24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Zilveren Koala munten 2019 nu verkrijgbaar

De Perth Mint uit Australie slaat ieder jaar zilveren munten in de Kookaburra, Koala en Lunar series waarbij het design ieder jaar weer wordt veranderd. Van de Lunar en Kookaburra munten wordt vaak rond september het design al bekend gemaakt en dan zijn deze munten van de nieuwe jaargang vaak ook al te koop, terwijl het bij de zilveren Koala munt vaak wat langer wachten is – die wordt pas beschikbaar gesteld per januari. Zo ook bij de 2019 versie van de zilveren Koala. Deze munten vanaf heden beschikbaar bij The Silver Mountain in de voorverkoop met een levertijd van 4 a 6 weken. Naar verwachting ontvangen we de eerste zending van deze munten in de eerste week van februari.

De zilveren Koala munt 2019

Van de Koala munten zijn twee formaten beschikbaar: 1 troy ounce (31,103 gram) en 1 kilogram. Het formaat van 1 troy ounce is het meest traditionele formaat, de gangbare coupure waarin de meeste zilveren beleggingsmunten zijn geslagen. 1 troy ounce komt overeen met 31,103 gram. Daarnaast is de zilveren Koala munt ook geslagen in het formaat van 1 kilogram en dat is met name gedaan om beleggers in Europa een geschikt alternatief te bieden voor zilver kilobaren. Bij het kopen van kilo baren verliest een particulier namelijk vrijwel gelijk 21% over de aankoop, omdat de prijs van zilverbaren inclusief 21% btw is en een particulier de btw niet kan terugvorderen. De Perth Mint is één van de munthuizen die is begonnen met het slaan van munten in 1 kilogram puur zilver om hier een oplossing voor te bieden. Alle munten vallen namelijk onder de margeregeling waarbij alleen btw over de winstmarge van de handelaar wordt gerekend en niet over de totale aankoopprijs. Daarmee zijn munten altijd veel interessanter dan zilveren baren.

Het design van de zilver Koala

In Australie zijn vanaf 2019 de munten voorzien van een nieuwe beeltenis van Queen Elizabeth II. De Perth Mint heeft dit nieuwe design ook doorgevoerd bij de Koala munten (bij de Kookaburra ook, maar bij de Lunar 2019 overigens niet). En zo is in dit jaar zowel de voorzijde van de munt als de achterzijde van de munt vernieuwd.

 

Op de voorzijde van de munt is een koala afgebeeld in en boom met daaromheen enkele takken en bladeren. Onderaan de munt staat de tekst “2019 1 kilo 9999 silver” en bovenaan staat de tekst “Australian Koala”. Aan de achterzijde van de munt vinden we de nieuwe beeltenis van Queen Elizabeth II terug met de teksten “Elizabeth II, Australia” en “30 Dollars” (Australische Dollars).

Bekijk het actuele aanbod zilveren Koala munten van 2019 bij The Silver Mountain via de volgende links:

 

Bekijk ook