24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

De zoektocht naar alternatieven op de edelmetaalmarkt

De huidige onrust op de goudmarkt kent verschillende oorzaken en treft verschillende beleggers op andere manieren. In onderstaande video legt beleggingsprofessional Marco Knulst uit hoe ‘verwantschaptheorie’ de huidige edelmetalen markt beïnvloedt. In de video wordt uitgelegd dat volgens deze theorie men in tijden van schaarste, bereid is andere producten aan te schaffen die onder hetzelfde productfamilie vallen. Daarnaast leidt schaarste er ook voor dat men bereid is een premium te betalen op de gangbare prijs.

In de edelmetaalmarkt is dit te zien door het feit dat voorheen minder populaire producten als palladium of platina nu ook gekocht worden door beleggers. Deze beleggers zouden in eerste instantie wellicht liever in goud of zilver investeren, maar doordat daar een schaarste in is ontstaan zoeken ze naar een vervanging. Ook wordt in de video dieper ingegaan op de premium die nu betaalt wordt voor gouden en zilveren producten.

Marco Knulst maakt ook een interessante vergelijking tussen de huidige situatie en die in 1933. In dat jaar riep President Roosevelt op dat particulieren hun goud moesten inruilen voor geld, waarna de goudprijs omhoog schoot. Klanten van de ABN Amro die een zilver-, goud- of platinumrekening hebben wordt nu hetzelfde gevraagd.

Tot slot wordt een voorzichtige noot geplaatst bij het investeren in goud- of zilvermijnen omdat het risico bestaat dat deze in de toekomst genationaliseerd worden.

www.goldencrosses.nl

Bekijk ook