24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Zilverpaul is een beetje boos

Soms gebeurt er in een week zoveel, dat ik niet weet waar ik het in mijn column over zal hebben.

Zal ik het hebben over de kapitaalvlucht uit alles wat euro heet, met als klap op de vuurpijl het bericht dat Siemens €500 miljoen heeft teruggetrokken uit een Franse bank om dit te stallen bij de ECB? Dat de vlucht uit de euro betekent dat de dollar weer in verhouding enig terrein wint?

Of wellicht over het IMF, dat geen centen meer blijkt te hebben. Over Geithner die de eurolanden aanspoort nog meer geld uit te geven aan bail-outs. Of over Griekenland, dat haar boekhouding wat heeft aangepast om voor een extra bail-out in aanmerking te komen?

Of over de afwaardering van Italië, of over het feit dat nu ook de Europese centrale banken goud aan het inslaan zijn, of over het prima initiatief van de SP om Kamervragen te stellen met betrekking tot de goudvoorraad van de Nederlandse Centrale bank. Zie dit artikel.

Nee, wat bij mij de stoppen doet doorslaan zijn uitlatingen van hoogwaardigheidsbekleders dat we er met z’n allen schuldig aan zijn dat de boel verkeerd gaat! Hadden ‘we’ maar niet zo veel moeten lenen, hadden ‘we’ maar niet zo boven onze stand moeten leven!

Razend word ik hier van. Immers, van een burger mag je verwachten dat deze zijn eigen portemonnee goed beheert en een spaarpotje heeft voor slechte tijden. Verder mag een burger van een bank verwachten dat deze de burger niet meer geld leent dan de burger normaal gesproken weer met rente zou kunnen ophoesten. Immers, van de bank mag je verwachten dat deze meer kennis heeft over financiën dan een burger, en dat deze geen financiële producten verkoopt waar de burger failliet op gaat.

Ook mag je van een bank verwachten dat deze met het spaargeld van de bevolking goed omgaat en niet dat het via allerlei constructies 20 keer wordt doorverkocht met geen ander doel dan er zelf vreselijk veel aan te verdienen, de burger met een portemonnee achterlatend waarin het spaargeld een groot deel van zijn koopkracht heeft verloren.

Telegraaf, 21 sept 2011-IMF: tijd dringt voor financiële sector

WASHINGTON (AFN)-De schuldproblemen in Europa en de Verenigde Staten brengen het internationale financiële systeem steeds verder in gevaar. De tijd voor overheden om de crisis op te lossen dringt, terwijl hun opties afnemen. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een woensdag gepresenteerd rapport over de financiële sector.

 Nu, dat laatste is dus wel gebeurd, en op zeer grote schaal. En wat gebeurt er vervolgens, als de banken geen geld meer hebben en insolvabel zijn: er wordt van overheidswege enorme sommen geld ingepompt! Ons geld, dat wil zeggen het geld van de burger, van u en mij. Eerst verdient men bij de bank fors aan provisie op de bagger die ze de burgers door de strot hebben geduwd, en vervolgens mogen de burgers het hard gelag betalen door dat geboefte financieel te ondersteunen! En behalve dat men onze centjes inpikt, dat doet men ook van onze kinderen door de schuldenberg alsmaar op te laten lopen. En waarom men dat doet?

Men heeft de macht en wil dat niet loslaten. Over onze ruggen heen wordt een samenleving gecreëerd, waar een zeer kleine groep alle bezittingen heeft, en de rest van de bevolking de rug kan krommen om de schulden die de hoge heren en dames hebben gecreëerd af te betalen. En met een beetje goede wil organiseert men het ook nog zo, dat er een schuldige wordt aangewezen waarop al het ongenoegen naar kan worden geprojecteerd als bliksemafleider. En wordt de macht steeds meer gecentraliseerd bij de kleine groep, dit alles in het kader dat “we” er alles aan doen om deze crisis te bezweren!

Schorem is het. Want de boel is zo verziekt, we hebben het hier niet over een paar procentjes koopkrachtverlies, we raken hier de grenzen van de beschaving; of oma in het verzorgingshuis nog voldoende te eten en drinken krijgt, of je morgen nog werk hebt om vervolgens je hand op te mogen voor een loket van de overheid.

Natuurlijk, hier in Nederland hebben we het in het algemeen nog goed, mits je niet financieel tot de armlastigen behoort. Maar deze laatste groep zal door de voortdurende uitholling steeds groter worden, en heeft ook een gezin met twee werkende partners steeds meer moeite de eindjes aan elkaar te knopen, net zo lang totdat iedereen in armoede werkt om het heilig systeem van de banken maar overeind te houden!

En de overheid dan, zult u zeggen? Deze hebben zich een oor aan laten naaien, geholpen door onkunde, infiltratie vanuit het bankwezen en kortgerokte PR – dames met de blijde boodschap van het snelle geld. Wil de overheid de steun van haar bevolking en legitimiteit handhaven, zal het snel met maatregelen moeten komen, voordat het definitief te laat is.

Volgende keer weer een fijn stukje over hoe je een spaak in het wiel kunt steken door goud en zilver aan te schaffen, en bovendien zo voor je eigen vrijheid en financiële overleving kunt zorgen.

En excuus voor de lelijke woorden, ik was een beetje boos.

Zilverpaul

www.silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook