24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Zilver lijkt de winnaar ongeacht het verloop van de coronacrisis

Alhoewel er altijd nog veel onzekerheid bestaat over het verdere verloop van het coronavirus en de effecten ervan op de economie, lijkt de zilverprijs in meerdere scenario’s te kunnen profiteren.

Rohit Savant, hoofd onderzoeker bij CPM groep, legt uit dat de zilverprijs de komende tijd kan gaan stijgen omdat de vraag naar zilver vanuit industrieën weer kan gaan aantrekken. Niet alleen zilver, maar ook andere edelmetalen zoals platina dat in verschillende industrieën wordt gebruikt, kunnen profiteren van optimisme over de economische groei en het heropstarten van fabrieken.

Tegelijkertijd is de vraag naar zilver ook groot onder beleggers die zich willen beschermen tegen onderzekerheid tijdens de coronacrisis. Omdat het nog steeds niet zeker is of het virus voor een tweede keer op een grote schaal kan uitbreken, is het effect voor de economie op de langere termijn moeilijk in te schatten. Voor veel beleggers die zich willen beschermen tegen deze onzekerheid lijkt investeren in zilver een goede optie. Zeker nu het lijkt dat zilver ondergewaardeerd is. Wat af te leiden is van de hoge goud/zilver ratio. 

Deze twee bewegingen in de markt hebben een duidelijk effect op de zilver futures die vorige week de hoogste prijs noteerde sinds februari van dit jaar. Zolang de onzekerheid over het verloop van het coronavirus en het effect ervan op de economie aanhoudt, lijkt zilver te kunnen profiteren in zowel positieve als negatieve scenario’s. En alhoewel zilverprijs de komende tijd nog wel volatiel kan zijn gelooft Savant dat de zilverprijs op de langere termijn zeker zal gaan stijgen. 

Ook interesse in het investeren in fysiek zilver? Bekijk hier onze zilveren munten en onze zilverbaren

Bekijk ook