24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Zilver en reddit

Op 29 januari is op reddit Wall Street Silver opgericht. Het subreddit Wall Street Silver heeft inmiddels 50.000 leden. De leden vallen voornamelijk onder de generaties millennials en gen-Z. Vooral gen-Z is nog van jonge leeftijd, maar dus al wel op zoek naar financiële onafhankelijkheid. Een andere motivatie zou kunnen zijn dat ze zoekend zijn aangezien het huidige systeem niet voor hen werkt of omdat ze er geen vertrouwen in hebben. Het schijnt dat Wall Street Silver dit jaar nog tot 500.000 leden uit wil groeien. Het doel van Wall Street Silver is dat hun leden maandelijks 1 troy ounce zilver kopen. Wanneer het aantal leden op 500.000 zou staan, zou dit resulteren in maandelijks 6 miljoen troy ounce zilver. Op deze manier zouden alleen de leden van Wall Street Silver al een erg grote invloed kunnen hebben op de vraag naar zilver. 

Reddit

Niet alleen Wall Street Silver heeft veel leden. Er zijn verschillende andere subreddit die rond de 10.000 leden hebben. De leden van deze groepen zijn actief op zoek naar financiële onafhankelijkheid. Niet alleen kleine investeerders maar ook grote partijen worden door subreddits als Wall Street Silver geïnspireerd. Dit is onder andere ook de reden dat de vraag naar zilver momenteel nog steeds erg hoog is. De vraag van zilver blijft waarschijnlijk ook hoog. 

Eerder werd er al duidelijk dat de mensen op reddit veel invloed kunnen hebben. Toen op reddit werd opgeroepen om zilver te kopen, sloegen investeerders dit massaal in. Als gevolg van deze run op zilver schoot de zilverprijs omhoog.

Reddit stijging zilverprijs
Reddit stijging zilverprijs

Zilver door investeerders

Inmiddels blijven al de gekochte troy ounces bij elkaar opgeteld worden. Het totaal wordt daarmee hoger en hoger. Dit jaar lijkt het er zelfs op dat de totale hoeveelheid zilver dat gekocht is door investeerders hoger gaat zijn dan dat gekocht door de industrie. Dit is in 2008 voor het laatst gebeurd. De afgelopen jaren ging er zo’n 60 tot 70 procent van de zilverproductie naar de industrie. Het gaat om zo’n hoog percentage aangezien er veel zilver gebruikt wordt in de industrie. Alles waar elektriciteit doorheen gaat bevat namelijk zilver. In bijvoorbeeld elektrische auto’s wordt veel zilver gebruikt. Aangezien de vraag naar elektrische auto’s stijgt, stijgt de vraag naar zilver automatisch ook.  

Stijgende vraag naar zilver

Zilver wordt ook gebruikt als veilige haven en daarom gekocht door investeerders. Wanneer investeerders zilver kopen, blijft het vaak een lange tijd in hun bezit. Dit komt omdat zilver kostbaar is en men dat ook weet. Het is eigenlijk hun geld maar dan in een andere vorm. 

Zilver is een grondstof en daarom is er slechts een beperkte hoeveelheid van beschikbaar. Jaarlijks is er een bepaalde hoeveelheid aan productie en deze productie zal, aangezien het een grondstof is, niet snel veel hoger worden. De gewonnen hoeveelheid zal onder iedereen verdeeld moeten worden. Aangezien investeerders zilver relatief langer vasthouden, is er minder beschikbaar voor de industrie. De stijgende vraag vanuit beide hoeken zal kunnen resulteren in een hogere zilverprijs. Dit komt omdat er veel vraag is en slechts een beperkte hoeveelheid beschikbaar. 

Bekijk ook