24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Zilver kent slechts een tijdelijke terugval door de Dubai dip

De edelmetalen kenden een algemene terugval vorige week vrijdag toen het nieuws bekend werd gemaakt dat twee staatsbedrijven in Dubai enkele miljarden Dollars aan achterstallige betalingen en schulden hadden, wat leidde tot onverwachte en onrustwekkende bewegingen binnen de beurswereld. Investeerders probeerden zo snel mogelijk hun zilver en goud aan de man te brengen om hun verliezen enigszins goed te maken, zoals in maart 2008 ook al gebeurde. Hoewel zilver op deze bewuste vrijdag zijn laagste niveau bereikte in twee weken met een prijs van $17.66 per ounce, kon de zilverprijs zich afgelopen maandag, 30 november, toch gedeeltelijk herstellen en een prijs van $18.47 bereiken.

Ondanks de malaise in Dubai en de gevreesde gevolgen blijft de zilverprijs het net zoals zijn goud broertje opmerkelijk goed doen. Vele analisten en zilver experts zien de toekomst voor zilver nog steeds zeer rooskleurig in. De opgebouwde hoge zilverprijs zal vooreerst zeker nog geen terugval kennen volgens deze analisten. De kleine dip richting de $17 was een tijdelijk logisch gevolg dat enkele dagen later al vergeten was. De zilverprijs zal met de toenemende interesse van zowel investeerders als van de industrie gauw genoeg weer richting $19 gaan en specialisten ter zake verwachten dan ook dat het niet lang meer zal duren of de zilverprijs bereikt de magische grens van de $20.

Zo meldde de CPM Group eerder deze week dat vooral de investeringsvraag de drijvende kracht is achter de toenemende zilverprijs en dat zilver door deze vraag een veilig streepje voor heeft op goud. Daarnaast profiteert, volgens CPM, zilver ook ten volle van de nog steeds toenemende industriële vraag. Producenten en fabrieken blijven zilver kopen, zelfs tegen de huidige hoge prijzen, omdat ze zich willen indekken tegen een mogelijk sterk stijgende zilver waarde in 2010. Door nu al reserves voor een langere periode aan te leggen, proberen ze te anticiperen op wat er nog gaat komen.

Bekijk ook