het advies wat wij van financiële sites krijgen is gratis. RTLZ, IEX, BNR noem ze maar op. Ze hebben allemaal zo als dat heet ‘Professionals’ die ons adviseren. Laat ik nou zeggen dat gratis niet bestaat. Het is gratis omdat ze jou iets adviseren te kopen wat zij verkopen zodat ze er van af zijn. Of ze adviseren iets om te verkopen, zodat zij het kunnen opkopen.Ok. Ik ben daar in 2006 achter gekomen en sinds 2007 heb ik de heren behoorlijk uitgelachen. dwz ik dacht eerst dat het dommigheid was, maar nu denk ik dat het met opzet is. (alhoewel het goed mogelijk is dat low level vermogensbeheerders niet beter weten en de richtlijnen van het management aan houden. De broer van mijn broers vrouw is vermogensbeheerder en verdient 80.000 per jaar en wist in 2007 ter vertellen dat goud nooit naar de 1000 dollar zou gaan. Afgelopen kerst zag ik hem weer en hij wist me te vertellen dat goud een bubble is, dat het zijn top bereikt had en hard omlaag zou komen. Ik zei dat goud in juni op 1500 zou staan. Ik zei goud is ondergewaardeerd omdat het onderdrukt wordt door de FED banken en dat obligaties overgewaardeerd zijn omdat ze door aankopen van de centrale banken kunstmatig hoog worden gehouden. ok dus short de bond en long goud. Nee je begrijpt het niet zei hij, je moet short goud en long bond. Ik had echt de indruk dat hij alleen maar vertelde wat hij zijn klanten moet vertellen en dat hij het zelf ook nog geloofde ook. Echt hoe dom kan je zijn. Bij een bank heb ik zelfs te horen gekregen dat goud alleen psychologie was. Ik bracht nog in dat de euro psychologie was en dat goud geld was. Maar nee hoor, ik was gek.Afgelopen week hebben we op het forum elkaar gewezen op de talrijke publicaties dat zilver in bubbel status was. Ik heb ook steeds gezegd dat ik dat een positief signaal vond omdat dat in mijn visie betekende dat het systeem wil dat jij verkoopt en dat zij kunnen kopen. Nu infiltreren ze zelfs op dit soort forums met angstige berichten in de hoop dat je je zilver zal verkopen. Zo wanhopig zijn ze en dit in de wetenschap dat minder dan 2% van de mensen fysiek zilver heeft. Die 2% weet van de hoed en de rand en die verkoopt zijn/haar zilver echt niet.Ik was daarnet ook zo nijdig dat de bedriegers zelf op forums als de verkeerde informatie naar buiten brengen en je verkeerde beslissingen wil laten nemen. Later dacht ik, dit komt door wanhoop, ze weten bij god niet waar ze het fysieke zilver vandaan moeten halen. Ik ben nog meer overtuigd van fysiek zilver en ik was al voor 99% overtuigd.De inflatie is al ‘on’. Forum leden met een textiel achtergrond hebben dit al bevestigd. Nu weer Gerard. Mensen ik ben bang dat we eind Mei echt nucleair gaan ofterwijl heel veel geld creatie en inflatie. JPM komt onder zeer zware druk omdat ze het zilver nooit en nooit kunnen leveren. Ex medewerkers van Blythe vroegen om fysieke levering en hielden hun poot stijf en uiteindelijk kregen ze een premie van 70 a 80%. Nu weet iedereen dit. Ik verwacht dat heel veel future houders fysieke levering gaan vragen.Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen, maar een ding staat voor mij vast. Het financiële systeem is wanhopig.

 • Andrew

  Had ik toen een krugerrand 700 gulden kostte en een kilo zilver 200 gulden, maar veel meer gekocht. Maar ja, toen vond ik die bedragen al prijzig.

  Toch gek dat de mensen meer zilver kopen dan goud.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Daar ben ik weer, net even naar de sportschool geweest, lekker geil vrouwtje naast me op loopband. Toch beter dan achter je laptop. Ik hoop wat minder tijd achter dat ding door te brengen en wat meer progressief bezig te zijn
  @Gerard, in mijn ogen ben je een financieel genie. Werk je voor een bank of ben je ook ondernemer.
  @zilverpaul, zonder schroom zeg ik dat ik dit heb zien aankomen.

