24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Zilverupdate | Melkvlekken

Nieuwe gastcolumn van Arnold Wittkamp over o.a. de huidige zilverkoers en melkvlekken op zilveren munten. Gedateerd 8 augustus 2012

Zilverupdate

Gelukkig heeft de zilverprijs zich afgelopen vrijdag hersteld na een stressvolle dag op woensdag en donderdag.

Een naked-short verkoop bracht de prijs bijna onder de $27, maar sterke vraag uit waarschijnlijk China, hielp de prijs. Zilver sloot met een krachtig herstel vrijdag in NY. Uit de COT blijkt dat de JPMorgans hun short-posities weer hebben vergroot, en dat roept om voorzichtigheid. Een sell-off om de particuliere beleggers helemaal uit het veld te slaan is niet ondenkbaar. Een stop-loss ergens onder de $26,40 blijft van kracht.

Mocht de prijs lager dan $26,40 vallen, dan moeten we een klein verlies te nemen. Verderop in de daling, die tot $22 kan gaan, vinden we weer een mooi moment om in te stappen en te kopen op een lagere prijs. We kunnen dan meegaan met de prijsstijging die er onherroepelijk aan zit te komen.

Ook een van de beste TA specialisten, Alf Field, ziet in de TA analyse van goud een enorme kans voor de prijs van goud. http://www.gold-eagle.com/editorials_12/field073112.html
Dit kan voor zilver ook alleen maar positief zijn, helemaal nu de goud-zilver ratio bijna op de 58 staat.
Misschien een goed moment om wat goud in te wisselen voor zilver, daar een ratio van 45 in de komende maanden niet ondenkbaar is.

Maar het hangt enorm af van onze vrienden bij JPMorgan etc. , en van wat onze politieke leiders beslissen de komende weken.

Het gevaar van een systeemcrash is groter dan ooit volgens Egon von Greyerz. http://kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2012/8/3_Greyerz_-_The_Risk_Of_Systemic_Collapse_Is_Now_Enormous.html

 

‘To sleep good at night, be ignorant or be prepared!’

Als de systeemcrash plaatsvindt,  is het historisch gezien vaak in of gelijk na het weekend. En heb je toch liever wat Wc-papier in de voorraadkast staan. En genoeg te eten en wat zilveren en gouden muntjes in huis.  Dan maken melkvlekjes op je Maples ook niets uit.

Melkvlekken op de zilveren Maples.

Wie heeft ze nog niet gezien?  De vlekken lijken op druppels melk die op de munten zijn gelekt en daarna zijn opgedroogd.  Bullionmunten geslagen van  1988 tot nu hebben af en toe deze vlekken. Het lijkt alsof het elk jaar erger wordt. Ook Silver Eagles en Wiener Philharmonics met melkvlekken zijn te vinden, maar welliswaar veel minder dan de Zilveren Maple Leaf.

Voor sommigen een reden om geen Maple Leaf munten meer te kopen.

Wat is nu de oorzaak van deze vlekken? Kan het kwaad? Corroderen de munten? Wordt het erger? Is het “besmettelijk”?

Er doen allerlei theorieën op het internet de ronde.
Niemand weet hoe het komt. Het kan zo ineens na een poos tevoorschijn komen. Komt het door een schoonmaakmiddel na het produceren van proof-munten? Niemand weet het.
Een geruststellend idee is dat het zilver niet verdwijnt en dat de vlekken bij enorm veel ZML voorkomen zodat het op de prijs van de munten geen invloed heeft.
Een bekende Duitse muntenhandelaar heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar verschillende manieren om de melkvlekken te verwijderen. Citroensap, gummetje, tandpasta, zilverreinigingsdoek, Soda, fosforzuur….
Niets werkt, of laat krassen achter.
Je leest nog meer;
Van Silverdip van Hagerty, tot zelfs het polijsten van de munten! Ook Ammoniak wordt gebruikt. Voordat je met een tube ZML klaar bent , is er niets veranderd of zitten ze vol met krassen. Je hebt de waarde van de tube aan arbeidsloon alweer verloren of heb je een vergiftiging opgelopen.
En waarom? Moeten ze glimmen?
Haal je ooit ZML tevoorschijn om ze te bewonderen? Nee toch, dat doe je met je numismatica.

Hier kijk je af en toe even naar!
ZML zijn doodgewone Bullion die je voor de zilverwaarde koopt. Melkvlek of niet, het maakt echt niets uit.

Bekijk ook