  Het systeem is wanhopig.

  Mensen het advies wat wij van financiële sites krijgen is gratis. RTLZ, IEX, BNR noem ze maar op. Ze hebben allemaal zo als dat heet ‘Professionals’ die ons adviseren. Laat ik nou zeggen dat gratis niet bestaat. Het is gratis omdat ze jou iets adviseren te kopen wat zij verkopen zodat ze er van af zijn. Of ze adviseren iets om te verkopen, zodat zij het kunnen opkopen.
  Ok. Ik ben daar in 2006 achter gekomen en sinds 2007 heb ik de heren behoorlijk uitgelachen. dwz ik dacht eerst dat het dommigheid was, maar nu denk ik dat het met opzet is. (alhoewel het goed mogelijk is dat low level vermogensbeheerders niet beter weten en de richtlijnen van het management aan houden. De broer van mijn broers vrouw is vermogensbeheerder en verdient 80.000 per jaar en wist in 2007 ter vertellen dat goud nooit naar de 1000 dollar zou gaan. Afgelopen kerst zag ik hem weer en hij wist me te vertellen dat goud een bubble is, dat het zijn top bereikt had en hard omlaag zou komen. Ik zei dat goud in juni op 1500 zou staan. Ik zei goud is ondergewaardeerd omdat het onderdrukt wordt door de FED banken en dat obligaties overgewaardeerd zijn omdat ze door aankopen van de centrale banken kunstmatig hoog worden gehouden. ok dus short de bond en long goud. Nee je begrijpt het niet zei hij, je moet short goud en long bond. Ik had echt de indruk dat hij alleen maar vertelde wat hij zijn klanten moet vertellen en dat hij het zelf ook nog geloofde ook. Echt hoe dom kan je zijn. Bij een bank heb ik zelfs te horen gekregen dat goud alleen psychologie was. Ik bracht nog in dat de euro psychologie was en dat goud geld was. Maar nee hoor, ik was gek.
  Afgelopen week hebben we op het forum elkaar gewezen op de talrijke publicaties dat zilver in bubbel status was. Ik heb ook steeds gezegd dat ik dat een positief signaal vond omdat dat in mijn visie betekende dat het systeem wil dat jij verkoopt en dat zij kunnen kopen. Nu infiltreren ze zelfs op dit soort forums met angstige berichten in de hoop dat je je zilver zal verkopen. Zo wanhopig zijn ze en dit in de wetenschap dat minder dan 2% van de mensen fysiek zilver heeft. Die 2% weet van de hoed en de rand en die verkoopt zijn/haar zilver echt niet.
  Ik was daarnet ook zo nijdig dat de bedriegers zelf op forums als de verkeerde informatie naar buiten brengen en je verkeerde beslissingen wil laten nemen. Later dacht ik, dit komt door wanhoop, ze weten bij god niet waar ze het fysieke zilver vandaan moeten halen. Ik ben nog meer overtuigd van fysiek zilver en ik was al voor 99% overtuigd.
  De inflatie is al ‘on’. Forum leden met een textiel achtergrond hebben dit al bevestigd. Nu weer Gerard. Mensen ik ben bang dat we eind Mei echt nucleair gaan ofterwijl heel veel geld creatie en inflatie. JPM komt onder zeer zware druk omdat ze het zilver nooit en nooit kunnen leveren. Ex medewerkers van Blythe vroegen om fysieke levering en hielden hun poot stijf en uiteindelijk kregen ze een premie van 70 a 80%. Nu weet iedereen dit. Ik verwacht dat heel veel future houders fysieke levering gaan vragen.
  Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen, maar een ding staat voor mij vast. Het financiële systeem is wanhopig.

 • Andrew

  Zolang mensen bij blijven kopen in de verwachting dat de prijs stijgt, wordt het een self fullfilling prophecy.

 • ZackZilver

  Een parabolische stijging van de prijs komt altijd als een verassing voor de meesten; dat is namelijk een van de voorwaarden.

 • http://goudforum.com Jimmy

  Verwed mijn kop dat de gold/silver ratio naar 1:27,5 zal gaan tegen 1 mei.

  Prijs is van ondergeschikt belang.